Bildirim
lpg yi ruhsata işletmemek
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Bende merak ediyorum.
Birde kasko bu durumda hasar olduğunda ruhsata işli değil diye yan çizer mi? -
lpg taktırıpta ruhsata isletmesen ne olur,aslında forumda arastırma yapsan bununla ilgili cok yazı bulacaksın,once eger trafik cevirirse aracı otoparka cekerler,cekici ucreti 75 ytl veya daha fazla ben en ucuzunu soyluyorum,park ucreti gunluk 30 ytl,bu arada ruhsata isletinceye kadarda aracı cıkartamıyorsun ve ustune ustluk 49 ytl ceza ozel bir cihazı ruhsata isletmeme cezası odersin,artık hesabını sen yap.
kasko durumuda buna benzer,eger lpg yi kasko acentana bildirmemissen herhangi bir kaza durumunda lpg sistemini kasko hasar harici tutup ucretini vermez, bununla birlikte eger sorun lpg sisteminden kaynaklanan bir durumsa kasko hicbir odeme yapmaz,kasko ucretinide soyliyeyim ortalama 50-70 arasında bir fiyat veriyorsun lpg sistemini kaskoya ekletmek icin -
teşekkürler
arama yaptım aslında ama pek detaylı olmadı sanırım.. Çevirmelerde lpg kontrol ediyolar mı polisler.
Bir ara bu kayıt dışı lpg li araç sayısı % 70 lerde felan deniliyordu sanırım. -
Peki LPG yi ruhsata işletmeden Kasyoya bildirme söz konusu olabilir mi? -
ruhsata işletmeden kaskoya bildirmenizin anlamı yok.Geçerli olmuyor.Bildirmezseniz lpg teminatı olmaz, ama kasko lpg ile ilgisi olmayan hasarları ödemeye devam eder. -
quote:
Orjinalden alıntı: u555
teşekkürler
arama yaptım aslında ama pek detaylı olmadı sanırım.. Çevirmelerde lpg kontrol ediyolar mı polisler.
Bir ara bu kayıt dışı lpg li araç sayısı % 70 lerde felan deniliyordu sanırım.
en guzeli her isimizi yasal yapmamızdır,canını sıkacak seylerden uzak kalırsın,soyle dusun,diyelim sen lpg yi ruhsata isletmedin ve polislerde cevirmiyor,ailenle veya kız arkadasınla tam bir yere giderken polis cevirdi ve lpg oldugunu anladı ardındanda arabayı bagladı,ne rezillik olur degilmi? -
Sevgili arkadaşlar,
aracınızı ruhsatınıza işletmemenizin, rezil olmak ve şu kadar cezası ve park ücretinden başka daha önemli riskleri vardır. Aracınıza LPG sistemi taktırdıktan sonra işletmezseniz, herhangi bir kazada, sigortanız hiçbir şeyi karşılamaz. Kasko, trafik sigortası... hiçbiri tutmaz. Zira aracınızın ruhsatı, araçta tadilat yapıldığından dolayı, geçersizdir.
Lütfen montaj yapıldığında hemen gerekli evrakların verilmesine, verilen evraklardaki şirket adıyla, montaj yaptığınız firmanın aynı olmasına dikkat edin.
Sevgiler ve hayırlı kullanımlar -
Peki diyelim işletmedik ve kaza oldu kasko vs zorluk çıkarttı. Yasal olarak lpg takıldığı tarihten itibaren 30 gün içerisinde işletmek yasal değil mi?
Misal kaza sonrası lpg taktırdığımız yere gidip faturayı bir kaç gün öncesine kestirirsek hakkımızı arayabilir miyiz.
bana kalsa kaçak lpg li araçları en güzel lpg alırken ruhsata işli olmayanlara lpg vermemekle önlenebilir. -
lpg taktırdıktan sonra o fatura ile 30 gün araç kullanabilirsin ruhsat işlemini yapmadan...
bu arada yaşanmış bir olay buyurun :
sivil polis memuru çevirme esnasında geliyor ve bagajı aç diyor , lpg tankını görüyor.Ruhsatı istiyor...bakıyor...gıcıklık ya , sağlık çantasına kadar bakıyor...neyse Allah'tan herşey tamam- yola devam...yaşanmış bir olay..ve aracı kontrol eden sivil polis -
yukarıda yazdım, lpgden kaynaklanan birşey yoksa hasarı kasko işletmeseniz bile ödüyor.Sigortacıya sordum. -
HOCAM BİR AY SÜREN VAR.2.EL ARABAYI ALIP NOTER SATIŞINI YAPTIKTAN SONRA RUHSAT ALMAK İÇİN 1 AY SÜREN VARSA BUNDADA AYNI. -
Arkadaşlar LPG yi ruhsata işletmemenin cezasını öğreneceğimize yada konuşacağımıza neden bu ruhsata işletmenin bu kadar fazla paraya yapıldığını konuşsak daha iyi olmazmı.Arabanın satışını almak bir sürü para LPG yi işletmek bir sürü para benzin pahalı zaten onu hiç söylemiyorum nasıl bir ülkede yaşıyoruz böyle.LPG taktırdığımız zaman hiç para ( bunun adı haraç aslında) vermeden yaptırabilsek daha iyi olmazmıydı??? -
evet hem çevreye katkıda bulunuyoruz hem de bir sürü masraf! -
Çok haklısın. Ama benim ödediğim vergiler içinde en çok zoruma giden bir kaç yıllığına getiriyoruz deyip sonra süreklilik kazanan ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ. 1999 depremiyle cep telefonları görüşmelerine %25 oranında gelen bu vergi kadar öderken sövdüğüm hiçbir vergi yok.
quote:
Orjinalden alıntı: ozersan
Arkadaşlar LPG yi ruhsata işletmemenin cezasını öğreneceğimize yada konuşacağımıza neden bu ruhsata işletmenin bu kadar fazla paraya yapıldığını konuşsak daha iyi olmazmı.Arabanın satışını almak bir sürü para LPG yi işletmek bir sürü para benzin pahalı zaten onu hiç söylemiyorum nasıl bir ülkede yaşıyoruz böyle.LPG taktırdığımız zaman hiç para ( bunun adı haraç aslında) vermeden yaptırabilsek daha iyi olmazmıydı???
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X