Arkadaşlar bildiğiniz gibi vakit çok hızlı geçiyor buna da dur diyemiyoruz.Ben yaz tatilinde(10'dan 11'e geçtim bu sene) 9 ve 10'un fizik,matematik,kimya ve edebiyatlarını bitirdim.geometri'ye ise bu diğerlerine uğraştığımdan çok fazla uğraşmama rağmen bir türlü olmuyor!Temelim olmadığı için olmadığını biliyorum yani doğruda açılar konusunu gözüm kapalı çözebiliyorken,çemberler de keza öyle,üçgenler'de kalıyorum çözemiyorum üçgenleri çok basit olursa anca yoksa göremiyorum,buda beni çıldırtıyor tedirginliğe sürüklüyor ki istediğim bölüm (eczacılık fak.) neredeyse hiç hata kabul etmeden alan bir bölüm ve ben geometri'den tedirginim,bana temeli iyi anlatan ve geometri'mi düzeltmemi sağlayacak bir kitap,kaynak önerir misiniz? daha sonra ne gibi bir yol izlemeliyim? nasıl çalışmalıyım? bunları anlatabilirseniz çok memnun olurum çünkü cidden korkmaya başladım son zamanlarda LYS'den Geometri yüzünden...
Ayrıca Fizik(yorum konularında kısmi yanlışlarım oluyor bunlarda çok çıkıyor LYS'de yorum yeteneği kazandırabilecek kolaydan zora gidebilecek iyi bir kitap arıyorum),Kimya,Matematik ve Biyoloji için de güzel soru bankaları ve detaylı konu anlatımlı kitaplar önerirseniz sevinirim.
Teşekkürler,tüm tayfaya da başarılar
Geometri sorularında "görmek" istiyorsan çok soru çözmelisin ve çözemediğin soruları hocana sormalısın. Ne kadar çok soru çözersen o kadar rahat görürsün. Ama çözemediğin soruları mutlaka hocana sor derim.
Fizik için Ekip yayınlarının bütün soruları çözümlü ygs ve lys olmak üzere 2 soru bankasını tavsiye ederim. Hepsi çözümlü olduğu için çok yararlı olacaktır.
Kimya ve matematik için (soru bankası) karekök yayınlarını öneririm.
Biyoloji için herhangi bir kaynak alıp sınavda çıkmış soruları çözmen yeterli olur diye düşünüyorum.
Geometrinizi bol soru çözerek geliştirebilirsiniz de fiziğin nasıl halledilmesini gerektiğini bilmiyorum.