merhabalar aracımda 1 yıldır sıralı sistem lpg var ve 15000 km yol yaptım.Her zaman aynı yolda aynı sıklıkla marşa basarak kullanıyorum arabayı ve kış aylarında 30 ytl benzin 1000 km yaz aylarında ise 1500 km yetiyordu.Ancak 2 ay önce benzim pompamın plastik aksamından biraz benzin kaçırdığı için pompa değişti.Ve sonra röle taktırmak istedim arabaya lpgde pompayı kapatsın diye ancak olmadı röle pompayı kesince arabada stop ediyodu ve söktük tekrar.O zamandan beri araba çok fazla benzin tüketiyo 40 liralık benzin 650 kmde bitti göstergede ışık yandı.Bunun sebebi ne olabilir lpg ile giderken benzin yakabilirmi bunu nasıl anlayabiliriz?Yardım lütfen...
quote:
Orjinalden alıntı: sametadali
merhabalar aracımda 1 yıldır sıralı sistem lpg var ve 15000 km yol yaptım.Her zaman aynı yolda aynı sıklıkla marşa basarak kullanıyorum arabayı ve kış aylarında 30 ytl benzin 1000 km yaz aylarında ise 1500 km yetiyordu.Ancak 2 ay önce benzim pompamın plastik aksamından biraz benzin kaçırdığı için pompa değişti.Ve sonra röle taktırmak istedim arabaya lpgde pompayı kapatsın diye ancak olmadı röle pompayı kesince arabada stop ediyodu ve söktük tekrar.O zamandan beri araba çok fazla benzin tüketiyo 40 liralık benzin 650 kmde bitti göstergede ışık yandı.Bunun sebebi ne olabilir lpg ile giderken benzin yakabilirmi bunu nasıl anlayabiliriz?Yardım lütfen...
Burada uzmanlar daha iyi cevaplayacaktır ama düşük ihtimal de olsa enjektörlerde kaçırma olabilir. Ancak sıralı sistemler soğukta benzinle çalıştığından buna dikkat edin derim. Sabahları kaç km gidince araç LPG'ye geçiyor veya motor kaç derece olunca? Bunu eskisiyle kıyaslayın.
eskisiyle arasında fark yok 200 metrede gaza geçiyo zaten araba kapalı garajda duruyo o yüzden sabahları o kadar sorun olmuyo zaten izmirdeyim ne kadar soğuk olacakki...
Enjektör benzin işese araç rolantide durmaz dengesiz çalışır. Benzin dolaşım sisteminde kaçak vardr tekrar kontrol ettirin bence.
quote:
Orjinalden alıntı: gkkt
Enjektör benzin işese araç rolantide durmaz dengesiz çalışır. Benzin dolaşım sisteminde kaçak vardr tekrar kontrol ettirin bence.
teşekkürler tekrar kontrol ettiricem ama kaça olduğunu sanmıyorum araba kapalı garajda duruyo önceden kaçak olduğunda yoğun bi benzin kokusu oluyodu zaten pompanın orasıda kokuyodu şuan hiç benzin kokusu olmuyo...
quote:
bazı sistemlerde istenilen pistona benzin verilebiliyor lpg de ama sanırım 6 silindir ve üstü diye biliyorum. mesala 6 silindir 4 lpg ile 2 si benzin ile çalışıyor. böyle bişey olabilirmi. yanlışlıklan pistonlardan birine benzin vermesinler ...
İlginç ve araştırılması gereken bir konu olarak düşünüyorum.Bakalım neticede ne elde edeceğiz.
peki bu silindirlerin benzinlemi lpg ilemi çalıştığını nasıl anlayabilirim? Röleyi taktıktan sonra benzin pompasının çalışması durunca arabanın stop etmesi böyle bir duruma işaret ediyor gibi geliyor bana bu ara işler yoğun ancak haftaya baktırabileceğim...
MERHABA aracın pompasını durdugunda araç stop etmez sanırım siz sadece role taktırmışsınız eger zaman konturollu role taktırırsanız sorun ortadan kalkar ben sebebi acıklamaya çalışayım bagzı sıralı sistemlerde gaz enj. açmadan önce lpg valflerini açar sizde rolenin konturolünü valflerden aldıgınız için gaz enj. leri çalışmaya başlamadan benzinide kapatmış olursunuz bunun sonucu araç stop eder. birde sanırım benzin enj.leri yıpranık yeni pompayıda takınca sızdırmaya başladı normalde zengin beslemeden dolayı araç rolantide sorunlu çalışır eger bu sızdırma düşük seviyede ise bunu anlamanız zor olur bu sorunu ancak boshc servislerinde söktürüp kaçak testi yapılarak anlaşılabilir yada zaman konturollü role taktırıp sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.....
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: biza
MERHABA aracın pompasını durdugunda araç stop etmez sanırım siz sadece role taktırmışsınız eger zaman konturollu role taktırırsanız sorun ortadan kalkar ben sebebi acıklamaya çalışayım bagzı sıralı sistemlerde gaz enj. açmadan önce lpg valflerini açar sizde rolenin konturolünü valflerden aldıgınız için gaz enj. leri çalışmaya başlamadan benzinide kapatmış olursunuz bunun sonucu araç stop eder. birde sanırım benzin enj.leri yıpranık yeni pompayıda takınca sızdırmaya başladı normalde zengin beslemeden dolayı araç rolantide sorunlu çalışır eger bu sızdırma düşük seviyede ise bunu anlamanız zor olur bu sorunu ancak boshc servislerinde söktürüp kaçak testi yapılarak anlaşılabilir yada zaman konturollü role taktırıp sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.....
quote:
sağolun ancak röle zaman kontrollü röle hatta lpg markasının servislere bu sebeple gönderdiği röle ve başka arabalarda sorunsuz çalışmış.Bende ise araba hemen stop etmiyo röle aktif olduktan sonra stop ediyo yani araba zaten gazda oluyo o anda....
quote:
peki bu silindirlerin benzinlemi lpg ilemi çalıştığını nasıl anlayabilirim? Röleyi taktıktan sonra benzin pompasının çalışması durunca arabanın stop etmesi böyle bir duruma işaret ediyor gibi geliyor bana bu ara işler yoğun ancak haftaya baktırabileceğim...
lpg sisteminizin bilgisayara bağlayarak anlıyabilirsiniz veya servisinizden bilgi alarak sorunu çözersin sanırım...
gercekten ilginc sanırım gaz sistemini ve program parametrelerini yeniden gözden geçirmekte fayda var
Acaba benzin ECU'su role devreye girince yeterli benzin basıncını göremediği için stop ediyor olabilirmi?
Aracınızın lpg ye geçtiğinde röle devreye girerek benzini kesiyor ve araç stop ediyor olarak işi çözümledim.Durum böyle ise lpg henüz faaliyete tam girmeden ve ateşlemeyi sürdürmeden role erken olarak benzini kestiği ve yakıt gelmediği için araç stop ediyor olarak mantığıma yattı. Birde çok benzin yaktığınızı belirtiyorsunuz.Almış olduğunuz benzin litre olarak ne kadar sağlıklı?.Verdiğiniz para kadar gerçek değerinde benzin deponuza girmiş oluyormu,birde benzinliğinizi değiştirerek ölçüm yapın.
dostum aynı sorunla bende karsıkarsıyayım..gecenlerde baslık açtım... bu arada röle yi kaç paraya taktırdın?
97 model corolla araca sahibim... zavoli sıralı sistem taktırdım..sistemle ilgili bir şikayetim yok ama aşırı benzin tüketimi var.... bu hafta içerisinde 3.04 ytl benzin litre fiyatı itibariyle 50 ytl lik benzin koydum ama gene kırmızı ışık yanıyor en alt çizginin üstüne çıkmıştı bir gün sonra tekrar kırmızı ışık yanmaya başladı..... daha önce lpg servisine gidip geçiş ısısını düşürmüştüm ama tekrar ayara gittim sanırım ayar gene mi yükseltildi nedir anlayamadım..bir soru işaretim daha var acaba göstergede ilk çalışmada bnezinden lpg ye geçti lambası yandıktan sonra tekrar benzin mi yakıyor? araç aynı anda hem lpg yakıp hem benzinde yakabilir mi? benzinden lpg ye geçiş sensörü bozuk olabilir mi? benzin depomda mı delik var? benzin depomdaki şamandra bozuk olabilirmi? ne yapmam gerekiyor, sinirlerim bozulmaya başladı, önerilerinizi bekliyorum....
Arkadaşım, Aracınız aynı anda hem benzin hemde lpg yakarsa,motorda belli bir dengesizlik ve aşırı sarsıntı meydana gelir.Benzin deponuz ile ilgili araştırmayı ise burada değil sanayide yapmanız gerekir diye düşünüyorum.Araç lpg de çalışır olarak gözüküpde benzin harcıyorsa bunu ancak aracı pc ye bağlayarak görebilirsiniz.Bir yerde çeşitli ayarlamalar neticesinde araç benzinde çalışır ancak siz lpg de çalışır zannedersiniz diye bir yazı okumuştum.Bunu yine siz lpg aldıktan sonra belli bir miktar yol yapınca lpg nin eksilip eksilmediğinden anlarsınız.
quote:
Orjinalden alıntı: 97 corolla xli
dostum aynı sorunla bende karsıkarsıyayım..gecenlerde baslık açtım... bu arada röle yi kaç paraya taktırdın?
97 model corolla araca sahibim... zavoli sıralı sistem taktırdım..sistemle ilgili bir şikayetim yok ama aşırı benzin tüketimi var.... bu hafta içerisinde 3.04 ytl benzin litre fiyatı itibariyle 50 ytl lik benzin koydum ama gene kırmızı ışık yanıyor en alt çizginin üstüne çıkmıştı bir gün sonra tekrar kırmızı ışık yanmaya başladı..... daha önce lpg servisine gidip geçiş ısısını düşürmüştüm ama tekrar ayara gittim sanırım ayar gene mi yükseltildi nedir anlayamadım..bir soru işaretim daha var acaba göstergede ilk çalışmada bnezinden lpg ye geçti lambası yandıktan sonra tekrar benzin mi yakıyor? araç aynı anda hem lpg yakıp hem benzinde yakabilir mi? benzinden lpg ye geçiş sensörü bozuk olabilir mi? benzin depomda mı delik var? benzin depomdaki şamandra bozuk olabilirmi? ne yapmam gerekiyor, sinirlerim bozulmaya başladı, önerilerinizi bekliyorum....
quote:
Orjinalden alıntı: 97 corolla xli
röle çalışmadığı için şuan takılı değil o yüzden fiyatını bilmiyorum ama pahalı olmasa gerek...Bende 50 ytllik benzin aldım dün bunuda denicem bakalım ne kadar gidecek ona göre tekrar sanayi yolları gözükecek sanırım...Benzin pompasını falan bi kontrol et sen o civarlarda benzin kokusu sızıntısı falan varmı?Bende kaçak yok bundan eminim...Sende öncelikle bundan emin ol...
ARKADAŞIM BENZİN POMPASININ ÇIKIŞINA (BENZİN KESİCİ) TAKTIRACAKSIN SORUNUN ÇÖZÜLECEK , RÖLENİN BENZİN POMPASINI ARACIN ECUSUNDAN YÜK OLARAK AYIRMASI NETİCESİNDE ECU TARAFINDAN ARIZA OLARAK ALGILANMASINA NEDEN OLUYOR , BENZİN KESİCİ TAKILDIĞINDA İSE YİNE BENZİN POMPASI ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK YALNIZ MOTORA DOĞRU BENZİN AKIŞI TAMAMEN VEDE KESİN BİR ŞEKİLDE ENGELLENMİŞ OLACAKTIR , BENZİN KESİCİ 10-15 YTL LİK BİR PARÇA YALNIZ BUNU BAĞLATIRKEN KESİCİYİ POMPA ÇIKIŞINA BAĞLATTIR , EĞER BENZİN POMPASININ GİRİŞİNE BAĞLANIRSA POMPA BENZİNSİZ ÇALIŞACAĞI İÇİN KISA SÜREDE ARIZALANIR , TECRÜBEYLE SABİTTİR
quote:
Orjinalden alıntı: mendel50
ARKADAŞIM BENZİN POMPASININ ÇIKIŞINA (BENZİN KESİCİ) TAKTIRACAKSIN SORUNUN ÇÖZÜLECEK , RÖLENİN BENZİN POMPASINI ARACIN ECUSUNDAN YÜK OLARAK AYIRMASI NETİCESİNDE ECU TARAFINDAN ARIZA OLARAK ALGILANMASINA NEDEN OLUYOR , BENZİN KESİCİ TAKILDIĞINDA İSE YİNE BENZİN POMPASI ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK YALNIZ MOTORA DOĞRU BENZİN AKIŞI TAMAMEN VEDE KESİN BİR ŞEKİLDE ENGELLENMİŞ OLACAKTIR , BENZİN KESİCİ 10-15 YTL LİK BİR PARÇA YALNIZ BUNU BAĞLATIRKEN KESİCİYİ POMPA ÇIKIŞINA BAĞLATTIR , EĞER BENZİN POMPASININ GİRİŞİNE BAĞLANIRSA POMPA BENZİNSİZ ÇALIŞACAĞI İÇİN KISA SÜREDE ARIZALANIR , TECRÜBEYLE SABİTTİR
ilginize teşekkür ederim.bu nasıl bir parçadır ve nerden temin edebilirim biraz daha detaylı bilgi verebilirmisiniz?
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: mendel50
ilginize teşekkür ederim.bu nasıl bir parçadır ve nerden temin edebilirim biraz daha detaylı bilgi verebilirmisiniz?
bu benzin kesiciyle ilgili bilgisi olan varmı??Nerde taktırabilirim bunu lpg servisindemi yoksa sanayide falanmı??
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme