Şimdi Ara

Lydsto W2 Kendini Temizleyen Robot Süpürge ve Paspas

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
6
Favori
2.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzun süren detaylı ve yorucu piyasa araştırmasının ardından Lydsto W2 siparişi verdik ve kullanmaya başladık. Özellikle Roborock S7 Maxv Ultra ile bu ürün arasında kaldık ancak fiyat ve garanti şartları hakkında okuduklarımız sonrasında bu üründe karar kıldık.

    Ürünü Lydsto Türkiye'den satın aldık. Hızlı bir şekilde kargoyla gönderildi. Kutuyu açtığımızda garanti belgesi ve kullanma kılavuzu kutudan çıkmadı. WhatsApptan Destek Hattından ulaştık, tekrar kargoyla yollayacaklarını bildirdiler.

    Ürünü ilk sefer sadece süpürme modunda kullandık. Haritayı çıkardı ancak kapıları tam görmedi. Evimiz 2+1, ayrıca mutfak var ancak ünitenin olduğu odayı bir oda diğer tüm alanları bir oda olarak gördü. Kapıları algılamada bir sorun olduğunu düşündürdü. Haritayı tekrar yenileyeceğiz. Deneme amaçlı evi Dyson Süpürge ile süpürdükten sonra denedik ve haznesi tamamen dolmuştu. Çekiş gücünü sesinden bile belli ediyor ki 5000 Pa gerçekten yeterli. Halıya geçtiğinde çekim gücünü artırıyor. İsterseniz bu özelliği kapatıp açabiliyorsunuz. Çekim gücünü 4 mod için uygulama üzerinden ayarlayabiliyorsunuz. Süpürme esnasında evdeki saçaklı halılarda sorunlar yaşadık. Bazen hiç takılmadan geçiyor, bazense takılıyor ve kendini koruma moduna alıyor. Çekim gücünden ve süpürme performansından çok memnun kaldık. Süpürdükten sonra tozları ünitenin içindeki toz torbasına dolduruyor. Torba yerine Dyson Süpürgelerde olduğu gibi hazne kullanılmasını tercih ederdim. Toz torbasını ne kadar süre temin edebileceğimizden emin değiliz. Lydsto Türkiye sitesinde toz torbası satılıyor ancak ürün başığında "Lydsto R1 & S1 & R1d Uyumlu Toz Torbası" yazıyor. Bilmiyorum W2 ile uyumlu mu? Dilerseniz torbaya doldurmadan hazneyi elle de boşaltabiliyorsunuz. Süpürme işleminin ardından ürünün altını kontrol ettiğimizde tüm saçların fırçaya dolandığını gördük. Bu çok can sıkıcı bir durum. Bunun engellenmesini dilerdik. Ürünün yanında bu saçları temizleyebilmek için jiletli bir parça var bu parça işi kolaylaştırıyor ama yine de saçları toplamak zor oluyor.

    Süpürme işleminin ardından Paspas işlemini de yaptırdık. Paspasa başlamadan önce mopları yıkıyor. Paspas işlemini ıslak yapıyor. Paspas işleminden de en az süpürme kadar memnun kaldık, elle paspas yapılmasından çok daha temiz oldu. Temiz su haznesine sirkeli su koyunca daha da etkili oluyor. Halıdan uzak dur modunu açtığınızda halıya kesinlikle temas etmiyor. Halısız alanlara çok iyi bir şekilde paspas işlemi yapıyor. Bu modu açmadan denediğimizde bir kere halı kenarına takıldı ve moplar yerinden çıktı. Mop kaldırma özelliğinin olmasını dilerdik ancak mevcut şartlar bizi buna yönlendirdi. Mop yaparken tercihinize göre 6-9-12 dakikada bir istasyona gidip mopları yıkıyor. Bu gerçekten çok hoşumuza gitti. Ancak bazı zamanlarda istasyona dönerken sorun yaşıyor. Sanırım Moplardaki su ağırlığından ötürü denge sorunu yaşıyor ve istasyona düzgün şekilde giremiyor. Fakat bunu sadece 2 kere yaşadı. Giremediği zaman tekrar uzaklaşıp istasyona giriş yapıyor.

    Genel bir değerlendirme yapınca üründen gayet memnun kaldık biz. Fiyatını tabii ki ülkemiz şartlarında yüksek olarak değerlendirmemek mümkün değil ama çılgınlık yapıp almaya karar verdik. Sorular olursa bu başlık altında cevaplayacağım. Ayrıca ürünü kullanan başka üyeler varsa onların da değerlendirmelerini ve bilmediğimiz özellikleri paylaşmalarını rica ediyorum.
    Lydsto W2 Kendini Temizleyen Robot Süpürge ve Paspas







  • bende almayı düşünüyorum ama bütçemi baya zorlayacak gercekten değermi acaba

  • Bu tarz bir ürün arayışındayım, robot süpürge ana konusunda da yazdım. S7 maxv ultra dikkatimi çekti. Bu markayı ilk defa duydum, haritalama veya insaların şikayetçi olduğu kronik bir sorunu varmı. Roboroctan sizi vazgeçiren garanti şartları neydi. Fiyatı görmezden gelirsek yine bu ürünü tercih edermiydiniz.
  • nurdan68 N kullanıcısına yanıt
    Bence fiyatına değiyor. İlk zamanlar bu kadar olumlu bakmıyordum ancak şu an beğeni düzeyim çok arttı
  • Cnytkyz C kullanıcısına yanıt
    Haritalama konusunda bir sıkıntı yaşamadık hiç. Gayet güzel bir şekilde odaların planını çıkardı. Tek sorun yaşadığımız nokta paspas takılıyken standa dönememesi oldu onu da servisle görüşerek çözdük. Paspasların belli bir şekle göre takılması gerektiğini söylediler. Daha sonrasında aynı sorunu yaşamadık. Roborock s7 maxv ultra bizim aldığımız dönemde 4-5 bin TL daha pahalıydı. Şu an naskl bilmiyorum. Bir de ürünü satan firmalar güvenilir gelmedi, sanırım Roborock'un Türkiye'de bir şirketi yok. Garanti vs. Konularda sorun olabilir diye Lydsto tercih ettik.
  • ns312 N kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler cevabınız için. Bu modelde aslında sundukları olarak çok başarılı dursa da mop kaldırma seçeneği olduğundan s7 maxv ultradan yana kullandık tercihimizi. Mümkün mertebe robota dokunmadan, halı kaldırmadan süpürgeyi de paspası da yapsın istiyoruz. Bakalım göreceğiz ne kadar başarılı olacak.

  • Yaklaşık 5 gün önce ben de bu cihazı satın aldım. 4 gündür de aktif olarak kullanıyoruz. Ben gayet memnun kaldım. Malzeme kalitesi gerçekten çok güzel. Üründe elinizin temas ettiği her malzeme gerçekten kaliteli. Süpürme kalitesi de beni mutlu etti. Silme işlemini 1 kez kullandık onda da gayet memnun kaldık. Kısa vadede ürün beni gerçekten çok mutlu etti. Sizin de dediğiniz gibi mop kaldırma özelliği olsaydı gerçekten süper olurdu ancak benim evimde halıya değmeden neredeyse bütün yerlere ulaşılabiliyor. Kısacası ben bu ürünü tavsiye ediyorum. Uzun vadede de umarım beni mutlu eder. Bu arada Mi Home uygulamasından ve Lydsto'nun kendi uygulaması ile cihazı kontrol edebiliyorsunuz ancak Mi Home uygulamasında cihazın güncellemesi son sürüm olarak gözükürken Lydsto'nun uygulamasında 1 ya da 2 kritik güncelleme yapılıyor. Ben size Lydsto'nun uygulamasını kullanmanızı öneririm. 3 saniye basınca Lydsto uygulamasına 5 saniye basınca MiHome uygulamasına bağlanması için wifi sıfırlanıyor. ''Halıdan uzak dur'' özelliğini MiHome uygulamasında göremedim. Lydsto uygulamasında ''halıdan uzak dur'' özelliği görünüyor. Belki de ben bulamadım emin değilim. Cihazı tavsiye ediyorum.





  • Ben de bu üründen almak istiyorum ancak araştırırken yazılım sorunları olduğunu okudum.
    Var mı böyle sorunlar
  • karahisarlı K kullanıcısına yanıt
    Yazılımsal bir sorunla karşılaşmadım hiç. Altımdaki paspasları tam olarak doğru şekilde takmayınca istasyona dönemiyor. Dönemeyinde sağa sola çarpıyor ya da kendi etrafında dönüyor. Servisi aradığımda bu bilgiyi verdiler ve tekrar sorun yaşamadık. Bir de elektrik gidince veya İstasyonun fişini çıkarınca harita siliniyor. Tekrar harita oluşturmak zorunda kalıyoruz. Başka bir sorunla karşılaşmadık
  • Selamlar herkese, tüm Lydsto W2 kullanıcıları buraya gelse de şöyle şenlensek. Uzun uzun anlatacam da şu temiz su haznesine Türk milleti olarak su dışında her dezenfektanı koyma ısrarımız var ya, onu bir konuşalım isterim çünkü teknik servis "saf su dışında bir şey koymayın" demesine rağmen tabi ki dinlemedim. Neyse girizgahı yaptım, başka bir mesajda devam edecem bu dezenfektan konusuna. Lütfen görüşleri olanlar yazsın.

    2 hafta önce uzun araştırmalar sonucu Lydsto W2 aldım. Canavar gibi bir süpürge ve kendimizi kandırmadan gerçek anlamda yüzeyleri temizleyebilen, evi dezenfekte edebilen çok az sayıda robottan birisi. Bütçeniz varsa elbette Roborock s7 maxv ultra alabilirsiniz ama bence 10 bin lira fiyat farkına Roborock değmez. Bu arada Lydsto bir Xiaomi markası arkadaşlar. Adını duymadık diye uzak durmayın, cihaz nefis. Yazılım problemleri genel anlamda veya çalışma prensibinde kesinlikle yok, sadece uygulamanın ve tabi ki cihazın da geliştirilmesi gereken yönleri yazılım bazında var. Bahsettiğim ana konu evin paspaslanması da dahil olmak üzere yüzey temizliği olduğu için bu eksiklikler gerçekten hiç önemli değil içiniz rahat olsun. Kullanımına alıştıktan sonra olay bitmiştir, güle güle kullanın. Lydsto uygulaması gayet iyi ve güncelleme alıyor. Mi Home uygulamasında halı algılama seçenekleri eksik. Şimdi efendim, bizde bir sürü kedi var, karı koca çalışıyoruz yoğun, misafir veya usta eve gelince "aman terlik giy ev kirli" diye mahcup olmaktan bıkmıştık, allerjimiz de var burun kaşınıyor hapşırık vs... Robotu aldıktan sonra şimdi afedersiniz hijyenik yaşamın bokunu çıkarttık, hiç de öyle temizlik titizi insanlar falan değiliz alakamız yok, ev dediğin kirlenir ne yapalım, kediler de var bazen kuru boklarıyla da oynarlar, yine ne yapalım, hayat bu. Aynen böyle pasaklı bir aile tipinden 2 günde bir tüm evi süpürüp paspaslayan aile tipine bu robot ile tam bir mutasyon yaptık. Tuhaf olan kılımız kıpırdamıyor ama ev bal dök yala. İçimizde bir temizlik arzusu varmış demek ki diyoruz. Hiç terlemeden böyle temiz eve eşim "rüya gibi" falan dedi bu akşam. Öyle ifadeler çıkıyor ağızdan. Arkadaşlar cihaz gerçekten kendi toz haznesini ve paspaslarını temizliyor hatta UV, ozon, ısıtma kurutma vs. bir sürü dezenfeksiyon yöntemleri kullanıyor ve yalan değil hepsi gerekli ve gerçek. Çin'lilerin en iyi yönlerini hiç hijyen olarak görmeyiz di mi? Alın size Çin zekası Çin harikası. Hani taklit falan da değil artık teknolojide öncüler. Neyse devam edeyim, kirli su haznesi ve toz haznesi mükemmel çalışıyor. Pardon da paspasları 50 derecede ısıtıp evi temizlemek nedir ya? Yuh yani aşık aşık bakıyoruz robota, "paspasları kurutuyorum" falan diyor temizlik bitince. Kurutma sessiz bir motordan çıkan hafif bir mırıltıyla 2 saat sürüyor, azıcık TV sesi açıksa duymazsınız ayrıca bize huzur veriyor çünkü yalandan değil gerçekten hijyen için o ses geliyor ben 5 temizlikten sonra dayanamadım yaklaşıp kokladım meraktan, en ufak bir koku yok, tertemiz paspaslar ve ben dokunmadım bile. Bu arada 100 dil falan biliyor işimize yaramaz da bazen İspanyolca Rusça falan açıyorum geyik olsun diye. Pasaklı ama huzurlu bir evimiz vardı ya, şimdi gereksiz derecede manyakça temiz ve daha da huzurlu bir evimiz oldu. Süpürme ve paspas bir arada büyük bir evi 75 dakikada yarım şarjla bitiriyor. Çok fazla halınız varsa, evin yüzeyi halıdan görünmüyorsa belki bu cihaza gerek yok çünkü bu robotun olayı mükemmel paspaslama arkadaşlar. Kendi su haznesi üstünde gezen tüm robotları unutun, onlar sadece yerleri ıslatıyor ve temizmiş gibi yapıyor. Aynı insanın yaptığı gibi paspasları belirli aralıklarla temiz suyla yıkamadıkça, paspasları ısıtmadıkça gerçek bir temizlik ve hijyenden bahsetmek imkansız. Ya bizim gibi pasaklı kalın, ayda bir kendiniz temizleyin, ya da bu cihazı alın. İstasyonsuz robotlarla olmaz bu iş. Bizim alerji sorunumuz vardı, artık o da geçti 2 haftadır. Pilli dönen başlıklı bir el süpürgemiz var, onunla da 5 dakika koltukları alıyoruz 2 günde bir, güle güle burun kaşıntısı... İşte böyle, kesinlikle tavsiye ederim arkadaşlar. Yeni mesaj açıyorum şu saf su haznesi konusunu açayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖZGÜR_DH -- 7 Ekim 2023; 9:6:56 >




  • Şimdi gelelim şu temiz su haznesiyle yaptığımız deneylere. YouTube kanalları var, kimisi "azıcık deterjan" diyor, kimisi robotlara özel sıvı diyor. Beyaz sirke diyor falan. Peşin peşin söyleyim, teknik servise sordum "saf su dışında bir şey koymayın" dediler. Sağolsunlar ama Türk milleti bununla durmaz. Belki Çin'liler söz tutar bilemem. Biz cihazı bozma pahasına o evin dezenfeksiyonu için her türlü riski alırız. Bu da böyle biline :)))

    Öncelikle robopaspas diye bir yüzey temizleyici var ancak arkadaşlar bu 1 litrelik şişelerde satılıyor. Emin olabilirsiniz Lydsto w2 gibi 4 litrelik hayvani bir temiz su haznesi olan robotlara göre değil bu ürün. Nedeni şu: paspasları sürekli temizlediği için çok pahalıya geliyor. Yoksa ürün güzel olabilir bir diyeceğim yok. Şöyle anlatayım, büyükçe bir evi eğer 6 dakikalık aralıklarla paspas temizleme moduna alırsanız o 4 litrenin tümü kesinlikle bitiyor. Bu bilgileri de Youtube incelemelerinde asla vermezler ya, hayret yani neredeyse meslekleri olmuş, detaylı bir inceleme yapan yok, hep aynı şeylerden bahsediyorlar. Neyse... 4 litre, hadi paspasları 12 dk'ya ayarladın, en az 2 litre bir temizlikte giderse, hesabı siz yapın, robopaspasın litresi 180 lira... Sulandırmanız da olmuyor, firma tavsiye etmiyor etkisini kaybediyormuş sıvı. Kendi su haznesi olan robotlarda robopaspas süper olabilir ama o robotları da bence unutun zaten öyle temizlik falan olmaz, kendimizi kandırırız. Diğer alternatifimiz ise beyaz sirke, bence uzak durun yukarıda konuyu açan arkadaş kullanmış ama benim bir arkadaşımın istasyonsuz Roborock'u var, sirke onu tıkadı. Lydsto 'nun robotunda bozulacak bir pompa yok evet ama istasyonunda pompa, filtre, meme, hepsi var yani sirke riskli. Çamaşır suyu da olmaz çünkü kalıntı bırakıyor. Peki ben ne yaptım, crystalin denedim. Manyakça evet ama büyük avantajı şu: Konsantresi bile %99.97 oranda su. Bir de onu 1/10 oranda sulandırıyoruz, virüs, mantar yok ediyor, şu anda bir sorun yok cihazda. ANCAK büyük bir sorun şu: Crystalin de çok pahalıya geliyor. Cilt dezenfektanı olarak mükemmel ve ucuz ama 4 litreyi bir anda harcayınca o da pahalı, ayrıca içinde bildiğimiz tuz olduğu için mikron tuz taneleri de tabi düşündürüyor insanı, tıkar mı zamanla diye... Şimdi de Bioxi marka bir yüzey temizleyici aldım. İçinde Crystalin ile tamamen aynı maddeyi aynı oranda barındırıyor: Aktif klor yani hipokloröz. Yalnız çözen maddesi maalesef su değil ve gizli tutuyorlar. Neyse, 1/10 hatta 1/20 oranda saf suyla karıştırmak mümkün. Karıştırıp elime sürdüm, çamaşır suyu gibi yağlı bir şey değil, elimde hiç kalıntı bırakmadı, zaten testlerde cildi tahriş etmiyor. Konsantre 5 litre çok da ucuza geliyor ama açtıktan sonra 4 ayda tüketmek lazım. 300 lira 4 ay için iyidir sanki. Ayrıca her temizliği değil, haftada bir kez olan paspas temizliğini bununla yapıp, 2 günde bir olan paspas temizliğini saf suyla yaparsam pompalar da kalan bir kalıntı bir şey olursa suyla durulamış da olur diye düşündüm. Bir de dezenfektanlı temizlikten sonra da hazneyi saf suyla doldurup mutlaka 1.5 metrekarelik bir alanı saf suyla temizlemek olası dezenfektan kalıntılarını da çözer. Bunlar şimdilik benim denemelerim. Buradan paylaşalım ki dayanışma olsun. Lydsto ve diğer robot ARGE ekipleri de bunları okursa: Evet, ne kadar tavsiye etmeseniz de kendi çözümümüzü risk alarak üretmeye devam edeceğiz. Bu ihtiyaç ve motivasyona uygun ürünler geliştirmek bundan para kazanmayı da sağlayacaktır. Siz bilirsiniz. Herkese sevgiler temiz günler...




  • ÖZGÜR_DH Ö kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Biz ürünü 4 aydır kullanıyoruz ve aldığımız günden beri Viking sirkeli yüzey temizleyiciyi temiz su tankına dolduruyoruz. Hiç ölçmedik ama bir tanka yaklaşık bir çay bardağı civarında dolduruyoruz. Bunu da bir videoda ya da yazıda görmüştüm sanırım emin değilim. Yazdıklarınızı okuyunca kullanma konusunda şüpheye düştüm
  • Lydsto W2 kullanan daha çok insan olması lazım gibi geliyor forumda ama konuya neredeyse hiç giriş yapılmıyor. Kullananlar tecrübelerini paylaşsa herkes için çok iyi olur
  • Bizim robot 3. Ayında paspas takılıyken her yüzeyi halı olarak algılamaya başladı bir anda. Halıdan uzak dur seçeneğini seçmeyince bir sorun yaşanmıyordu. Hemen garanti için servise yolladık, teknik serviste Cesur Bey çok yardımcı oldu ve birkaç gün içerisinde sorun çözülerek tekrar gönderildi. Umarım bir daha yaşanmaz. Ürün geldikten sonra iki kere daha güncelleme aldı. Güncellemelerden sonra daha efektif çalıştığını hissediyorum. Garantiye yollayınca teknik servis konusundaki soruların da bizi rahatlatmak sevindirici. Biz Ürünü yollarken paspaslar biraz ıslak kalmış ve robotun üstünde kötü lekeler oluşmuş. Bunun bilgisini verdiler bana. uzun süre uğraşarak bu lekeleri de çıkarmışlar. Çok memnun kaldık servisten. Ürünü garantiye yollarken kargo ücretini servis karşılıyor. Servis sonrası gönderdiklerinde biz karşıladık
  • ns312 N kullanıcısına yanıt
    Sirkeye dikkat hocam aynen. Elbette oranı da önemlidir ama zamanla tıkayabileceği kesin, ama 1 yıl, ama 2 yıl.
  • ns312 N kullanıcısına yanıt
    Evet, çok teşekkürler sizin sayenizde açıldı işte böyle böyle ilerler. Aslında epey kullanıcı var ama foruma girmiyor olabilirler. Benim bile 2
    2 haftada aklıma geldi forumu sevmeme rağmen. Kendi çözümlerimi kendim ürettim, servis vs. destek de verdi, bu da aslında iyi bir şey foruma gerek kalmadan cihazdan bu kadar memnun kalmam. Sayımız artar bence ama araba konularındaki gibi binlerce kişi gelmez, okuyanlar da bilgilenip belki yazmalarına gerek de kalmaz.
  • Şimdi gelelim yazılımına, Lydsto uygulamasına alışınca pratikte cihazın çalışmasına en ufak bir olumsuzluğu yok, emin olabilirsiniz. Alacaklar veya kullananlar için faydası olabilir diye hem ne gibi eksiklikler var, hem de çözümleri neler yazmak istedim. Bazıları alışveriş uygulamalarında 1 yıldız falan vermiş yazılımından şikayet etmiş falan, yok arkadaşlar öyle 1 yıldızlık bir durum yok, en en fazla yarım yıldız kırılır yine 4.5 yıldız verilir. Ayrıca yazılım tek bir kapsamlı güncellemeyle 2 dakikada servise bile gitmeden halledilebilecek bir sorun 21. yüzyılda. Fiziksel olarak cihaz mükemmel olsun, gerisi pek dert değil. Bu cihaz da mükemmel. Aşağıda yazacaklarım çok detaylı, göz korkutmasını istemem, tekrar tekrar söyleyim, cihaz ev hayatımızı kökünden değiştirdi. Ayrıca ns312 çok haklı, servis ve müşteri desteği var bu da çok önemli.

    Yazılım ve uygulama konusuna başlıyorum:

    1) Mesela odaların temizlik sırasını belirleyebiliyoruz ya, odaları 1, 2, 3 diye seçtiniz, sonra efendim temizlik başlayınca hangi odaları seçtiğinizi uygulamada göremiyorsunuz. Temizliğe zerre bir etkisi yok sadece bir yere hangi odaları ve sırasını yazmadıysanız unutabilirsiniz. Mi Home uygulaması daha iyi gibi görünse de temelde tamamen aynı eksiklikler var hatta halıyla ilgili özellikler hiç yok o yüzden ben de Lydsto uygulamasını tavsiye ederim.

    2) Bu madde muhtemelen tüm istasyonlu robotlarda bir muamma arkadaşlar. Lydsto W2 'ye ait bir sorun değil, önceden söyleyim gömmeyin hemen. Bir kaç harita kullanmak evet mümkün ancak bu konuda önemli bir eksiklik var, kullanma kılavuzunda da açıklama falan yok. Mesela 2 katlı bir eviniz var veya tek katlı evinizde robotun aşamayacağı bir eşikten sonra başlayan odalar var. Biz de balkon ve bir banyoya ulaşması imkansız mesela. Bunların haritalaması için cihazı bir nevi kandırmanız gerekli. Teknik servis şöyle tavsiye etti: Cihazı kapatın ve odaya taşıyın, orada çalıştırın, zaten yeni bir haritayı otomatik oluşturur. Ben robotu düğmesinden kapatmadan önce istasyondan ayırıyorum yoksa kapanmayabiliyor. Evet servis haklı, aynen öyle, diğer odaları haritalamayı başardık iyi de, paspaslama ne olacak??? Hadi küçük bir oda sorun değil, paspas temizlemeyi 12 dakika aralığına getirirseniz paspasları temizlemek için istasyona dönmeye çalışmadan temizlik işini bitirmiş olur. Bu benim işimi görüyor ama daha büyük odalar veya ikinci katı olan ev ne olacak? Her seferinde cihazı istasyona taşımak hem pratik değil, hem de sanırım mümkün değil kafası karışır zaten. Yalnız dediğim gibi bu sorun bütün istasyonlu robotlarda geçerli olabilir. Tek bir istasyon varsa ikinci katın paspaslamasını kesinlikle unutun çünkü cihazın olayı zaten paspaslarını temizlemesi. Beni ilgilendirmez deseniz bile "paspasları hiç temizleme" diye bir özellik henüz yok, yani 12 dakikada bitirdi bitirdi, yoksa sonrası bilinmiyor. İstasyona siz taşıyabilirsiniz elbette ve paspasları temizler ve ıslatır, ısıtır, sonra geri yukarı taşı, temizliğe devam butonuna bas falan... Pratik değil. Aslında bu yazılımla gayet güzel çözülebilir, tek ihtiyaç daha esnek ve fonksiyonel seçenekler menüsü. Mesela daha seçeneği bol bir manuel mod eklenebilir, "paspasları manuel temizle" seçeneği ile siz karar verebilirsiniz. Robot size sizin seçtiğiniz dakika aralığı bitince haber verir mesela "paspasları manuel temizle" der ve durur. Sonra siz ister robotu istasyona götürürsünüz ister sadece pedlerini mıknatısından ayırıp temizleyip ıslatıp geri takarsınız. Sizin bileceğiniz bir iş olur. Her neyse bu Lydsto özelinde değil tüm robotlarda benzer saçmalık var muhtemelen ama yazayım dedim yine. Çözümünü de ben buldum benim bir sorunum yok.

    3) Uygulamanın kendisi, menüsü, butonları pek kullanıcı dostu değil, kullanmaya alışmak için sabır lazım ama sonra anlaşılıyor her şey. Mesela ilk açılışta ev odalarının adı görünmeyebiliyor, geri dönüp tekrar girip beklemek gerekiyor. Eninde sonunda en fazla 2-3 denemede hiç bir sorun kalmıyor. Bu neden lazım derseniz, sadece seçtiğiniz odaları temizlemek isterseniz, o yüzden uygulamanın haritayı oda adlarıyla göstermesi lazım. "Aralık" adındaki butona basıp oda seçmek gerekiyor. Diğer bir konu, başlat ve şarj et butonlarına da bastığımız pek belli olmuyor, en azından şöyle rengi değişse ve öyle kalsa ve yazısı değişse anlarım, yanlışlıkla bir daha basabiliyor insan.

    4) Cihazda "sadece süpür" özelliğini uzuuuuun uzun aradım. Meğerse paspasları alınca zaten otomatik sadece süpür moduna kendi geçiyormuş. Benim gibi aklına gelmeyenler olabilir diye yazayım dedim bunu da.

    5) Cihazı bir kere paspaslamayla çalıştırdıktan sonra geçmiş olsun, 3 saniye sonra diyelim ki yanlış bir odadan başlattığınızı farkettiniz ve vazgeçtiniz, doğru odaya yönlendirmeniz için mecbur temizliği bitirmeniz gerekiyor, o 3 saniye için çıktığı yolunu değiştirmiyor, garibim gidiyor kirlenmemiş paspaslarını temizlemeye başlıyor. Elbette siz hemen doğru odayı seçebilirsiniz ama işte ne gerek vardı kardeşim istasyona dönmene, boşu boşuna biraz daha su gitti, anla işte daa 3 saniye oldu, henüz temizsin, akıllısın, git diğer odaya başla...

    Daha da aklıma gelir de artık gerek yok zaten uzun uzun yazdım, sonuçta nasıl sorunlar olabileceğini buradan siz türetebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖZGÜR_DH -- 7 Ekim 2023; 11:23:58 >




  • ns312 N kullanıcısına yanıt
    Sirke konusunu bir kimya mühendisiyle konuştum. Sirke ve su karışımının cihazı tıkama sebebi sirke değil, sudaki kireç ve sirkenin karışımı. Mümkünse filtre su, değilse en azından içme suyunu mutlaka kaynatıp soğutup katkısız beyaz sirkeyle karıştırınca herhangi bir tıkanmaya yol açmayacağını söyledi. Bu konuyu uzun uzun konuştuktan sonra da aslında dezenfektana böyle bir cihazda pek de gerek olmadığını, sıcak paspas ile suyla bile temizlense bir çok mikropun zaten öldüğü bilgisi daha mantıklı bir argüman olarak karşımıza çıktı. Sirke oranını bilmiyorum henüz ama internette vardır, pH değerine göre dezenfeksiyon kabiliyeti ölçülebilir. Ben sanırım sadece suyla devam. Belki ayda 1/2 kez de 1/15; 1/20 gibi oranlarda Bioxi kullanırım bilmiyorum. İçeriğindeki çözücü sıvı detayı saklandığı ve yazılmadığı için bir daha alamayabilirim.
  • Ekleme: Yazılımla çözülebilecek tuhaf ve saçma bir durum yaşadım. Süpürgenin kendi gidemeyeceği herhangi bir alanda süpürmek mümkün olsa da paspaslama yaptırmak imkansız. Paspaslar takılıyken cihazı kapatıp başka odaya taşıyınca ne olursa olsun paspasları ıslatmak veya temizlemek için istasyona dönmek istiyor. Uygun bir zamanda müşteri hizmetlerini arayacağım ama şu yazılımla çözüm ihtimali bence yok. Paspasları manuel ıslat ve manuel temizle özelliğine ek olarak robotu taşıyıp bir bölgeye bırakınca paspaslarının manuel olarak istasyonda ıslatıldığını veya temizlendiğini de hatırlaması gerekiyor. Böyle bir özellik de şu anda yok. Robotu yerden kaldırdığınız anda paspaslarıyla yeniden haritalamayı başarsa da istasyona dönmek istiyor. Zaten haritalanmış bir yere görürseniz de temizliğe başla deyince istasyona gitmek istiyor.
  • W2 ile w2 Lite arasındaki farklar nedir ? Bilen var mı?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.