Şimdi Ara

LÜTFEN YARDIM---ARKADAŞLAR 2007 MODEL MEGAN 2 EXTREME JANTI İLE İLGİLİ TECRÜBELERİNİZE İHTİYACIM VAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Foruma yeni üye oldum.Megan 2 1.5 DCİ Sedan aracımla ilgili bir kaç konuda tavsiyelerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var.

Yaklaşık 1 ay önce 2007 model Megan 2 Sedan 1.5 DCİ Extreme marka araç aldım.Aracımın üstünde orjinal olmayan fakat göze hoş gelen çelik jantlar var. Yanlız bu jantlar 225/45 zr17 boyutlara sahip..Aracın orjinal jantları 205/55 R16 olması gerekiyor. Daha önce de megan kullandığımdan eski arabama göre bu jantlar biraz arabayı rahatsız ediyor gibi. Yoldaki küçük sarsıntıları arabaya biraz fazla hissettiriyor. lastiklerin markası Toyo, jantların markası ise Tork. Öncelikle öğrenmek istediklerim:

1-Bu jantlar arabanın ön takımlarına veya herhangi bir aksamına zarar verebilir mi?(Bu soru özellikle çok kafamı kurcalıyor.Çünkü aracı fabrika ölçüp biçerek kullanması gereken lastiğeve janta karar veriyor.Bir nevi orjinali bozmuş gibi oluyor.)

2-Lastik olarak daha kaliteli bir lastik alsam sorun çözülür mü dersiniz?

3-Yanak kalınlığı olarak daha kalın bir lastik alsam araba daha rahat eder mi?

Arkadaşlar arabamın foroğrafını da ekliyorum.. Tavsiyeleriniz ve tecrübeleriniz benim için çok önemli.. Sizin düşüncelerinize göre ya sadece yeni lastik alacağım ya da jantları ve lastikleri orjinalleri ile değiştireceğim..

Yardımlarınız ve ilginiz için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mntorcuk -- 1 Mayıs 2014; 22:43:28 >

• mntorcuk M kullanıcısına yanıt
    Selam,

1.5 dCi 80 hp Megane 2 aracın fabrika verisi standart lastik ölçüsü 195/65R15'dir.

Kuru zeminde daha iyi bir yol tutuş elde etmek için, ıslak zemin performansının çok iyi olması koşuluyla, 205/55R16 ölçülerinde lastik de kullanabilirsiniz..

225 tabanlı lastikler, orjinal ölçüdeki lastiklere nazaran rot başlarını, aktarma organlarını ve bilhassa virajlarda gaza fazla yüklenildiğinde istavrozları daha çok zorlayacaktır...

Gerek aracınızın motor gücü gerekse ağırlığı 225 tabanlı lastiklere uygun değildir...
  • Gemsaz kardeşim yardımın için çok sağol..

Büyük bir ihtimal kendi orjinal jantları ile değiştireceğim bu jantları..Yalnız orjinal ölçüleri 195/65 r15 demişsin.Bu aracın orjinal ölçüleri 205/55/ r 16 değil mi? Fabrika çıkışı böyle olduğunu zannediyordum.
  • gemsaz G kullanıcısına yanıt
    gemsaz kardeşim yardımların için çok sağol

Büyük bir ihtimal orjinal jantları ile değiştireceğim bu jantları..Yanlız bu aracın orjinal lastik ölçüleri 195/65 r 15 demişsin.. orjinal fabrika çıkışı ebatları 205/55 r 16 değilmi?
  • Fabrika çıkısı fark edebilir, arac modeline göre değişe biliyor ölçü.

Internette 1000tl civari orjinal jant lastik satanlar var. Bende değiştirin.
    Bu araca orjinal dışı jant yakışmiyor. Elinizdekileri de satar belki ustune para bile kalir
    195 bu araca kucuk geliyor. Ideali ve goze hoş geleni 205 55 16 dır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rizeli Kardeşim,

Dün itibari ile orjinalleri ile değiştirdim jantları... 4 adet 205/55 r16 petlas lastik aldım... hem daha güzel oldu hem de arabam daha rahat etti..

Herşeyin orjinali gibisi yok gerçekten...

Yardımların için teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mntorcuk

Büyük bir ihtimal orjinal jantları ile değiştireceğim bu jantları..Yanlız bu aracın orjinal lastik ölçüleri 195/65 r 15 demişsin.. orjinal fabrika çıkışı ebatları 205/55 r 16 değilmi?

Selam Mustafa Kardeşim,

2006 yılı sonunda, 2007 model 1.5 dCi 80 bg Megane 2 almış ve 4,5 yıl kullanmıştım.. Fabrika verisi "Standart" lastik ölçülerini bu aracın broşürüne bakarak yazdım...

195/65R15 ve 205/55R16 lastiklerin kendilerine göre artıları ve eksileri var...

Benim aracım "konfor paketi" donanımlı olduğundan lastik ölçüleri 205/55R16 idi... Bu taban genişliğine sahip lastikler kuru zeminde çok iyi yol tutuş sağlıyor..

Ancak, lastikler biraz eskidikten sonra; ıslak zeminde girilen virajlarda aracın arkası savrulmaya başlıyor ve ıslak zemin fren performansı düşüyor.. Bu durumda, karlı zeminde ne olacağını söylemeye hiç gerek yok..

Eğer, kış mevsimi bol kar yağışlı geçen bir yerde yaşıyorsan ve kışın da aynı jantları kullanmaya devam edeceksen, "Goodyear UltraGrip 8" kış lastiğini tercih etmeni tavsiye ederim.. Bu lastiğin özelliği, taban genişliğinin aynı ölçülerdeki bir başka kış lastiğine, örneğin, Pirelli SottoZero'ya göre 2cm daha dar olmasıdır.. Bu darlık, karda daha iyi tutunmayı sağlıyor..

"Islak zeminlerde dikkat!" diyor, aracını güle güle kullanmanı diliyorum...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gemsaz

quote:

Orijinalden alıntı: mntorcuk

Selam Mustafa Kardeşim,

2006 yılı sonunda, 2007 model 1.5 dCi 80 bg Megane 2 almış ve 4,5 yıl kullanmıştım.. Fabrika verisi "Standart" lastik ölçülerini bu aracın broşürüne bakarak yazdım...

195/65R15 ve 205/55R16 lastiklerin kendilerine göre artıları ve eksileri var...

Benim aracım "konfor paketi" donanımlı olduğundan lastik ölçüleri 205/55R16 idi... Bu taban genişliğine sahip lastikler kuru zeminde çok iyi yol tutuş sağlıyor..

Ancak, lastikler biraz eskidikten sonra; ıslak zeminde girilen virajlarda aracın arkası savrulmaya başlıyor ve ıslak zemin fren performansı düşüyor.. Bu durumda, karlı zeminde ne olacağını söylemeye hiç gerek yok..

Eğer, kış mevsimi bol kar yağışlı geçen bir yerde yaşıyorsan ve kışın da aynı jantları kullanmaya devam edeceksen, "Goodyear UltraGrip 8" kış lastiğini tercih etmeni tavsiye ederim.. Bu lastiğin özelliği, taban genişliğinin aynı ölçülerdeki bir başka kış lastiğine, örneğin, Pirelli SottoZero'ya göre 2cm daha dar olmasıdır.. Bu darlık, karda daha iyi tutunmayı sağlıyor..

"Islak zeminlerde dikkat!" diyor, aracını güle güle kullanmanı diliyorum...

Merhaba Gemsaz kardeşim,

Lastik olarak çevremde kullanan arkadaşlarımın tavsiyesi ile petlas aldım şu an için çok memnunum..Hele bu jantlardan sonra yeni jant ve lastiklerle beraber arabam baya rahatladı.

Kış lastiği olarak almayı düşündüğüm birkaç marka vardı.. tavsiyen benim için çok iyi oldu ben de Goodyear UltraGrip 8 alacağım..

Yardımların ve iyi dileklerin için teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.