Şimdi Ara

LPG Kullananlar dikkat bilmediğiniz yerlerden gaz almayın(istasyon çakallığı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İstasyonların yeni bir çakallığı ortaya çıktı.Kozmetik amaçla satılan LPG den ÖTV alınmamaya başlandı.Bunu gören uyanık istasyonlar kozmetik gazı LPG diye satmaya başlamış.Güvenmediğiniz yerlerden gaz almayın derim.

Haber;

Kozmetik gaz, LPG'li araçlara satılıyor
    Sektörün rekabet gücünü artırmak için kozmetikte kullanılan LPG'den alınan ÖTV sıfırlandı. Ancak kolay kazanç peşinde koşanlar özellikle deodorant ve sprey parfümlerde kullanılan vergisiz LPG'yi bazı istasyonlarda otogaz olarak satmaya başladı

Kozmetik ürününü teşvik amacıyla 2010 yılında kozmetik sektöründe itici gaz olarak kullanılan LPG’nin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) sıfırlandı. Ancak vergisiz LPG, yeni bir vurgun kapısı oldu. İstasyonlarda otogaz olarak satılan LPG’den ton başına yaklaşık bin 600 lira ÖTV alınıyor.

Hürriyet gazetesinden Merve Erdil’in haberine göre tatlı kâr peşinde koşan bazı kişiler ise tabela şirketler üzerinden kozmetikte kullanacakmış gibi aldıkları vergisiz LPG’yi, istasyonlarda otogaz olarak satıyor. Böylece aradaki yüksek vergi farkını vurguna dönüştürüyor. Rakamlar, ÖTV’siz LPG satışlarının 2010 yılından bu yana katlanarak arttığını gösteriyor. ÖTV’nin sıfırlandığı 2010 yılında 11.9 bin ton olan satışlar, 2011’de 32.7 bin tona fırladı. 2013 yılında ise yüzde 49’luk artış göstererek, 73 bin tona yükseldi. 2014’ün ilk altı ayında da yaklaşık 40 bin tonluk satış yapılarak, altı aylık dönemde neredeyse geçen yılın toplam satış miktarı yakalanmış oldu.

TONDA 1.500 LİRA KAYIP

Spreylerde itici gaz olarak kullanılan aerosol üreticilerine yönelik LPG satışlarının ÖTV’den muaf tutulmasıyla birlikte tüketim her yıl şaşırtıcı boyutta artış göstermeye başladı. 2010 yılında 12 bin ton olan tüketim, 2011 yılında 32.8 bin tona, 2012 yılında 49.4 bin tona, 2013 yılında ise rekor kırarak 73 bin tona ulaştı. Yani dört yılda altı kat arttı. 2014’ün ilk altı ayında gerçekleşen ÖTV’siz LPG satışları 40 bin tona ulaştı. Yani yılın ilk altı ayında bile, neredeyse geçen yılki tüketim miktarı yakalandı. Otogaz sektörü temsilcileri ise bu tablodan şikâyetçi. Görüştüğümüz bir sektör temsilcisi, “ÖTV’siz LPG, sprey yerine otogaz olarak pompada satılıyor. Böylece ton başına bin 500 TL sahte kazanç sağlanıyor. Devlet de ton başı bin 500 lira vergi kaybı yaşıyor” diyor.

“Yılda 70 bin aerosol gazı nasıl tüketiliyor” diye soran sektör temsilcileri, “Aerosol gaz kullanımındaki artış ile kozmetik üretim ve ihracatındaki artış paralel gelişmediğine göre, bu tüketim mümkün değil. Genellikle istasyonlara giriyor, bazı yerlerde de tüp içine konuyor. Gerek organize sanayilerinde, gerekse üretim yapıldığı iddia edilen noktalarda bu gazlar toplanarak, otogaz bayilerine satılıyor. Otogaz’ın LPG’den tek farkı kokulandırma ürününün olmaması. Yanma bakımından diğer ürünlerden hiçbir farkı yok” şeklinde konuşuyor.

PARAVAN ŞİRKETE SATIŞ

Sektöre göre, bu sorunun önüne geçilmesi için bu ürünlere tekrar ÖTV getirilmesi gerekiyor. Bir sektör temsilcisi, “Maliye Bakanlığı, bunu vergi iadesi şekline dönüştürebilir. Firmalar ÖTV’li ürünü alır; kimden aldıysa, kime sattıysa belgeleyerek, vergi iadesi alır” diyor. Gümrük Bakanlığı’nca yapılan denetimlerde, bazı firmaların satın aldığı ÖTV’siz LPG ile yüklü miktarda aerosol sprey ürettiği, üretilen ürünleri paravan şirketlere sattığı ortaya çıkmıştı.

EPDK TAKİPTE

Kozmetik sektöründe deodorant, köpük, tıraş kremi ve spreylerde kullanılan aerosol, renksiz ve kokusuz bir itici gaz olarak kullanılıyor. Buradaki kaçakçılığın akaryakıttaki “10 numara yağ” kaçakçılığına benzediğini aktaran enerji uzmanları, “Aerosol da LPG’nin 10 numarası gibi bakılabilir. Ancak 10 numara yağdan farkı, yakıt olarak hileli bir yakıt olmaması. Sorun verginin kaçırılması” diyor. EPDK kaynakları, bu sektöre yönelik denetimlerin yoğunlaştığını ve sektörü yakından takip ettiklerini vurguluyor. İki şirkete ait lisansın da bu kapsamda iptal edildiği belirtiliyor.

Kaynak : LİNK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarx -- 17 Ağustos 2014; 12:13:01 >

• Madem zarari yok, bizene vergiyi sifirlayan düşünsün o zaman. Merdiveni koyarsan bizim millet çıkmasını iyi bilir.

Ha o gazin niye otvsi sifirlaniyor ? Simdi de kozmetik kutularina mi sardilar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu bu vurgunu yapanlar malum kesimden.birilerini ihya etmek için adrese teslim düzenlemelerden biri.dün yüzlerce defa değiştirilmiş olan kamu İhale Kanununa 39 yeni düzenleme getirildi.kozmetik sektörünü teşvik ediyormuş da mış mış da mış mış.tarımı,hayvancılığı,üstün zekalı çocukların eğitimini ohooo hepsini teşvik ettiler şimdide can sıkıntısından kozmetiği teşvik ediyorlar.meğer kanada yı Almanya'yı sollamışız haberimiz yok.

• Madem ÖTV sıfır niye bu lanet deodorantlar halen deli gibi pahalı

• PetrovaFire kullanıcısına yanıt
    haha bencede ayarlanmalı
  • Gazi benzini Lukoil`den alirim. Hem hesapli hemde gayet kaliteli...
    Rakip firmadan aldigim gazla 175 km. yaparken luk ile 240 km. yapiyorum. Kafam rahat.
  • Yanlış bir düşünce olduğunu bilsemde,
    "Benim için bir sakıncası yok" diyorum.

Yıllardır vergimi tam öderim, düzgün yakıt kullanırım. Faydasını görmedim.

Miilet vergi, su, elektrik yatırmaz, af çıkar.
    Uçağı, yatı, kotrası vergisiz yakıt kullanır, biz ağzımız açık bakarız. En iyi gaz ucuz ve litresi tam basılan gaz...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: met.nar

Gazi benzini Lukoil`den alirim. Hem hesapli hemde gayet kaliteli...
    Rakip firmadan aldigim gazla 175 km. yaparken luk ile 240 km. yapiyorum. Kafam rahat.

Gazı bilmem ama bir kere mazot aldım daha da almam demistim. O yuzden su an lpg de almıyorum.

• Luks takı nasıl ki temel ihtiyaç , kozmetik de ekmek su kadar önemli.

Bu geç kalmış adimin atılmış olmasi nedeniyle yetkilileri kutluyorum.

Bu iyi niyetli ve tamamen vatandaş yanlısı adımı akaryakıt gibi lüks tuketimde kötüye kullananlari da şiddetle kınıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Madem zarari yok, bizene vergiyi sifirlayan düşünsün o zaman. Merdiveni koyarsan bizim millet çıkmasını iyi bilir.

Aynen devlet bizi söğüşlerken çok takıyor ya, biz de şimdi oturup vah vah devletten vergi kaçırıyorlar diye üzülelim.
    Onlar kaçırsa da, kaçırmasa da bizden fazlaca alınıyor. Onlar kaçırmayınca düşmeyecek bu fiyatlar. O nedenle iyi yapıyorlar, aferin.
    Araçlarımıza zararı olmadığı sürece devlet düşünsün, bana ne.

Sen LPG taktırdın mı üstat?

• Akaryakitla ilgili vergiden yirtmak icin yapilan her turlu kaçak yolu destekliyorum. 10 numara yag, kozmetik gazi, kacak benzin,mazot,vs.

Elmas, pirlantayi lüks saymayip ÖTV almayip orta direk, fakir hemen hemen her kesimin ihtiyacı olan akaryakita dunyanin en yuksek vergisini dayayan devlete mustehaktir bunlar.

Motora zarari yoksa kacak yolla bu gazi bize ucuza versinler, iyidir. Ucuza yakit alırız.

Eskiden devlete karşı sorumlulukların tam olarak yerine getirilmesi gerektiğini düşünürdüm. Hırsızlık, rusvet, ayakkabi kutulari, para kasaları, para sayma makinaları, 700.000 TL'ye saatler, Iranli çocuğun onune yatanlar, vs. vs. Boyle bir yonetim oldugu surece bu devlete vergi falan odenmez.

• Şimdi onlar düşünsün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Passenger

quote:

Madem zarari yok, bizene vergiyi sifirlayan düşünsün o zaman. Merdiveni koyarsan bizim millet çıkmasını iyi bilir.

Aynen devlet bizi söğüşlerken çok takıyor ya, biz de şimdi oturup vah vah devletten vergi kaçırıyorlar diye üzülelim.
    Onlar kaçırsa da, kaçırmasa da bizden fazlaca alınıyor. Onlar kaçırmayınca düşmeyecek bu fiyatlar. O nedenle iyi yapıyorlar, aferin.

40 gün ve 5500 km oldu taktirali hocam.

Prins yaptırdım. Daha ne şehir içi ne de şehir dışı (agresif) 10 lt lpg ortalaması görmedim.

• met.nar kullanıcısına yanıt
    Izmir Karaburun daki lukoil gorseniz birde....

60 ile 55 ile dolan depo lukta 80 den aşağı çıkmıyor gidilen km daha az verimsiz. Burda başka lpg satan yer olmadığı için adamlar tekel olmuş .

• Firsatini bulurlarsa daha neler yapmazlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim arabama zararı olmayacaksa banane
    Hep devlet mi geçirecek azcık da devlete geçirsinler
    Bu arada böyle satan bir yer bilen varsa söyleyin de gidip gaz alayım ordan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MaxPayne_ -- 17 Ağustos 2014; 23:56:25 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Passenger

quote:

40 gün ve 5500 km oldu taktirali hocam.

Prins yaptırdım. Daha ne şehir içi ne de şehir dışı (agresif) 10 lt lpg ortalaması görmedim.

Hayırlı olsun üstat.
    Benzinle binilecek hal kalmadı ya. Biz miyiz zengin.
    Aldık altımıza C sınıfı araçlar, 132 - 135 hp'lik keyfini süremiyoruz.
    LPG ile artık daha keyifli sürüş hissediyorum. Güç ve ekonomi bir arada oluyor gerçekten.
    Uzun yolda 120-130 bile gitsem (lpg / benzin karışık) 27 kuruş üzerine çıkmıyor. Benzinde 100-110 geçemiyorduk 32-33 kuruş civarındaydı.
    Bizim memlekette LPG de ucuz. 2.39 TL. İpragaz, Moil, AnadoluGaz hep bu fiyatlarda. AnadoluGaz tercih ediyorum taktırdığımdan beri, pederin araca da oradan alıyoruz, gayet temiz ve güvenilir bir gaz. Sahibi de buralı ve tanınmış iş adamlarından olunca, sorun çıkmadı hiç.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.