Şimdi Ara

LYS EDEBİYAT ÖNERİLERİ OLAN VARMI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba ben ygsden barajı gectım lysye hazırlanıyorum onumuzde 50 gun falan var lys edebiyatim sıfır. Edebiyata başlayacağım 50 gün calısmayla 30 net falan yapabilirmiyim.. Nasıl calısmalıyım neler yapmalıyım bide kitap önerileriniz varsa cok iyi olur.. Simdiden tesekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kadir A -- 25 Nisan 2014; 21:42:54 >

• hedefin 30 ise cumhuriyet dönemi, milli edebiyat dönemi gibi ağır konulara hiç bakma söz sanatları gibi giriş konuları, halk edebiyatı, İslamiyet öncesi edebiyat vs hafif konulara çalışıp bir de paragraf çözersen 30 yapabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

hedefin 30 ise cumhuriyet dönemi, milli edebiyat dönemi gibi ağır konulara hiç bakma söz sanatları gibi giriş konuları, halk edebiyatı, İslamiyet öncesi edebiyat vs hafif konulara çalışıp bir de paragraf çözersen 30 yapabilirsin
    Peki el kitabi falan mı alayım yoksa kalın konu anlatımlı kıtap mı alayım? Bide yayın onerirsenız cok mutlu olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadirasoglu

quote:

Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

hedefin 30 ise cumhuriyet dönemi, milli edebiyat dönemi gibi ağır konulara hiç bakma söz sanatları gibi giriş konuları, halk edebiyatı, İslamiyet öncesi edebiyat vs hafif konulara çalışıp bir de paragraf çözersen 30 yapabilirsin
    Peki el kitabi falan mı alayım yoksa kalın konu anlatımlı kıtap mı alayım? Bide yayın onerirsenız cok mutlu olurum.

fem edebiyat el kitabı. yayın olarak limit ağır gelebilir onun yerine ODTÜ alabilirsin

• Cumhuriyet Döneminden 8-10 soru çıkıyor bakmadan bırakma.

• Peki 50 gün calısmayla 30 net yapılabilir mi?
  • quote:

Peki 50 gün calısmayla 30 net yapılabilir mi?

Fazla bile yaparsın hocam 20 tane ygs türkce sorusu olucak zaten

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam 50 günde 45 50 bile yaparsın abartmayın şu edebiyatı 1 haftada divan halk şiir bilgisini bitirirsin sonra tanzimat milli edebiyat falan bak

• Bugün gidip FEM in klasik lys edebiyat konu anlatımlısı ile soru bankasını aldım bide zirvenin soru bankasını aldım. Yazarak çalışıyorum ilk konudan başladım bu roman oyku tiyatro falan onları calısıyorum.. Ağır gibiyim bu konularda cok uzun geliyor acaba sadece bu konulara bak 35-40 net yaparsın diyebileceğiniz konular hangisi?
  • .
  • quote:

Bugün gidip FEM in klasik lys edebiyat konu anlatımlısı ile soru bankasını aldım bide zirvenin soru bankasını aldım. Yazarak çalışıyorum ilk konudan başladım bu roman oyku tiyatro falan onları calısıyorum.. Ağır gibiyim bu konularda cok uzun geliyor acaba sadece bu konulara bak 35-40 net yaparsın diyebileceğiniz konular hangisi?

Roman,öykü,tiyatro dediğin metin türlerini yazarak çalışmaya gerek var mı bence yok, önemli yerlerin altını çizerek oku ardından test çöz zaten zor bir konu değil az bir vakit kaldı edebi dönemleri çalış şiir bilgisi, söz sanatlarını da ondan arta kalan vakitlerde çalış zaten zor değil fazla;önem vereceklerin divan, halk , tanzimat, serveti fünun, milli edebiyat, cumhuriyet onları çalış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frape -- 27 Nisan 2014; 17:30:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: frape

quote:

Bugün gidip FEM in klasik lys edebiyat konu anlatımlısı ile soru bankasını aldım bide zirvenin soru bankasını aldım. Yazarak çalışıyorum ilk konudan başladım bu roman oyku tiyatro falan onları calısıyorum.. Ağır gibiyim bu konularda cok uzun geliyor acaba sadece bu konulara bak 35-40 net yaparsın diyebileceğiniz konular hangisi?

Roman,öykü,tiyatro dediğin metin türlerini yazarak çalışmaya gerek var mı bence yok, önemli yerlerin altını çizerek oku ardından test çöz zaten zor bir konu değil az bir vakit kaldı edebi dönemleri çalış şiir bilgisi, söz sanatlarını da ondan arta kalan vakitlerde çalış zaten zor değil fazla;önem vereceklerin divan, halk , tanzimat, serveti fünun, milli edebiyat, cumhuriyet onları çalış.

Peki nasıl bir ezberleme taktiği önerirsiniz mesela cumhuriyet dönemini bi açtim gözüm korktu yapamam diye kendi kendime söyleniyorum..

• quote:

quote:

quote:

Peki nasıl bir ezberleme taktiği önerirsiniz mesela cumhuriyet dönemini bi açtim gözüm korktu yapamam diye kendi kendime söyleniyorum..

Birden bakan herkes korkar normal :) parçalara bölmek lazım mesela fem el kitabını açıp baktım şimdi cumhuriyet dönemi 70 sayfa görünüyor, her gün 20 sayfa çalışabilirsin mesela, o 20 sayfaya ne düşüyor:

cumhuriyet genel özellikler
    milli edebiyat anlayışını sürdüren şiir
    saf şiir
    yedi meşaleciler
    toplumcu şiir

bunları çalışıp bu konuları içeren test çöz.

Konuların genel özelliklerini ve mantığını da anlamaya çalış sorular bazen yorum içerebiliyor. Mesela öz şiir sanatsalken toplumcu şiir bir görüşü savunur gibi.

Ezber yöntemini de kendin nasıl anlıyorsan öyle çalış, yazarak mı çizerek mi nasıl aklında kalıcı olursa, biraz ağır bir program olacak ama bütün günün boş sanırım bir de çok son dakikaya bırakmışsın ama öyle olacak mecbur.

Kalan zamanda da şiir, kafiye, söz sanatları çalışabilirsin.

Konuları daha önce paylaşmıştım istersen bakabilirsin yardımı olur herhalde.

http://dersalmali.blogspot.com.tr/2014/03/lys-edebiyat-konular.html

Türkçe konuları da var içinde Türkçe bilgin ne düzeyde bilmiyorum ki.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Birden bakan herkes korkar normal :) parçalara bölmek lazım mesela fem el kitabını açıp baktım şimdi cumhuriyet dönemi 70 sayfa görünüyor, her gün 20 sayfa çalışabilirsin mesela, o 20 sayfaya ne düşüyor:

cumhuriyet genel özellikler
    milli edebiyat anlayışını sürdüren şiir
    saf şiir
    yedi meşaleciler
    toplumcu şiir

bunları çalışıp bu konuları içeren test çöz.

Konuların genel özelliklerini ve mantığını da anlamaya çalış sorular bazen yorum içerebiliyor. Mesela öz şiir sanatsalken toplumcu şiir bir görüşü savunur gibi.

Ezber yöntemini de kendin nasıl anlıyorsan öyle çalış, yazarak mı çizerek mi nasıl aklında kalıcı olursa, biraz ağır bir program olacak ama bütün günün boş sanırım bir de çok son dakikaya bırakmışsın ama öyle olacak mecbur.

Kalan zamanda da şiir, kafiye, söz sanatları çalışabilirsin.

Konuları daha önce paylaşmıştım istersen bakabilirsin yardımı olur herhalde.

http://dersalmali.blogspot.com.tr/2014/03/lys-edebiyat-konular.html

Türkçe konuları da var içinde Türkçe bilgin ne düzeyde bilmiyorum ki.

Türkce ortalama 20 tane cıkıyorsa en az 10 tane yaparım düsünüyorum hocam o kadar bilgim var. Bana 56 soruda toplam 30-35 net lazım. E 10 tane türkce yaparsam 20 tane sadece edebiyat neti yapmam gerek. Bunun için çabalıyorum haftaiçi gündüz full matematik calısıyorum derse falan gidiyorum haftaiçi aksam 6-7 den gece 2-3 e kadar bosum o arada calısacağım. Haftasonu full bosum. Ezberleme taktiğide konuyu ilk once kağida yaziyorum sonra 2-3 kere okuyorum sonra kağıdı kaldırıp baska bi kağida diğer kağıda yazdıklarımın aynısını yazmaya calısıyorum bu sekılde ezberliyorum. Simdi ben metin türleri siir falan calısıyordum bırakıp bu geceden itibaren Cumhuriyet edebiyatina başlayacağım bakalım..

• Bunlar benim fikirlerim tabii, başkasının başka düşüncesi olabilir, kendine göre bir program yap kalan günlere göre, o şimdi geçtiğin konuları da daha sonra ihmal etme çalış.

Bir de bu konular vardı istersen bakabilirsin, faydası olabilir.

http://forum.donanimhaber.com/m_90067647/f_//tm.htm#90067647

Türkçeye gelirsek Türkçe 22 tane çıkar ortalama, 15-16 tanesi anlam(cümle,paragraf vs.) çıkar. Paragraflar biraz uzun olabiliyor günde 10 soru da paragraf çözsen iyi olur.

Kaldı 33-34 edebiyat sorusu. Onları da bi şekilde toparlarsın.

Ezber yaparken de önce anlamaya çalışıp sonra aklında kalanları yazsan daha mı iyi olur? Kendine göre ayarla, konunun hepsini değil önemli noktalarını yaz özet olarak. Konunun mantığını da anlamaya çalış.

Kolay gelsin.

• meraba ygs 5 200 bindeyim lys calışıyorum edebiyatım iyi matematikte karekök mps ile başlayıp güvender konu anlatım ile pekiştiriyorum final soru bankası çözüyorum şu an özel tanımlı fonksiyondayım hedefim geo+mat 40 net ve üstü sizce konularım yetişir mi çalışma tarzım nasıl (belirtmeyi unuttum edebiyat ve cografyam iyi 60 net hedefliyorum ikisinden) geo 5 net anca yaparım çalışmıyorum geometriye önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekürler

• quote:

Bunlar benim fikirlerim tabii, başkasının başka düşüncesi olabilir, kendine göre bir program yap kalan günlere göre, o şimdi geçtiğin konuları da daha sonra ihmal etme çalış.

Bir de bu konular vardı istersen bakabilirsin, faydası olabilir.

http://forum.donanimhaber.com/m_90067647/f_//tm.htm#90067647

Türkçeye gelirsek Türkçe 22 tane çıkar ortalama, 15-16 tanesi anlam(cümle,paragraf vs.) çıkar. Paragraflar biraz uzun olabiliyor günde 10 soru da paragraf çözsen iyi olur.

Kaldı 33-34 edebiyat sorusu. Onları da bi şekilde toparlarsın.

Ezber yaparken de önce anlamaya çalışıp sonra aklında kalanları yazsan daha mı iyi olur? Kendine göre ayarla, konunun hepsini değil önemli noktalarını yaz özet olarak. Konunun mantığını da anlamaya çalış.

Kolay gelsin.

Teşekkürler hocam yardımlarınız için çok teşekkürler..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.