Şimdi Ara

LPG'de Anlık Yakıt Göstergesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Yaklaşık 2 senedir araba kullanıyorum. Henüz benzinli veya dizel araba kullanamadım Bundan önceki arabamız tüplüydü, yeni araç aldık bu da tüplü (sonradan takılma fabrika çıkışlı değil). Anlık, ortalama yakıt vs. işlerine hiç kafa yormadım. Benim merak ettiğim, lpgli arabalarda yol bilgisayarında görünen anlık yakıt bilgisi doğru çalışır mı ? Yani benim ne kadar gaz yaktığımı gösterir mi ? Bugün baktım çok dengesiz çalışıyor. Anlık yakıt 3 - 14 l arasında çok dengesiz değişiyor. Yokuş aşağı giderken gazdan ayağımı çektiğimde 0.0 gösteriyor ki sanırım -forumda okuduğuma göre- olması gereken bu. Ortalama yakıt tüp takıldığından beri 8.1 hiç değişmiyor.

• bildiğim kadarıyla fabrika çıkışlı lpgli corolla'da ortalama yakıt tüketimi görülebiliyor. onun dışında sonradan takılma LPG sistemlerinde böyle bi olay yok maalesef

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O yakıt değerinin üzerine %15 civarı ekleyince benzin tüketimi gibi lpg yi de görmüş olursunuz..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda aşağıdaki videodan ve tecrübelerden de anlaşılacağı üzere gösterge nin üstüne yüzde bilmem kaç ekle falan doğru değil. Eğer aracınızı dik rampa olan bir yerde veya aşırı yüksek devirli kullanmıyorsanız ekranda görülen yakıt ortalaması doğru. Geçen 600 km yol gittim tabi bayır çıktım yüksek devir çevirdim bilgisayarda 7.1 yazıyordu ama hesaplamalarım 7.8 çıkarmıştı. Bu mesafe ne kadar kısa ne kadar düz yol olursa o kadar doğru yokuş aşağı zaten anlık tüketim 0 dır. OBD cihazı % 1 yakıyor gösteriyor yokuş aşağı.
    Ayrıca afr ayarınızı da kontrol ettirin lpg ye göre ayarlansın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skandalek -- 6 Mart 2018; 11:46:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yakıt göstergesi sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.