Şimdi Ara

Lux Ne Zaman Nerf Yemeyi Düşünüyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
1.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AD seven Yasuo'cu, Zed'ci veletler yine öfkelerini APC'lerden çıkarmaya başlamışlar. Lissandra bir Lux iki. CC dışında hiçbir şeyin onları durduramayacak kadar AD şampiyonların denge yoksunu olduğunu bildiklerinden dolayı CC zengini utility magelere saldırmaya başlamışlar.

Lux'a sıra gelebilir mi,

Graves gibi bir gerçek varken, Quinn gibi bir gerçek varken, Blue Ezreal gibi bir saçmalık varken, Corki gibi denge yoksunu bir şey varken, Guinsoo gibi bir hilkat garabesi varken, her gün ADC'lerin bütün koridorları işgaline tanıklık ederken (Dün EU LCS'de Lucian top gibi bir şey gördüm ve inanılmaz iyi çalıştı), yeni patch ile AD kasan her şeyin tek atacağı gerçeği varken(Duskblade of Draktharr), tankların bile orijinal AP formatından (ör. Malphite, Sejuani, Zac) AD formatına dönüştürülürken (ör. yeni Shen, yeni Poppy, yeni Sion)? Önce saçma güce sahip AD şampiyonları ve itemlarını nerflesinler, sonra Lux'a bakarız.

İlle nerf istiyorsan da:
    Bence ultisinin cooldown süresi dışında oldukça dengeli bir şampiyon ama ultisinin cooldown süresinin en az %50 oranında artması gerek. O CD ile başka bir oyunun karakteriymiş gibi hissettiriyor. Ziggs, Xerath, Ezreal ultilerinin ayarına çekilmesi gerek.

Ayrıca yine dengeli bir ortam için saçma sapan bir şekilde nerflenen mage itemlarına bir düzenleme ve Zhonya dışında APC'ler için armor seçeneklerinin getirilmesi şart. AD şampiyonlar için Hexdrinker, Maw, QSS gibi birçok seçenek varken APC'lerin tek seçeneği Zhonya. Saçmalık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exiledFromBadmen -- 5 Şubat 2016; 18:34:16 >

• krdeş bende platlar konu açmasın istiyom bidaha açmaz isen sevinirim
  • terazine tıqladım qhardeşmmm
  • exiledFromBadmen kullanıcısına yanıt
    Emin ol saydıkların Lux kadar op değil hatta Graves nerflenecek gelecek yamada.Bu bir döngüdür.Bazı şampiyonlar nerflenir diğerleri sırayı alır.Ayrıca öyle bir genelleme yapmışsın ki büyücüler dışında çoğu şampiyonu adam gibi oynayamam fakat Lux şuan opdir.Bak güçlü demiyorum op diyorum.Sabaha kadar da tartışırım bu konu hakkında.Ayrıca ultiyi geç o e yeteneğini nasıl dodgelayabileceksin bana bir anlat.Hiçbir türlü dodgelanacak skill değil Kassadin,Zed tarzı şampiyonlar olmadığı sürece.Mobil olmayan büyücülerin şuan Lux karşısında en ufak şansı yok en ufak.Tekrar hatırlatıyım saydığın bütün şampiyonlar nerflendi ya da nerflenecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hurricane10 -- 5 Şubat 2016; 18:27:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hurricane10

Emin ol saydıkların Lux kadar op değil hatta Graves nerflenecek gelecek yamada.Bu bir döngüdür.Bazı şampiyonlar nerflenir diğerleri sırayı alır.Ayrıca öyle bir genelleme yapmışsın ki büyücüler dışında çoğu şampiyonu adam gibi oynayamam fakat Lux şuan opdir.Bak güçlü demiyorum op diyorum.Sabaha kadar da tartışırım bu konu hakkında.

"Graves nerflenecek yakında"
    0.25 saniye terrain collision delay çok büyük(!) bir şey. Herkes bunun Graves'i doğru düzgün etkileyemeyeceğini biliyor.

Lux eski hâliyle çok dengeliydi ama Riot ultisinin cooldown süresiyle oynamadan verdiği CC değerini çok artırdı. Bundan mı bahsediyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exiledFromBadmen -- 5 Şubat 2016; 18:29:02 >
    Sadece o nerf yok.Hasarı da adye göre verecek yani hasarı azaltıldı bir nebze adcye doğru yaklaştırıldı.Evet tabiki ondan bahsediyorum.Bir şampiyona gerektiğinden fazla kit vermeyeceksin.Yani Lux her haliyle bir çok işleve sahip.Viktor'un burstüne,takım savaşını sadece değiştirebilecek kalkana,dodgelanamayacak e skilline,yediğinizde öleceğiniz q skilline ve bir onun kadar saçma pasife sahip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hurricane10 -- 5 Şubat 2016; 18:34:39 >
  • quote:

Sadece o nerf yok.Hasarı da adye göre verecek yani hasarı azaltıldı bir nebze adcye doğru yaklaştırıldı.Evet tabiki ondan bahsediyorum.Bir şampiyona gerektiğinden fazla kit vermeyeceksin.Yani Lux her haliyle bir çok işleve sahip.Viktor'un burstüne,takım savaşını sadece değiştirebilecek kalkana,dodgelanamayacak e skilline,yediğinizde öleceğiniz q skilline ve bir onun kadar saçma pasife sahip.

Bence sıkıntı daha çok itemlarda. AP itemları özellikle fiyat olarak çok nerflendi ve pek seçenek sahibi değil. AD itemlarıysa hem çeşitli hem de gereksiz güçlü. Geçen seneki Cinderhulk bile böyle bir şey değildi.

Yine de Graves'e daha çok vurulmalı bence. İlk olarak onu tanklaştıran her stat teker teker yok edilmeli.

Peki ap itemlerinin fiyatları artarken Lux neden güçlendi? Bunu açıklar mısın.Gravesi ben reworkten sonra hiç beğenmem fakat öldürmeye de gerek yok.Belli bir oranda nerflense yeter ki Graves nerflenir çünkü çok ön planda.Ayrıca hasarı adye göre demişim yüzde adye göre değiştirildi Graves için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hurricane10 -- 5 Şubat 2016; 18:34:28 >
  • Ağlamaya devam edeceksin uzun süre yakında syndra ziggs nerf konusu da açacaksın Apclere karşı oynamayı bilmeyip konu açmışsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Peki ap itemlerinin fiyatları artarken Lux neden güçlendi? Bunu açıklar mısın.Gravesi ben reworkten sonra hiç beğenmem fakat öldürmeye de gerek yok.Belli bir oranda nerflense yeter ki Graves nerflenir çünkü çok ön planda.Ayrıca hasarı adye göre demişim yüzde adye göre değiştirildi Graves için.

Yeni sezonla birlikte "Assasin ADC" gibi bir konsept gördük. Bu konseptte artık ranged assassinler de var olacaktı. Bunun başlangıcı Kindred'in çıkışı oldu. Riot artık ADC'lerin botta sıkışmak yerine farklı lanelerde alınmasını istiyordu. Bunların en belirgin örnekleri Quinn ve Graves şu an. Hatta Lucian da yanlarına örnek olarak verilebilir. Graves'den özellikle nefret etme nedenim jungleda diversity diye bir şey bırakmaması. Sömestr boyunca birçok pro stream ve/veya turnuva izledim. Hepsinde Graves jungle alan kazanıyordu adeta. Tek öfke nedenim bu. Ne Rek'Sai ne Elise ne de Lee Sin böyle bir güce erişmişti (Özellikle winrate bazında).
    Bu AD assasin konsepti de özellikle burst bazlı mageleri/assassinleri [LeBlanc (buff bile aldı.), Syndra, Annie...] olumsuz etkileyerek meta dışı bıraktı. Yine AD şampiyonlar daha kolay kule alabildiği için siege/poke mageler (Xerath, Ziggs, Vel'Koz, Orianna, hatta Lux da sayılaiblir ama o biraz daha utility ağırlıklı) de otomatik olarak meta dışına itildi. Geriye tek bir sınıf kalmıştı: hasardan çok utility bölümüyle beslenen mageler [Lissandra bunun en belirgin örneği, Morgana, Lux da sayılabilir). Bu mageler hem AD assassinlere (ve bu yeni assassin carrylere) karşı güçlüydü, hem de CC tanklar (Sejuani, Gragas...) gibi takımlarını utility ile besliyorlardı (Saydıklarımın hepsinde snare var, Morgana ve Lissandra'da stun da var, (Q değil ulti) yine Lux ve Morgana shield verebiliyor, özellikle Lissandra'nın DPS/kiting'i yüksekken Lux'un burst hasarı fazla.]. CC tanklar artık pek güçlü olmadığından dolayı ADC'lere peeling yapabilmek, fight başlatabilmek için bu tarz magelere olan ihtiyaç daha da arttı ve metaya girdiler. Gerek LCK, gerek LCS, gerek high elo streamlerde özellikle Lissandra çok pickleniyor çünkü fight başlatabilmesinin yanında birkaç ay önce Riot tarafından saçma bir buff almıştı (Ultisini kendine atınca eksik canın belirli bir yüzdesinden scalelenen bir heal atıyor artık. Yine high elo streamlerde gördüğüm kadarıyla bu özellikten faydalanılıyor.).
    Forumda özellikle son zamanlarda Lissandra'ya karşı nefret konuları açılmıştı (Hatta çıktığından beri nefret besliyorlar çünkü assassinlerin genel olarak en büyük counterlarından.). Morgana'ya karşı yine snare dodgelayamadıklarından dolayı QQ konuları gırla zaten. Yine Lux için bir konu açılınca acaba dedim içimden.

Lux'un OP olaiblmesi için birkaç sebep var:

1. Riot son bir yıl içerisinde Lux'a iki buff verdi. Birincisi E'sinin yere düşmeden atılmasına olanak veren bir kod değişikliğiydi. Bu değişiklik burst süresini kısaltırken özellikle siege sırasında Lux'a çok büyük bir hasar/zoning avantajı sağladı. İkinci ve daha önemlisi ise Q'sünün ikinci hedefinin root süresinin ve hasarının yarıya indirilmiş hali yerine tamamını çekmesi oldu. Bu özellikle minyon arkası dürtme ve tam burst kombosunun uygulanabilme olanağını Lux oyuncularına verdi. Herkes Q dodgelayacak kadar akıllı olmadığı için Lux oynayanlar elini kolunu sallaya sallaya insanlara hem burst hem siege hem de utility özellikleri verdi. Profesyonel arenada pek görünmemesinin nedeni de insanların Q dodgelayacak kadar akıllı olması

2. Yine Lux'ın her takım kompozisyonuna uyabilmesi

3. Lux'ın ultisinin saçma cooldown süresi. 60 saniye nedir?

4. Thunderlord's Decree ile inanılmaz bir sinerjisi var. Thunderlord's OP oldukça Lux da OP olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exiledFromBadmen -- 5 Şubat 2016; 19:15:10 >

Kendin açıklamışsın işte gerek olmayan bufflar.Profesyonel arenada çok görülmedi mi ben mi yanlış şeyleri izliyorum? Korede 2 hafta öncesinde sürekli yasaklanıp,alınıyordu.Ayrıca her ligde de seçildi.Eminim ki Lissandra olmasa midde ilk seçilecek şampiyondur.Ayrıca o e yeteneği asla dodgelanamaz tekrar ediyim.Evet doğru q yeteneğini dodgelarsın da bugünkü maçı izlemedin galiba takım savaşında o kaosta q yeteneğini de dodgelamak imkansız siz sadece koridor olarak düşünüyorsunuz da yanlış bu.Ayrıca Morgana qq konusu çok az gördüm Luxa göre.Çünkü Morgana ultisinin hala çöp olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hurricane10 -- 5 Şubat 2016; 19:14:44 >
  • quote:

Kendin açıklamışsın işte gerek olmayan bufflar.Profesyonel arenada çok görülmedi mi ben mi yanlış şeyleri izliyorum? Korede 2 hafta öncesinde sürekli yasaklanıp,alınıyordu.Ayrıca her ligde de seçildi.Eminim ki Lissandra olmasa midde ilk seçilecek şampiyondur.Ayrıca o e yeteneği asla dodgelanamaz tekrar ediyim.Evet doğru q yeteneğini dodgelarsın da bugünkü maçı izlemedin galiba takım savaşında o kaosta q yeteneğini de dodgelamak imkansız siz sadece koridor olarak düşünüyorsunuz da yanlış bu.

Thunderlord nerflendiğinden beri pek görmedim ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exiledFromBadmen

quote:

Yeni sezonla birlikte "Assasin ADC" gibi bir konsept gördük. Bu konseptte artık ranged assassinler de var olacaktı. Bunun başlangıcı Kindred'in çıkışı oldu. Riot artık ADC'lerin botta sıkışmak yerine farklı lanelerde alınmasını istiyordu. Bunların en belirgin örnekleri Quinn ve Graves şu an. Hatta Lucian da yanlarına örnek olarak verilebilir. Graves'den özellikle nefret etme nedenim jungleda diversity diye bir şey bırakmaması. Sömestr boyunca birçok pro stream ve/veya turnuva izledim. Hepsinde Graves jungle alan kazanıyordu adeta. Tek öfke nedenim bu. Ne Rek'Sai ne Elise ne de Lee Sin böyle bir güce erişmişti (Özellikle winrate bazında).
    Bu AD assasin konsepti de özellikle burst bazlı mageleri/assassinleri [LeBlanc (buff bile aldı.), Syndra, Annie...] olumsuz etkileyerek meta dışı bıraktı. Yine AD şampiyonlar daha kolay kule alabildiği için siege/poke mageler (Xerath, Ziggs, Vel'Koz, Orianna, hatta Lux da sayılaiblir ama o biraz daha utility ağırlıklı) de otomatik olarak meta dışına itildi. Geriye tek bir sınıf kalmıştı: hasardan çok utility bölümüyle beslenen mageler [Lissandra bunun en belirgin örneği, Morgana, Lux da sayılabilir). Bu mageler hem AD assassinlere (ve bu yeni assassin carrylere) karşı güçlüydü, hem de CC tanklar (Sejuani, Gragas...) gibi takımlarını utility ile besliyorlardı (Saydıklarımın hepsinde snare var, Morgana ve Lissandra'da stun da var, (Q değil ulti) yine Lux ve Morgana shield verebiliyor, özellikle Lissandra'nın DPS/kiting'i yüksekken Lux'un burst hasarı fazla.]. CC tanklar artık pek güçlü olmadığından dolayı ADC'lere peeling yapabilmek, fight başlatabilmek için bu tarz magelere olan ihtiyaç daha da arttı ve metaya girdiler. Gerek LCK, gerek LCS, gerek high elo streamlerde özellikle Lissandra çok pickleniyor çünkü fight başlatabilmesinin yanında birkaç ay önce Riot tarafından saçma bir buff almıştı (Ultisini kendine atınca eksik canın belirli bir yüzdesinden scalelenen bir heal atıyor artık. Yine high elo streamlerde gördüğüm kadarıyla bu özellikten faydalanılıyor.).
    Forumda özellikle son zamanlarda Lissandra'ya karşı nefret konuları açılmıştı (Hatta çıktığından beri nefret besliyorlar çünkü assassinlerin genel olarak en büyük counterlarından.). Morgana'ya karşı yine snare dodgelayamadıklarından dolayı QQ konuları gırla zaten. Yine Lux için bir konu açılınca acaba dedim içimden.

1. Riot son bir yıl içerisinde Lux'a iki buff verdi. Birincisi E'sinin yere düşmeden atılmasına olanak veren bir kod değişikliğiydi. Bu değişiklik burst süresini kısaltırken özellikle siege sırasında Lux'a çok büyük bir hasar/zoning avantajı sağladı. İkinci ve daha önemlisi ise Q'sünün ikinci hedefinin root süresinin ve hasarının yarıya indirilmiş hali yerine tamamını çekmesi oldu. Bu özellikle minyon arkası dürtme ve tam burst kombosunun uygulanabilme olanağını Lux oyuncularına verdi. Herkes Q dodgelayacak kadar akıllı olmadığı için Lux oynayanlar elini kolunu sallaya sallaya insanlara hem burst hem siege hem de utility özellikleri verdi. Profesyonel arenada pek görünmemesinin nedeni de insanların Q dodgelayacak kadar akıllı olması

Yazının büyük bölümünde haklısın ama luxun q'su dodgelanmıyor.Faker bile yakalanıp ölüyorsa onun o menzilinin biraz azaltılması lazım.Çok uzun gibi.Üstelik 2 hedefi snareliyor.

Daha bugün Kore maçında seçildi ve saçma bir etki yarattı.Ayrıca istatistikler Luxun ne kadar saçma olduğunu her eloda gösteriyor.Bak düşük elo demiyorum her eloda neredeyse aynı galibiyet oranına seçilme oranına sahip.
  • quote:

Daha bugün Kore maçında seçildi ve saçma bir etki yarattı.Ayrıca istatistikler Luxun ne kadar saçma olduğunu her eloda gösteriyor.Bak düşük elo demiyorum her eloda neredeyse aynı galibiyet oranına seçilme oranına sahip.

Bugün son maçlar dışındakileri izledim. Sanırım kaçırmışım
  • Son seviyede %45 cdr ile ultisi 44 saniye oluyor adam mavi çalmak için bile ulti atabiliyorcd nerfi gelse yeterli olacaktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: U Mad BRO

Sup olarak buhurdanlık alıp deneyin bi de , düzgün bir w ile takımı coşturabiliyor ,kendi hasarı da cabası

Buhurdanlık ne?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PagRyze

quote:

quote:

Yazının büyük bölümünde haklısın ama luxun q'su dodgelanmıyor.Faker bile yakalanıp ölüyorsa onun o menzilinin biraz azaltılması lazım.Çok uzun gibi.Üstelik 2 hedefi snareliyor.

Eskiden ikinci hedefi sadece 1 saniye snarelerdi. Bir de indicator ve asıl range arasında ufak farklar var gibi sanki.

Hocam kaçırdınız hatta iddia ediyim bir insan Lux ile bir maçta 3ten fazla ölüyorsa oyunu bıraksın.Bariyerle ve o range ile yani ölmesi bile zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hurricane10 -- 5 Şubat 2016; 19:20:47 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: U Mad BRO

Sup olarak buhurdanlık alıp deneyin bi de , düzgün bir w ile takımı coşturabiliyor ,kendi hasarı da cabası

Buhurdanlık ne?

http://leagueoflegends.wikia.com/wiki/Ardent_Censer
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.