Şimdi Ara

LPG Yüzde 50 Tasarruf Sağladı Değerler Normal Mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracım Honda Civic 2001 1.6i ES olandan alalı bir buçuk ay falan oldu aracı benzinli şekilde aldım 2-3 hafta o şekilde kullandım 50 kuruş yakıt tüketimim vardı dayanamadım lpg taktırdım eskiden dediğim gibi 50 kuruş yakardım şimdi 25 kuruş yakıt tüketimim var 15 lira gaz aldım 60 km yol yapıyor daha da gider mi bilmiyorum lpg taktırdığım usta bana yüzde 40 a kadar tasarruf sağlar demişti değerleride aştım herhalde ya da yanlış mı hesaplıyorum:)

• Hâlâ benzinli araç savunucularına duyurulur.

Senede bilmem ne km muhabbetinin bittiği andır.
  • şu avmlere girebilsek bende takacam burada dısarda park yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Green Pears

şu avmlere girebilsek bende takacam burada dısarda park yok

Valla ben İzmirdeyim hiç bi avmde lpg kontrolu yapmıyolar sokuyorum kapalı otoparka:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frank W.

quote:

Orijinalden alıntı: Green Pears

şu avmlere girebilsek bende takacam burada dısarda park yok

Valla ben İzmirdeyim hiç bi avmde lpg kontrolu yapmıyolar sokuyorum kapalı otoparka:)

sokarsınızda iyi değil havalandırmaları yok patlama alev alma kolay olur birileri geçer Allah korusun ölüme neden olur biraz incede düşünüyorum.
  • Valla insana başka şans bırakmıyolar napalım açık otopark yok arabayı da açıkta bırakacak yer de yok mecbur sokuyoruz kapalı otoparka
  • Patlayan LPG eskidendi. LPG tankına silahla ateş etseniz bile patlamıyor. Çünkü sıvı halde. LPG'nin yanıcı hale gelmesi için normal basınca düşmesi lazım. Yani durduk yere patlayan LPG'li araç olmaz. Eğer araç LPG'den patladıysa kesinlikle gaz kaçağı vardır. Gaz kaçağı varsa da montaj hatası veya ihmalsizliktendir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    30 lt LPG ile kaç km Normal
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Jason Becker kullanıcısına yanıt
    Gaz kaçağı olma ihtimali yüzünden kapalı otoparka almıyorlar zaten . Lpg ağır bi gazdır havadan daha ağırdır . Sızdığı zaman hemen patlamaz . Birikip bir anda patlar havalandırmasız otoparklara aracınızı park etmeyin Allah korusun bir kaza olsa kendinizi kurtarmayı geç başkalarını da yakarsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç sadece lpg tüketen sistem takmadıysanız kullandığı benzine de bakın derim sonra bir karar verin

Edit: Devirli kullandıysanız LPG'den çıkıp benzini bitirmiş olabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Automobilista -- 5 Ağustos 2014; 3:20:05 >
  • Bakiyordur bence arkadas ona :) gercekten cok iyi tuketim degeri yakalamis.. hic patlayan lpgli arac gordunuzmu otoparkta falan durdugu yerde ? Ben gormedim.. bence fazla buyuyor o muhabbet. Aracimi lpgli diye otoparkina almayacak alisveris merkezine de ben girmem zaten..

• Havalar sıcak olduğu için lpg çok verimli çalışıyor. Kışın tüketimin üzerine % 10 ekleyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frank W.

Aracım Honda Civic 2001 1.6i ES olandan alalı bir buçuk ay falan oldu aracı benzinli şekilde aldım 2-3 hafta o şekilde kullandım 50 kuruş yakıt tüketimim vardı dayanamadım lpg taktırdım eskiden dediğim gibi 50 kuruş yakardım şimdi 25 kuruş yakıt tüketimim var 15 lira gaz aldım 60 km yol yapıyor daha da gider mi bilmiyorum lpg taktırdığım usta bana yüzde 40 a kadar tasarruf sağlar demişti değerleride aştım herhalde ya da yanlış mı hesaplıyorum:)

bu sıcak havada lpg de benzinde az yakıyor normaldir

• Ölçümün sağlıklı olması için depoyu fulleyin ve tekrar aynı pompadan alarak hesap yapın.yüzde 50 bence çok zor.

• Frank W. kullanıcısına yanıt
    Bende lpg kullanıyorum ama % 50 çok zor. En fazla % 40 olabilir. Bir yerlerde bir hata var.

• DEĞERLER NORMAL DEĞİL,

benzinde karma 35 kuruş yakan aracım, lpg'de 25 kuruş yakıyor. % 30 yakıt tüketimini azaltıyor ortalama olarak. siz sanırım önce şehiriçi benzin tüketim değerini hesapladınız. sonra bunu şehir dışı - şehiriçi ortalama lpg tüketim değeri ile kıyasladınız. o zaman ortaya % 50 gibi bir sonuç çıkar.
  • Vay be...

Bayramda , kardeşim Sportage'ın 35 kr yaktığını iddia ediyordu...Tabi yenge hanım , ikide bir anasına gidip geliyor ya...Bizim safı böyle kandırıyor.

• şu LPG yi övmekten vazgeçin, Mİlletvekilleri bile taktırmış, farkına vardılar, yakında fiyatı fırlayacak o zaman görürüz ekonomiyi
  • Bence de %50 biraz zor maksimum %40 düşer yakıt tüketimi:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Vay be...

Bayramda , kardeşim Sportage'ın 35 kr yaktığını iddia ediyordu...Tabi yenge hanım , ikide bir anasına gidip geliyor ya...Bizim safı böyle kandırıyor.

• bence de lpg'yi övmeyin, 10yıldır lpg li araç kullanırım daha patlayana,çatlayana denk gelmedim

ama biz yine de lpg patlar+uçurur çok tehlikelidir diyelim "dermişim" lpg ekonomisi bize kalsın,lpg yaygınlaştıkça zam geliyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.