Şimdi Ara

LÜKS GEMİ ile VİZESİZ, ÇİFT KİŞİLİK MYKONOS – SANTORINI TURU 798 TL! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
2
Favori
6.698
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • turakmug tarafından yazılan mesajın bir kısmı bana hitaben yazıldığı için cevap vereyim.

Türkiyede ki restoranlarda yapılmaz derken hakaret falan ettiğimi düşünmüyorum zira ülkemizde Turist kazıklama bir gelenek halindedir. hatta atılan kazığın boyutu esnaflar arasında bir övünç hikayesidir. yurtdışında yaşadığınızı söylemişsiniz, bir daha ki istanbul ziyaretinde Türkçe konuşmadan taksiye binmenizi, turistik bölgelerde yemek yemenizi tavsiye ediyorum. o zaman anlatmış olduğum durumu gözlemleyebilirsiniz. hatta yabancı turist olmanıza ya da öyle davranmanıza bile gerek yok. ülke içinde bile o kadar çok restoranla karşılaştım ki elinde ki bayat ürünü satmaya çalışan. insanların kör olma ihtimalini bile bile sahte rakı satan restoranların olduğu bir ülkede yaşıyoruz biz. siz yurtdışında kaldığınız için bu konuları kaçırmış olabilirsiniz ancak bu ülkede yaşayan birisi olarak böyle gerçekleri görerek yazdığım için beni iftira etmek ile suçlamanız manidar olmuş.

Restoranın dondurucuda ki ürünü servis etmeme konusuna gelirsek;
    teziniz mantıklı lakin benim bahsettiğim durum için geçerli değil. ilk mesajımda ukalalık olmasın diye hangi ürünü istediğimi yazmamıştım ama anlaşılan yazmak zorundayım. size sorarım; hangi işletme ıstakoz isteyen müşterisine pişirmeye üşeneceği için servis yapmaktan çekinir. menüde ki en pahalı ürünü hemde bir daha belki de hiç gelmeyecek bir turiste vermek varken, hemde mekanın %25 i dolu durumdayken neden vermesin? bu üşengeçlikle açıklanamaz.

Mesajımda yazmış olduğum gibi rastladığınız birkaç kötü örnek sizde kötü bir izlenim uyandırdığı için toplumun geneline mal ediyorsunuz olayı. siz bu köt tecrübeniz nedeniyle hiç gitmediğiniz yerler hakkında kötü şeyler anlatıyorsunuz.

ben ve başka bir forum kullanıcısı da gidip gördüğü güzellliklerden bahsediyor. ama siz ısrarla bizim anlattıklarımızı kötülemeye çalışıyorsunuz. bahsedilen yer ile ilgili kötü bir izleniminiz var ise bunu belirtebilirsiniz ama gidip görmeden bir kaç kişi nedeniyle bu tarz kötü sözler söylemeniz, hatta gidip görmüş ve olayları anlatan bizleri karalamanız hiç hoş değil.

merak etmeyin yaşım 50 olmasa da ben de yolun yarısını geçmiş bir insanım ve pek çok kez farklı ülkelere seyahat ettim ve yorumlarımı objektif olarak yazıyorum.

Gemi seyahati ile başlayan konuyu bu tarz bir yazı ile meşgul ettiğim için asıl konuyla ilgilenenlerin affına sığınıyorum.

• @turakmug

Yaşım 50 demişsin, yaşıtız , yaş konusunda bir problem yok, ne demek istediğimi rahatlıkla anlarsınız ozaman. Yurt dışına ben de çıktım bir kaç kez. Kimseyi asla rencide etmek istemem, bu yüzden sayı vermeyi anlamsız buluyorum.

Modernlik derken, demek istediğim gayet açık ve net, yani şu kavramları taşıyan insan, ülke, bölge benim için moderndir:
    Öncelikle insana saygı ve sevgi, ama bu bizdeki sırnaşkılık, yapışkanlık anlamında değil.
    Bahşiş diye bir adım yanımızdan ayrılmayan, sokak ortasında bağıra bağıra çığırtkanlık yapan, kolundan zorla dükkana çeken, müziği sonuna kadar açan, arkadaşına seslenmek için kornaya elli kere basan, yaya yol vermeyen, vitrinlerinde etiket olmayan, müşteriye verecek menüsü olmayıp istediği gibi kazıklamaya çalışan, üçkağıtçların bol olduğu bir ülkeden bahsediyorum BİZ derken.
    Ülkenin genelini kastediyorum yani, şehir ayırımı yapmaksızın.

Bunların hiçbiri Yunan adalarında yok arkadaşlar, gönül rahatlığı ile gidebilirsiniz. Her hangi bir düşmanlık da yok, tam aksine komuşuluk var, ortak kültür, ortak yemek, ortak kelimeler ve ortak müzik var.
    Bireysel olaylar ise her zaman her yerde olabilir, bunlara takılıp kafanızı karıştırmayın.

Bunları Yunan adalarına gitmiş biri olarak söylüyorum. Sadece fiyatlar bizden biraz daha pahallı, giderken bunu göz ardı etmeyin lütfen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmay -- 7 Ağustos 2012; 9:22:05 >

• Vallhim azim baya iyi oldu bu post u okumak gemi turları hakkında ön bilgi sahibi olduk ve pek düşündüğüm gibi değilmiş öğrendiğim iyi oldu
  • geçen sene kardeşim gitti. (bir yarışmadan kazandık tura para vermedi)

sadece sabit tutarları ödedi yurt dışı çıkış harcı, zorulu bahşiş,vizesiz işlem bedeli

ZORUNLU BAHŞİŞ : bu kapsamda faydalanılan hizmetler limanda gemiye bindiğiniz zaman çantaların kamaraya kadar götürülmesi,çıkışta aşağı indirilmesi, bir de klasik bir kaç hizmet.

7 günlük bir tura çıktı bamtur alexander van humbolt gemisiyle. turun gece olan kısmı + bazılarında ertesi gün öğlene kadar olan kısmı deniz yolculuğu şeklinde geçiyor.

ASIL ÖNEMLİ NOKTA

898 tlden başlayan fiyatlarla dediği bu turun istanbul kalkışlı olanını inceledim.

mykonosda konaklama 8 saat
    santorinide konaklama 7,5 saat

bunlara gemiden iniş için 20 dk. ve gemiye biniş için enaz 40 -45 dk eklemeniz lazım (hareket saatinden 20 / 30 dkönce gemide olunuyor.)
    kaba hesapla 1 er saat daha düşersek

mykonosda konaklama 7 saat
    santorinide konaklama 6,5 saat

Eğer ben gemide gezmeyi seviyorum derseniz sıkıntı yok. ama ben gezmek istiyorum farklı yerler görmek istiyorum derseniz gidilebilir bir şey mi tartışılır.
    Sonuçta çok gezmeye vakit yok.

NOT: istanbul kalkışlı olan izmir - izmir kalkışlı olan istanbul varışlı

eğer istanbulluysanız izmirden buraya dönüş parasınıda hesaplayın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gloom4u -- 7 Ağustos 2012; 10:19:34 >

• Merhaba, aynı gemi ile geçen sene katıldım bu tatile. Dış kamera fiyatı 400 TL idi. 2 kişi 800 TL ödedik. Gemi çok büyük olmamakla beraber gayet güzel idi. Çalışanlar genelde Filipinler vs. ülkelerden geliyordu. Gayet sıcaklardı. Yemekler açık büfe ve lezzetliydi. Gemide açık su ücretsiz olup diğer içkiler ücretli idi. Yanlış hatırlamıyorsan bira 5$ idi.(3,5$ de olabilir ). Biz su dışında fazla birşey içmedik. 3-5 kola belki... Gemiye girmeden önce bize mutlaka suyu istifleyin dediler. Dışardan birçok su aldık ama hiçbirisini kullanmadık. Çünkü gemide verilen açık su gayet lezzetliydi. Çocuk ücretsiz idi. Ancak bahşiş hesabında çocuğu da dahil ediyorlar. Adalarda ve free shopta harcadıklarımızın dışında bize 1150 TL'ye maloldu bu tatil.

Gidecek olanlar daha çok gemide vakit geçireceklerini bilsinler. Özellikle gemiden inişler tam bir işkence... Pilav gibi 1 saat bekletiyorlar. Çünkü adalara filikayla çıkılıyor inmek isteyen insan sayısı kayık kapasitesine göre çok daha fazla.

Ayrıca Santorini'de tur şirketinin (yanlış hatırlamıyorsam) 60€'ya yaptığı tur çok gereksiz. Herkesin fotoğraflarını gördüğü yer "Ioa" gidiş otobüs ile 20 dk ve kişibaşı 1,5.-€. Bunun dışında ekstra hiçbirşey olmayan bir tur...

• Bu arada turlara katılmak zorunda değilsiniz. Adalara inmek zorunda bile değilsiniz. Biz saat 10:00'da Mykonos'a indik. Akşam yemeğimizi gemide yedik. Mykonos gördüğüm en güzel ve pahalı restoranları olan bir yer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

Orijinalden alıntı: Qantas

denizden korkan göçebe bi millet olduğumuzdan zamanında bedavaya vermişiz güzelim adaları.
    hatta 12 ada için ingilizler sormuş bu adaları istiyonuz mu diye bizimkiler cevap bile vermemiş.

sen de iyi salladın ha.
    kim kime sormuş da istememiş adaları?
    İngilizler bize adayı istiyor musunuz diye soracak, hem de İngilizler!
    Elinizin altında internet var, açın 12 Ada'nın tarihini okuyun ya da onu bırak, İnkılap tarihinde Trablusgarp Savaşı'nı da mı duymadın?

Araştırmadım ama lise ders kitaplarında 1. dünya savaşı sonrası yunan adalarını Türkiye'ye soruyorlar istiyor musunuz diye bizimkiler de bize ait olmayanı istemeyiz tarzında cevap veriyorlar diye öğretmişti hocalar, doğrudur yanlıştır bilemem tarih derslerini severdim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kyorhan

quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

denizden korkan göçebe bi millet olduğumuzdan zamanında bedavaya vermişiz güzelim adaları.
    hatta 12 ada için ingilizler sormuş bu adaları istiyonuz mu diye bizimkiler cevap bile vermemiş.

sen de iyi salladın ha.
    kim kime sormuş da istememiş adaları?
    İngilizler bize adayı istiyor musunuz diye soracak, hem de İngilizler!
    Elinizin altında internet var, açın 12 Ada'nın tarihini okuyun ya da onu bırak, İnkılap tarihinde Trablusgarp Savaşı'nı da mı duymadın?

Araştırmadım ama lise ders kitaplarında 1. dünya savaşı sonrası yunan adalarını Türkiye'ye soruyorlar istiyor musunuz diye bizimkiler de bize ait olmayanı istemeyiz tarzında cevap veriyorlar diye öğretmişti hocalar, doğrudur yanlıştır bilemem tarih derslerini severdim :)

Hocam diğer sayfalarda bayağı tartıştık zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: umutheyo

arkadaşlar bilen bilmeyen herkes yorum yapmış ama;

gemi turlarında bahsis adı altında ücret bir standarttır..

Yani hangi firmanın hangi gemisiyle giderseniz gidin bu bahsis olayı mevcuttur..
    Bazı firmalar tur ücretini atıyorum 299 yerine 325 euro yazar ama bahsis yok der.. kısacası aynı hesaptır hepsi..

Böyle uluslararası gemi turlarına katılacaksanız bunu kabullenmekten başka çare yok..

Bu bahşiş nasıl veriliyor onu anlayamadım.
    Yani elemanın biri ramazan davulcusu gibi odanın kapısını çalıp bahiş mi istiyor ?.
    Bilgisizliğimi mazur görün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turakmug

DEĞERLİ ARKADAŞLARIM :
    yunan adalarına ben kişisel olarak gitmeyi gerekli görmüyorum.Gitmek isteyenlere ise saygım sonsuz.

Önceki mesajımda yazdığım kuzeykıbrıs konusundaki tavırları nedeniyle inanılmaz bir antipati duyuyorum.Bir arkadaşımız bu konu efsane demiş.Kesinlikle efsane degil, gerçek. Ancak şimdilerde KKTC seyahatlerinde pasaporta gerek duyulmadıgı için zaten pasaportun mühürlenmesi gibi bir durum söz konusu degil. Dünyada başka örnekleri de var .Örnegin israil e giriş yapmış ve pasaportunda israil mührü bulunan birisi suudi arabistan a giriş yapamaz.Yada birleşik arap emirliklerine..

Gelelim yunanlıların konukseverliklerine.... ege insanlarının ortak hal ve hareketlerinin olması çok doğal. bir egeli olarak yunanlıların bize benzeyen tavırları olabilecegini elbette kabul ediyorum. Örnegin restoranda tazesi yok buzlukta var tavsiye etmiyorum sözünü bir çok Türk işletmede de duyabilirisniz. "Hangi türk restoranı bunu söyler" diyen arkadaşımız, bence kendi milletine hakaret eder tarzda iftira ediyor. Ayrıca derin dondurucudan çıkan ürünü tavsiye etmemenin alında yatan neden bayatlıktan ziyade pişirilip servis edilmesine kadar olan sürecin uzunluğu ve zahmetidir. Düşününüz lütfen eğer müşterisine tavsiye etmeyecekse neden sogutucuda tutar ? kalabalık olsun eline ayağına dolansın diye mi ?? O deniz mahsulü bir şekilde kullanılacak ama size ama başkasına.. Şimdi kalkıp biz Türkleri çok sevdikleri için tavsiye etmedi, italyan olsaydık pişirir önümüze bırakırdı demeyin sakın kahkahalarla gülerim :-)

Degerli kardeşlerim yaşım 50 genel ortalamaya göre epey bir ülke görmüş oldugumu birazda utanarak sıkılarak tekrar belirtiyorum :-( Bu gezilerde dünyanın çeşitli milletlerinden insanlar tanıdım.Yunanlı bizden daha modern diyen arkadaşımızı kınamıyorum ama elini vicdanına koymasını istiyorum.Akdeniz insanlarının neredeyse tamamı kolay para kazanmayı seven lak lak edip gününü gün etmeye meraklı insanlardır.Bunun italyanı da aynı ispanyolu da,Türkü de, yunanı da... Bizden modern derken biz kelimesi ile kimi kast ettiğinizi sormak zorundayım.Zira bir izmirlinin bir aydınlının bir ayvalıklının yunan vatnadaşlarından geri oldugunu kabul etmiyorum ama kalkıp sırf geçmişte kuruluşta yapılan hatalar neticesinde vatandaş yapılmış kimi kesimleri kast ediyorsanız elbette yunanlı o vatandaş!!!lara göre moderndir.

Yunan insanını nereden mi biliyorum ? elbette örnekleme yolu ile biliyorum.80 lerin sonuna doğru Almanya da doktora eğitimi aldığım dönemde benimle aynı bölümde doktora yapan bir yunan meslektaşım vardı ilk örnegim o..İkincisi 3 haftalık küba seyahati yaptıgım gruptaki yunanlı gezi arkadaşlarım.Son örnegim ise halen yaşadıgım odessa da karşı komşum olan tücar kisvesindeki üçkağıtçı dolandırıcı.. Bende örnek sadece bu kadar fazlası yok.. belki hatalıyım Tüm yunan halkı hakkında ön yargılı konuşmak ile.. ama ne yapayım ki tanıştıklarım hep küstah idiler :-) Türk olduğumu öğrenene kadar alabildigine yakın davranan insanlar Kimliğimi öğrendikten sonra kalkıp küçük beyinleri ile tarihsel tartışmalara meylettiler. Bende eğlence amaçlı ayırdıgım zamanları böyle politik yada görece sıkıcı konulara ayırmak istemediğim için yanıt vermek istemedim. Ama aklıma geldikçe (şu anda olduğu gibi) özellikle küba seyahatindeki ekibe hadlerini bildirmemekten dolayı üzüntü yaşıyorum.

İllede yunan adalarına gidecekler olur ise, en azından adalar konusunda, yüzeyselde olsa kısa bir bilgiye sahip olarak gitsinler.Mümkünse bu konulardaki söyleşi yada tartışmalara seyahatlerinizde hiç yer vermeyiniz ama zorunlu kalırsanız da verecek en azından 2 cümlelik cevabınız hazır olsun.

Saygılarımla

çok çok doğru yorumlar yunanlılar eski mitoloji olsun antik çağları ile övünür durur hayali tanrıları ile..
    bir ingiliz yada alman size hava atabilir ama yunanlı biri neyiyle hava atcak şuan açlıktan geberiyor avrupa birliğinde olmasalar birbirlerini yicekler ülkede turizmden başka bişey yok şuan turizmde biz daha iyiyiz şuan antalya ve çevresinde 3,5milyon rus vatandaşı var..bodrum kuşadası minik almanya olmuş..yunanistana gideceğinize ispanya yada italyaya gidin..ingilizlerin üvey evlatlarında ne işiniz var

• quote:

Yaw bırakın şu yeni yetme yalanlarını. Elin ingilizi sana ada madamı verir. Bırak 12 adayı zaten 12 adada yaşayan nüfüsün çoğunluğu hatta yüzde seksen doksanı rumdu oda ayrı bir konu. Sen Türkmen şehirleri Musul ve Kerkük ü ingilizler nasıl gasp etti ona bak. BU zamanda yalan uydurmakta moda oldu zaten, ingilizler bırak adaları vermeyi elinden gelse yada petrol vs. olsaydı anadoluyu vermezdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

quote:

Orijinalden alıntı: turakmug

DEĞERLİ ARKADAŞLARIM :
    yunan adalarına ben kişisel olarak gitmeyi gerekli görmüyorum.Gitmek isteyenlere ise saygım sonsuz.

Önceki mesajımda yazdığım kuzeykıbrıs konusundaki tavırları nedeniyle inanılmaz bir antipati duyuyorum.Bir arkadaşımız bu konu efsane demiş.Kesinlikle efsane degil, gerçek. Ancak şimdilerde KKTC seyahatlerinde pasaporta gerek duyulmadıgı için zaten pasaportun mühürlenmesi gibi bir durum söz konusu degil. Dünyada başka örnekleri de var .Örnegin israil e giriş yapmış ve pasaportunda israil mührü bulunan birisi suudi arabistan a giriş yapamaz.Yada birleşik arap emirliklerine..

Gelelim yunanlıların konukseverliklerine.... ege insanlarının ortak hal ve hareketlerinin olması çok doğal. bir egeli olarak yunanlıların bize benzeyen tavırları olabilecegini elbette kabul ediyorum. Örnegin restoranda tazesi yok buzlukta var tavsiye etmiyorum sözünü bir çok Türk işletmede de duyabilirisniz. "Hangi türk restoranı bunu söyler" diyen arkadaşımız, bence kendi milletine hakaret eder tarzda iftira ediyor. Ayrıca derin dondurucudan çıkan ürünü tavsiye etmemenin alında yatan neden bayatlıktan ziyade pişirilip servis edilmesine kadar olan sürecin uzunluğu ve zahmetidir. Düşününüz lütfen eğer müşterisine tavsiye etmeyecekse neden sogutucuda tutar ? kalabalık olsun eline ayağına dolansın diye mi ?? O deniz mahsulü bir şekilde kullanılacak ama size ama başkasına.. Şimdi kalkıp biz Türkleri çok sevdikleri için tavsiye etmedi, italyan olsaydık pişirir önümüze bırakırdı demeyin sakın kahkahalarla gülerim :-)

Degerli kardeşlerim yaşım 50 genel ortalamaya göre epey bir ülke görmüş oldugumu birazda utanarak sıkılarak tekrar belirtiyorum :-( Bu gezilerde dünyanın çeşitli milletlerinden insanlar tanıdım.Yunanlı bizden daha modern diyen arkadaşımızı kınamıyorum ama elini vicdanına koymasını istiyorum.Akdeniz insanlarının neredeyse tamamı kolay para kazanmayı seven lak lak edip gününü gün etmeye meraklı insanlardır.Bunun italyanı da aynı ispanyolu da,Türkü de, yunanı da... Bizden modern derken biz kelimesi ile kimi kast ettiğinizi sormak zorundayım.Zira bir izmirlinin bir aydınlının bir ayvalıklının yunan vatnadaşlarından geri oldugunu kabul etmiyorum ama kalkıp sırf geçmişte kuruluşta yapılan hatalar neticesinde vatandaş yapılmış kimi kesimleri kast ediyorsanız elbette yunanlı o vatandaş!!!lara göre moderndir.

Yunan insanını nereden mi biliyorum ? elbette örnekleme yolu ile biliyorum.80 lerin sonuna doğru Almanya da doktora eğitimi aldığım dönemde benimle aynı bölümde doktora yapan bir yunan meslektaşım vardı ilk örnegim o..İkincisi 3 haftalık küba seyahati yaptıgım gruptaki yunanlı gezi arkadaşlarım.Son örnegim ise halen yaşadıgım odessa da karşı komşum olan tücar kisvesindeki üçkağıtçı dolandırıcı.. Bende örnek sadece bu kadar fazlası yok.. belki hatalıyım Tüm yunan halkı hakkında ön yargılı konuşmak ile.. ama ne yapayım ki tanıştıklarım hep küstah idiler :-) Türk olduğumu öğrenene kadar alabildigine yakın davranan insanlar Kimliğimi öğrendikten sonra kalkıp küçük beyinleri ile tarihsel tartışmalara meylettiler. Bende eğlence amaçlı ayırdıgım zamanları böyle politik yada görece sıkıcı konulara ayırmak istemediğim için yanıt vermek istemedim. Ama aklıma geldikçe (şu anda olduğu gibi) özellikle küba seyahatindeki ekibe hadlerini bildirmemekten dolayı üzüntü yaşıyorum.

İllede yunan adalarına gidecekler olur ise, en azından adalar konusunda, yüzeyselde olsa kısa bir bilgiye sahip olarak gitsinler.Mümkünse bu konulardaki söyleşi yada tartışmalara seyahatlerinizde hiç yer vermeyiniz ama zorunlu kalırsanız da verecek en azından 2 cümlelik cevabınız hazır olsun.

Saygılarımla

çok çok doğru yorumlar yunanlılar eski mitoloji olsun antik çağları ile övünür durur hayali tanrıları ile..
    bir ingiliz yada alman size hava atabilir ama yunanlı biri neyiyle hava atcak şuan açlıktan geberiyor avrupa birliğinde olmasalar birbirlerini yicekler ülkede turizmden başka bişey yok şuan turizmde biz daha iyiyiz şuan antalya ve çevresinde 3,5milyon rus vatandaşı var..bodrum kuşadası minik almanya olmuş..yunanistana gideceğinize ispanya yada italyaya gidin..ingilizlerin üvey evlatlarında ne işiniz var

Arkadaş siz neyin havasında yaşıyorsunuz da bu kadar sallıyorsunuz. Yunanistanda kimse açlıktan ölmüyor aksine şuan trdeki ortalama vatandaştan yunanistandaki vatandaş 4 kat refah içinde yaşıyor. Üstelik tr de millet yemesini içmesini eğlenmesini bilmez ama rum yada yunan haftada en az iki defa dışarda eğlenir. Rumların isyan etmesinin nedeni eski refahlarından biraz olsun feragat etmek istememeleri. Yoksa TR vatandaşına uygulananlar yunanllılara uygulansa rumlar yunanistanı yakardı. Bu arada rum yunan karıştı kusura bakmayın ama şuda bir gerçek bugün Yunanistanda yaşayanların yüzde 60 ının kökeni anadoludan mübadeleyle gelenlerindir.

• Bu nasıl forum adabı? bu nasıl hitap ?? sallamak ne demek ? insanlar neyi sallıyor ? size doğru mu sallıyor lar ?

commendercx rumuzlu ..... ! "ama şuda bir gerçek bugün Yunanistanda yaşayanların yüzde 60 ının kökeni anadoludan mübadeleyle gelenlerindir !!!" demiş.

Hangi ulvi bilgisine, hangi araştırmaya dayandırdığı da meçhul.. sadece laf ola beri gele misali .. kısaca özetlenirse yazısının her yanından cehalet akıyor ama en dayanaksız cümlesi de bu olmuş..

Sanırım giderken sizi Türkiye de unutmuşlar ..:-)

Türkiye de her milletten adam yaşıyor. Tamam, kabul de,.. başımızda bir dünya asalak varken birde artıklar ile uğraşmayalım şimdi. Bu forum, etnik reklamınızı yapacagınız, ya da düşmanımın düşmanı dostumdur zihniyeti ile yazacagınız bir yer degil...

NOT : Küstah insanlar gerek sayısal olarak gerekse küstahlıklarının dozu olarak özellikle son dönemde oldukça artış gösterdiler. Bu küstahlara verilecek cevap sadece onların anladıgı dilde olunca anlayabiliyorlar..Mecburen yazılmış , onların anlayabileceği tarzdaki cevabi yazım için diğer forum okuyucularından özür diliyorum.

ÖNEMLİ NOT :
    Yüce Türk milletine;
    Yaşadığımız, yaşamak zorunda bırakıldığımız terörist saldırılar nedeniyle taziyelerimi arz ediyor, şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifa diliyorum

Saygılarımla

• Asgari ücret Yunanistanda ne kadar, Türkiyede ne kadar?
    İşsizden sgp adı altında Türkiye ne kadar para alıyor Yunanistan ne kadar alıyor?
    merak ediyorum.
  • Bahşişe ben de takılmış durumdayım, bir anda soğudum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.