Şimdi Ara

LPG Taktırayım mı ? 2006 Civic Vtec ES

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Aslında konuyu Honda bölümüne açmıştım ama burayada açmamı söyledirler.
    2006 model 50.000 Km'de ki aracıma LPG taktırmak istiyorum , ne dersiniz ?
    Ayda yaklaşık 1200 - 1500 Km yol yapıyorum.
    Bir sorun yaratır mı ? Değer mi değmez mi ?
    Bu konu ile ilgili önerilerinize ve varsa tecbülerinize ihtiyacım var.
    Hatta marka tavsiyelerinizide alabilirim.
    Saygılar , teşekkürler.

• şahsen ben size tavsiye ederim.. eğer kısmetiniz yerinde olursa güzel bir montaj yaptırırsanız 10 numara olur.. daha önceden LPG siz yaptığınız 50.000 Km ye acırsınız.. Ben size Zavolli yi tavsiye ederim.. gayet güzel.. Dudulluda polaris LPG de montaj yaptırın.. hatta bu yakın zamana rastlarsanız önümüzdeki hafta çarşambaya kadar izmir merkezden eğitim için gelen mustafa usta orda.. o işinin ehli
    ben 1450 YTL ye montaj yaptırdım
  • Taktırın ama kesinlikle yapılan işi takip edin yani arabayı bırakıp gitmeyin. Birde kesinlikle iyi bir ustaya yaptırın. Yoksa her hafta sonunuzu serviste geçirirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemca06 -- 23 Mayıs 2008; 11:50:48 >
  • Sevgili Eximer;
    bugüne kadar niye takdırmadın arkadaşım.ben de ayda 1500-2000 km.yapıyorum.İnan bana benzinde her kullandığımda içim acıyordu.Basamıyordum,bassam da içim gidiyordu.Ohhhh diyorum şimdi,hiçbir şekilde endişen olmasın ve gönül rahatlığı ile tak.başlarad yani 4-5 depo gaza kadar sorunların olur.Sonuçta kul yapısı.Kesinlikle işin ehle bir usta şart.Ama elimizde güvenden başka ne kaldı ki.bir kaç arkadaşımız aracı sakın bırakıp gitme diyor.Ben 8 saat kaldım aracımın başında.Ne anlarım lpg dönüşümünden.Usta o ne bu ne demekten başka elimzden ne gelir ki,sana tavsiyem şu melez kit taktırma.Yani örnek veriyorum eğer a marka taktıracaksan bütün kitler ve malzemelerin hepsi a markalı olsun.A markasının kitine b markasının şamandırasını,c markasının bilmemnesini taktırmamaya özen göster.Benim aracım laguna 2 2004 1,6.çok arştırdım,50 kişiye sorduysam 40 kişi tartarini dedi.Ben de takdırdım 09/05/2008 gününden beri kullanıyorum.4 depo bitirdim.40 lık simit tank kullanıyorum.Diyarbakır"da LPG 1.83 ytl. ortlama 150-160 yakıyorum şehir içinde.sanırım iyi bir değer.Bence geç kalma.Özelden telefonumu yazıyorum.Her türlü soruna seve seve cevap veririm.Bol iktisatlı ve lpgli günler dilerim.Kazasız belasız....

• Sevgili sertol gardaş herşeyi güzel yazmışsın da o yakıt değerinde biraz uçmuşsun bra min.. Eximer Gardaş aracın tüpte 200 - 220 YKR arası yakar öyle 150 -160 Bekleme şehir içinde.. yani bra min eğer desenki diyarbakırı bilmiyorum hadi inancamda.. yani dyarbakirde de durkalk çok.. uzunyolda doğrusun o değere düşersin
  • 2001 model honda vtec es model aracım var
    83bin km de
    geçen depoyu doldurup ölçtüm 44lira benzinle 190km yol yapmışım,hiç boşa atmadan ve sadece şehir içi(abartmıyorum)...yaklaşık kmde 24ykr karşılık geliyor bu da çok iyi bir rakam.bazı arkadaşlar inanmazlar şimdi,o inanmayan arkadaşlara tavsiyem 0-30 yağ kullansınlar,5-40lara göre fiyatı iki kat ama verdiği performans ve yakıt avantajı aradaki farkı kat kat karşılıyor.bu arada her araç 0-30 yağ desteklemez söyleyeyim...benzin yine pahalandı ama km de çok da farketmez şimdi de olsa olsa kmde 25ykr yakar,tabi klima açık değilken...
    tüp taktırmayı düşünmüyorum ama benzinin litresi 5ytl ye çıkarsa o zaman taktırırım
  • SAYIN BONCUK82;
    Benzin yakıt verileriniz oldukça güzel.hatta inanılması zor.şehir içi 100km/6.8lt benzin bu veriye dayanarak şehirler arası yolda sanırım siz hondanıza 100km/4 lt falan yaktırırsınız.hatta özel bir yağ karışımıyla yakıtınız 100km/2lt ye düşebilir. sonucta bir de lpg taktırırsanız %45 tasarruf ile hiçyakıt yakmazsınız hatta deponuzda extra yakıt bile sağlarsınız.yapmayın Allah aşkına vtec hondanıza yazık.hondaya biniyorsanız v-tec açılacak ve bu araba hakkettiği kadar yakacak.5500 rpm de hayat biter v-tec başlar saygılarımla efendim.

Özençler 2A Çorum Otogaz
    BRC Bölge bayi teknik destek ve lojistik merkezi
    quote:

Orjinalden alıntı: boncuk82

2001 model honda vtec es model aracım var
    83bin km de
    geçen depoyu doldurup ölçtüm 44lira benzinle 190km yol yapmışım,hiç boşa atmadan ve sadece şehir içi(abartmıyorum)...yaklaşık kmde 24ykr karşılık geliyor bu da çok iyi bir rakam.bazı arkadaşlar inanmazlar şimdi,o inanmayan arkadaşlara tavsiyem 0-30 yağ kullansınlar,5-40lara göre fiyatı iki kat ama verdiği performans ve yakıt avantajı aradaki farkı kat kat karşılıyor.bu arada her araç 0-30 yağ desteklemez söyleyeyim...benzin yine pahalandı ama km de çok da farketmez şimdi de olsa olsa kmde 25ykr yakar,tabi klima açık değilken...
    tüp taktırmayı düşünmüyorum ama benzinin litresi 5ytl ye çıkarsa o zaman taktırırım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pazartesi günü arabaların cam sileceklerine bırakılan ilanlar size mi ait?
    haa bu arada unutmadan söyleyeyim
    vtec sadece yüksek devirde değil düşük devirde de devrededir
    değişken zamanlı sübaplama sistemi biraz araştırın
    ben arabamı 2000-3000 devirde kullanırım yaptığım sadece bu
    ayrıca kullandığım yağ özel karışım değil castrol edge,her yağ bayiinde bulabilirsiniz
    ayrıca sizin gibi çıkar gözetmiyorum,ne lpg dönüşüm kitlerine bir gıcığım var ne de size...ben sadece yaşadığım tecrübelerimi dile getiriyorum,burası forum sitesi,bilgi alışverişi elbette çok doğal,sonuçta ister inanırsınız ister inanmazsınız,kimisi tüp taktırır BRC kimisi de arabasının sağlığını düşünür araştırır...
    bunlar reklam kokan hareketler hocam

• SAYIN BONCUK;

ben v-tec in ne zaman açtığını yazmadım bu sadece bir slogandır.aynen ' kadına etek erkeğe v-tec yakışır' gibi ayrıca sizin gönderdiğiniz resimdeki firma bizim firmamız değil fark ettiyseniz başka biir firma ismi yazıyor.Mesajınızdaki yakıt verisi oldukça düşük malum işimiz alternatif yakıtlar üzerine.sizinde uzman olduğunuz bir konu muhakkak ki vardır bizim konumuzda budur.fakat ben tekrar belırtıyorum bir aracın şehir içi yakıt tüketimi neyse şehirler arası tüketimi % 35 daha azdır.bu sebeble vermiş olduğunuz tüketim inanılması zor bir veri.bu arada reklama karşı değiliz reklamsız iş yapmak karanlıkta göz kırpmak gibidir siz ne yaptığınızı bilebilirsiniz ama başkaları asla!!! bir önceki mesajda reklam yapmadık ama buyrun size bir reklam resmi iyi inceleyin efendim.iyi akşamlar diliyorum.iş yerimize gelirseniz hem çay içeriz hemde hondalarımızın yakıtları üzerine daha ayrıntılı konusurz.

Özençler 2A Çorum Otogaz
    BRC Bölge bayii teknik destek ve lojistik merkezi

• pazartesi günü tosyadan çıkıp ankaraya gittim ve aynı gün geri döndüm
    yakıtımı ölçmek için depomu doldurarak yola çıktım hocam
    465 km yol almışım ve yol sonunda 105lira benzin aldı arabanın deposu
    klima hiç kapatılmadı ve 120km hızdan aşağı fazla inmedik
    km de yaklaşık 22.5ykr olarak hesaplandı canlı şahidim de var
  • sayın boncuk82;
    Son mesajınızdaki yakıt verisi uzun yol (çankırı-ankara) yaklaşık 7lt/100 fakat ilk mesajınızda da şehir içi yaklaşık 7lt/100km!!! benim size anlatmak istediğim de bu .bir araç şehir içi ve şehir dışında aynı yakıt verisinde tüketim yapamaz.Uzun yol tüketiminiz makul ölçülerde.

Özençler 2A Çorum Otogaz
    quote:

pazartesi günü tosyadan çıkıp ankaraya gittim ve aynı gün geri döndüm
    yakıtımı ölçmek için depomu doldurarak yola çıktım hocam
    465 km yol almışım ve yol sonunda 105lira benzin aldı arabanın deposu
    klima hiç kapatılmadı ve 120km hızdan aşağı fazla inmedik
    km de yaklaşık 22.5ykr olarak hesaplandı canlı şahidim de var

• şehir içi yakıt tüketimimde benzinin litre fiyatı daha ucuzdu son zamlardan önce ölçtüm,yanlış hatırlamıyorsa 3.3ytl falandı
    ayrıca şehir içindeki yakıt ölçmede klima açık değildi!
  • Sayın boncuk ;
    pm den özel mesajınızı gönderdim.umarım megane dan sonra sizin hondanızın dönüşümünü de yaparız.hayırlı akşamlar diliyorum efendim.

Özençler 2A Çorum Otogaz
    quote:

şehir içi yakıt tüketimimde benzinin litre fiyatı daha ucuzdu son zamlardan önce ölçtüm,yanlış hatırlamıyorsa 3.3ytl falandı
    ayrıca şehir içindeki yakıt ölçmede klima açık değildi!
  • ben de ortalama 255 yakıyorum benzinle..Lpg taktırısam 220 ye mi düşecek..Lpg taktırıpta benzinden fazla yakanlar da var olmaz değil yani..
  • Merhaba arkadaşlar;

Ben yakıt tüketim uzmanıyım, yıllardır bu işe kafayı takmış durumdayım. Bir sürü sunumlarım var.

İki gün önce Gaziantepten 66 000 km de 2002 vtec es buldum, almaya gittim. Araç benzinliydi.

Gaziantepte yakıtı fulledeim. Adanaya kadar bütün yakıt tüketim teknikerini uyguladım. 90-110 km arasında kullandım.

Toplam 250 km yapmıştım, yakıtı yeniden fulledim, 12 lt aldı, yani 60 tl. Bu da km de 24 kuruş yapıyor.

Daha sonra Ankaraya kadar 100-130 arası kullandım ortalam yakıt tüketimi 31 kuruşa çıktı.

Yolda çok sis olduğu için hız yapamadım, hız yapsam 40 kuruşa rahtlıkla çıkardı.

Yani bundan şu anlaşılıyor. Kaç kuruş verirsen okadar köfte alırsın. Herşey size bağlı.

Bir örnek vereyim; önünüzde bir yokuş var, aheste aheste yokuşa yaklaşıp yokuşun yarısında gaza asılırsanız yakıtınız tavanyapar. Ama rampaya yaklaşmadan 120-130 hız yaparsanız kazandığınız devinimle rampayı çok daha az yakıtla aşarsınız.

Bir başka teknik ise herkes bilir; araç milim kompresyon hissedince yakıtı komple keser. Buda şu demek aracı boşa atmayın üst viteslere atıp ayağınızı gazdan çekin.

Ben bolu tünelinden çıktıktan sonra 120 yapıp ayağımı gazdan çektim. 4,5 km hiç gaz basmadım. Hızım 80 km ye kadar düştü. 4,5 km'de 0 lt yakıt yaktım yani.

Ve bunun gibi en az 30 tane teknik daha var. Bunların hepsini öğrenin, ben biliyorum diyen herzaman aldanır....

Saygılar...

• hort hort
  • Fazla değil 6 yıl(cık) ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.