Şimdi Ara

Lys 4 Soruları ve Cevapları [Tarih 44-44/ Coğrafya 13/14 Felsefe 14/40] (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
555
Cevap
4
Favori
43.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    o halde diyordu bir de değil mi? o sorunun şadece bir şıkkında o halde işareti vardı çalışan için çerez soruydu çünkü alternatif tek şıkkı bile yoktu :) ''o halde'' işareti üçgen şeklinde üç noktadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SirMacMillian

o halde diyordu bir de değil mi? o sorunun şadece bir şıkkında o halde işareti vardı çalışan için çerez soruydu çünkü alternatif tek şıkkı bile yoktu :) ''o halde'' işareti üçgen şeklinde üç noktadır.

o halde yoktu galiba hocam tam hatırlamıyorum ise ile bağlanıyordu hepsi sanırım
    .:. işareti şıklarda yoktu diye hatırlıyorum ise, ancak ve ancak, ve ,veya lı şıklar vardı
  • GhotSht G kullanıcısına yanıt
    Soru sacma degil. Türkiye de yil boyunca guney yamaclari daha çok ısınır. Bu yüzden guney yamacinda tarim yerlesme ust siniri daha yüksektir. Yani iklimi daha uygundur.en basitinden kis aylarinda ozellikle soguk illerimizde evlerin guneye bakan cepheleri daha sıcaktır.dolayisiyla ev alırken guney cephesinin olmasina dikkat ediniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nyanaa

Soru sacma degil. Türkiye de yil boyunca guney yamaclari daha çok ısınır. Bu yüzden guney yamacinda tarim yerlesme ust siniri daha yüksektir. Yani iklimi daha uygundur.en basitinden kis aylarinda ozellikle soguk illerimizde evlerin guneye bakan cepheleri daha sıcaktır.dolayisiyla ev alırken guney cephesinin olmasina dikkat ediniz.

Ben İklim şartları şıkkını işaretledim geçtim.Doğru mu yanlış mı bilmiyorum Hayırlısı neyse o olsun hocam
    Dogru cevap

• quote:

Orijinalden alıntı: GhotSht

quote:

Orijinalden alıntı: Pipooo

quote:

quote:

ben yer şekillerinin daha uygun olması yaptım. böyle bir soru çözdüğümü hatırladım nedense o yüzden yani.

Hocam dağların güney yamaçlarının yer şekillerinin diğer kısımlara göre daha düzgün olmasının pek bir mantıklı tarafı gelmedi bana :D Temel neden diyince bende iklim dedim geçtim soruyu.Sonuçta Güney kısım doğuya batıya kuzeye göre sıcaklık farkı var.

toprak veriml, değilse iklimin ne önemi varki

En temel nedeni soruyordu toprağın verimli olması iklime bağlı diye onu yaptım.Soru zaten saçma şıklar daha saçma bir de dünyanın şekli gibi bir soru vardı şıklar da 6 ay gece 6 ay gündüz vs vardı onu ne yaptınız

6 ay gece 6 ay gündüz yaptım hocam.

Ekvator düzlemi ile ekliptik arasında 23 derece 27 dakika ve yer ekseni ile ekliptik arasında 66 derece 33 dakika açı olması nedeniyle kutup noktalarında 24 saatten uzun gece ve gündüzler oluşuyordur. Kısaca kutup noktalarında 6 ay gündüz ve 6 ay gece yaşanmasının nedeni eksen eğikliğidir Bu durum eksen eğikliğinin bir sonucudur. diye biliyorum.

sanırım 2 3 soru muallak cevabı

• quote:

quote:

o halde yoktu galiba hocam tam hatırlamıyorum ise ile bağlanıyordu hepsi sanırım
    .:. işareti şıklarda yoktu diye hatırlıyorum ise, ancak ve ancak, ve ,veya lı şıklar vardı

var dı hocam ilk 2 şık bende o halde şeklinde son 3 şık ise liydi ben iselilerden birini seçtim
  • quote:

quote:

quote:

var dı hocam ilk 2 şık bende o halde şeklinde son 3 şık ise liydi ben iselilerden birini seçtim

Ben soruyu okuyup kendim sembolleştirdim şıkta da birebir çıktı zaten hemen işaretledim geçtim. "o halde" yi görmedim o zaman.Kesin doğru diye baktığım soruydu bu :( "o halde " varsa soruda yanlış yaptım demek ki

şimdi düşündümde bu şekilde 2 soruda olabilir hocam birisi o halde v-veyalı biride ise li iseli sorudan kastım meyve ağaçları meyve bahçesi gibi soruydu pvq rvp ise gibiydi 3 şık böyleydi ama düşündümde ohalde kesin vardı ama başka sorudada olabilir Yüzde 60 onun için sen benim cevapa takma :D ona göre hesaplama
  • Pipooo kullanıcısına yanıt
    Şu sorular ve cevapları açıklanana kadar kanser olucaz 😂

Edebiyat sinavına girecek misin sen hocam ? Son bir hafta Nasıl çalışalım

• Gün geçtikce osym ygs tarzında soruyor lys soruları ni yorum ölçen sorular geliyo hep

Bence hatalı bi düşünce bu çalışan çalışmayan belli olmalı lys soruları %70 oranında bilgi ağırlıklı olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FB2ACA95A -- 11 Haziran 2017; 23:58:11 >
    hocam ben ege de okuyorum öyle boşa girdim belki darbeden sonra adaletli sistem gelir sıralamalar düzelir diye :D

edebiyata giricem ondan önce kimya-fizik-biyoloji var benim valla ben takmıyorum fazla yanlış kişiye sordun:Dama youtube dan bakıyorum rastgele kendim fazla anlamıyorum konuları tekrar:D
  • Arkadaşlar coğrafyada insanın doğaya olan etkisinin amsterdam limanı olduğuna emin misiniz?
  • Merhaba millet ygs 3 10k ygs4 7.3k

Tarih 38 5

Cog 12 2

Felsefe 28 2 veya 27 3 olsa

Kaç edebiyat ve cog1 ile ilk yüz olur veya olabilir mi ihtimal dahilinde mı

• Way arkadaş bilgisayarmıymış o ucu açık soru...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ben yer şekillerinin daha uygun olması yaptım. böyle bir soru çözdüğümü hatırladım nedense o yüzden yani.

Hocam dağların güney yamaçlarının yer şekillerinin diğer kısımlara göre daha düzgün olmasının pek bir mantıklı tarafı gelmedi bana :D Temel neden diyince bende iklim dedim geçtim soruyu.Sonuçta Güney kısım doğuya batıya kuzeye göre sıcaklık farkı var.

toprak veriml, değilse iklimin ne önemi varki

En temel nedeni soruyordu toprağın verimli olması iklime bağlı diye onu yaptım.Soru zaten saçma şıklar daha saçma bir de dünyanın şekli gibi bir soru vardı şıklar da 6 ay gece 6 ay gündüz vs vardı onu ne yaptınız

6 ay gece 6 ay gündüz yaptım hocam.

Ekvator düzlemi ile ekliptik arasında 23 derece 27 dakika ve yer ekseni ile ekliptik arasında 66 derece 33 dakika açı olması nedeniyle kutup noktalarında 24 saatten uzun gece ve gündüzler oluşuyordur. Kısaca kutup noktalarında 6 ay gündüz ve 6 ay gece yaşanmasının nedeni eksen eğikliğidir Bu durum eksen eğikliğinin bir sonucudur. diye biliyorum.

sanırım 2 3 soru muallak cevabı

Soruda eliptikle alakalı değil yörüngenin eliptik olmasıyla alakakı bir neden-sonuç ilişkisi isteniyordu yalnız.

• Coğrafya 2 soruları zaten kanser etti.Üst düzey coğrafya bilgim olduğunu düşünürken bu sınavdan 7 d 7 y yaptım.Bilgiyle alakası yok liman sorusundan tut göçe kadar hepsi YGS tarzı.

• iamthevoice İ kullanıcısına yanıt
    53 54 eden. 22 23 coğrafyayla olur aslında.Önunuzdekilein çoğu TM ci ve MF cidir.Hangi bolum istiyorsunuz?

• Sosyalden bölüm istemiyorum ki sadece matematik sınavı öncesinde denemek için girmiştim hani rahatlayayım diye

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Irreplaceable

quote:

Orijinalden alıntı: nyanaa

Elips sorusunun cevabi kyk da Yazin uzun sürmesi

6 Ay gece gündüz değil mi

İnşallah öyledir hocam :D

Cevap kyk'da yazın daha uzun sürmesi. Çünkü dünyanın dönüş hızı 21 haziran 23 eylül tarihlerinde yavaşlıyor 21 Haziranda kyk yaz mevsimini yaşadığı için yaz mevsimi daha uzun sürüyor. Zaten yörüngenin elips olmasının sonuçlarına bakarsak mevsim süreleri yarım kürelerde farklılaşır gibi bir sonuç var.

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.