Şimdi Ara

Lumia 525 Teknosada Paypal+Avantajix ile Sadece 343 TL (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
278
Cevap
8
Favori
16.057
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: tcmb

Benim maksimum ekstresine 10 tl daha eklemişler pay pal harcamasında.

İlk sayfalarda yazılanları okuyun. PayPal ile alışverişlerde kur farkı oluşabiliyor. Döviz ekstresi de kesilebiliyor bazı bankalarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Weisanstein

quote:

İlk sayfalarda yazılanları okuyun. PayPal ile alışverişlerde kur farkı oluşabiliyor. Döviz ekstresi de kesilebiliyor bazı bankalarda

Başka bir yerden öğrendim..

quote:

Orijinalden alıntı: sabbra

arkadaşlar bu paypalla xxx lira çektim ama yy lira fazla çekilmiş diyenler;

http://forum.donanimhaber.com/m_74597091/tm.htm

Paypal ile yurtdışı alışveriş yapanlar bilirler, döviz cinsinden aldığınız ürünün bedeli kredi kartı ekstrenize hiçte serbest piyasa döviz kuruna benzemeyen kurlar ile fahiş kur farklarıyla yansır. Paypal'ı aradığınızda "Bizde sorun yok bankanızla görüşün" derler, bankayı arayınca da "Bizde sorun yok Paypal ile görüşün" derler. Bu hengameden bir türlü istediğiniz sonucu alamazsınız, çekilen kur farkları yanlarına kar olarak kalır. Kimisi bu anlamsız durumu anlamak adına "Paypal komisyon alıyor" der. Aslında alınan bir komisyon değildir, kur farkı ticaretidir. Çünkü istendiğinde (doğru ayarlar yapıldığında) kullanıcı bu kur farkını ödemeyebilir. Fakat maalesef herkesin mevcut Paypal ayarı bu haksız kazanç için default olarak bu ticarete ayarlıdır. Yıllardır sorun etmeme ve çözüm bulamamama rağmen bugün şans eseri bu sorunu çözmüş bulundum. Vatana millete faydam olur düşüncesiyle sizlerle de paylaşmak istedim. Sorunun çözümü şu şekilde:

1-Paypal hesabına eklenmiş kredi kartınızın ekstrelerinin döviz kuru cinsinden ödemeye uyumlu olması gerekiyor. Bu noktada her bankada döviz ile ödeme seçeneği bulunmuyor. Bunu bankanızı arayarak öğrenebilir, eğer sistemleri destekliyor ise kartınızı €/$ uyumlu hale getirmeniz gerekiyor.
    2-Daha sonra Paypal sitesine girerek kullanıcı girişi yapıyorsunuz.
    Ardından sırasıyla
    Hesabım/
    Kullanıcı Profili/
    Param/
    Önceden onaylı Ödemelerim seçeneğini güncelleyin/
    Kullanıcı Ödeme Kaynaklarını Ayarla seçeneğini seçin /
    Ekstrenizin Dolar olarak kesileceği banka kartını seçin ve dönüştürme seçeneklerine basın /
    Beni satıcının faturasında belirtilen para birimiyle faturalandır'ı seçip göndere basın.

İşlem tamam, bundan sonra 100$ harcama yaptı iseniz bankanıza 100$ ödersiniz. Arada ne komisyon ne de kur farkı ödememiş olursunuz.

• Beyler arka kapaklar Teknosa da bildiğiniz gibi 19.90TL ben bugün bimeks'ten beyaz arka kapağı 10.90TL ye aldım arayan varsa bimekslere bakabilirsiniz
    Not: aldığım beyaz kapak mat tavsiye ederim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Weisanstein

quote:

Başka bir yerden öğrendim..

quote:

Orijinalden alıntı: sabbra

arkadaşlar bu paypalla xxx lira çektim ama yy lira fazla çekilmiş diyenler;

http://forum.donanimhaber.com/m_74597091/tm.htm

Paypal ile yurtdışı alışveriş yapanlar bilirler, döviz cinsinden aldığınız ürünün bedeli kredi kartı ekstrenize hiçte serbest piyasa döviz kuruna benzemeyen kurlar ile fahiş kur farklarıyla yansır. Paypal'ı aradığınızda "Bizde sorun yok bankanızla görüşün" derler, bankayı arayınca da "Bizde sorun yok Paypal ile görüşün" derler. Bu hengameden bir türlü istediğiniz sonucu alamazsınız, çekilen kur farkları yanlarına kar olarak kalır. Kimisi bu anlamsız durumu anlamak adına "Paypal komisyon alıyor" der. Aslında alınan bir komisyon değildir, kur farkı ticaretidir. Çünkü istendiğinde (doğru ayarlar yapıldığında) kullanıcı bu kur farkını ödemeyebilir. Fakat maalesef herkesin mevcut Paypal ayarı bu haksız kazanç için default olarak bu ticarete ayarlıdır. Yıllardır sorun etmeme ve çözüm bulamamama rağmen bugün şans eseri bu sorunu çözmüş bulundum. Vatana millete faydam olur düşüncesiyle sizlerle de paylaşmak istedim. Sorunun çözümü şu şekilde:

1-Paypal hesabına eklenmiş kredi kartınızın ekstrelerinin döviz kuru cinsinden ödemeye uyumlu olması gerekiyor. Bu noktada her bankada döviz ile ödeme seçeneği bulunmuyor. Bunu bankanızı arayarak öğrenebilir, eğer sistemleri destekliyor ise kartınızı €/$ uyumlu hale getirmeniz gerekiyor.
    2-Daha sonra Paypal sitesine girerek kullanıcı girişi yapıyorsunuz.
    Ardından sırasıyla
    Hesabım/
    Kullanıcı Profili/
    Param/
    Önceden onaylı Ödemelerim seçeneğini güncelleyin/
    Kullanıcı Ödeme Kaynaklarını Ayarla seçeneğini seçin /
    Ekstrenizin Dolar olarak kesileceği banka kartını seçin ve dönüştürme seçeneklerine basın /
    Beni satıcının faturasında belirtilen para birimiyle faturalandır'ı seçip göndere basın.

İşlem tamam, bundan sonra 100$ harcama yaptı iseniz bankanıza 100$ ödersiniz. Arada ne komisyon ne de kur farkı ödememiş olursunuz.

Maalesef öyle olmuyor işte. 2010'dan beri PayPal ile yaklaşık 3000 Dolar satış yapmış, 400 dolar civarı da alım yapmış biri olarak, spontane bir şekilde zaman zaman, bankalardan kaynaklı sorun çıkabiliyor. "Beni satıcının faturasında belirtilen para birimiyle faturalandır" deseniz de, özellikle, alışveriş 3 haneli rakamlara çıkınca ekstreye yansıma sorunları oluşuyor. Uzun zamandan beri bu böyle ve PP'da bunu kabul ediyor. Türk bankaları ile anlaşamamakta şikayetçiler. İlk sayfalarda detaylı yazdım ben meseleyi.

• UPS kargo şubeye 4 kasımda ulasan telefonu hala teslim etmedi. Aradım yarin getirecekler. Mazeretleri ise yoğunlukta dolayı yetistirememisler. Telefonda ağzıma geleni söyledim. Hic utanma yok çalışanlarda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paypal indiriminden sorun var indirim uygulanmıyor. ...

• reseb kullanıcısına yanıt
    Ürünler mağzada var artık zaten.
  • Mağaza derken ???

• Mağaza ile pay Pal ne alakası var ???

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babama hediye telefon almak istiyorum. Babam için en önemli olan şey: Banka uygulamarını kullanması wp de tüm bankaların uygulamaları var mı daha önce hiç kullanmadım yardımlarınızı bekliyorum ..
  • PinkRabbit kullanıcısına yanıt
    wp nin web sitesinde hangi bankaların olduğunu görebilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PinkRabbit

Babama hediye telefon almak istiyorum. Babam için en önemli olan şey: Banka uygulamarını kullanması wp de tüm bankaların uygulamaları var mı daha önce hiç kullanmadım yardımlarınızı bekliyorum ..

Bazı bankaların var örneğin Finansbank
  • Be_Yourself kullanıcısına yanıt
    Peki bu telefon bu uygulamaları rahat bir şekilde açabilir mi acaba ? Donma tarzı problemlerle karşılaşır mıyım acaba ?
  • quote:

Peki bu telefon bu uygulamaları rahat bir şekilde açabilir mi acaba ? Donma tarzı problemlerle karşılaşır mıyım acaba ?

Windows Phone ve 1 GB ram var, uçurur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Be_Yourself

quote:

Yani bu 630 olan modelimi almalı mıyım ? Yoksa bu telefonu mu ? Sizce hangisi daha iyi olur
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Be_Yourself

quote:

Yani bu 630 olan modelimi almalı mıyım ? Yoksa bu telefonu mu ? Sizce hangisi daha iyi olur

Eğer 349 TL alınabiliyorsa 525 alın.

• Kız arkadaşıma aldım çok memnun. Cayır cayır çalıştırıyor her uygulamayı. Kasma, donma vs. hiçbirşey yok... Ekran boyutu ideal, bu fiyata beleş nerdeyse :) Mis gibi telefon valla

• teknosa resmen piyasayı 525 e doyurdu.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.