Şimdi Ara

Lütfen yardım edin CPU ışığı yanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
4.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR 2 3 HAFTADIR BİLGİSAYARIM YERLİ YERSİZ KENDİNE RESET ATIYOR AMA RESET ESNASINDA TEKRAR AÇILMIYOR SADECE SİYAH EKRANDA KALIYOR ANAKARTIN CPU IŞIĞI YANIYOR
    BUNU YERLİ YERSİZ TEKRARLIYOR ÖRNEĞİN VİDEO İZLERKEN VEYA OYUN OYNARKEN İLK AÇILDIĞINDADA RESET ATTIĞI OLUYOR VEYA 4 5 SAAT SONRADA RESET ATTIĞI OLUYOR SİSTEMİM BU LÜTFEN YARDIM EDİN...

DH-A1/Ryzen 5 2600/MSI RX580 Armor OC 8GB/8GB DDR4 RGB RAM/1TB Disk/Gaming Bilgisayar
    Corsair Builder VS550 550W 80 PLUS PSU
    Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB 210Mb/s okuma Harddisk
    MSI RX580 Armor OC 8gb GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
    GSKILL 8GB Ripjaws V Siyah DDR4 3200Mhz CL16 Single Kit Ram
    Sharkoon TG5 Kırmızı USB3.0 4XLed Fan ATX Gaming Kasa
    MSI B450-A PRO AMD B450 Soket AM4 DDR4 3466MHz (A-XMP OC MODE) HDMI DVI Anakart
    AMD Ryzen 5 2600 Soket AM4 3.4GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek İşlemci - Tray

• Geçmiş olsun Kardeşim o sorunu bende yaşadım bilgisayarı kırmayıncaya kadar düzelmiyor hayatının gidişatı...
  • iTopyadan aldın sanırım ,garantşisi vardır kesin gönder PC yi ilgilenirler hemen . Sorunun nedeni herşey olabilir hiçbirşeyde olmayabilir yani demek istediğim parçaları tek tek test etmeden anlamak çok zor.

Açılsın. Açılınca cpu stres testine sokun hw info ile vr mos ve cpu sıcaklığına bakın bakalım ısınma var mı diye. Saçma sapan biçimde ısınma varsa ondan oluyordur. Muhtemelen cpu fanı düzgün takılmadı sıcaklık direky yükseliyor anakart da kapatıyor sistemi.

-Yok sıcaklık değerlerinde bir problem yoksa tekrar bios'tan stock saat hızına getirin işlemciyi. Voltaj 1.40 geçmeyecek şekilde ayarlayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 17 Haziran 2019; 7:0:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Eğer bunu okuyorsan, bu uyarı senin için. Bu anlamsız forum imzasından okuduğun her kelime hayatından harcanan diğer bir saniye demek. Yapacak başka işlerin yok mu? Hayatın gerçekten bu kadar boş mu da bu anları daha iyi geçirebileceğin bir yol düşünemiyorsun? Yoksa saygı duyduğun ve inandığın bu otoriteyi ortaya koyanlardan çok mu etkilendin? Okuman gereken her şeyi okur musun? Düşünmen gereken her şeyi düşünür müsün? Sana alman gerektiği söylenen her şeyi satın alır mısın? Evinden çık, karşı cinsten biriyle tanış, gereksiz alışverişleri ve mastürbasyonu bırak. İşinden ayrıl, bir kavga başlat, yaşadığını kanıtla. Eğer insanlığını ispat edemezsen, bir istatistik olarak kalacaksın. Artık uyarıldın...
  • L.J kullanıcısına yanıt
    Her parçayı ayrı ayrı test programlarıyla teste soktum özellikle işlemciyi 1 saat teste tabii tuttum fakat sorun çıkmadı.

Sanırsam anlık voltaj kaybı yaşıyorum
    B450 a pro anakart kullanıyorum son yüklediğim bios güncellemesinden 2 gün sonra bir güncelleme daha yüklemişler siteye ve şunu yazmışlar
    Note: MSI do not recommend updating the BIOS unless it is necessary

ayrıca kafamda bir soru daha var ben 1 adet egzoz fan aldım ve bu sorun ondan sonra yaşanmaya başladı taktığım egzoz fan ile alakası olabilir mi ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ikidokuz İ kullanıcısına yanıt
    Test esnasında ısınıp kapanmıyor mu? 50 dereceler fazla yüksek boşta iken.

Eğer bunu okuyorsan, bu uyarı senin için. Bu anlamsız forum imzasından okuduğun her kelime hayatından harcanan diğer bir saniye demek. Yapacak başka işlerin yok mu? Hayatın gerçekten bu kadar boş mu da bu anları daha iyi geçirebileceğin bir yol düşünemiyorsun? Yoksa saygı duyduğun ve inandığın bu otoriteyi ortaya koyanlardan çok mu etkilendin? Okuman gereken her şeyi okur musun? Düşünmen gereken her şeyi düşünür müsün? Sana alman gerektiği söylenen her şeyi satın alır mısın? Evinden çık, karşı cinsten biriyle tanış, gereksiz alışverişleri ve mastürbasyonu bırak. İşinden ayrıl, bir kavga başlat, yaşadığını kanıtla. Eğer insanlığını ispat edemezsen, bir istatistik olarak kalacaksın. Artık uyarıldın...
  • kullanım kılavuzunda işlemci çekirdek voltaj değerini kaÇ yap diyor bak ona göre ayarla...
  • detanaoq kullanıcısına yanıt
    1.250 yazıyor voltaj değeri
  • 2019daDHyekatilmak 2 kullanıcısına yanıt
    evet fanı anakart üzerine bağladım
    Bağladığım fan ise şudur:
    TeknoBiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    Aerocool Dark Force 14cm Siyah Kasa Fanı (AE-CFDF140BK)
    https://www.teknobiyotik.com/aerocool-dark-force-14cm-siyah-kasa-fani.html

Voltaj değeri : 12V DC / 0.05A

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikidokuz -- 20 Haziran 2019; 13:38:38 >

Bu fan sorun çıkarmaz. Şöyle bir şey oluyor olabilir. İşlemcinin herhangi bir çekirdeği anlık aşırı ısınıyor ise sistem kendini koruma altını almak için kapanıyor olabilir. Aida64 kurup sistem kararlılık testi yapın herhangi bir çekirdekte ekstrem bir ısınma var ise termal macun ve işlemci soğutucunuzun doğru uygulandığından emin olun. Soğutucu doğru monte edilmiş ve termal macun doğru uygulanmış olduğu halde böyle bir sorun yapıyor ise satın aldığınız yerle görüşmekte fayda var. Bir ihtimal işlemciniz kusurlu olabilir.
    Anakartin cpu beslemesinde bir sorunda olabilir. PSU yetersiz güç veriyor ise yine böyle bir soruna yol açabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2019daDHyekatilmak -- 20 Haziran 2019; 13:56:3 >
  • 2019daDHyekatilmak 2 kullanıcısına yanıt
    testi yapıp size bilgi vereceğim teşekkür ederim
    Testi yaptım Orantısız bir voltaj dağılımı yoktu sıcaklık 74 dereceyi gördü ve şunu fark ettim bilgisayar açılınca discordu açıyorum ardından steam programını çalıştırıyorum ve kendini resetleyip cpu ışığını yakıyor ana kart çok saçma değil mi ?
    Hocam her seferinde discord ve steam açıldığında pc kapanıyor ise saçma tabi. Herhangi bir mavi ekran almıyorsunuz. Bios ayarlarınızı sıfırlayın ve ramlerde herhangi bir mhz yükseltmesi yapmadan kullanın eğer yine reset atma falan olursa çok büyük ihtimalle psunuzda sorun var . Hatta imkânınız var ise şu anki ayarlar ile başka psuyla deneme yapın.

50 derece işlemciler için normal değer... sıcak diyen bi halttan çakmıyor demektir...
  • Elinizde baska psu varsa onla denermisiniz?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.