Şimdi Ara

Lütfen yardım laptobta cpu değişikliği düşünüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar acer 5930g laptobum var oyun oynarken sıkıntı yaşmaya başladım batllefield 3 de cpu %100 de çalışıyor ve oyun sırasında seslerde cızırtı (oyun içi veya aynı anda skype ta konuşurken ) grafiklerde de bazı takılmalar oluyor. Cpu değiştirmeye karar verdim. Boardum Intel® Cantiga PM45 bu da linki ( http://ark.intel.com/products/chipsets/35515 )

2. el cpu olarak Intel® Core™2 Quad Processor Q9100 (12M Cache, 2.26 GHz, 1066 MHz FSB) buldum 4 işlemci fiyatı da 150 dolar, bu da linki ( http://ark.intel.com/products/37033/Intel-Core2-Quad-Processor-Q9100-(12M-Cache-2_26-GHz-1066-MHz-FSB) )

size sorum şu ki alırsam uyum sorunu yaşarmıyım voltaj farkı beni düşündürüyor. yeni işlemci 45 w kullanıyo bunun yanında bnm orjinal işlemcim 25w kullanıyo zannedersem. Bilgisi olan kişiler yardımcı olursa çok sevinirim.

Orjinal işlemcimin linki -- http://ark.intel.com/products/35569/Intel-Core2-Duo-Processor-P8400-(3M-Cache-2_26-GHz-1066-MHz-FSB)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero445 -- 18 Aralık 2011; 2:41:10 >

• bende bu konuyu arastirmistim quad islemci takabilmem icin chipsetin 4 cekirdekli islemciyi desteklemesi gerekiyor demislerdi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yhackup

bende bu konuyu arastirmistim quad islemci takabilmem icin chipsetin 4 cekirdekli islemciyi desteklemesi gerekiyor demislerdi..

Evet de chipset destekliyo işte chipset dediğimiz ne bu ilk msjımda yolladığım linkte boardun Compatible Processors u olarak gösteriyo orda chipset destekliyo manasına gelmiyomu orda?
  • dual core dan quada geçmemim tek sakıncası voltaj değeri olarak olan 20 w lık artışın olacağını düşünüyodum şimdide chipset çıktı.

Birde elinde benim anakarta uyumlu olucak işlemcisi olan ve satmayı düşünen varsa satın alabilirim.

Aşağıdaki işlemcilerden her hangi biri olabilir elinde olan varsa lütfen bana msj yada mail atsın

Compatible Processors
    Expand All
    Intel® Core™2 Extreme Processor QX9300 (12M Cache, 2.53 GHz, 1066 MHz FSB)
    Intel® Core™2 Duo Processor T9800 (6M Cache, 2.93 GHz, 1066 MHz FSB)
    Intel® Core™2 Duo Processor T9900 (6M Cache, 3.06 GHz, 1066 MHz FSB)
    Intel® Core™2 Duo Processor P9500 (6M Cache, 2.53 GHz, 1066 MHz FSB)
    Intel® Core™2 Duo Processor P9600 (6M Cache, 2.66 GHz, 1066 MHz FSB)
    Intel® Core™2 Duo Processor P9700 (6M Cache, 2.80 GHz, 1066 MHz FSB)
    Intel® Core™2 Duo Processor T9400 (6M Cache, 2.53 GHz, 1066 MHz FSB)
    Intel® Core™2 Duo Processor T9550 (6M Cache, 2.66 GHz, 1066 MHz FSB)
    Intel® Core™2 Duo Processor T9600 (6M Cache, 2.80 GHz, 1066 MHz FSB)
    Intel® Core™2 Duo Processor P8800 (3M Cache, 2.66 GHz, 1066 MHz FSB)

Intel® Core™2 Extreme Processor X9100 (6M Cache, 3.06 GHz, 1066 MHz FSB)
    Intel® Core™2 Quad Processor Q9100 (12M Cache, 2.26 GHz, 1066 MHz FSB)

• quote:

Orijinalden alıntı: zero445

quote:

bende bu konuyu arastirmistim quad islemci takabilmem icin chipsetin 4 cekirdekli islemciyi desteklemesi gerekiyor demislerdi..

Evet de chipset destekliyo işte chipset dediğimiz ne bu ilk msjımda yolladığım linkte boardun Compatible Processors u olarak gösteriyo orda chipset destekliyo manasına gelmiyomu orda?

işlemci destek listesinde en alttaki Q9100 işte...

anakartın destekliyorsa voltajını da ayarlar herhalde...

sonuçta lga775 anakartlar Quad işlemci de destekliyor Dual Core işlemci de... voltajları aynı mı bunların...

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

quote:

quote:

işlemci destek listesinde en alttaki Q9100 işte...

anakartın destekliyorsa voltajını da ayarlar herhalde...

sonuçta lga775 anakartlar Quad işlemci de destekliyor Dual Core işlemci de... voltajları aynı mı bunların...

Hayır aynı değil orj işlemcimin voltajı 25 w, ama quadın ki 45w bu da ısınma sorunu yaratır diye korkuyorum ve laptop soğutamazsa sürekli kapanıp duracak. Beni korkutan o

• quote:

Hayır aynı değil orj işlemcimin voltajı 25 w, ama quadın ki 45w bu da ısınma sorunu yaratır diye korkuyorum ve laptop soğutamazsa sürekli kapanıp duracak. Beni korkutan o

gerçi ben masaüstü sisteme göre yorum yaptım... desteklemesi açısından düşündüm sadece...

sıcaklık sorunu olur mu bilemem... laptop soğutucu mu bakarsın artık, laptoplarda işlemci için değişik fan seçenekleri var mıdır bilemem...

ama quad işlemcili laptop kullanan yok mu hiç, onlarda sıcaklık ne durumda acaba...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

quote:

gerçi ben masaüstü sisteme göre yorum yaptım... desteklemesi açısından düşündüm sadece...

sıcaklık sorunu olur mu bilemem... laptop soğutucu mu bakarsın artık, laptoplarda işlemci için değişik fan seçenekleri var mıdır bilemem...

ama quad işlemcili laptop kullanan yok mu hiç, onlarda sıcaklık ne durumda acaba...

illa vardır da kasa farklıdır bnmkinden bende iyi bir soğutucu da var aslında ama işte deneme yanılma yapmak istemiyorum para çöpe gidicek 150 dolar da az para değil. takıp deniyim diyorum yok olmaz diyo napsam bilemedim :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.