Şimdi Ara

LYS-5 2015 ANA KONU (İNGİLİZCE) SORULAR ACİKLANDİ (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
546
Cevap
11
Favori
17.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, 71d 9y, okul puanı 42 ve ygs3 82k ile dil 1 alanında ilk 5000'e girer miyim sizce ve ya sıralamam kaç olur tahminen ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hammerdown

Arkadaşlar, 71d 9y, okul puanı 42 ve ygs3 82k ile dil 1 alanında ilk 5000'e girer miyim sizce ve ya sıralamam kaç olur tahminen ?

ilk 3000

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Synyster Gates SGC

Bu ne la herkes 4-5y diyor.. Bi ben miyim çok kötü geçen arkadaş ya.. YGS'de 500 binlerdeyim. LYS'de çok kötüydü 35 doğru 35 yanlış felan olur heralde benim.. Yok mu benim gibi olan?

Aynen... bende kısmen senin durumundayım sayılır... Nedense Ülkenin en zekileri bu forumda toplanmış... Hatta benim YGS daha kötü...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jaguarr1903

quote:

Orijinalden alıntı: Umut K.

quote:

Orijinalden alıntı: jaguarr1903

quote:

15 yanlış Allah bereket versin ygsden falan kurtarıp akdeniz anadolu falan gideriz heralde..

Ek puan geliyor mu

48 okuldan 24 anadolu öğretmen lisesi olduğundan

Benimde ygs3 325 puan 84.000 sıralama
    Bana sadece 46 puan geliyor ek puanım yok
    Lys 66 D-10 Y dilkonun puan hesaplama motorunda ham 384 geliyor okul puanıyla 430 yapıyor sence gazi öğretmenlik olur mu?Geçen yıl 436 ile almış.

Hic bilmiyorum ki siralamalara bakmak lazim aciklansin da

• quote:

Orijinalden alıntı: Abyss

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Abyss

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Börcır

Bu ne abi 15 yanlış çıktı, 8-7 yanlış çıkıyordu denemelerde. Yazık ettim kendime diyecek bir şey yok.

Ayni durumdayiz ya.

Benimde 13 ya da 14. Sıralamam 2014 verilerine göre 6k. Bilmiyorum istanbul üni istiyordum. Mezuna kalmalı mıyım çok kararsızım

Türkcan ygs kac binde?

240bin'de

Kalma anadolu uni gelir guzel universitedir eskisehir hakkinda sorularini cevaplarim

• Öncelikle geçmiş olsun herkese bitti nihayet.. Çok kritik bir durumdayım arkadaşlar varsa bi yorumunuzu alırım.

Öğretmenlik ek puanım olacak.
    Ygs: 180k 295 küsür puan
    Lys: 4 yanlış 75 net.
    Diploma notum: 88.95

Sizce nereler tutar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıvırbaş -- 16 Haziran 2015; 14:28:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aaron Paul

quote:

Bu ne la herkes 4-5y diyor.. Bi ben miyim çok kötü geçen arkadaş ya.. YGS'de 500 binlerdeyim. LYS'de çok kötüydü 35 doğru 35 yanlış felan olur heralde benim.. Yok mu benim gibi olan?

Aynen... bende kısmen senin durumundayım sayılır... Nedense Ülkenin en zekileri bu forumda toplanmış... Hatta benim YGS daha kötü...

Valla gencler ya bu nedir herkes 70 ustu yapmis bi biz dusuk yapmisiz herhalde..

• quote:

Orijinalden alıntı: Popcorn Playa

quote:

Orijinalden alıntı: Grimmjow Jaggerjack

quote:

Ygs3 452k lys5 73d 7y bu kadar yüksek beklemiyordum keşke bu kadar yüksek almasaydım. Akdeniz turizm rehberliği istiyordum 330 küsür puan 60d falan gelir oraya giderdim düşünüyordumda bu netle mütercimde yazabilirim ama mütercim tercümanlık bölümünü istemiyorum bu puanla gidip 330 puanlık bölüme girmek mallık mı olur sizce?

Bence büyük mallik olur ama suda var. Sevdiğin ve yapabileceğin bir bölüme gitmen seni hem mutlu hem basarili yapar. Yeter ki işinin en iyisi ol. Bu arada lys-5 İngilizce sinavina hazirlanma sürecini kisaca anlatabilir misin?

Hocam küçüklüğümden beri ingilizce eğitimi görüyorum temelim sağlam.İlk okulda çalışkandım, lise döneminde hiç çalışmadım desem yeridir okulda ders dinledim evde yabancılarla online oyun oynadım ve ingilizce altyazı dizi izledim bu kadar yani. Akdeniz turizm rehberliğine 425 puanlılar da girmiş ben de giricem ben mallık olarak görmüyorum çünkü yapmak istediğim meslek bu çevirmenliği sevmiyorum.

Hocam müt-ter okursan kesin tercüman olacaksın diye bir kaide yok. İyi düşün derim. Turizmcilik de dahil olmak üzere bir çok seçeneğin olur, benden söylemesi...

• quote:

Orijinalden alıntı: Césc

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Grimmjow Jaggerjack

quote:

Ygs3 452k lys5 73d 7y bu kadar yüksek beklemiyordum keşke bu kadar yüksek almasaydım. Akdeniz turizm rehberliği istiyordum 330 küsür puan 60d falan gelir oraya giderdim düşünüyordumda bu netle mütercimde yazabilirim ama mütercim tercümanlık bölümünü istemiyorum bu puanla gidip 330 puanlık bölüme girmek mallık mı olur sizce?

Bence büyük mallik olur ama suda var. Sevdiğin ve yapabileceğin bir bölüme gitmen seni hem mutlu hem basarili yapar. Yeter ki işinin en iyisi ol. Bu arada lys-5 İngilizce sinavina hazirlanma sürecini kisaca anlatabilir misin?

Hocam küçüklüğümden beri ingilizce eğitimi görüyorum temelim sağlam.İlk okulda çalışkandım, lise döneminde hiç çalışmadım desem yeridir okulda ders dinledim evde yabancılarla online oyun oynadım ve ingilizce altyazı dizi izledim bu kadar yani. Akdeniz turizm rehberliğine 425 puanlılar da girmiş ben de giricem ben mallık olarak görmüyorum çünkü yapmak istediğim meslek bu çevirmenliği sevmiyorum.

Hocam müt-ter okursan kesin tercüman olacaksın diye bir kaide yok. İyi düşün derim. Turizmcilik de dahil olmak üzere bir çok seçeneğin olur, benden söylemesi...

4 yıl boyunca birşey üzerine eğitim görüp sonra o mesleği yapmamak saçma değil mi hocam? Mütercim de dilim çok çok gelişecek belki ama turizm için lazım olan tarih,mitoloji,sosyoloji,coğrafya gibi dersleri kaçırmış olucam. 23 yaşından sonra bir de bunları öğrenip mesleğe başlıcam da ohoo...

• quote:

Orijinalden alıntı: Fairy Tail

quote:

quote:

Valla gencler ya bu nedir herkes 70 ustu yapmis bi biz dusuk yapmisiz herhalde..

Diyorum ya, bir çoğu sallıyor... Eğer doğruysa zaten; Bu konuda ki herkes, İngilizce Öğr. Veya Tercuman olur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fairy Tail

quote:

quote:

Diyorum ya, bir çoğu sallıyor... Eğer doğruysa zaten; Bu konuda ki herkes, İngilizce Öğr. Veya Tercuman olur.

Doğru diyosun valla

• quote:

Orijinalden alıntı: berkay2578

LYS-5 2015 ANA KONU (İNGİLİZCE) SORULAR ACİKLANDİ

Bu nasıl B olabilir ya? C gayette güzel oluyor distinct'in anlamı "recognizably different in nature from something else of a similar type", ÖSYM yine batırdı herşeyi.

İşte bu soru 2 doğru şıkkı olan soru dediklerinden.Yalnız her zaman 1 tanesi daha bir açık oluyor.Genel konu burada Kültür farklılığı.Düzgün bir kafayla güzel bir çeviri yaparsan Farklı kültürleri temsil eden çeşitli grupların geçmişten beridir içli dışlı olmaları mı yoksa bazı şehirlerde avrupa mimarisine rastlamak mı daha mantıklı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheogorath -- 16 Haziran 2015; 15:58:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sheogorath

quote:

Orijinalden alıntı: berkay2578

Bu nasıl B olabilir ya? C gayette güzel oluyor distinct'in anlamı "recognizably different in nature from something else of a similar type", ÖSYM yine batırdı herşeyi.

İşte bu soru 2 doğru şıkkı olan soru dediklerinden.Yalnız her zaman 1 tanesi daha bir açık oluyor.Genel konu burada Kültür farklılığı.Düzgün bir kafayla güzel bir çeviri yaparsan Farklı kültürleri temsil eden çeşitli grupların geçmişten beridir içli dışlı olmaları mı yoksa bazı şehirlerde avrupa mimarisine rastlamak mı daha mantıklı ?

Bence bu soru açık. Despite olumsuzluk katıyor orada, despite değil de onu destekleyen bir bağlaç olsaydı C de mantıklı olabilirdi.

Çoğu insanın Afrika'yı farklı kültürlerin yığını/birleşimi/toplanması olarak görme meyiline rağmen (burada farklı kültürlerle ilgili bir şey söylemesi gerektiğini hissedebiliyoruz) gerçek şudur ki çeşitli gruplar birbirleriyle uzun ve geniş çaplı bir bağlantıya sahiptir.

C'yi ele alacak olursak:

"Çoğu insanın Afrika'yı farklı kültürlerin yığını/birleşimi/toplanması olarak görme meyiline rağmen bazı Afrika şehirlerinde Avrupa tarzı yapılarla karşılaşmak mümkündür." anlamı çıkıyor. Avrupa tarzı yapılarla karşılaşmak demek zaten farklı kültürlerin izinin bulunması demek Afrika'da. Yani despite konulamaz o yüzden başa.

• YGS3'te 500'lerdeyim.
    65-70 arası bir net bekliyorum.
    Dilden tercih yapmayı düşünmüyorum. :/

Mühendislik puanım çok düşük gelecek ama mühendis olacağım sanırım. Dua edin güzel bir mühendislik kazanayım. Kazanayım da siz dilcilerin önünden çekileyim. Ben de sizin duacınızım.

• YGS: 298 bin
    LYS: 73 doğru 7 yanlış
    Ek Puan: 45,456

420+ geliyor galiba puan olarak fakat sıralamayı bilmiyorum. Bir de şu phrasal verbli soru vardı .... the few diye, o soruda çok takıldım ki yanlış da geldi. Bilen varsa onun mantığını anlatabilir mi cidden aklıma takıldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gh3tt0

YGS: 298 bin

420+ geliyor galiba puan olarak fakat sıralamayı bilmiyorum. Bir de şu phrasal verbli soru vardı .... the few diye, o soruda çok takıldım ki yanlış da geldi. Bilen varsa onun mantığını anlatabilir mi cidden aklıma takıldı.

Bird flu has some virologists worried because mortality may be high ___ the few who have been infected, mainly ___ direct contact with birds.

"the few who have been infected" kısmı kuş gribine yakalanan insanlar olduğu için among dersek o hastalığa yakalanan kişiler arasında ölüm oranının fazla olması yüzünden endişeli olduklarını çıkarabiliriz. ... ,mainly from direct contact with birds. kısmında da kuşlarla direkt temastan dolayı anlamı katsın diye from'u seçtik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.J

bu nasıl iş arkadaşlar

Arkadaslar bir çoğunuz yazilani yanlis anlamissiniz sanirim.

Ilk olarak U.S and China ekonomik kayip vereceklerini dusunerek emisyonlarini kesmiyorlardi diyor.
    Bundan sonra artık farkli bir cümleye geciyor , Developing countries derken gelismekte olan cin hindistan brezilya vesaire de sorumluluk alamiyormus bu ekonomik kaygilardan dolayi.
    Developing diyor dikkatinizi cekerim , gelismekte olan yani , bazi arkadaslar hindistan gelismis ulke degil falan demisler.
    Gramer kuralina takilmaktansa anlama bakmalisiniz.Sonuc olarak soruda yanlislik yok ve ana tema boyle ulkelerin ekonomik kayip yasama korkusundan dolayi sorumluluk alip gereken emisyon kesintisini yapmamalari, yillardir kuresel isinmaya cozum aranmasina ramen.

( Not : Cin hala gelişmekte olan bir ulke sayilir evet , su an tek alani uretimdir ve cin mallarini bikiyorsunuz zaten. Ancak gelismis ulke degil gelismekte olan bir ulke gozuyle bakilir. Buna takilan arkadaslara soyluyorum )

1 not daha : Hepinize gecmis olsun arkadaslar. Ben de yasadim sizin bu yaşadıklarınizi. Zaman cok hizli geçiyor ve gececek. Her zaman mantikli ve kendiniz için en iyi karari verin. Ben de siz gibi buralarda konularda takilirdim sinav sonrasi falan simdi bu sene Mugla Universitesi Ingilizce Ogretmenligi bitti. Vay be.. diyorum bazen kendi kendime.Insallah en güzel yerlere gelirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jr09 -- 16 Haziran 2015; 19:07:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• China'lı soruyu bugün 5000. kez okudum ve ne yazık ki China'yı 2 kere kullanıp A şıkkını seçmek ZORUNDAYMIŞIZ; B, C, D, E hikaye, hiçbiri A kadar olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kıvırbaş

quote:

Orijinalden alıntı: Gh3tt0

YGS: 298 bin

Bird flu has some virologists worried because mortality may be high ___ the few who have been infected, mainly ___ direct contact with birds.

"the few who have been infected" kısmı kuş gribine yakalanan insanlar olduğu için among dersek o hastalığa yakalanan kişiler arasında ölüm oranının fazla olması yüzünden endişeli olduklarını çıkarabiliriz. ... ,mainly from direct contact with birds. kısmında da kuşlarla direkt temastan dolayı anlamı katsın diye from'u seçtik.

From mantıksız geldiği için "in" koymuştum ben. Şimdi taşlar yerine oturdu, yardımın için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.J

China'lı soruyu bugün 5000. kez okudum ve ne yazık ki China'yı 2 kere kullanıp A şıkkını seçmek ZORUNDAYMIŞIZ; B, C, D, E hikaye, hiçbiri A kadar olmuyor

keşke iptal olsa o soru yaa.Vallaha 3 şıkkı eledim sınavda kalan 2 şıkka bir daha baktım ve 2 kere üstüste çin'in örneklenemeyeceğini düşündüm ve diğer şıkkı işaretledim çok yazık oldu
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.