Şimdi Ara

Lyrica'nın Ritalinden Daha Tehlikeli Olduğunu Söyleyen Doktor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu işin tıbını okuamadım. Ancak gerizekalı da değilim.

Bilgi çağındayız sonuçta öyle değil mi?

Nedir mevzu derseniz dehb hastası olanlar bilir ritalin veya conserta kullanırız.

Buda dopamin seviyesinde artış gösterip buna bağlı olarak kişiyi zorluk çektiği işlere bile odaklar ve gerçek zeka potansiyelini kullanmasını sağlar.

Fakat ritalin veya conserta gibi kırmızı reçeteli ilaçların bazı yan etkileri vardır.

Bende en ağır yan etkisi günün sonunda uyumaya geçtiğimde ciddi huzursuz bacak sendormu yaşıyor olmam. Haliyle uyumak işkence haline geliyor.

Psikytarti durumu izah ettiğimde bu yan etki için nöroloji git demişti ve gitmiştim ilk doktot parkyn gibi bir ilaç yazmıştı. Açtım okudum içini dopamin artışı yapan bir parkinson ilacıymış.

Yahu diyorum ben zaten dopamin ilacı kullanıyorum ve uyuduğumda dopamini düşürüp huzursuz bacak sendormu yaşamadan uykuya geçecek bir ilaç lazımken doktor ne alaka gene dopaminle alakalı bir ilaç yazıyor?

Neyse dedim 6 yıl tıp okumuş ukalalığa gerek yok belki bir bildiği vardır.

İlacı kullandım etki etmedi gittim görüştüm dedi dozu artır. Dozu artırdım daha kötü hissettim kendimi bildiğin panik atak ile kafa karışıklığı gibi yan etkiler oluşturdu.

Anladım ki doktorda olsa güvenmiceksin her verdiği ilacı denek gibi kabul etmeyeceksin.

Biraz araştırma yaptım ve bu konu için xanax ile lyrica gibi ilaçların iyi geldiğini okudum.

Aklı başında bir nörolojiye gittim ve açık açık önceki doktorun yanlış metod izlediğini bilgi çağımızda olduğumuzu araştırdığımı ve bu iki ilacın iyi geldiğini belirterek yazmasını rica ettim.

Sağolsun anlayışla karşılayıp ilaç yazıldı ve gerçekten her ikiside bana iyi geldi. Tolerans gelişmesin die bazen xanax bazen lyrica atıyordum yatmadan önce.

Arada gel zaman git zaman ilacım bitince randavuda bulamayınca mecbur yine o ilk yanlış tedavi uygulayan doktora randavu aldım.

Gittim efendi efendi izah ettim kendimi adam nuh diyor peygamber demiyor. Hani ben ilacı illa yaz diede ısrar etmiyorum bir şeyler anlatmaya çalışıyorum ilaç geçmişimde var diyorum adam iki lafından biri ben bu ilacı yazmam diyor.

Şimdi arkadaşlar bildiğim kadarı ile hekimin isteğe göre ilaç yazmama yetkisi var. Saygı duyulur ve gayet makul nedenleri olur.

Kendisine müptezel olmadığımı bu ilacın kötüye kullanımın olduğunu bildiğimi doktorların kaygısını anladığımı ve güven açısından yıllarca ritalin kullandığımı buda yetmezse buyrun evimize gelin ailem ile görüşün die dünya güven verdim. Buna rağmen doktor yok mok diyince zaten az çok insan sarrafı iseniz yüz ifadesinden anlayışsız ve dik kafalı doktor olduğunu anlıyorsunuz bende bunu anlayınca dedim ki ilacı yazmayın zaten yazmanız içinde ısrar etmiyorum. Size samimi bir soru soracağım dedim ritalin mi tehliekli lyrica mı dedim? Lyrica dedi. Ben orda bittim zaten.

İşin komedi kısmı asıl şimdi başlıyor.

Ben doktoru bilgim ile efendi ve kibarca o kadar sıkıştırdım ki odadan çıkaramıyor güvenlikte çağıramıyor.

Konu biraz uzadıkça komedi dediğim kısım işte burda başlıyor. Konuşmamız duyan başka bir nöroloji doktoru olaya dahil oldu aynı soruyu kendisine sordum oda demez mi lyrica ritalinden daha tehlikeli die?

Bakın hocam dedim amacım sizlere laf sokmak değil ancak şu durumda beni salak konumuna sokuyorsunuz.

Lyrica dediğiniz ilaç xanax bile etkisiz bir ilaçtır. Kararında ve dozunda kullandığı sürece ritalin gibi bir ilacın yanında 5 seviyede kalır. Ritalin morfin 2 sıra girerse 3 xanax gibi sakinleştiricler 5 sıraya anca lyrica girer dedim.

Bu arada sonuna kadar hep efendice izah ettim bunları. Bu doktor verdiğim bu bilgi karşısında tarafıma gergin bir çıkış yapınca tebessüm ettim ve dedim ki çok gergin görünüyorsunuz bir psikyari gidin bir paxera 20 mg size iyi gelebilir belki. Bu doktor tam çileden çıktı:)

Sonra sakince hastaneden ayrıldım.

Yani demem oki lyrica ve ritalini reçeteli kullanan birisi olarak şahsımda lyrica ritalin yanında basit bir ağrı kesiciden öteye gidemeyen bir ilaçtır.

Hadi diyelim ki ben cahilim onlar haklı o zaman lyrica neden kırmızı reçete deilde yeşil reçete? Doktor resmen kırmızı reçeteli ilacın yeşil reçeten masum olduğunu iddia ediyor.

Bu arada yaşadığım bu olayla alakalı doktora şunu dedim. Amacım sizi tehdit etmek veya rencide etmek için değil bilginiz olsun yaklaşım tarzının ve yanlış yönlendirme yanlış tedavi uygulama ve gergin tavırlarınızdan ötürü sağlık bakanlığına ve cimere olan bitenleri olduğu gibi aktaracağım dedim. Doktor o an biraz şaşırdı ve blöf yaptığımı sandı bence.

Ben bir lyrica müptezeli değilim ilaç geçmişimde var ve bana iyi gelen bir ilaç.

Bunca efendiliğime kendimi sakince bilinçli ifade etme çabalarıma rağmen bu ilacı yazmıyorsa onada saygı duyar hakkıdır yazamayabilir der çıkar evime dönerim.

Ancak bu olaydan sonra bir karar aldım. Bundan şahsımı salak yerine koyup isterse doktor olsun isterse bir başka birisi artık gücüm yettiğini efendiliğimi bozmadan karşılığını vereceğim.

Siz değerli forum arkadaşlarımın bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum.

Tek ricam suçlayıcı bir dil olmasın.

Saygılar.

• İkisi çok farklı ilaçlar

Ritalin/concerta --> SSS stimülanı

Xanax/Lyrica --> SSS depresanı

Stimülanlar da tehlikeli, depresanlar da ama tehlike durumu spesifik. Tıbbi geçmişe göre değişir. Birinin birinden daha tehlikeli olması durumu tamamen kişiye göre.

Doktor parkyn konusunda haklı gibi görünüyosun ama bence daha doğal yolları da deneyebilirsin. Mesela ben de bir dehb li müzisyen olarak, her gün ritalin gibi bir ilaç kullanmak yerine kahvaltıdan sonra bir bardak kahve eşliğinde ağır parmak egzersizleri yapıyorum. Yüksek metronomda alternate picking ve hızlı zor parçaların tekrarı. 2 saat falan sürüyor. Bu antrenmandan sonra gelen enerji bana bütün gün yetiyor. Buna "kendi kendine ilaçlama (Self-Medication)", "davranışsal Nöro-Regülasyon" "yönetilen uyarıcı etkisi" deniyor.

- Yüksek odaklanma gereksinimi (Hiperfokus)

- Fiziksel egzersiz etkisi

- Dopaminerjik ödül

Sana tavsiyem yukardaki üç temel gereksinimi karşılayan bir beceri edinmen. İlaçların reseptörlere tecavüzünden kurtulduğum gibi, enstrumanımda keskinlik seviyemi de koruyorum. Yerinde olsam bateriyi tercih ederim. Hem spor yapmış oluyorsun hem de müzik :) İlaçlar sıkıntıdır. Gün gelir başka bir hastalık çıkar bunları kullanamadığında çekilme yaşayabilirsin, dehb geri gelir falan. Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Primat Operatörü -- 20 Haziran 2026; 0:56:4 >

• Demonic kedin olmadığı için bunları yaşafığını düşünüyorum. Etrafında negatif aura var ve bu aurayı soğuracak demomic kedin yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bir yorum ancak böyle güzel atılırdı.

Eğitim seviyem lise terk olduğu için yinede yazdıklarımı çok iyi anlayıp hem beni hemde kendi fikrimi objektif çok iyi değerlendirmişsin.

Yani sizin verdiğiniz cevabı o doktor veremiyorsa tüm samimiyetimle söylüyorum meslekten alınması lazım.

Ben giderken ritalin kullandığım için içip gitmiştim ve biliyorsun ki ritalin algıları açar kendi iyi ifade eder gerginliğin hiç olmaz.

Hocam doktor gergin gelen diğer doktor meslestaşı gergin verdiği cevaplar gergin ve cevap sürekli şu bağımlılık yapar. Çıldırmamak elde değil yani :)

Tam çıkıyorum bir bayan hasta gergin tavırla neden tartışıyorsunuz neden çıkmıyorsunuz işte muaniye olacam falan.

Kadına döndüm dedim ki pardon? Siz kimsiniz? Nie bağırıyorsunuz? Yeminle neye uğradığımı şaşırdım. Dedim ya en sonunda doktora çok gerginsin psikyatari gitmen gerek 20 mg paxera iyi gelir die. Ben bu sözü her ne kadar vurucu bitirici bir cümle olarak orda kullanmış olsamda amacım sadece kendisine haddini bildirmek deil gerçekten gitmesi gerek yani o sözümün altında bir gerçeklik payıda var.

İyi olan şu ki ne bir hakarette bulundum nede sesimi yükselttim.

34 yaşındayım ve ilk defa bugün bir şey fark ettim kendimde.

Sakinliğini koruyup kendini iyi savunup ifade edebilirsen o sakinlik ve sağlam cümlelerin karşıya küfürden beter bir yıkım yapıyor.

Ancak tabi ki bu dediğimi bu tiplere yapacaksın iyi efendi insanları tenzih ederim.

Bu arada e nabızda gerekli değerlendirmeyi attım yazdım.

Yaşadığım sorunu düzgün bür türkçe ile yazdım ve onuda şimdi birazdan cimer üzerinden sağlık bakanlığına atacağım.

Son olarak işe yarar mı bilmem ama bi ara farklı bir nöroloji doktoru reçetimi yazmıştı sonra bana bir soru sormuştu sen beni ilaç yazmadığım için şikayet ettin mi bir yere demişti.

Hayır hocam dedim siz iyi bir insanız bana güvendiniz yazdınız bugün yazmasanız bile geçmişin hatırı üzerine kafamı eğer çıkarım dedim sonuçta geçmişte yardımcı olmuş vefa die bir şey vardır.

Doktor böyle konuştuğum için ben olmadığımı anlamıştı ve tekrar reçete etmişti.

Anladığım kadarı ile bu bazı dik kafalı doktorları ilaç yazmadıkları için şikayet edince işe yarıyor demek ki.

Tahminimce burda kilit nokta ilaç geçmişi düzgün bir türkçe ve imkan varsa bir çok yere şikayet etmek.

Toparlarsak eğer benim anladığım kadarı ile doktorun her ne kadar ilaç yazmama veya hasta kabul etmeme gibi hakları olsada eğer iyi bir türkçe ile iyi bir savunma yapabilirsen o ilacı her türlü alırsın.

Birde doktorun biri şey demişti bazı doktorlar pislik olsun die yazmıyor gıcıklığına yazmıyor yani. Yok Savcı ifade veriyoruz yok başımız ağırıyor. Bunlar işin hikaye kısmı.

Savcı ifade verdiği doğru olabilir ancak doktor ile hastası arasında illegal bir durum yoksa ve doktor ifadesinde ben uygun gördüm verdim dediğinde bu doktoru nie bu kadar yazıyorsun die içerimi atacaklar?

Şöyle düşün günde 50 hasta bakıyorsun ve ahlaklı bir doktorsun. Hasta sana şu yeşil reçeteli ilaç bana iyi geliyor diyor ve hergün bunun gibi insanlara iyi geldiği için yazıyorsun.

Diyelim bunları bazıları gitti illegal işe soktu sattı ki böyle yapanda var bu arada. Bu durumda doktorun reçete ettiği hasta bu ürünü satıp kendisi illegal suç işledi ve doktorun işin içinde olduğu ıspatlanmadığı sürece nasıl başı belaya girsin savcılık ile?

Buna rağmen başları derde giriyorsa şahsen ben doktor olsaydım bu reçeteli yazacak branşı seçmezdim.

Birde diyorlar ya hani bağımlılık yapıyor yazmayız falan filan hasta dik kafalı gitmeye devam etsin bunlar bir gün gerçekli bir bağımlı denk geldiğinde karşındakini ciddiye alıp çözüm üretmemek saygı göstermemek yazmam bi desin başına ne gelecek ülkede olan bitenden haberleri yok bile.

Bu arada şiddete karşı birisiyim eğer ben bir bağımlı olsaydım ve illegal amaçlı değilde zararı bana diyip yazdırmaya gitseydim ve o doktorun o uslubu karşısında nede olsa kaybedek bişeyim yok diyip bir ğafletle korkunç bir şey yaşanabilirdi.

Renkli reçete yazan doktorların aklını başına alması lazım. Benim efendiliğime bakıp cesaret alarak yok çekmiş olabilir ancak bu çok ama çok hatalı bir yaklaşım şekli. Bağımlı adam efendi girip içerde bir katliam yapıpta çıkabilir bunu kimse kestiremez. Yada benim gibi müptezel değildir hastadır ihtiyacı vardır efendiliğini korur ama yaptırım gücü varsa gider cimere yazar gene doktorun başı ağırır. Zaten kalktığımda son söz olarak şunu dedim. Hocam ilacımı yazmadınız fark ettiyseniz bende ısrar etmedim. Kendimi doğru ifade ettiğimi düşünüyorum ve siz sorduğum sorulara karşılık beni salak yerine sokan cevaplar veriyorsunuz. Bakın size deil kendime hakaret ettim dedim. Ancak şunu söyleyip öyle çıkacağım dedim. Bu bir tehdit veya laf sokma amaçlı değildir. Uslubunuz yaklaşımınız yanlış tedavi yönlendirmeniz gibi bir çok konuıda sıkıntılı olduğunuzu fark ettim. Hakkınızda dava açabilirsem önceki yazdığınız ilacın yanlışlığı yüzünden açabilirim eğer açmazsam mutlaka cimere şikayet edileceksiniz bilginiz olsun dedim.

Doktor yüz ifadesi şaşkınlıkla blöf yaptığımı sanan bir yüz ifadesine döndü.

Bakalım bi gelişme olursa konuyu editleyeceğim.

• Kaygerya kullanıcısına yanıt

Evet siyah demonik kedisi olanlar severken bile güc depoluyorlar. Sen elini avucunu koyacaksin hatta o gelip kendi kafaßini surtecek ve mirildayarak demonlari zikredecek. Iste o zaman psikolojik sorunlar ve bilimum başka sorunlar ortadan kalkıyor. Siyah Kedi yoksa doktor ritalin de yazar, kirmizi recete de yazar, demonlar korusun adamı haßtaneye bile yatırırlar

forumdan başka bir arkadaşı yatırmaya çalışmışlardı mesela

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 20 Haziran 2026; 6:48:6 >

2000 ML silikonlu duvar boyaßına kaç ML su ekleyeyim? 2000, 2000 sulandıracam kutuyu. Duvarı demonik renk koyu bordoya boyuyorum bugün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 20 Haziran 2026; 6:39:41 >

Kimi yatırdılar ben bilmiyorum. Kedisi yoktur kesin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

cem alim arkadaşı yatırma girisiminde bulundular

kedi yok = demon yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 20 Haziran 2026; 12:44:57 >

odada iki pencerede açık eşyalar odanın tam ortaßında bende sadece boxer var elimde boya rulosu duvarları boyuyorum ve etraftaki dayrelerde ayle var.

odayı demonik renk yapacagız diye müstehcenlikten ihbar edilmeliyim?

güncelleme sadece tavan ve kartonpiyer denen sacmalıklar kaldı.

Kartonpiyer ve tavana da siyah boya atıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 20 Haziran 2026; 12:50:17 >

Boya yapmaktan zevk alıyorum. Ustaya da boyattırabilirdim ama trapi gibi geliyor.. Siz de boyayın ritalin yerine gecer

Bir de yerlere hic öretü sermedim ama 1 damla damlamadı kıvamı iyi ayarlayacaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 20 Haziran 2026; 22:16:17 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.