Şimdi Ara

LPG montajı yaptırdım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
5.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla kardesim bastan sona okudum mesajını gerçekten çok dert çektirmisler size , keske geri soktürseydiniz lpg kitini ayrıca haklarında dava açsaydınız bir lpg kiti yüzünden bayramınızda perisan olmus bir srüde masraf etmissiniz nerde kaldı bu lpgnin ekonomisi !
    bol bol reklam yapmayı biliyorlar ama yaptıkları işler tamamen tezat ,
    okurken sinirlerime zor hakim oldum benim basıma gelseydi boyle bi durum inanın sizin gibi anlayıslı olamazdım arabayıda lpg kitinide yakardım dükkanın içinde .
    tekrar geçmis olsun sizi bu kadar sıkıntıya sokanlarada tek söyleyeceğim Allahından bulsunlar
  • çok geçmiş olsun arkadaşım.bunlar adamı katil eder.madem kağıthanede oturuyorsunuz keşke şafak otogazda montaj yaptırsaydınız.ben 2A mühendisliği doğru dürüst bir kurum sanırdım ama yanılmışım.yerinizde olsam bütün formlara yazardım.ya bu 2A bu hatasının bedelini öder yada insanlar daha ciddi firmalara yönelsinler.bunca şeye nasıl sabrettiniz bravo valla.
  • bende bu forumda okuduklarımla brc ye karşı bir güven oluşmuş hata bazı lpg geçmek isteyen arkadaşlarıma brc önermiştim,nekadar çok yanılmışım,beyfendi sizin bu yaşadığınız sorunlar bir benzeri benim başıma geldi ve aylarca lpg üzerinde yoğunlaşarak landi renzo servisinde kendi tesisatımı söktürüp tekrar prosedüre göre kendi elerimle döşedim ,ve lpg interface cihazı alarak ayarlarımı kendim yaptım,yurt dışı yayınları okuyarak bu hale geldim,lpg takma prosedüründen haberleri bile yok,lpg interface programında ne nasıl yapılır bilmiyorlar,inanın bu ülkede lpg den müzdarip çok kişi vardır,çünkü türkiyenin genel sorunu insanlar kendi işlerinde ehil değiler,kısa yoldan parayı kazanayımda gerisi canı ceheneme düşüncesi var,gerçek bu

• çok geçmiş olsun birader inanki çok üzüldüm harcadığın parayamı yanasın arabanın içine edildiğinemi ?
    Bunlar yapan 2a bir şokda bundan demekki bazı şeyler kumdan kaleymiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okis -- 19 Ekim 2008; 21:09:40 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutgultekin -- 25 Ekim 2008; 23:56:16 >
  • Öncelikle yaşadığınız sıkıntılardan ötürü geçmiş olsun...probleminizi forumda ilgili yerlere ilettim..beraberce cevap bekleyelim..
  • Geçmiş olsun..Başınıza gelenler için üzüldüm..Sıkıntınızı burada anlatmanız iyi olmuş..Umarım sorununuz en kısa zamanda çözülür..2A yetkililerinden açıklama bekliyoruz..

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutgultekin -- 25 Ekim 2008; 23:56:34 >
  • geçmiş olsun...

lpg ile ilgili her başlıkta atlayan lpg firması kullanıcıları daha buraya gelememişler

pazar günü olmasına bağlıyorum. bakalım hafta içi ne olacak
  • ÜSTADIM GEÇMİŞ OLSUN,ÜZÜLEREK OKUDUM YAZDIKLARINI BU GİBİ FİRMALARIN OLDUĞUNU ZATEN BİLİYORUZ.BENZER OLAYLARI BENDE 2007 DE ANKADARA YAŞAMIŞTIM.
    BRC MARKASI BENCE GÜZEL AMA HER MONTAJCI İYİ OLMUYOR MALESEF.DOĞRU MONTAJCIYI BULUP MONTAJI YAPTIRMAK ŞANS İŞİ.
    TEKRAR GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİ İLETİYORUM.SAYGILARIMLA...
  • quote:

Orjinalden alıntı: brkpls

valla kardesim bastan sona okudum mesajını gerçekten çok dert çektirmisler size , keske geri soktürseydiniz lpg kitini ayrıca haklarında dava açsaydınız bir lpg kiti yüzünden bayramınızda perisan olmus bir srüde masraf etmissiniz nerde kaldı bu lpgnin ekonomisi !
    bol bol reklam yapmayı biliyorlar ama yaptıkları işler tamamen tezat ,
    okurken sinirlerime zor hakim oldum benim basıma gelseydi boyle bi durum inanın sizin gibi anlayıslı olamazdım arabayıda lpg kitinide yakardım dükkanın içinde .
    tekrar geçmis olsun sizi bu kadar sıkıntıya sokanlarada tek söyleyeceğim Allahından bulsunlar

hocam gece gece guldurdun beni valla, ama en iyiside senin teknik olurdu herhalde, tam dukkanın ortasında arabayı yakma baskalarının magduriyetinide onlerdin

• Yaklaşık 10 gün önce bende BRC kit taktırdım Ankarada aracıma. Şimdilik iyi gidiyor. Ufak tefek sorunlarıda dert etmeme konusunda kendime hep telkinde bulundum taktırmadan önce. Dönüşümü yapan ekip çok bilinçki hareket etti montaj sırasında. Deneme yanılma usulü ile değilde herşeyi bilerek, her zaman yaptıkları sıradan bir iş havasında tamamladılar. Aynı gün 11.30 da başlayıp 18.00'de tamamlandı ve iş bittiğinde bütün belgeler elimdeydi bir dosya içinde. Memnuniyeti yada (inşallah yaşamam) oluşabilecek sorunları da paylaşacağım ama biraz zaman geçmesini bekliyorum.

Sizinki tam bir kabus olmuş, yinede çok sabırlı ve olgun davranmışsınız bravo.

Ben en başından beri LPG dönüşümünü şans işi olarak gördüm. Benim şansım şimdilik yaver gidiyor gibi, inşallah sizinde şansınız döner.
  • arkadaşım büyük gecmiş olsun vallahi iyi sabırlı davranmışsın
  • Evet pazar günü olması münasebetiyle takılamadık maalesef buraya.

Öncellikle geçmiş olsun!

Böyle durumlar yaşamak üzücü, üzücü çünkü LPG sektörüne balta vuruluyor, ben çok isterimki bir standart gelsin. Montajı yapılan yerler denetlensin periyodik olarak, hatta not verilsin.

Şuan Samsun Merkezde 30'a yakın LPG montajı yapan yerler var, ama maalesef sadece 4-5 yer TSE'li ve mühendisi başında. Şuan Türkiye çapında bir denetim var, yola girerse ancak öyle girer ama yinede umudum yok çünkü burası Türkiye!

Yaşanan olay, kimin suçlu olduğu ortada, 2A'da belli bir yere kadar suçlu, ama 3.şahis mesuliyet sigortası vardı, belki ondan faydalanabilinirdi, 2A standart getirmeye çalışan bir kurum, elbette onlarında karşılaştıkları sorunlar var, başında mühendisi olmayan yere mal vermiyor, ama başında mühendisi olan yer mal veriyorsa onların elinden gelende bir yere kadar.

Burada yine kullanıcıyada iş düşüyor (maalesef, aslında kullanıcı bu tarz şeylere dikkat etmemesi gerekir), o da şu dur ki;

montaj yaptırdığınız yer;
    kaç yıllık tecrübesi var?
    Telefonla referans alabiliyormusunuz?
    mühendisi başında mı? (Gerçi mühendisin yaptığı bir iş yok ama kurumun ciddiyetini gösterir)
    yani TSE onaylı mı? (eskiden almış olabilir, şuan TSE'li değildir, güncel mi değilmi ona bakın)
    Takılan cihaz Dünya çapında bir cihaz mı, arkasında güçlü bir kurum var mı?
    Kalibrasyon montaj yapıldığı yerle mi sınırlı, yoksa uzun yola çıkılıp tüm bileşenler açık olup o tarz mı bir ayar yapılıyor?
    gibi gibi gibi...

Bunlara dikkat etmek lazım, tekrar geçmiş olsun!

Kaza herzaman olabilir, bizde bir corollaya montaj yaparken aracın kendi ecu'suna giden kabloları zedelemişiz, ve masrafların hepsini karşıladık, hatayı doğru tespit edip doğru yaklaşmak önemli.

quote:

Orjinalden alıntı: ccaparli

geçmiş olsun...

lpg ile ilgili her başlıkta atlayan lpg firması kullanıcıları daha buraya gelememişler

pazar günü olmasına bağlıyorum. bakalım hafta içi ne olacak

• gerçekten ciddi bir firmanın asla yapmaması gereken hatalar zincirini görmekteyiz. Olay tam bir adli vakalık ve elinizde yeterli veri bulunmaktadır.Yapılacak olan şey dava açıp maddi zararlarınzıın karşılanması istemk ve dolandırıcılık davasıdır.Çünkü gfatura ile kredi kartı tutarı arasında hata varsa bu bile sizi haklı çıkarmaya yeterlidir.

Davayı 2A mühendislik firmesına ve bayilik iptali için başvuru yapacak şekilde açın.En azından size montajı yapan firma memnuniyetsizlik için tüketici kanununa göre her şeyi geri çevirmesi zorunludur.Hatalı parça montajı yapılmışisa bunun daha önce hatalı olmadığını siz değil montajı yapan firmanın ispatlaması gereklidir.fatagrafını çekişp ispatlasalar idi. geçmişe maziderler ama A firmasının da bayilik verdiği firmalar nezlinde suçu hukene bulunduğunu söylemek isterim. Vakit geçirmeden uygun belgeler ile dava açın nbiraz uzun sürebilir ama en azından ruhi açıdan mutlu olursunuz.

Size geçmiş olsun diyorum. Dava açmak için tüketici derneğinyle temasa geçip sonuç alabilme umudu olduğunu sanıyorum.En azından bu tür işlerde hem avukatları hemde usul açısından birikimleri vardır.

http://www.tuketicihaklari.org.tr/

garanti kapsamı hakkında resmi yönetmelik ektedir.Herkezin bilgi sahibi olmasında fayda var.

http://www.tuketicihaklari.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=84&Itemid=43

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 20 Ekim 2008; 11:34:40 >

• quote:

Öncellikle geçmiş olsun!

Böyle durumlar yaşamak üzücü, üzücü çünkü LPG sektörüne balta vuruluyor, ben çok isterimki bir standart gelsin. Montajı yapılan yerler denetlensin periyodik olarak, hatta not verilsin.

Teşekkürler. Bu tarz bir sistem mutlaka kurulmalı, katılıyorum.

quote:

Burada yine kullanıcıyada iş düşüyor (maalesef, aslında kullanıcı bu tarz şeylere dikkat etmemesi gerekir), o da şu dur ki;

mühendisi başında mı? (Gerçi mühendisin yaptığı bir iş yok ama kurumun ciddiyetini gösterir)
    yani TSE onaylı mı? (eskiden almış olabilir, şuan TSE'li değildir, güncel mi değilmi ona bakın)
    Kalibrasyon montaj yapıldığı yerle mi sınırlı, yoksa uzun yola çıkılıp tüm bileşenler açık olup o tarz mı bir ayar yapılıyor?
    gibi gibi gibi...

Kusura bakmayın, bu noktada size katılamayacağım. Üstelik bu kadar araştırarak ve 2A Mühendislik'e danışarak bu işlere girdim ben.

Ben bu yazdıklarınızı son kullanıcı olarak araştırmak zorunda değilim. Olmamalıyım. Bunları araştırmak, denetlemek, düzenlemek, kontrol etmek ve hata varsa düzeltmek LPG sektöründe marka olma yolunda ilerleyen 2A'ya ait olmak zorunda olan sorumluluklardır. Eğer güvenilirliklerini korumak istiyorlarsa...

Ben müşteri olarak daha az para mı verdim ki bu kadar kötü servis aldım... Herhangi bir yerdeki herhangi adı sanı belirsiz bir kitin satıcılığını yapan herhangi bir yerde montaj yaptırmış olsam dediklerinizde sonuna kadar haklı olurdunuz... Hata benim olurdu...

Siz evinize klima taktıracak olsanız takacak Arçelik bayisinin her türlü belgesini, yeterliliğini, bu işi kaç senedir yaptığını, teknik donanım olarak yeterliliğini falan sorguluyor musunuz? Sorgulamıyorsunuz tabii ki çünkü markaya güvenip, belli sıkıntıları yaşamamak için peşinen gereken ücreti ödüyorsunuz ve tercihinizi akıllıca yapıyorsunuz. Ben de öyle yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutgultekin -- 21 Ekim 2008; 21:45:24 >

• quote:

Orjinalden alıntı: umutgultekin

quote:

Öncellikle geçmiş olsun!

Teşekkürler. Bu tarz bir sistem mutlaka kurulmalı, katılıyorum.

quote:

gibi gibi gibi...

Kusura bakmayın, bu noktada size katılamayacağım. Üstelik bu kadar araştırarak ve 2A Mühendislik'e danışarak bu işlere girdim ben.

Ben bu yazdıklarınızı son kullanıcı olarak araştırmak zorunda değilim. Olmamalıyım. Bunları araştırmak, denetlemek, düzenlemek, kontrol etmek ve hata varsa düzeltmek LPG sektöründe marka olma yolunda ilerleyen 2A'ya ait olmak zorunda olan sorumluluklardır. Eğer güvenilirliklerini korumak istiyorlarsa...

Ben müşteri olarak daha az para mı verdim ki bu kadar kötü servis aldım... Herhangi bir yerdeki herhangi adı sanı belirsiz bir kitin satıcılığını yapan herhangi bir yerde montaj yaptırmış olsam dediklerinizde sonuna kadar haklı olurdunuz... Hata benim olurdu...

Siz evinize klima taktıracak olsanız takacak Arçelik bayisinin her türlü belgesini, yeterliliğini, bu işi kaç senedir yaptığını, teknik donanım olarak yeterliliğini falan sorguluyor musunuz? Sorgulamıyorsunuz tabii ki çünkü markaya güvenip, belli sıkıntıları yaşamamak için peşinen gereken ücreti ödüyorsunuz ve tercihinizi akıllıca yapıyorsunuz. Ben de öyle yaptım.

kardeşim senin durum ortada kimsenin sana diyecek birtek lafı olmaması lazım,bu işi mahkemeye taşı,başka türlü hakını kimse ama kimse sana vermez.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Konunun tekrar yüklenmesi olumlu bir yaklaşım olmuş. Umarım sorununuz çözülür.

Yönetime teşekkürler...
  • bu gibi durumlarda bize pm ile ulaşırsanız daha kısa sürede çözüm bulabiliriz..bir yanlışlık olmuşsa düzeltilir..tüm bölümlerde açılan konuları tek tek incelememize imkan yok..herhangi bir art niyetimiz olmadığına emin olabilisiniz..bu yüzden diğer konuyu silmedik..iyi forumlar...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orjinalden alıntı: türbülans

bu gibi durumlarda bize pm ile ulaşırsanız daha kısa sürede çözüm bulabiliriz..bir yanlışlık olmuşsa düzeltilir..tüm bölümlerde açılan konuları tek tek incelememize imkan yok..herhangi bir art niyetimiz olmadığına emin olabilisiniz..bu yüzden diğer konuyu silmedik..iyi forumlar...

Ama insanın aklına burada bir art niyet varmış da gelen tepkiler üzerine kaldırılan konu geri getirilmiş gibi geliyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.