evet arkadaşlar kesin cevabı öğrendim LPG servisimin genel merkezini aradım ve 30 derece dediler en az mesaj iletildi hemen yarın gidip 30a ayarlatayım
Arkadaşlar başımdan geçen tecrübeyi yazayım
Araba sabahları ilk gaza geçişten sonra ısınıncaya kadar tekleme yapıyordu
Sonunda 40 dereceye ayarladıktan sonra sorun kalktı
TAVSİYEM YAZ-KIŞ 40 ZATEN 35 İLE 40 ARASINDA KAÇ SANİYE OLUYOR Kİ...
yaz kış 40 derece olmalı bence de.
Neticede geçiş süreci ayrıca istenirse bilgisayarla ayarlanabiliyor
artı olarak erkenden lpg ye geçtiğinde araç stop edecek gibi oluyor gaz vermemde aracın tepkimesi geç oluyor
gncl
doyurucu cevap alman için köşedeki lokantaya gidicen hoca. burası deil. doymaz karnın burda.
quote:
Orjinalden alıntı: frozenrealm
şöyle tam manasıyla doyurucu bi cevap alamıyoruz ya ne iş örneğin yurt dısında bu uygulma nasıl
Benim ev ile iş arası 6,5 km. Araca daha LPG taktırmadım. Düşünüyorum. Ancak hararet göstergesi ( Yer Ankara sabahları -8,-10 falan sıcaklık ) neredeyse işe gelirken yükseliyor. 40-45 derece diye düşünüyorum. İbrenin gösterdiği sıcaklığı. Yani yolu bitirirken LPG'ye geçecekse ne anladım o işten ben.
evet arkadaşım ben lpg genel merkezini arayıp yetkili mühendisiyle konuştum ve anlattım gittim yol 4 km gec LPg ye gececek bana dedıgı 25 ile 30 derece arasında 150-200 metre oynar diye
quote:
Orjinalden alıntı: bmnankara
Benim ev ile iş arası 6,5 km. Araca daha LPG taktırmadım. Düşünüyorum. Ancak hararet göstergesi ( Yer Ankara sabahları -8,-10 falan sıcaklık ) neredeyse işe gelirken yükseliyor. 40-45 derece diye düşünüyorum. İbrenin gösterdiği sıcaklığı. Yani yolu bitirirken LPG'ye geçecekse ne anladım o işten ben.
gülelimde boşa gitmesin
quote:
Orjinalden alıntı: zybann
doyurucu cevap alman için köşedeki lokantaya gidicen hoca. burası deil. doymaz karnın burda.
quote:
şöyle tam manasıyla doyurucu bi cevap alamıyoruz ya ne iş örneğin yurt dısında bu uygulma nasıl
Konuyla alakalı benim de bir sorum olacak;
Bendeki araç imzamda görüldüğü üzere tek nokta enj. Dolayısı ile sıralı değil normal sistem montajı mevcut. Araç çalışınca gaz pedalına ilk basışta kendiliğinden benzinden LPGye geçiş yapıyor.Motor soğuk veya sıcak hiç farketmıyor.
Öğrenmek istediğim ise;
Aracımı ilk çalıştırdığımda (motor soğukken) bir süre benzinde çalıştırısam veya motor ısınıncaya kadar benzinde gidip ısınca LPGye geçsem daha mı sağlıklı olur, Böyle birşey denersem benzin sarfiyatım biraz artar fakat motor sıcakken LPGye geçiş olacagindan sıralı sistemlerde olduğu gibi LPG sarfıyatım biraz azalıp aracımın çeşitli parçalarını belli arızalardan korumuş olur muyum?
Bilgilerini paylaşanlara teşekkürler...
çok doğru bir konuya parmak basmışın arkadaşım ısınan motorda LPG tüketimi azalıyor ve cok ekonomik oluyor soğuk motorda ise dediğin gibi LPG de acayip yakıyor
quote:
Orjinalden alıntı: mavigökyüzü
Konuyla alakalı benim de bir sorum olacak;
Bendeki araç imzamda görüldüğü üzere tek nokta enj. Dolayısı ile sıralı değil normal sistem montajı mevcut. Araç çalışınca gaz pedalına ilk basışta kendiliğinden benzinden LPGye geçiş yapıyor.Motor soğuk veya sıcak hiç farketmıyor.
Öğrenmek istediğim ise;
Aracımı ilk çalıştırdığımda (motor soğukken) bir süre benzinde çalıştırısam veya motor ısınıncaya kadar benzinde gidip ısınca LPGye geçsem daha mı sağlıklı olur, Böyle birşey denersem benzin sarfiyatım biraz artar fakat motor sıcakken LPGye geçiş olacagindan sıralı sistemlerde olduğu gibi LPG sarfıyatım biraz azalıp aracımın çeşitli parçalarını belli arızalardan korumuş olur muyum?
Bilgilerini paylaşanlara teşekkürler...
quote:
evet arkadaşım ben lpg genel merkezini arayıp yetkili mühendisiyle konuştum ve anlattım gittim yol 4 km gec LPg ye gececek bana dedıgı 25 ile 30 derece arasında 150-200 metre oynar diye
quote:
Orjinalden alıntı: bmnankara
Montajı yaptıracağım bayiiye sordum durumu. Araçtaki göstergenin radyatör suyunu gösterdiğini 40 dereceye ulaşması gereken suyun kalorifer suyu olduğunu ve Ankarada -10 gibi sıcaklıklarda bu geçişin 1km civarında süreceğini söyledi. O da sabahları tabi. Akşamlar daha kısa sürecektir.
-10 derece sıcaklıkta, sabah saat 06:40 da lpg ye geçiş tam 4dak 40 sn sürdü (lpg ye geçiş ısısı 38 dereceye ayarlı)
quote:
Orjinalden alıntı: dondurmacı
-10 derece sıcaklıkta, sabah saat 06:40 da lpg ye geçiş tam 4dak 40 sn sürdü (lpg ye geçiş ısısı 38 dereceye ayarlı)
Rölantide mi?
rölanti de 3 dakika kadar çalıştı, sonra 1. vitesde yavaş yavaş yola koyuldum. benzine geçtiğinde 4 dak 40 saniye olmuştu.
ama akşam üstü işten çıktıktan sonra 3 dakika da geçti. sıcaklık +1 derece idi.
yaptığınız yanlış arkadaşım bu rölantide aracı ısıtma olayını kimse tavsiye etmiyor yakıt tüketimi üzerine ne kadar araştırma yazı varsa oku bak herkes bunu reddediyor bunun yerine aracı düşük viteste kullanıp ısıtmayı öneriyorlar.
quote:
Orjinalden alıntı: dondurmacı
rölanti de 3 dakika kadar çalıştı, sonra 1. vitesde yavaş yavaş yola koyuldum. benzine geçtiğinde 4 dak 40 saniye olmuştu.
ama akşam üstü işten çıktıktan sonra 3 dakika da geçti. sıcaklık +1 derece idi.
C-max dizel de (otm) araç ısınmadan harekete istesende geçmiyor.ford öyle ayarlamış motoru. bu mantıkla demekki biraz ısıtmak lazım. tabi bu 20-30 sn uygundur bence yağ dolaşımı için. ha yazın bu 3-5 sn de olabilir. 3 dakika bencede çok.
quote:
Orjinalden alıntı: asbengu
C-max dizel de (otm) araç ısınmadan harekete istesende geçmiyor.ford öyle ayarlamış motoru. bu mantıkla demekki biraz ısıtmak lazım. tabi bu 20-30 sn uygundur bence yağ dolaşımı için. ha yazın bu 3-5 sn de olabilir. 3 dakika bencede çok.
sizin aracınız dizel, dizel de motorun rölantide ısıtılması gerek. benzinli enjeksiyonlu araçlarda ise ısıtma tavsiye edilmiyor. hatta araçların kullanım kılavuzunda bile, aracı rölantide ısıtmanıza gerek yoktur diye yazılıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: eranyumm
sizin aracınız dizel, dizel de motorun rölantide ısıtılması gerek. benzinli enjeksiyonlu araçlarda ise ısıtma tavsiye edilmiyor. hatta araçların kullanım kılavuzunda bile, aracı rölantide ısıtmanıza gerek yoktur diye yazılıyor.