Şimdi Ara

LPG VS (BENZİN)+(BİSİKLET)+(TOPLU TAŞIT)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yokuş konusundan tanıdık gelecektir benzinli otomatik 206 var. Şuan memleketim K.maraş'tayım. Yaz bitince (üniversite okuduğum yer) Kayseri'ye gideceğim. Konu şudur:
    Orada ilk defa araba kullanacağım. Soğuğu çok rahatsız ediyor Kayseri nin. Çok şükür araba aldık. Araba benzinli olduğu için sorunsuz ve sıkıntısız fakat 45-50kr dan aşağı yakmıyor. Orada senede yapacağım max km 5000 bin. Sadece ihtiyaç halinde bineceğim. Lpg takmayı düşünüyoruz ama beni yabancı memlekette uğraştırır diye korkuyorum. Düşünsenize vize haftasına yakın araba lpg de sıkıntı çıkarıyor. Kayseri'nin esnafını zaten demeye gerek yok. Mantıklı olan nedir? Az binip tertemiz benzinde mi binmek, yoksa lpg taktırıp riskleri göze alarak mı binmek? Dediğim gibi senede max 5000km. Belki daha az.

edit: Çift monitörden dolayı ss değişik olmuş. Kusura bakmayın

LPG VS (BENZİN)+(BİSİKLET)+(TOPLU TAŞIT)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarı arıza lambası -- 20 Haziran 2016; 1:28:04 >

• yakiti dert ediyorsan dizel alirsin albea clio 206 dizel gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem1907

yakiti dert ediyorsan dizel alirsin albea clio 206 dizel gibi

Hocam araba alındı. Arabadan da memnunum çok şükür. Bir sıkıntısı yok yakıt haricinde.
  • 5bin km için taktırdığına değmez. Zaten kışın kayseri soğuk olur, lpgye de geç geçer, yolun yarısını benzinde gidersin. Sen boşver lpgyi. Benzinle devam et.
  • senede 5000 km ile benzinde 2000 TL harcarsın, tüp taktırsan 1400 TL yakarsın. aradaki kar 600 TL. 1500 TL 'lik tüp taktırsan, işletmesi filan 1700 TL tutar. 3 seneye amorti edersin. aracı 3 sene sonra satarım dersen hiç gerek yok. Psikolojik olarak rahatlarım dersen taktır gitsin.
  • Yılda 5 bin için LPG olmaz. Kayseri soğuk yer kılın 5 km de lpgye geçersin gereksiz yere taktırma.

• Yılda 5000 km için araba mı alınır? Kaskosu sigortası vergisi bakımı yıkaması say say bitmez. Taksi tutsanız daha ucuza gelirdi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Abi o nasıl başlıktır. Bence 15 dk kardiyo+yüksek tempo yürüyüş de ekle :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yilda 5 bin icin arabami alinirmis ilginc gercekten. Zaten girmisin masrafa yakit kurus hesabida yapma benzinli kullan.

• Bence arabayi satip bisiklet alin.

• Oturduğun ev yada yurdun kapalı garajı varsa sabah lpgye geçiş bir nebze kolay olur çünkü fazla soğuk olmaz eğer garaj yoksa garajlı ev yada yurt tut garaj yalıtımı iyi olan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-548F160EC -- 20 Haziran 2016; 9:54:04 >
  • Cevaplar için teşekkürler. Galiba benzine devam ...

• ne devamı taktır lpg yi bak her hafta maraşdasın.
    5 bin olmuş 10 binyada sat manuel al

• Bende üniversite öğrencisiyim. O 5bin kilometre ile kalmaz. Kafa arkadaşların olursa atlarsın gezersin, dolanırsın. 10bin kilometre rahat olur. Ben yazları dışında gezmediğim halde 10bin yapıyorum 1.4HDi olmasaydı yakıt masrafım çok olurdu.
  • LPG taktırırken iyi bir kit ve iyi bir montaj yapılırsa sıkıntı yaşamazsın. Ayrıca LPG'den yaşandığı sanılan sıkıntıların bazıları da aracın kendisinden kaynaklanmakta. Aracınız sağlıklı değilse benzinle kullanırken farkedilmeyen bir takım sıkıntılar LPG ile kullanırken daha çok farkedilir. Örneğin aracınızın ateşleme bobinleri zayıftır, siz benzinde kullanırken pek farketmezsiniz ancak aracınız olması gerekenden hem fazla yakıyordur hem de çekiş düşüktür, ama LPG taktıktan sonra gazda kullanırken zayıflamış bobin sıkıntısı kendini tekleme ve silkeleme olarak gösterir. Yada hava akışmetreniz arızalıdır yada görevini tam yapmıyordur, benzinde sadece bir miktar çekiş düşüklüğü yaşarken LPG'de silkemeleme olarak kendini gösterir.
    İnsanların LPG'den sandığı bir takım sıkıntılar aslında aracın kendinden kaynaklı sıkıntılar olabiliyor.
    Benim fikrim LPG taktırıp kullanmanız yönünde, böylece canınızın istediği gibi aracınıza binebilirsiniz. Kapının önünde durup benzin msrafından dlayı binmekte tereddüt edeceğinize takın LPG'yi gönül rahatlığıyla binin. Yılda 5.000 km yapacam değer mi diye düşünmeyin. Sizin kendi kazancınız yok dolayısıyla LPG kiti taktırmak yerine, kitin parasını benzine harcayarak kullanırım mantığı sizin için geçerli değil. Size öğrenci olarak gelecek harçlık belli, LPG'yi takarken aileniz taktıracak. Taktırın keyifle binin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

ne devamı taktır lpg yi bak her hafta maraşdasın.
    5 bin olmuş 10 binyada sat manuel al

2 ay boyunca maraştayim ustad. Manuel sevmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mbulur

LPG taktırırken iyi bir kit ve iyi bir montaj yapılırsa sıkıntı yaşamazsın. Ayrıca LPG'den yaşandığı sanılan sıkıntıların bazıları da aracın kendisinden kaynaklanmakta. Aracınız sağlıklı değilse benzinle kullanırken farkedilmeyen bir takım sıkıntılar LPG ile kullanırken daha çok farkedilir. Örneğin aracınızın ateşleme bobinleri zayıftır, siz benzinde kullanırken pek farketmezsiniz ancak aracınız olması gerekenden hem fazla yakıyordur hem de çekiş düşüktür, ama LPG taktıktan sonra gazda kullanırken zayıflamış bobin sıkıntısı kendini tekleme ve silkeleme olarak gösterir. Yada hava akışmetreniz arızalıdır yada görevini tam yapmıyordur, benzinde sadece bir miktar çekiş düşüklüğü yaşarken LPG'de silkemeleme olarak kendini gösterir.
    İnsanların LPG'den sandığı bir takım sıkıntılar aslında aracın kendinden kaynaklı sıkıntılar olabiliyor.
    Benim fikrim LPG taktırıp kullanmanız yönünde, böylece canınızın istediği gibi aracınıza binebilirsiniz. Kapının önünde durup benzin msrafından dlayı binmekte tereddüt edeceğinize takın LPG'yi gönül rahatlığıyla binin. Yılda 5.000 km yapacam değer mi diye düşünmeyin. Sizin kendi kazancınız yok dolayısıyla LPG kiti taktırmak yerine, kitin parasını benzine harcayarak kullanırım mantığı sizin için geçerli değil. Size öğrenci olarak gelecek harçlık belli, LPG'yi takarken aileniz taktıracak. Taktırın keyifle binin.

Sizin yorumunuz da çok mantıklı. Teşekkür ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Yıllık 5000km için araba alınmaz.

Biz bisikletle bile yıllık 10.000km'yi aşıyoruz.

İlla alıyorsanız da, LPG fln bulaşmayın 5000km'de LPG-benzin farkı anlaşılmaz.

Araba zaten var şuan. İyi okuyalım lütfen.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sarı arıza lambası

quote:

Yıllık 5000km için araba alınmaz.

Biz bisikletle bile yıllık 10.000km'yi aşıyoruz.

İlla alıyorsanız da, LPG fln bulaşmayın 5000km'de LPG-benzin farkı anlaşılmaz.

Araba zaten var şuan. İyi okuyalım lütfen.

Ben araban yok demedim, 5000km için araba alınmaz diyerek bir genelleme sundum, bence seneye tekrar LYS'ye gir liseli arkadaşım. Üniversite için uygun okuyup anlama yeteneği yok.

niye alınmasın,ihtiyaç varsa 1000 km için bile alınır.

• Benzinle kullanmaya devam edin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.