Şimdi Ara

Lümen değeri düşük led projeksiyonlar haakında yorum yapabilir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
38.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Daha yakın zamana kadar 2500 ansilümen projektör kullanıyordum. Ondan önce de 1200 ansilümen bir projeksiyon kullandım. Her iki projektörde de perdeye yansıyan ışık şiddetinde özellikle akşam saatlerinde ciddi bir sıkıntı yaşamadım. 2500 lm olan da konrast oranıda fazlaydı ki haliyle netlikte ve film seyrederken mkv uzantılı riplerrin tadına doyum olmuyordu. Emanten kullandığım bu cihazlardan sonra projektör almaya karar verdiğimde uzun ampül dayanımlı kontrastı düşük ışık şiddeti düşük led cihazlar son dönemdeki fiyat düşüşüyle kafa karıştırıyor. 300-400 ansilümenle ne derece ışık alınabilinir ne derece verim alınabilinir bilmiyorum. Forumda bu cihazları kullanan arkadaşlar mutlaka vardır. Açıkçası görüşleri benim için oldukça önemli...



  • bende lg mark led projector almak uzereyım. 30000 saat lamba omrunden bahsedılıyor. bunlara xbox 360, wii bağlayıp oynasam guzel olur mu ayrıca odam kucuk duvar ıle projeksiyon arası en fazla 3 mt. 3 mt den projeksiyonu acsam duvarda kaca kac bır goruntu elde ederım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Primobolo

    bende lg mark led projector almak uzereyım. 30000 saat lamba omrunden bahsedılıyor. bunlara xbox 360, wii bağlayıp oynasam guzel olur mu ayrıca odam kucuk duvar ıle projeksiyon arası en fazla 3 mt. 3 mt den projeksiyonu acsam duvarda kaca kac bır goruntu elde ederım?

    Projektör firmalarını ürün sayfalarında genelde bir programcık olur. Oradan hesap yapabilirsin. Ama bu tip projektörlerin ışık şiddetinin duvarı bastırabileceğine inanmıyorum. Kesinlikle bir perde olmalı diye düşünüyorum. Evime kurulu manuel storlu 240x200 perdem var. Aldıktan bir hafta sonra store yayı koptu. Manuel stor tavsiye etmiyorum. Bende perdeyi perdeciye götürüp uzaktan kumandalı motor taktırdım pek havalı oldu.
  • 3m. den 240x200 yi doldurursun. Oyun ve film için çok iyidir. Lamba derdi ısınma ,ömür vs. yok. Az elektrik harcar. Karanlık ortam ister. Taşınabilir.Tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boylum

    3m. den 240x200 yi doldurursun. Oyun ve film için çok iyidir. Lamba derdi ısınma ,ömür vs. yok. Az elektrik harcar. Karanlık ortam ister. Taşınabilir.Tavsiye ederim.

    Doldurmaktan öte film seyrederken tatmin edici bir görüntü oluşur mu? Forumda bazı arkadaşlar fotoğraflamışlar. Karanlıkta elbette fotoğraf kalitesi düşer ama görüntüler pek iç açıcı değil. Sanki bir miktar daha beklemek lazım gibi. Casio piasaya girdiğinde inanılmaz pahalıydı ama şimdi ulaşılır fiyatlar sunuyor. DLP lcd üzerinde uzmanlaşmış firmalar led segmentinde ürün vermee başladılar. Eskiden lcd projektorler kullanıyorken kontrastı çok daha iyi olan dlp ler piyasaya pahalı girip sonra lcd ile aynı fiyat aralığına oturmuştu. Biraz daha sabır diyorum ama bu arad giden ömürden ve keyiften oluyor...




  • ben kullanıyorumç (LG hx300). Filmlerde de gayet güzel görüntü alınıyor. Beklemeye gerek yok.
  • Yorumunz için teşekkür ederim.
  • Casionun projeksiyonun tek dezavantajı mavi renkleri tam olarak gösterememesi,çünkü kullandıkları lazer 445 nm,buda violet(mor) olarak geçiyor.Birçok kişi gökyüzünü morumsu gösterdiğinden şikayetçi.Ben hw300 kullanıyorum,karartma perdem var gün içindede kullanıyorum,3 mtden 93 inch gibi bir görüntü elde edilebiliyor ve oldukça tatmin edici,izleme mesafem 2,5-3 mt ve pikseller hiç rahatsız etmiyor,hw300 ün dezavantajları ise piksel şekli,diamond-shape piksel denilen googleda ararsanız resmini görebilirsiniz pikseller 45 derece açı ile yerleştirmiş,pikseller tam kare degil elmas gibi,buda altyazılarda kırılma gibi efektlere yol açabiliyor ama benim için çok ta önemli değil bu,bide 16:10 gösterme problemi var,hdmi-vga ile bilgisayara bağlarsanız 1280x720 gibi bir çözünürlük seçseniz bile 16:10 a uzatıyor,Buda benim için önemli değil pc monitorum 16:10 ve bütün 16:9 filmleri 16:10 genişleterek izlediğimden dert olmuyordu,başkası buna takabilir ama 1280x800 gibi bir çözünürlük seçip 16:10 a uzatmazsanız filmin çözünürlüğünü sıkıntı olmaz,bide diamond-shape pikselleri olduğu için gerçek çözünürlüğü tam değil resmi olarak açıklanmadı ama çözünürlüğü 1140x912(dlp chipinin üstünde olan çözünürlük) ama 1280x800,1920x1080 netlik problemi olmadan gösteriyor.Işık kaynağı olarak pt-54 kullanıyor,4:3 bir aydınlatıcı olmasına rağmen chipte aslında 5:4 olduğundan(1280x800 de kullanırken chipteki pixellerin tamamı kullanılmıyor)bu sıkıntı yaratmıyor,pt-54 460 nm mavi,525nm yeşil,623nm kırmızı led kullanıyor,teoride kırmızıları turuncu gibi gösterebilir ama ben kullanırken böyle bir sıkıntı yaşamadım,kırmızılar normal gözüküyordu,Renk patlamaları vs olmuyor,yapay renkler yok,300 lümen gayet yeterli bence ama 100 inchten sonra ışık yetersiz gelebilir,yinede tam karanlık ortamda 200 inch e kadar yolu var derim.




  • Dostum LED projeksiyonlarla DLP Lambalı projeksiyonların Lümen değerleri birbirine eşit değildir. 200-300 Ansilumen olan bir LED, 1600-2000 Lumen Lambalı Projeksiyon a denk ışık gücü vermektedir. Tam karanlık ortamda iyi iş görür, görüntü kalitesi problem yaratmaz , ama aydınlıkta biraz problem oluyor.
  • arkadaşlar ben LG hs201 kullanıyorum çok menunum odaya koyu renk stor koydum hafif karatma yetiyor 3- 3,5 metre kadar uzaktan 2,5*2 metre perdeyi dolduruyorum nerdeyse ve görüntü kalitesi gayet güzel özellikle d smartta hd kanallar süper gösteriyor yüksek çözünürlüklü videolarda çok başarılı ben tavsiye ederim..
  • Bende LG HW 300G var. Gündüz yaramaz ama aksam super oluyor.
  • aynen bende de lg hs201 modeli var. akşam karanlığında çok iyi görüntü alıyorsun. hatta hava karardığında ben ışığı açtığım halde rahatça yine de izleyebiliyorum
  • Bende Promacto PROX08 modelini kullanıyorum. LCOS teknoloji ye sahip 200 Led ansilümen. Geniş ekranda ne görüntü kaybı var nede piksellenme. LCOS olduğı için renkler doğal. TV ve uydu alıcıyla maç seyri cam gibi diyebilirim. Ev sineması için tavsiye ederim. Gündüzleri perde kapalıysa çok rahat 60 inçe kadar seyredebiliyorum. Projeksiyon perdesi kullanmıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hodoras

    Daha yakın zamana kadar 2500 ansilümen projektör kullanıyordum. Ondan önce de 1200 ansilümen bir projeksiyon kullandım. Her iki projektörde de perdeye yansıyan ışık şiddetinde özellikle akşam saatlerinde ciddi bir sıkıntı yaşamadım. 2500 lm olan da konrast oranıda fazlaydı ki haliyle netlikte ve film seyrederken mkv uzantılı riplerrin tadına doyum olmuyordu. Emanten kullandığım bu cihazlardan sonra projektör almaya karar verdiğimde uzun ampül dayanımlı kontrastı düşük ışık şiddeti düşük led cihazlar son dönemdeki fiyat düşüşüyle kafa karıştırıyor. 300-400 ansilümenle ne derece ışık alınabilinir ne derece verim alınabilinir bilmiyorum. Forumda bu cihazları kullanan arkadaşlar mutlaka vardır. Açıkçası görüşleri benim için oldukça önemli...

    dostum ben lg102 led projeksiyonumu 500tlye satıyorum. 2.el düşünürsen tabi.




  • led olanlarda adam gibi kullanılabilecek olanlar casio ların led laser projeksiyonlarıdır onun dışında lg nin 100-200 ans lik cihazları pekde kayda değer bir görüntü vermez ailecek loş bir odada 180x180 perdeyi doldrarak doyurucu bir görüntü beklemek hayaldir
  • Casio Led yüksek lümenli gün ışığında izlenebilen laser*led projeksiyon mevcut almak isteyen olursa lnki inceleyin lütfen
    http://forum.donanimhaber.com/m_57732530/mpage_1/f_/key_//tm.htm#57732530
  • Arkadaşlar çok emiin olmadığınız konularda lutfen burada insanları yanıltmayın...Casio nun o modelini tavsiye eden arkaadsların bu konuda ne tecrubesi var merak ediyorum... Makina gece ortamında film seyretmek icin cok tavsiye edilen bir alet değil...Beyazlar patlıyor,goruntu hic de dogal degil ancak siz bunu gunduz ısıgında kullanmak istiyorsanız o sartlarda mantıklı gelebilir...Film karanlıkta seyredilir ,siz aydınlık bir sinema salonu gordunuz mu...Bu acıdan homecinema amaclı alacaksanız Casio yu tavsiye etmem,yok ben her sartta her durumda konforla seyretmek istiyorum diyorsanız o zaman sinema zevkinden fedakarlık edip yuksek ısık guclu bir makina alın...Saygılar...
  • tek bir soru soracagim locs led projeksiyon 1400lumens
    dlp projeksiyonda kac lumens esittir acaba
    tesekkurler
  • elimde lcos mercekli mini led projeksiyon var. Kutusunda 10 lm yazıyor. İçinde kullandığı ledde cree led olarak geçiyor cree ledlere baktığımda 220 lm gibi değerler görüyorum. Led aynı led bu 10 lümenin farklı bir karşılığı olabilirmi? 10 lm çok az değilmi. Cihazın markası Gigaware micro projector. Şimdiden teşekkürler.
  • Lcos tek çipli modellerde 1400 ansilümen bir cihaz yoktur. Ben şimdiye kadar duymadım tek cipli Lcos larda böyle bir ışık gücü. Soğutulması çok zor bugünkü teknoloji ile. Tek çipli LCOS ların çıkabildiği, soğutulabilen en yüksek ışık gücü 300 ansilümendir. O modelde henüz Türkiyeye giriş yapmadı. Benim Türkiyede bildiğim garantili satılan tek LCOS cihaz Promactonun X08 modeli. Onunda ansilümen değeri 200 dür.Lambalı cihazların 1400-1600 lümenine denk geldiği söylenir... Çinli firmaların 1500- 2000-3000 lümen yazmalarına kesinlikle aldanmayınız. Böyle bir teknoloji henüz yoktur. 3000 lümen LCOS olsa bütün diğer projeksiyonlar otomatik olarak çöpe gider.

    Kısaca şu anda LCOS tek çipli cihazların en üst ışık gücü 300 ansilümene çıkabildi ve henüz Türkiye ye giriş yapmadı. Gelirse şahsen almayı düşünürüm.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.