Şimdi Ara

lütfen yardım!!! işletim sistemi kurulmuyor!!! A DİSK READ ACCURED HATASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaslar. pc de ilk aldıgımda xp kurdum. sonra vista ultimate kurdum. uzun bir aradan sonra tekrar xp ye gecmeye karar verdim. suanda xp kurulamıyor. CD den boot ediyorum cyi biçimlendirip oraya kurmasını istiyorum. dosyaları hdd ye atıyor yeniden başlatıyor otomatik olarak ve kuruluma geçmiyor siyah bi ekranda imlec yanıp sonuyor hhd den başlayamıyor. Vista yı yeniden kurayım dedim onda da restart kısmına kadar hersey normal ama iş restartdan sonraki kuruluma gelince pc başlamıyor. vistada read occured die bir hata veriyor ve o şekilde kalıyor .
    lütfen yardım arkadaslar kafayı yiyecem. hdd 250 gb sata c:50gb D:200GB şeklinde Dyi biçimlendirmek istemiyorum bilgilerim hepsi orda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalexpress -- 19 Nisan 2008; 20:40:16 >

• arkadaşım harddiski ,eğer masaüstü bilgisayar kullanıyorsan tabi, başka bir bilgisayara tak ve bilgilerini al. sonrada hard diske format at ve tekrar kendi bilgisayarına alarak kuruluma geç
  • dostum başka bir yolu yokmu başka bir pc işi zor bayagada bilgi var. aşağıda bi resim ekliyorum o ekrandan sonra yeniden başlatılmıyor pc

bu ekran geliyor yeniden başlatılıyor diyor ama aşağıdaki ekran gelmiyor

• başka bi sitede soyle bişey yazıyor
    quote:

Böyle bir sorunla karşılaşmamak için XP cd'si ile sistemi boot edin. Kurtarma konsoluna geçerek aşağıdaki komutu verin;

FIXMBR yazın ve ENTER'a basın.Ardından E yazarak tekrar ENTER'a basın.Artık sorunsuz bir şekilde XP kurabilirsiniz.

FIXMBR komutuyla tüm hdd deki bilgiler giderrmi yoksa sadece boot ile ilgili bişey mi bu??
    fixboot diye bi komut daha varmış bunlar çözüm olurmu acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalexpress -- 19 Nisan 2008; 11:42:49 >
  • verdiğin kullanıcı adı bilgisayar adı ile aynı mı yada türkçe karaktrler ile boşluk var mı. var ise değiştirip başka bir isim verebilirmisin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sanalexpress

başka bi sitede soyle bişey yazıyor
    quote:

Böyle bir sorunla karşılaşmamak için XP cd'si ile sistemi boot edin. Kurtarma konsoluna geçerek aşağıdaki komutu verin;

FIXMBR yazın ve ENTER'a basın.Ardından E yazarak tekrar ENTER'a basın.Artık sorunsuz bir şekilde XP kurabilirsiniz.

FIXMBR komutuyla tüm hdd deki bilgiler giderrmi yoksa sadece boot ile ilgili bişey mi bu??

sadece boot ile ilgili

• kurulumda 2. resme kadar gelemiyorum. yani isim verme işi değil keşke oraya kadar gelsede bende isim versem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Poseidon58

verdiğin kullanıcı adı bilgisayar adı ile aynı mı yada türkçe karaktrler ile boşluk var mı. var ise değiştirip başka bir isim verebilirmisin.

kusura bakma ben iletini tam anlayamamışım. kullanıcı adı ekranı gelmiyor.
    bilgisayarında hiç usb bağlantılı printer, hard disk flash bellek var mı, yada tv kartı ses kartı var mı?
    eğer bunlar yoksa biosdan usb portları kapatıp kurulumu tekrarla.
  • quote:

quote:

verdiğin kullanıcı adı bilgisayar adı ile aynı mı yada türkçe karaktrler ile boşluk var mı. var ise değiştirip başka bir isim verebilirmisin.

kusura bakma ben iletini tam anlayamamışım. kullanıcı adı ekranı gelmiyor.
    bilgisayarında hiç usb bağlantılı printer, hard disk flash bellek var mı, yada tv kartı ses kartı var mı?
    eğer bunlar yoksa biosdan usb portları kapatıp kurulumu tekrarla.

evet takılı printer web cam takılı. bütün ihtimalleri öğrenip akşam hepsini tek tek denicem arkadasım lütfen tüm ihtimallere karsı fikirlerinize ihtiyacım var
  • quote:

Orjinalden alıntı: madmaxibo

quote:

Orjinalden alıntı: sanalexpress

başka bi sitede soyle bişey yazıyor
    quote:

sadece boot ile ilgili

evet hdd nin boot ile ilgili sanırım ne yapmak gerekir sorunun çözümü için bi fikrin varmı arkadasım.

• açıkcası boot sorunu olduğunu düşünmüyorum. çünkü hata işletim sistemini kurarken yaşanıyor. boot sorunu genel itibari ile kurulu sistem açılırken yaşanır. o nedenle boot sorunu olduğunu şahsen düşünmüyorum.
  • quote:

açıkcası boot sorunu olduğunu düşünmüyorum. çünkü hata işletim sistemini kurarken yaşanıyor. boot sorunu genel itibari ile kurulu sistem açılırken yaşanır. o nedenle boot sorunu olduğunu şahsen düşünmüyorum.

usb lere takılı olan araçlar pc nin yeniden başlamasına engel olurmu. senin yukarda dediğin gibi. USB deki herseyi çıkarıp deniyecem sonucu akşama yazarım. inan dün gece 1 e kadar ugrastım olmadı. foruma da giremedim bu saatte kadar çözülürdü. saol dostum yardımın için akşam dener sonucu yazarım.
  • şimdiye kadar usblerden dolayı çok vista kurulum problemi yaşadım. kaynağın bu olması muhtemel. tabiki kesin değil. en garantili bağlantıları söküp biosdanda usbleri kapatman. ayrıca bol şanslar
  • xp de de aynısı oluyor. veriler yukleniyor ve pc yeniden başlatılacak diyor 15 sn içinde. başlatılıyor fakat kurulum devam etmiyor oylece kala kalıyor.
  • quote:

şimdiye kadar usblerden dolayı çok vista kurulum problemi yaşadım. kaynağın bu olması muhtemel. tabiki kesin değil. en garantili bağlantıları söküp biosdanda usbleri kapatman. ayrıca bol şanslar

dostum usb leri çıkardım ama maalesef olmadı. a disk read accurred hatası veriyor ctrl alt del yap diyor.??
  • quote:

arkadaşım harddiski ,eğer masaüstü bilgisayar kullanıyorsan tabi, başka bir bilgisayara tak ve bilgilerini al. sonrada hard diske format at ve tekrar kendi bilgisayarına alarak kuruluma geç

arkadaşım sanırım ilk dediğim işlem haricinde bir yöntem kalmadı. hard disk problemli.
  • dostum sorunu dün itibariyle çözdüm. elimde bulunan mini xp cd den çalışan versiyonu ile pc yi başlattım cd içinde ki particon magic ile vistyı kuracağım yerin özeliklerinde bi ayar vardı ben bunu yes yaptım ve vistayı c yi biçimlendirmeden kurdum ve pc yeniden başatıldı suanda kurdum vistayı ama sorunun neden kaynakladıgını çözümü ise tamamen tesadüf olatak gercekleşti. yaptıgım ayarın ne oldugunu bile bilmiyorum. ilk fırsatta hdd yedekliyip tekrar dan komple hdd yi başka bir pcde biçimlendirecem yardımın için çok saol. kolay gelsin.

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalexpress -- 21 Nisan 2008; 11:46:10 >
  • problemin çözülmesine çok sevindim. bence de en kısa zaman da yedek alıp yeniden kurmalısın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.