Şimdi Ara

lütfen yardımmm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle cevap verecek olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

yakın bi zamanda sıfır km bi araç alıcam allah nasip ederse inşallah. citroen berlingo alıcam fakat daha önce sıfır bi araç almadım ilk olucak inşallah nasıl bi yol izlemeliyim bilgili arkadaşların yardımlarına ihtiyacım var. bayide nasıl bi konuşma gerçekleştirmem lazım pazarlık olayları nasıl ilerliyo sıfır araç konusunda. bayiden pazarlık dışında neler talep etmeliyim en çok dikkat etmem gereken şeyler neler , sigorta ruhsat plaka işlemleri falan ne gibi yol izlemeliyim. şimdiden hepinize teşekkür ederim.

• hocam her hangi bir kuralı yok çıkıp gideceksin herhangi bir citroen bayisine ilgilendiğin aracın modelini söyleyeceksin, hangi donanımı rengi istediğini söyleyeceksin onlar sana gerekli olan yardımı gösterir zaten.

Ama bence almadan evvel mısa bir araştırma yap örneğin bu aracın liste fiyatı ne kadar, bulunduğun ilde kaç tane citroen bayisi var, yakın illerde varmı telefonla hepsini ara sor bi öğren aklında bir fikir oluşsun öyle git, mesela aynı araç pejo da var partner onla bi kıyasla sonra al geç
  • YAkin il ve kendi iliniz icerisinde tum bayilerden fiyat alin en iyi fiyat hangi bayi verdiyse oraya gidin guzel hoş bi muhabbet ile baslayin satis elamanina e atiom 30 diosa 27 27500 28.000 boyle byle pazarliginizi edin ne koparsan kardir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam deneyimli abilerimiz şöyle söyler.
    Bayiye gidersen önce sen kaybedersin.
    Gitmeden fiyat alın hepsinden bu arada bayilere şu bayi şu kadar verdi ama ben sizden almak isterim tarzı konuşursanız gitmeden çokça indirim alabilirsiniz.
    Hediyeleri konuşun gitmeden ne veriyorsunuz acaba diye.
    Sonra tok alıcı gibi gidin pazarlık edin bir ilk ortalama masrafları felan hesaplayın sonra yanınızda ciddi pazarlık yapan biriyle gidin o kendine alıcakmış gibi pazarlık yapsın.
    Bu arada farklı llerdeki bayilerden fiyat alın çok oynayabiliyor.
    Birde hocam ticari araçları sıfır almak mantıklı gelmiyor bana 2.elde çabuk değer kaybettikleri için 2.el düşük km bakmak daha mantıklı şu ortam da ama kredi ile alınacaksa kesin sıfır alınmalı.
    Bu arada alacağınız arabayı hangi amaçla alıyorsunuz onuda yazarsanız?
    Tercih değiştirmeyi düşünür müsünüz?
    Bu arada ilk iki bakım bedava şeklinde anlaşabilirsiniz.İndirim çok yapmazlarsa.

• ali_ayvaz A kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar öncelikle bu foruma yeni üye oldum nereden soru soracağımı bilmiyorum ama daha önceden çok takip ettim her türlü sorunda yardımcı oluyosunuz maşalah benim bi sıkıntım var fokus 1.6 16 valf arabam var ve rolanti 1800 binde çalışıyor sizce bu normal mi değilse normali nedir ?
    @ali_ayvaz
  • Ikinci el alırsan daha iyi olur
    Ticari araçlar kasko şirketleri yüzünden ikinci elde çok fazlasdeğer kaybediyor. Harbiki es değer binek araçlar onlardan % 40 daha pahalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muammer yıldırım..

arkadaşlar öncelikle bu foruma yeni üye oldum nereden soru soracağımı bilmiyorum ama daha önceden çok takip ettim her türlü sorunda yardımcı oluyosunuz maşalah benim bi sıkıntım var fokus 1.6 16 valf arabam var ve rolanti 1800 binde çalışıyor sizce bu normal mi değilse normali nedir ?
    @ali_ayvaz

Normali
    dizel araçlarda 800-1000 arası
    Benzinlilerde 1000-1200 arası
    Motora bir zararı olmaz ama çok yakar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acill wifi yardımmm lütfenn!
    15 yıl önce açıldı
    LÜTFEN YARDIM
    9 yıl önce açıldı
    ACİL YARDIMMM
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • söyle söyleyeyim öncelikle zaten suan 2004 model bi citroen berlingo aracım var onu bayiye verip sıfırını almak istiyorum araçtan çok memnunum. hususi kullanıcam aracı bide ufak tefek eşya taşıma
  • pro-black kullanıcısına yanıt
    özellikle berlingo üzerinde duruyorum diğerlerini düşünmüyorum bulundugum ilde 1 tane bayi var ama cevre illerde var tabi. kendim eskişehirdeyim.
    Siz karar verdiyseniz önemli değil ama o aracın muadili sayılabilecek Partner'a da bakın derim.
    Tek bayi varsa diğer illerde sorarım demişsiniz başka bir mesajınızda.
    Bunun yanında Türkiye genelinde fırsat aracı kalmış mı 2013 diye bakın.
    Aracınızı kendiniz satarsanız daha karlı olabilir.
    Hususi kullanımda pek ticari tavsiye etmiyoruz ama siz ufak tefe keşya taşıyacağım demişsiniz.
    Hayırlı olsun.
    Şu an ı bayiye gidiyor musunuz? çünkü garanti süresinde garanti bozulmasın diye resmi servis zorunluluğu var ve o bayinin servisinden memnun değilseniz ya da çevredekiler öyle diyorsa sıkıntılı bir durum oluşturabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali_ayvaz

özellikle berlingo üzerinde duruyorum diğerlerini düşünmüyorum bulundugum ilde 1 tane bayi var ama cevre illerde var tabi. kendim eskişehirdeyim.

hocam, eskişehirdeysen

Bursa İnallar
    Bursa Bayraktar
    Balıkesir Desil

Hatta ankara ve izmir bayilerini bile ara. ortalama bi fiyat olussun kafanda en uzak yer sana izmir olur 150 lira mazot yakarsın fazla fazla ama 1,000 lira karın olur her türlü değer gitmye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pro-black

quote:

hocam, eskişehirdeysen

Bursa İnallar
    Bursa Bayraktar
    Balıkesir Desil

Hatta ankara ve izmir bayilerini bile ara. ortalama bi fiyat olussun kafanda en uzak yer sana izmir olur 150 lira mazot yakarsın fazla fazla ama 1,000 lira karın olur her türlü değer gitmye.

mantıklı. evet her türlü karım olur fiyat konusunda dediğiniz gibi çevre bayileri aramakta fayda var daha öncesinde iyice bi araştırma şart. peki en iyi fiyatı veren bayiye gittiğimde aracta + olmasını istediğim şeyler dahilinde fiyattada anlaştığım süre zarfında bayiden ne istemeliyim hediye tarzı ya da ne bileyim olay o safhaya geldiğinde yapmam gerekenler neler sıfır araç alımında bayiler ne gibi hediyeler veriyo yani ne isteyebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Siz karar verdiyseniz önemli değil ama o aracın muadili sayılabilecek Partner'a da bakın derim.
    Tek bayi varsa diğer illerde sorarım demişsiniz başka bir mesajınızda.
    Bunun yanında Türkiye genelinde fırsat aracı kalmış mı 2013 diye bakın.
    Aracınızı kendiniz satarsanız daha karlı olabilir.
    Hususi kullanımda pek ticari tavsiye etmiyoruz ama siz ufak tefe keşya taşıyacağım demişsiniz.
    Hayırlı olsun.
    Şu an ı bayiye gidiyor musunuz? çünkü garanti süresinde garanti bozulmasın diye resmi servis zorunluluğu var ve o bayinin servisinden memnun değilseniz ya da çevredekiler öyle diyorsa sıkıntılı bir durum oluşturabilir.

şuan kullandığım aracı bayi piyasasından daha mı ucuza alır peki.
    Yani biraz altına alır.Piyasasına alırsa onlar nasıl satacak ki zararına mı?
    Yani piyasanda düşük olur ama yinede fiyat alın.
    500-1000 lira oynuyorsa bence bayiye verin gitisin.
    En azından alıcı vs. uğraşmazsınız.Dolandırıcılık ihtimaki olmaz.
    Ama aklıma bir şey geldi bu araç kasa yüzü eskidi gibi değişim var mı almadan öğrenin isterseniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Yani biraz altına alır.Piyasasına alırsa onlar nasıl satacak ki zararına mı?
    Yani piyasanda düşük olur ama yinede fiyat alın.
    500-1000 lira oynuyorsa bence bayiye verin gitisin.
    En azından alıcı vs. uğraşmazsınız.Dolandırıcılık ihtimaki olmaz.
    Ama aklıma bir şey geldi bu araç kasa yüzü eskidi gibi değişim var mı almadan öğrenin isterseniz.

yeni kasa tasarımı yapılmışsa ve kısa süre içerisinde satışa sunulursa beklemeyi tercih edebilirim onun dışında 4-5 ay gibi zaman alırsa beklemek gibi bi düşüncem yok aslında. yarın bayilerle iletişime geçeyim bakalım sonuçlar ne göstericek ne gibi şeyler ortaya çıkıcam. çok teşekkür ederim fikirleriniz ve aydınlatmalarınız için.

• quote:

quote:

quote:

hocam, eskişehirdeysen

Bursa İnallar
    Bursa Bayraktar
    Balıkesir Desil

mantıklı. evet her türlü karım olur fiyat konusunda dediğiniz gibi çevre bayileri aramakta fayda var daha öncesinde iyice bi araştırma şart. peki en iyi fiyatı veren bayiye gittiğimde aracta + olmasını istediğim şeyler dahilinde fiyattada anlaştığım süre zarfında bayiden ne istemeliyim hediye tarzı ya da ne bileyim olay o safhaya geldiğinde yapmam gerekenler neler sıfır araç alımında bayiler ne gibi hediyeler veriyo yani ne isteyebilirim.

hocam ben kendi aracımı alırken cam filmi ve park sensörü hediye aldım.

sizde park sensörü hediye alabilirsiniz, kaucuk paspas alabilirsiniz, cam filmi olabilir yani neye ihtiyacınız olursa. Park sensörü aracın kendi donanımında yoksa güzel bir seçenek olur.

Siz hangi paket düşünüyosunuz berlingoyu

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam, eskişehirdeysen

Bursa İnallar
    Bursa Bayraktar
    Balıkesir Desil

sizde park sensörü hediye alabilirsiniz, kaucuk paspas alabilirsiniz, cam filmi olabilir yani neye ihtiyacınız olursa. Park sensörü aracın kendi donanımında yoksa güzel bir seçenek olur.

en full olanı almayı düşünüyorum. sanırım sonradan isteğe göre cam tavan olanı falan var onuda istiyorum yani olmuşken sınıfının en dolusu olsun istiyorum. 90hp 115hp seçeneğinden ise karar vermiş değilim henüz araştırma yapmadım daha.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam, eskişehirdeysen

Bursa İnallar
    Bursa Bayraktar
    Balıkesir Desil

en full olanı almayı düşünüyorum. sanırım sonradan isteğe göre cam tavan olanı falan var onuda istiyorum yani olmuşken sınıfının en dolusu olsun istiyorum. 90hp 115hp seçeneğinden ise karar vermiş değilim henüz araştırma yapmadım daha.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-citroen-yetkili-bayiden-1-6-hdi-90-hp-berlingo-selection-en-dolusu-156893355/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-citroen-hekimoglu-2013-model-0-km-berlingo-90hp-selection-g-pk-modutop-157112856/detay

en azından bir fikriniz olsun diye atıyorum bu linkleri. En dolusunu ben arkadaşımın şirket aracı olarak kullanmıştım gerçi haşatı çıkmıştı aracın ama yinede güzeldi, benim imzamdaki aracımdan bile daha yüksek oturma pozisyonu vardı, bagaj kapağı bir erkek için bile ağırdı hele ki kadın ve çocuk için oldukça zor olur açıp kapamak birde vites aralığı biraz uzundu sanki benim kendi aracımda daha kısa ve yollar daha belirgin vites geçişlerinde.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-citroen-2013-model-sifir-km-firsat-araclar-156845488/detay

bakın bu linkteki araçta cam tavan yok ama 112 bg lik versiyon fiyatta uygunmuş.

• Alacaginiz arac simdiden hayirli olsun. Birkac tüyo vermek isterim.

Malumunuz sifir araclarda boya degisen olabiliyor. Alacaginiz araci bayiden cikarmadan expertizini mutlaka yaptirmanizi öneririm. Daha sonradan basiniz agrimasin.

Araci alirken tek bayiye bagli kalmayin diger markanin bayiilerini de arayip bilgi alin. Kafanizda 3 assagi 5 yukari fiyat olussun sonucta para kolay kazanilmiyor.

Araci alacaginiz zaman eger fiyat sizin aklinizdaki fiyattan yuksek gelirse ve pazarliga acik degillerse baska bayiden alacaginizi laf arasinda belirtin.

Araci aldiginizda hediye de koparmaya bakin. Koparmak pek iyi bir ifade degil fakat arac fiyatlari malum ulkemizde. Kauçuk paspas, cam filmi, karter koruma, kaputa ve ön tampona seffaf koruma gibi hediyeler isteyebilirsiniz. Eger bunlara ihtiyac duymazsaniz aracinizin ilk bakimini ucretsiz yaptirmayi isteyebilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.