Şimdi Ara

Low Level Format atmak istiyorum ama korkuyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zararlı diyorlar, laptopu da yeni aldım.
    Ama yeni mail hesabı açmadan önce tam format atmak istiyorum, her şeyi tamamen kalıcı olarak silinmesini.
    Bir şey olduğundan değil de takıntım var o yüzden, 4 kere format attığımı bilirim sırf bu takıntıdan.

Low level değil dehttp://www.pclabs.com.tr/forum/topic/101354-hizli-ve-yavas-bicimlendirme-arasindaki-fark/ hızlı biçimlendir'deki tiki kaldırsam,
    yavaş biçimlendirsem gene 00000000 olur mu? İlk günkü gibi olur mu?

• "Maalesef öyle değil. Hızlı formatta da yavaş formattada HDD yüzeyindeki hiç bir bilgi değiştirilmez. Sadece dosya adreslerinin tutulduğu FAT bölümü silinir. Bilgiler halen daha Disk üzerinde durur. Zaten Veri kurtarma programları da bu sayede dosyaları kurtarabilirler. Yani bir HDD'ye hızlı veya normal format atılırsa o HDD'den veri kurtarılabilir."

çabuk sevinmişim
  • Çok büyük ihtimalle Allah ne verdiyse silinsin istiyorsan DBAN diye işlem ve program var. Google'dan aratıp "nuke" işlemi yapabilirsin. Veya üreticinin low-level format aracı ile "Guttman" metodunu seçip çok uzun sürede garantili denilebilecek düzeyde low-level format atabilirsin kardeşim.
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir zararı olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rancodiey

Herhangi bir zararı olur mu?

Bu tür işlemlerde diski stres altına alıyorsun. Diskin gideceği varsa gider. O yüzden ölür/kalır diye kesin birşey diyemeyiz.
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Alalı 2 hafta oldu ya korkutma :D
  • Rancodiey R kullanıcısına yanıt
    Tüm bilgileri sıfırlamak için illa low level format gerekmez. Guttman gibi 35 kere rastgele şey yazıp silmek de gerekmez.

Tüm güvenli silme programları bu işi yapar. hatta CCleaner altında sistem taramasında "boş alanı temizle" seçeneği bile yeter bu iş için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    format attırmak ne kadar
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • melikulupinar kullanıcısına yanıt
    Boş alanı temizle, boş alanı temizlemez mi? Düz mantık :D
    Ben istiyorum ki direkt ne var ne yok silsin + 00000000 şeklinde düzenlesin
  • arkadaşım sistemini normal şekilde formatla daha sonra kurulumunu yap diski formatladıktan sonra eski dataların üzerine yeni datalar geldikçe eskiler silinecektir zaten.
    ve data kurtarma yapabilmek için hdd nin bu konularda uzmanlaşmış birisinin eline geçmesi lazım internet üzerinden veya uzaktan olmaz bu iş.
    ayrıca low lvel format zararlıdır çünkü bu işlem sırasında disk yüzeyindeki sektörler yeniden oluşturuluyor yeni bi bilgisayara önerilecek bi işlem değil
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    Peki teşekkür ederim.

Eski bir USB belleğimden bütün bilgileri geri kurtarmıştım da o yüzden takıntım var biraz
  • quote:

Peki teşekkür ederim.

Eski bir USB belleğimden bütün bilgileri geri kurtarmıştım da o yüzden takıntım var biraz

FI CIA MOSSAD MİT gibi birimlerin bilgileri yoksa bilgisayarında bişey olmaz rahat ol

cem yılmazın 2007 deki gösterisinde ki muittin topalak espirisini hatırla rahatla
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    Evet biliyorum :)
    Ama paranoya değildi benim demek istediğim, kişisel bir takıntı, temizlik takıntısı gibi. Yani korku değil
  • quote:

Boş alanı temizle, boş alanı temizlemez mi? Düz mantık :D
    Ben istiyorum ki direkt ne var ne yok silsin + 00000000 şeklinde düzenlesin

Silinecek veri varsa güvenli silme programları.

Disk boşşa veya boş kısımlar isteniyorsa boş alanı temizle.
    Bu durumda disk wipe programını kullanayım mı formattan sonra? zararı olmaz herhalde?
    Gayet iyi iş görür.
    Teşekkür ederim hocam
  • en kesin yol
    diski formatladıktan sonra içine rastgele veri kopyala
    film vs
    sonra tekrar formatla
    veri kurtarma programları kümelerde olan son veriyi kurtarır bir öncekine ulaşmak imkansızdır
  • MuratTURAN1977 M kullanıcısına yanıt
    Evet hocam orası öyle de içime sinmiyo, temiz takıntısı gibi çok sinir bozucu bir şey..
    takıntı olan nedir
    veri kurtarma işini çok yaptım
    ve bir kaç firma ile çalıştım
    büyük paralar istemelerine karşın ilk sordukları soru formattan sonra üzerine veri yazıldı mı
    eğer kurtarılacak dosyaların bulunduğu kümelere veri yazıldı ise hiç işleme bile almıyorlar boşuna uğraşmamak için
  • MuratTURAN1977 M kullanıcısına yanıt
    Takıntı elektronik alet takıntısı, nasıl başladı bilmiyorum.
    Mesela bir dosyayı silince silindiğini biliyorum, ama içime sinmiyo, garip bişey.

Yenmeye çalışayım o zaman.

Şu sırayla mı yapayım?
    Format, formattan sonra format cdsini kopyalayarak diski doldurayım, sonra gene format?

Bu arada, hızlı biçimlendirme ile yavaş biçimlendirme arasında fark var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rancodiey -- 27 Haziran 2014; 16:26:25 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.