|
Bu işin tıbını okuamadım. Ancak gerizekalı da değilim. Bilgi çağındayız sonuçta öyle değil mi? Nedir mevzu derseniz dehb hastası olanlar bilir ritalin veya conserta kullanırız. Buda dopamin seviyesinde artış gösterip buna bağlı olarak kişiyi zorluk çektiği işlere bile odaklar ve gerçek zeka potansiyelini kullanmasını sağlar. Fakat ritalin veya conserta gibi kırmızı reçeteli ilaçların bazı yan etkileri vardır. Bende en ağır yan etkisi günün sonunda uyumaya geçtiğimde ciddi huzursuz bacak sendormu yaşıyor olmam. Haliyle uyumak işkence haline geliyor. Psikytarti durumu izah ettiğimde bu yan etki için nöroloji git demişti ve gitmiştim ilk doktot parkyn gibi bir ilaç yazmıştı. Açtım okudum içini dopamin artışı yapan bir parkinson ilacıymış. Yahu diyorum ben zaten dopamin ilacı kullanıyorum ve uyuduğumda dopamini düşürüp huzursuz bacak sendormu yaşamadan uykuya geçecek bir ilaç lazımken doktor ne alaka gene dopaminle alakalı bir ilaç yazıyor? Neyse dedim 6 yıl tıp okumuş ukalalığa gerek yok belki bir bildiği vardır. İlacı kullandım etki etmedi gittim görüştüm dedi dozu artır. Dozu artırdım daha kötü hissettim kendimi bildiğin panik atak ile kafa karışıklığı gibi yan etkiler oluşturdu. Anladım ki doktorda olsa güvenmiceksin her verdiği ilacı denek gibi kabul etmeyeceksin. Biraz araştırma yaptım ve bu konu için xanax ile lyrica gibi ilaçların iyi geldiğini okudum. Aklı başında bir nörolojiye gittim ve açık açık önceki doktorun yanlış metod izlediğini bilgi çağımızda olduğumuzu araştırdığımı ve bu iki ilacın iyi geldiğini belirterek yazmasını rica ettim. Sağolsun anlayışla karşılayıp ilaç yazıldı ve gerçekten her ikiside bana iyi geldi. Tolerans gelişmesin die bazen xanax bazen lyrica atıyordum yatmadan önce. Arada gel zaman git zaman ilacım bitince randavuda bulamayınca mecbur yine o ilk yanlış tedavi uygulayan doktora randavu aldım. Gittim efendi efendi izah ettim kendimi adam nuh diyor peygamber demiyor. Hani ben ilacı illa yaz diede ısrar etmiyorum bir şeyler anlatmaya çalışıyorum ilaç geçmişimde var diyorum adam iki lafından biri ben bu ilacı yazmam diyor. Şimdi arkadaşlar bildiğim kadarı ile hekimin isteğe göre ilaç yazmama yetkisi var. Saygı duyulur ve gayet makul nedenleri olur. Kendisine müptezel olmadığımı bu ilacın kötüye kullanımın olduğunu bildiğimi doktorların kaygısını anladığımı ve güven açısından yıllarca ritalin kullandığımı buda yetmezse buyrun evimize gelin ailem ile görüşün die dünya güven verdim. Buna rağmen doktor yok mok diyince zaten az çok insan sarrafı iseniz yüz ifadesinden anlayışsız ve dik kafalı doktor olduğunu anlıyorsunuz bende bunu anlayınca dedim ki ilacı yazmayın zaten yazmanız içinde ısrar etmiyorum. Size samimi bir soru soracağım dedim ritalin mi tehliekli lyrica mı dedim? Lyrica dedi. Ben orda bittim zaten. İşin komedi kısmı asıl şimdi başlıyor. Ben doktoru bilgim ile efendi ve kibarca o kadar sıkıştırdım ki odadan çıkaramıyor güvenlikte çağıramıyor. Konu biraz uzadıkça komedi dediğim kısım işte burda başlıyor. Konuşmamız duyan başka bir nöroloji doktoru olaya dahil oldu aynı soruyu kendisine sordum oda demez mi lyrica ritalinden daha tehlikeli die? Bakın hocam dedim amacım sizlere laf sokmak değil ancak şu durumda beni salak konumuna sokuyorsunuz. Lyrica dediğiniz ilaç xanax bile etkisiz bir ilaçtır. Kararında ve dozunda kullandığı sürece ritalin gibi bir ilacın yanında 5 seviyede kalır. Ritalin morfin 2 sıra girerse 3 xanax gibi sakinleştiricler 5 sıraya anca lyrica girer dedim. Bu arada sonuna kadar hep efendice izah ettim bunları. Bu doktor verdiğim bu bilgi karşısında tarafıma gergin bir çıkış yapınca tebessüm ettim ve dedim ki çok gergin görünüyorsunuz bir psikyari gidin bir paxera 20 mg size iyi gelebilir belki. Bu doktor tam çileden çıktı:) Sonra sakince hastaneden ayrıldım. Yani demem oki lyrica ve ritalini reçeteli kullanan birisi olarak şahsımda lyrica ritalin yanında basit bir ağrı kesiciden öteye gidemeyen bir ilaçtır. Hadi diyelim ki ben cahilim onlar haklı o zaman lyrica neden kırmızı reçete deilde yeşil reçete? Doktor resmen kırmızı reçeteli ilacın yeşil reçeten masum olduğunu iddia ediyor. Bu arada yaşadığım bu olayla alakalı doktora şunu dedim. Amacım sizi tehdit etmek veya rencide etmek için değil bilginiz olsun yaklaşım tarzının ve yanlış yönlendirme yanlış tedavi uygulama ve gergin tavırlarınızdan ötürü sağlık bakanlığına ve cimere olan bitenleri olduğu gibi aktaracağım dedim. Doktor o an biraz şaşırdı ve blöf yaptığımı sandı bence. Ben bir lyrica müptezeli değilim ilaç geçmişimde var ve bana iyi gelen bir ilaç. Bunca efendiliğime kendimi sakince bilinçli ifade etme çabalarıma rağmen bu ilacı yazmıyorsa onada saygı duyar hakkıdır yazamayabilir der çıkar evime dönerim. Ancak bu olaydan sonra bir karar aldım. Bundan şahsımı salak yerine koyup isterse doktor olsun isterse bir başka birisi artık gücüm yettiğini efendiliğimi bozmadan karşılığını vereceğim. Siz değerli forum arkadaşlarımın bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum. Tek ricam suçlayıcı bir dil olmasın. Saygılar. |
| _____________________________ |

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt