Şimdi Ara

Lütfen yardım Pc kendi kendine res atıyor. Lütfen yardım bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar pc dun ve bugun arka arkaya res atmaya başladık bunun sebebibi ne olabilir lütfen yardımcı olun. dün Modern Warfare3 oynudom donma falan olmadan direk res attı pc. Sonra açıldı işte 1-1.5 saat kadar pes12 oynadım atmadı sonra foruma girdim buraya tık birden yine attı. Sonra tekrar açıldı anti-virüs'le aratırken 3.kez attı.Bunun sebebi nedir? pc res atıyor ama kasa böyle kasmıyo sanki çalışıyomuş gibi hemen res atıp açılıyor.

• Fanlarınızdan biri arızalanmış olabilirmi? Problem ısı gibi görünüyor.
  • İşlemci fanım çalışıyor gayet iyi, Ekran kartı fanı çalışıyor. Kasa ek fanı çalışıyor hatta şöyle diyim kağıdı soktum parçaladı 3üde.s Size Isılarını söyliyim
    Voltaj:CPU Çekirdek 1.3 , Soğutucu Fanlar Kasa 1.8 , Soğutucu fanlar CPU : 2.0 WDC 25 , CPU Çekirdek 1 - 33 , CPU Çekirdek 2 - 33 CPU : 29 Derece normal değil mi sıcaklıklar? :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: JohnnyWalKer

İşlemci fanım çalışıyor gayet iyi, Ekran kartı fanı çalışıyor. Kasa ek fanı çalışıyor hatta şöyle diyim kağıdı soktum parçaladı 3üde.s Size Isılarını söyliyim
    Voltaj:CPU Çekirdek 1.3 , Soğutucu Fanlar Kasa 1.8 , Soğutucu fanlar CPU : 2.0 WDC 25 , CPU Çekirdek 1 - 33 , CPU Çekirdek 2 - 33 CPU : 29 Derece normal değil mi sıcaklıklar? :/

Sıcaklık değerleri gayet normal, problem sıcaklık değil ise bunun birçok problemi olabilir, aslında bilgisayarınızın garantisi varsa kesinlikle servise götürmenizi öneririm ancak yinede olabilecekleri sıralayayım; Priz veya güç kablosunda ufak bir temassızlık olabilir, Anakarta giden güç kablolarında problem olabilir, Ramler sıkıntı yaratıyor olabilir, Reset butonunuz bi temassızlık yapıyor olabilir.. Ben büyük bir ihtimalle sorunun ram'den kaynaklandığını düşünüyorum, bilgisayarınızda kaç adet ram bulunmakta?

• Sistem sıcaklık seviyeleri gayet başarılı

Sorun bence powersupply
  • Öncelikle şöyle diyim, 2 Tane ram bulunmakta ben 2.ram'i 3 hafta once taktım ve başka pc'den aldımda taktım kendı Ram'im 1Gb 667Hz taktıgım ram'de aynı 1Gb 667hz ama biraz daha modern duruyo. Ama neden yenı olmaya başladı bu 3 hafta oldu takalı.s Ve 3 hafta öncede eski güç kaynagm farklı bi prizde patladı yeni güç kaynagı takıldı.
  • quote:

Öncelikle şöyle diyim, 2 Tane ram bulunmakta ben 2.ram'i 3 hafta once taktım ve başka pc'den aldımda taktım kendı Ram'im 1Gb 667Hz taktıgım ram'de aynı 1Gb 667hz ama biraz daha modern duruyo. Ama neden yenı olmaya başladı bu 3 hafta oldu takalı.s Ve 3 hafta öncede eski güç kaynagm farklı bi prizde patladı yeni güç kaynagı takıldı.

O zaman yeni ihtimaller üzerinde duralım Yeni takılan güç kaynağı sisteminize yeterli gelmiyor ve bunun sonucunda bilgisayar kendine res atmak durumunda kalıyor olabilir. Yada yeni taktığınız ram'le eski ram'iniz arasında bi uyuşmazlık var. Bunun ne zaman ortaya çıkacağı belli olmuyor malesef, bi arkadaşım ram'i taktıktan 2 ay sonra böyle bir sorun yaşamıştı hatta. Şimdi ram'lerin slotlarını karşılıklı olarak değiştirebilirsiniz veya yeni taktığınız ram'i bilgisayarınızdan söküp res atmaya devam edicekmi deneyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EAY- -- 3 Ocak 2012; 14:08:57 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sorun çok büyük ihtimalle Power Supply'dedir.
  • Mesela bakın bugun annem açmış tivibu'dan 1.5 saat bişeyler izlemiş pc res atmamş sonra kendi kapamış yarım saat sonra ben kalktm pc açtım 10 dk olmadan pat res attı açıldı şimdi 1.5 saat olmştur heralde daha res atmadı normal çalışıyo .s periyodik aralıkla atmıyo yani.s Power Supply dediğinz güç kanyağı dimi? peki o voltajımı az veriyo yani sorunu ne? değiştirmeden onu düzeltebilirmiyim?
  • quote:

Evet hocam power supply güç kaynağı'dır. Çeşitli powersupply watt'ları var örneğin 250-350-550 watt gibi. Eğerki sizin aldığınız powersupply bilgisayarın çekeceği miktardan daha az watt'ı destekliyorsa, bilgisayar bu orantısızlığı yoketmek için kendine res atar. Muhtemelen siz bilgisayarı açtığınızda çeşitli programlar veya oyun açıyorsunuz ve bilgisayarınızda bu yüzden daha fazla güce ihtiyaç duyuyor, ancak powersupply'de bu gücü desteklemiyor.

Problemin powersupply'de olup olmadığını anlamak için bi 2-3 saat bilgisayarınızda herhangi bir işlem yapmadan açık tutun, bir problem olmazsa birde bilgisayarınızı aşırı derecede kasacak bir oyun açın, eğerki oyun açtığınızda problem oluyorsa sorun kesinlikle power supply'de. Malesef değiştirmeden düzeltemezsiniz, yeni bir power supply almanız gerekli.

• Tamam arkadaşlar sağolun pc'de virüste vardı komple Hardiskime format atıım şuanlık sorun yok 2 gün oldu İnşallahta olmaz :) herkez çok teşekkürler yardımlarından dolayı :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.