Şimdi Ara

LÜTFEN DİKKATLİ MOTOR KULLANIN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Lütfen motor ile çok hız yapmayın ve çok DİKKATLİ kullanın.

Bugün susurluk a gelmeden önceki babada bir motor sürücüsü maalesef vefat etmişti.
    Motor düz ana yolda giderken sanırsam hafriyat kamyonu dönel kavşaktan dönmek için yola çıkmış.
    Racing bir motora benziyordu ama neredeyse motorun 3te2'si ortada yoktu, sanırsam hızı biraz fazlaymış.

Hala olayın şokundayım, meftanın üstü örtülüydü ama heryer kan içindeydi.

Hatta susurluk tan çıktıktan hemen sonra başka bir motor hızlıca yaklaşınca el yaptım yolda yanyana geldiğimizde dikkatli sürün diye ricada bulundum adamdan.

Yazık günah arkadaşlar lütfen dikkat edin, biraz geç gidin yavaş gidin.
    Ha sakın yanlış anlamayın, ben motor sürücüsü hatalı anlamında demiyorum , kazada yüzde 90 kamyon sürücüsü hatalı ama motorcu biraz yavaş olsaydı büyük ihtimal yaşıyor olabilirdi :(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben ilk motora alâka duyup buraları takip ederken dikkatli olalım, güzel kullanalım diyordum ama kusura bakmayın sokaklar adî, şerefsiz motorcularla dolu. Karşılaştığım motorcuların ekseriyeti: "Yolda giderken ben de aracım şerit kaplarım; öndeki arabanın yanında boşluk oldu mu da motorum sollarım." modunda (ki bu sollamaların çoğunda kaza olma ihtimali yüksek) .

Bu sebepten bana sorarsanız araba kullananları hayli haklı buluyorum. Çünkü hakkına riayet ederek kurallara uyarak, kasklı, ekipmanlı ve dikkatli motorcu yok gibi bişey.Bana göre istanbul gibi bir metropolde motor kullanmak yersiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Değirmen Boğaz -- 7 Mayıs 2017; 16:2:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Değirmen Boğaz

Ben ilk motora alâka duyup buraları takip ederken dikkatli olalım, güzel kullanalım diyordum ama kusura bakmayın sokaklar adî, şerefsiz motorcularla dolu. Karşılaştığım motorcuların ekseriyeti: "Yolda giderken ben de aracım şerit kaplarım; öndeki arabanın yanında boşluk oldu mu da motorum sollarım." modunda (ki bu sollamaların çoğunda kaza olma ihtimali yüksek) .

Bu sebepten bana sorarsanız araba kullananları hayli haklı buluyorum. Çünkü hakkına riayet ederek kurallara uyarak, kasklı, ekipmanlı ve dikkatli motorcu yok gibi bişey.Bana göre istanbul gibi bir metropolde motor kullanmak yersiz.

Ya ben zaten o haklı bu haksız olayına girmiyorum sadece canlı bir örnek verip insanları uyarmak istedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değirmen Boğaz kullanıcısına yanıt
    İstanbulda motor kullanmak yersiz mi ? Ne yapalım 1 saatlik yolu trafik yüzünden 3 saattemi gidelim benim zamanım kıymetli bi kutunun içinde 3 saat geçiremem.
  • Gaz açıp keyifli keyifli sürmek çok güzel de, birden karşınıza çıkan birşey bütün o keyfi götürüyor. Dahası yanında el kol bacak ve hatta canınızı götürebiliyor, annenizin babanızın hayatını söndürebiliyor, varsa çoluk çocuğunuzun hayatını mahvedebiliyor.

Hız sakıncalı arkadaşlar, motor boş yolda 80i geçince kendinize "fazla basmaya gerek yok" diye hatırlatın. 160 la gidip hiç kaza yapmadan bi ömür yaşayabilirsiniz. Size hayatta 3 günlük süre kazandırır toplasanız. Ya da Allah korusun o adi kamyoncunun biri çıkarsa önünüze... Ne yıllar götürür...
  • Olay hız yapmamakta. Motoru almadan önce bende severdim hızı ama gaz açınca can taşıdığım aklıma geliyor. 100 ile giderken yapılan kazalar ortada, giden canlar ortada, 200-300 ile gitmenin mantığı yok. Önce motorun kullanım amacını doğru saptamak lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dikkatli Olun Arkadaşlar
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Değirmen Boğaz kullanıcısına yanıt
    Sinirlendim şimdi ,
    Özet geçeyim motosiklet kullanmak yersiz değil son derece gerekli ve büyükşehir trafiğine tek çözümdür. Tabi her şeyin başı eğitim. Araba kullananları haklı bulup motorculara küfür eden bir zihniyet ne kadar eğitilir bilemiyorum.
    Ama ders 1 den başlayalım.
    1) Motosikletler de araçtır, şeridin tamamını kullanmak hakkıdır.
    2) Motosikletler arabalar gibi sollama yapmaz güvenli boşlukları kullanabilir. İngiltere'de sürücü kurslarında bu okutulmaktadır.
    3) Kasklı ekipmanlı kurallara riayet eden motosiklet sürücüleri çoğunluktadır. Esas sorun şu ki diğer sürücüler onları FARKETMİYOR. Farketse dahi sıkıştırıp üzerlerine sürüyor, kendi trafikte sıkıştı diye motosikletin yanından geçmesine izin vermiyor. Bir grup kendini bilmez motorcu yüzünden tüm motosiklet kullananlara aynı gözle bakılıyor Sanki aynı tarzda sürüş yapan minibüs şöförleri otobüs şoförleri, taksi şoförü, arabacı (!) hiç yokmuş gibi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.