Şimdi Ara

Lütfen takip mesafenizi koruyun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün yolda ilerliyorum yolun yabancısıyım . şuradan dönecektik dediler unutmuşlar bana söylemeyi neyse 10-15 metre ileride u çekeyim dedim orta refüj ün bittiği yer müsait dönerim dedim. Meğerse arkama bi clio yapışmış ben verdim sinyali sola döndüm karşı şerit de boş diye. Allahtan tek seferde döndü ama ben döner Dönmez bi ses bi gürültü adam ucu ucuna durdu. Ha ben TEK’te dönmesem yada yarım metre daha önde olsaydı vurmuştu. Arkadaşlar nereye gidiyoruz ? Bu acelemiz neden ? Takip mesafesini neden korumuyorsunuz. Önüme aniden bir canlı çıksa frene asılsam yapıştıracaksınız . Canınız bu kadar mı kıymetsiz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Türkiye'deki trafikte ne yazık ki takip mesafesini koruyunca daha tehlikeli durumlarla maruz kalıyorum. Sürekli sağdan soldan , emniyet şeridinden geçip önüme kıran mı dersin, dikiz aynamı flaşör manyağı yapan mı dersin, camı açıp küfür eden mi dersin... Takip mesafesini korumamak maalesef daha güvenli geliyor bana.
  • +1

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    Maalesef haklılık payınız var. Adamlar makas atıyor sağdan yada emniyet şeridinden zınk diye çıkıyor aradan fırlıyor. Hayatlarımız bu kadar mı değersiz anlamıyorum . Ama böyle yapan haysiyetsizlere hiçbirşey olmuyor

• Bugün yolda giderken aşırı bir trafik ile karşılaştım. Normalde o güzergahta da hiç o kadar trafik olmaz. Meğerse kaza varmış. 6 araç birbirine girmiş. Sebep ? Takip mesafesi. En arkadan en öne kadar sıraya dizilmişler. Bu kadar dip dibe gitmenin anlamını bir türlü çözemiyorum.
    Ben dibimden gelenler yüzünden çok rahatsız oluyorum. Önceleri fren ile korkuturdum da artık uğraşmıyorum bile, yol veriyorum nereye giderse gitsin. Uğraşmaya değmez.

Ama siz siz olun ışıklarda durunca arkanızı kontrol etmeye çalışın. Baktınız çok hızlı geliyor birisi kendinizi kurtarmaya çalışın. En azından olası hasarı azaltmaya çalışın.
  • bay baykuş kullanıcısına yanıt
    Bir de öyle bir taciz ediyorlar ki sağın dolu geçemiyorsun . Atlayacak zıplayacak mıyım . Hız limitleri belli. Limitin üstüne çıksan şehir içinde sıkıntı . Hızın her türlüsü sıkıntı zaten tehlikeli.

• Taciz edenlere ehliyet yeniyken yeni heves tabii çok takılırdım. Ya frene basar aklını alırdım ya da gaza asılır dip dibe giderdik. Ama baktım hem kendimi sinir ediyorum hem bazen yolcu oluyor yanımda onların canı sıkılıyor, geriliyor falan artık önemsemiyorum. Sollama yapıyorsam takılmıyorum ama aracı sollarken de solladığım araçla aynı mesafeye gelince sağa sinyal veriyorum ki ona yol vereceğimi anlasın.
    Hemen geçiyorum sonra yine sağa. İlginçtir ki bunu yapmaya başladığımdan beri arkamda sabırla bekleyen sayısı bir hayli arttı. Demek ki ben önceden çok takıldığım için bu kişiler daha çok dikkatimi çekiyordu ama şimdi öyle değil çok şükür.

Bile bile sağımdan geçmeye çalışanlara ise yol vermemeye çalışıyorum. Bi basıyorum gaza kalıyor orta şeritte kamyonetin arkasında.
    Almam önüme. İnsan gibi gitsin.

Şehir içindeyse ben hız kurallarına uymaya çalışıyorum. Sol şeridi meşgul etmemek adına çok kullanmıyorum ama arkadan sıkıştıran olunca takmıyorum çünkü limit belli. E zaten maksimum hız 50-60 sıkıyosa gitsin daha hızlı, gidemez yol müsait değil çünkü :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bay baykuş kullanıcısına yanıt
    Aman hocam sağdan gelenler e asılmamak lazım. Adamlar sola geçmeyi kafaya koyunca aradaki mesafeyi kapatınca ya öndekine ya yanında olan sana çarpıyorlar magandalar. Ben de hemen hemen hiç hızlı gitmem. Sadece 1 kez otobanda basayım istedim 160 gördüm arkama biri yapıştı sağa geçip 120 ye geçtim

• Haklısınız hocam, ortalık maganda dolu ama sinir oluyorum elimde değil. Takılmamaya çalışmak lazım işte, biz sakin sakin gidelim onlar nereye giderse gitsin. 160 falan büyük hızlar hocam. Bizim ailedeki arabalar belli kaldıracağı hız belli 130 falan anca görüyorum 140 a çıkmamaya çalışıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bay baykuş -- 29 Nisan 2018; 0:34:53 >
  • günden güne maganda dolu bir toplum oldurulduk ve ayrıştırıldık. herkes ahkam kesiyor. beyin denen bişey kalmamış. yakında kılıçları kuşanıp trafikte atlarla dolaşmaya başlayanlar çıkan yakındır. ülkede adalet sadece çıkarları için işlediği sürece her türlü mahlukatla her türlü karşılaşma kaçınılmaz olacaktır. istila edilmiş bir memlekette yaşıyoruz. toplumun refah düzeyi azaldıkça her türlü ortam günden güne tehlikeli hal alıyor.

o kadar berbat bir şansımız varmış ki milyar yıllık dünyada hayata gözlerimizi açtığınız tarihe bakın :S
  • TSY kullanıcısına yanıt
    Adalet mülkün temeli. Herşeyin temeli. Hukuk ve adalet olmaz ise güven ortamı yok olur. Neticesinde ise herkes kendi kuralını uygulatmaya zorlar yada kaba kuvvet ile çözmeye başlar. Ayrıca çeteleşme başlar . Hayatın her anında adalet ve hukuka ihtiyacımız var

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2631BA2A8

Adalet mülkün temeli. Herşeyin temeli. Hukuk ve adalet olmaz ise güven ortamı yok olur. Neticesinde ise herkes kendi kuralını uygulatmaya zorlar yada kaba kuvvet ile çözmeye başlar. Ayrıca çeteleşme başlar . Hayatın her anında adalet ve hukuka ihtiyacımız var
    işte o artık taraflı işliyor. anlayacağınız modern kabadayılık.
  • İstanbul'da imkansız boşluk bıraktığın an araya birisi giriyor veya makas atmaya kalkıyor.

• Takip mesafesi nasil hesaplaniyordu?

Görebildiğimiz en öndeki aractan 1 saniye sonra onu geçebilecek hizda yaklaşınca mi oluyordu?

Ben konuda U dönüşü kismina takildim. Arkanızda araba varken 50metre öteden sinyal verip uygun bir hiza dusmeden U dönüşü yapamazsiniz.

Konu anlatimina bakılırsa siz de pek planli kullanmıyorsunuz.

Ayrica U dönüşü Türkiye de artik ne öğretiyorlar bilemem ama tam durmadan yapilmaz.

• dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Ankara'da çok farklı değil hocam. Sıkışık trafikte fazla frene basmamak için az gaz vererek aracı haraket ettirip mesafeyi koruyorum ki frene basmayayım diye.Ben boşluk bırakınca kesin birisi hemen dalıyor önüme...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • U dönüşü kısmında benim de hatam var kabul ediyorum. Ani dönüş oldu biraz . Sinyali verip arkaya hiç bakmadım . Durmadan döndüm hızımı çok fazla azaltmadan. Zaten hızım da 40-50 civarıydı. Ama takip mesafesi asli kusur olmalı bence

• Size bu konuda katılmıyorum.

Takip mesafesi asli kuraldır.

Olağanüstü bir durum yaşandığında öndeki aracın durması gerektiğinde emniyetle durabileceğiniz mesafenin korunması esastır.

Bahsedilen senaryoda bir kaza olsaydı suçun büyüğü takip mesafesini korumayan araca verilirdi.

Şöyle izah edeyim. U dönüşü değilde önüne aniden fırlayan bir yaya olsaydı ve panik fren yapılsaydı ve arkadan gelen çarpsaydı sizce kim kusurluydu?

Veya öndeki aracın şoförü kalp krizi dahil sürüş melekelerini yitirecek bir sağlık sorunu yaşasaydı arkadaki araç takip mesafesini korumadığı için çok daha büyük bir kazaya sebebiyet verseydi yine kim suçluydu?

Trafikte kendi hayatınızı geçtim, başkalarının hayatını tehlikeye atacak şekilde kural ihlali lütfen yapmayınız.
  • Donme yerin yanlis ama takip mesafesinde haklisin once 4 luyu yak pesini biraksin sonra don

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHIHAD -- 29 Nisan 2018; 14:19:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.