arkadaşlar direk öncüller verip yukarıdakilerden hangileri kesiklidir gibi soruların mantığı nedir belli şeylere göre değişkenlik gösteriyor olması mı mesela yörüngeye göre ya da sadece parçacıklarla mı ilgili yardımcı olursanız çok sevinirim
belirli değerler alabilmesi anlamına gelir. Mesela L(açısal momentum) =n. h/2pi ye eşit.
yani bu durumda çizgisel momentum kesikli mi oluyor yani sonuçta mv deki v yörüngeye göre değişiyor yani n=1 için n=2 için farklı olduğu için kesikli diyebilir miyiz??
quote:
Orijinalden alıntı: bay_hawking
yani bu durumda çizgisel momentum kesikli mi oluyor yani sonuçta mv deki v yörüngeye göre değişiyor yani n=1 için n=2 için farklı olduğu için kesikli diyebilir miyiz??
diyebiliriz...
ya da kendiliğinden emisyon ile uyarılmış emisyonda da var o kesikli yani quantize denilen nicelikler "n" e bağlıdır. Lazerin verimi kesikli olduğu için düşüktür mesela.
L ===> Açısal momentum E====> Enerji r====> yörünge yarıçapı
formülleri biliyorsan, formulün içinde "n" bulunanlar kesiklidir. yani bunlar yörüngeye bağlı. örnek vericek olursak r(yörünge yarıçapı)= 0,53 n^2/z. veya enerji = -13,6 z^2/n^2. veya açısal momentum = nh/2pi. yani mantık olarak formülde "n" bulunmalı.
final dergisinde yazmıyor bu konu, kesin çıkmaz
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme