Şimdi Ara

LPG Ruhsata İşleme Processi -202 YTL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, LPG'yi Ruhsata işletmek konusunda bir process oluşturmak istedim. Bunu Ankara için yapıyorum herkes kendi ilinde uygulayabilir.
    A-) Makine Mühendisleri odasının Ostimdeki labaratuarına gidilir ve arabanızla sıraya girilir. ( Ahi Evran caddesi 36. sokak-Caddenin en sonuna gidin MMO Labaratuar yazılarını görürsünüz zaten )
    B-) Burada arabanızın sızdırmazlığı kontrol edilir görevli makine mühendisleri tarafından. Montaj firmasının verdiği rapor imzalanır.Sonra içeride sıraya girilerek 25 ytl bayılınır. Rapor hazırlanarak iki imza daha attırılarak işlem tamamlanır.Burada işimiz bitiyor.
    C-) Varlıkdaki Karayolları muayene istasyonuna gidilir. ( Ankamall'in çıkışının tam karşısındaki Moil istasyonundan sağa dönülüyor yeni valilik binasının yanı ). Burada sol şeritten sıraya girilir. Önemli nokta muayene raporunu 5 ytl karşılığında oradaki işlemciye yazdırın.Hemen istasyonun karşısında bir büro. Trafik seti ve ilkyardım çantası aracınızda hazır bulunsun bakıyorlar.Aracınıza bakıldıktan sonra rapor imzalanır ve önce 3 nolu gişeye sonra vezneye sonra da tasdike gidilerek işlem tamamlanır burada 103,8+5=108,8 ytl bayıldık.
    D-) Akköprüdeki Trafik tescil bürosuna gidilir, önce girişte sağda yeni ruhsat kağıtları alınır ve hemen karşısındaki ofiste yazdırılır. Sonra LPG bölümüne gidilerek sıraya girilir.( Gişenin üstündeki uyarıları mutlaka okuyun, dilekçenizi önceden yazın). Burada evraklarınız kontrol edilir ve ruhsatı daha sonra almanız için size bir kağıt verilir.Yoğunluğa göre ya o gün öğleden sonra ya da bir sonraki gün alırsınız. ( 58,5+10 =68,5 da burada bayıldık-ruhsatın muayene satırı dolmuştu o yüzden burada fazla ödemiş olabilirim)
    Toplam = 25+108,8+68,5= 202 ytl ödedim+yol paraları tabii....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aces High61 -- 2 Mayıs 2007; 8:50:57 >

• Hocam bildiğim kadarıyla tarif edeyim.

lpg yi ruhsata işletmek için muayene istasyonuna gittiniz, sızdırmazlık sırasına girip işinizi hallettikten sonra, aracı normal vizeye sokmak için sıraya giriyorsunuz, sıra size geldiğinde muayeneyi yapan görevli aracınızda lpg olduğunu tespit ettiği için trafikteki tescil dosyanıza takılmak üzere araç üzerindeki donanım değişikliğini belgeleyen bir belge istiyor. bu belgeyi takipçiler 5-10 ytl ye dolduruyorlar. daha sonra harç ödemesini yapıyorsunuz, görevlilerde doldurulan belgeyi imzalayıp mühürlüyorlar ve geçerli vize tarihini yazıyorlar. hatırladığım kadarıyla elinizdeki ruhsata vize ile ilgili bir kaşe basmıyorlar. sizde donanım değişikliğini ve vizenin yapıldığını gösteren söz konusu belge ve ruhsatınızla beraber trafike gidip yeni ruhsatı çıkartıyorsunuz. yeni ruhsata vizenin geçerli olduğu tarih yazılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lapseki -- 26 Nisan 2007; 22:54:02 >
  • Hocam teşekkürler içim rahatladı.
  • Arkadaşlar başlığın ismini değiştirdim umarım size yardımcı olabilmişimdir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bmnankara

Arkadaşlar başlığın ismini değiştirdim umarım size yardımcı olabilmişimdir.

• Kamu hizmeti diye buna derim ben, teşekkürler.
  • Bu hafta Ankara'da LPG'yi ruhsata işletcem. Bu bilgiler ne kadar faydalı oldu anlatamam. Kamu hizmeti budur.
  • çok teşekkür ederim.. bir ankaralı olarak ciddi yardımın dokundu. hele böyle konulardaki acemiliğini her fırsatta belli eden biri için çok tatminkar bir belge olmuş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.