Şimdi Ara

Lubuntu Kullanıcıları Yardımlaşma Başlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Lubuntu kurdum eski pc ye;

Şİmdi 3 sorunum var.

1) Sistemin kendi varsayılan programı olan aqualung adlı program açılmıyor.Dolayısıyla müzik dinleyemiyorum.Bu sorunu nasıl aşarım acaba?

2) Firefox kurdum nete bağlandı google giriyor ama diğer sitelere nedense girmiyorZaman aşımı hatası diyor..Şu an varsayılan olarak yüklü olan google chromedan yazıyorum bu mesajı.

3) Youtube gibi benzeri sitelere google chromdan video izliyemıyorum.Sanırım flsah player istiyor ama onu nasıl yüklerim.Synaptic diyeceksiniz ama orası çalışmıyor nedense.Başka yolu var mıdır?

• 1) Konsoldan aqualung yazarak çıktıları buraya yapıştırır mısınız? Bir çözüm bulabiliriz belki. Aynı şekilde synaptic yazıp çıktıları yollayabilirsiniz.

2) Fikrim yok

3) Konsoldan
    sudo apt-get update && sudo apt-get install lubuntu-restricted-extras
    komutunu vererek Windows fontlarından codec'lere kadar herşeyi kurabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bl00dyHell -- 9 Eylül 2010; 13:10:12 >
  • Tsk ederim ;

En kisa zamanda deneyecegim.

Ses problemini hallettim gibi anakartin biosunda ses kartini enable yapmadigim icin calismamis.Yalniz 5 hoparlerden ses gelmiyor yalniz birinden ses geliyor.

Verdiginiz komutu calistircam en kisa zamanda.

Sagolun.
  • Maalesef işe yaramadı.

Hala chromeda flash çalışmıyor.
  • firefox'da ipv6 ontanimli geldigi icin sorun olabiliyor. kapatmak icin adres cubuguna about:config yaz, suzgec ya da filter yazan arama kutucuguna network.dns.disableIPv6 yazdiktan sonra altta cikan sonucta false yazan yeri true olana kadar tikla.

sahipli kodek paketleri sadece ubuntu, xubuntu ve kubuntu seklinde mevcut gorunuyor. sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras komutunu girerek flash vs yukleyebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: positroN

firefox'da ipv6 ontanimli geldigi icin sorun olabiliyor. kapatmak icin adres cubuguna about:config yaz, suzgec ya da filter yazan arama kutucuguna network.dns.disableIPv6 yazdiktan sonra altta cikan sonucta false yazan yeri true olana kadar tikla.

sahipli kodek paketleri sadece ubuntu, xubuntu ve kubuntu seklinde mevcut gorunuyor. sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras komutunu girerek flash vs yukleyebilirsin.

Size çok tşk ederim sorunu sizin önerdiğiniz şekilde hallettim.Aynen dediğinizi yaptım ve şu an seamonkeyden yazıyorum.Seamonkeyde mozilla tabanlı sanırım.

Sağolun.

Bu arada google chromeda hala flash çalışmıyor.Sanırım onda bir sorun var.Ama çalışmaması hızına hız katıyor orası ayrı:)

• Bu arada bir şey sormak istiyorum.Şİmde lubuntu lxde arayüzünü kullanıyor.Peki bu kde veya gnome arayüzünü kullanan programların, lxde üstündede çalışacağı anlamına gelirmi ?

Mesala amule kullanmak istiyorum fakat syanpticde paketin desteklendiğine yönelik birşey yazmıyor veya işareti yok.

Bu durumda kde veya gnome için yazılmış bir paketi lxde çalıştırır mı?

Acemi olduğum için sorum biraz basit gelebilir bağışlayınız?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • calismasi icin gerekli bagimliliklar otomatik olarak yuklenir ve bir sorun olmaz.
  • Merhabalar;

Lubuntu ile baya haşır neşir oldum yalnız bir sorunum var.

Yeni dvd writer aldım fakat yazma hızı çok düşük kalıyor.Cihaz max 22x hızında yazabiliyor iken xfburn de 3.6 x hıza anca erişebiliyor bunun nedeni nedir varsa bir çözümü yardımcı olursanız sevinirim.
  • Yok mu kimse yardım edecek.
  • brasero'yu dene bir de
    sudo apt-get install brasero

linux bolumde tas catlasa 4-5 kisi var. ben disardayken bile telefonla bakiyorum cogu zaman. yetsimek cok zor. ubuntu-tr ve pardus icin ozgurlukicin cok iyi kaynaklar.
  • additional driverstan bakıyorum hiç ekran kartı driverı yok yüklü yani ama oyuna giriyorum ekran kartı yüklü değil böyle ekran dona dona oynuyor.. nasıl yüklerim ekran kartımı?

Ha birde laptopımdaki ses açma kapama tuşları çalışmıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BehzatÇ. -- 29 Ekim 2010; 18:24:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: quickly001

additional driverstan bakıyorum hiç ekran kartı driverı yok yüklü yani ama oyuna giriyorum ekran kartı yüklü değil böyle ekran dona dona oynuyor.. nasıl yüklerim ekran kartımı?

Ha birde laptopımdaki ses açma kapama tuşları çalışmıyor..

Additional Drivers'da hiçbirşey yoksa yüklü olduğu değil ekran kartınızı tanımadığı anlamına gelir.
  • Peki ne yapmam gerekiyor nasıl tanıtırım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: quickly001

Peki ne yapmam gerekiyor nasıl tanıtırım?

http://forum.ubuntu-tr.net/
  • Ekran kartınız nedir?
    Şu komutun çıktısını yapıştırır mısınız?

lspci | grep VGA
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wolf_263

Ekran kartınız nedir?
    Şu komutun çıktısını yapıştırır mısınız?

lspci | grep VGA

00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 82852/855GM Integrated Graphics Device (rev 01)

Bu kodu aldım ekran kartı 64 mb..
  • intel'in suruculeri acik kaynak oldugu icin kernel dahilinda ve ayrica bir surucu yuklemeye gerek yok. oyunlar takiliyorsa ekran kartinin performansi yeterli gelmiyordur.
  • merhaba arkadaşlar kurmuş oldum UBUNTU 10,10 ilk gunlerde ubuntu yazılm merkezinde binlerce ücretsiz yazılım var bunları kuruyordum.....film indiridm dedim altyazı indirm filan onu da indirdim ve malum rar lı oldu için dosya aılımı yapmak istedim ama bi türlü çıkartmıyor hata verdi..ve UBNUTU yazlm merkezini kontrol ettikten sonra hiç bi prog yukelyemz oldum sorun sizce nedir arakdaşlar....

ve winrar nasıl yüklerim dosya çıkartmıyor bana hep hata veriyor......
  • Abicim WINRAR ne ya, adı üstünde bak WIN-RAR, ne arar Linux'ta :) Ubuntunun kendi arşiv yöneticisi zaten var, başka bişeye ihityacın yok ki.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.