Şimdi Ara

Lotr witch king-eowyn sahnesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Koskoca witch king, angmardan gelip arnoru yıkmış (tamam zaten parçalanmıştı) O kadar sauronun sağ kolu nazgullerin başı bi tane bacak kadar hobbitle bi kız tarafından nasıl öldürülüyor ?

Kitapta da böylemi bilmediğimiz bişey varmı ?

Ride for ruin, and the world's ending !
  • Ya hiç bir adam beni öldüremez diyor ya oda kadın olduğu için bir nebze kurtarıyor ki sen olayı yanlış anlamışsın zaten hobitleri küçümsememek zaten serinin amacı.

Umarım witch king fellbeast ile gelip seni alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King Theoden -- 26 Temmuz 2018; 19:6:52 >
  • Feminizm kurbani oldu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Glorfindel'in ''Onun kıyameti henüz çok uzak ve ölümü bir erkeğin elinden olmayacak'' gibi bir kehaneti vardır.
    AMD Ryzen 7 5800X / Asus ROG Strix GeForce RTX 3070 Ti OC / G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600MHz CL16 / MSI MAG X570S Tomahawk Max WiFi 5100MHz / Samsung 970 PRO NVMe M.2 1TB / Cooler Master MasterBox TD500 Mesh / Corsair iCUE H100i Elite Capellix / Corsair RM850x White 850W 80+ Gold / Asus TUF Gaming VG35VQ UltraWide Curved / Razer Kraken Ultimate 7.1 Surround RGB / Razer Sabertooth Elite / Razer Basilisk Ultimate / Razer Blackwidow Green Switch / Corsair MM300 Extended
    Apple MacBook Pro M1 Pro 14' / iPhone 13 Pro Sierra Blue / Apple Watch Series 7 / SONY PS4 Pro 1 TB
  • @Oromë
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çağırdığınız için teşekkür ediyorum.

Bu tip dövüşler ringe çıkıp hakemin başla demesiyle eşit şartlarda olmuyor. Witch King'in öldüğü yer devasa bir savaş alanı. Her taraf kargaşa gürültü içinde. Eowyn ve Witch King birebir dövüşürken Witch King Eowyn'i kolayca yeniyor zaten. Tam son vuruşu yapacakken Merry gizlice gelip bıçağı Witch King'in bacağına sokuyor. Bu noktada bıçakla ilgili şöyle bir durum var. Merry bu bıçağı Barrowdowns'da buluyor. İlk kitapta Barrowdowns'da bir bölüm vardır. Hobbitler Rivendell'e gelmeden burada birkaç olay yaşarlar. Filmde bu kısım tamamen kesilmiş. Bu bıçak özel bir silah ve tam Witch King gibi şeytani ve büyülü varlıklara karşı dövülmüş. Bu bıçağın saplanmasıyla Witch King zayıflıyor ve bu şekilde Eowyn son darbeyle onu öldürebiliyor.

Yüzükle de bir ilgisi yok bu arada. Zira kitapta da Witch King öldüğünde yüzük daha yokedilmemişti.

Bıçakla ilgili kitaptan alıntılar;

No other blade, not though mightier hands had wielded it, would have dealt that foe a wound so bitter, cleaving the undead flesh, breaking the spell that knit his unseen sinews to his will.

"Doubtless the Orcs despoiled them, but feared to keep the knives, knowing them for what they are: work of Westernesse, wound about with spells for the bane of Mordor." - Aragorn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 27 Temmuz 2018; 21:54:22 >

• Oromë kullanıcısına yanıt
    Tamam ama shadow of mordorda da witch king ölüyor. O oyun kitaptan uyarlanma diye biliyorum. Yine geri geliyor. Yüzük dediğim nazgullerin kendi yüzüğü tek yüzük değil ama tek yüzük yok olduğunda diğer yüzüklere bişey oluyormu o konu hakkında bi fikrim yok. Ayrıca o kılıcın özel olduğunu bilmiyordum saol

• King Theoden kullanıcısına yanıt
    Shadow of Mordor'un kitaplarla uzaktan yakından alakası yok. Sadece isimleri almışlar kafalarına göre hikaye oluşturmuşlar. Orta Dünya'da canon dediğimiz doğru ve geçerli bilgileri sadece kitaplara bakarak söyleyebiliriz. Nazgullerin kendi yüzüklerini takıp takmadıkları kesin değildir. Hiçbir kitapta Nazguller yüzüklerini takıyordu gibi bir ifade geçmiyor. Büyük ihtimalle 9 yüzük Sauron'da. O yüzden onunla herhangi bir bağlantısı yok. Witch King kesin olarak ölmüştür. Ruhu kurtulmuş olsa bile bedenini kaybettiği için tekrar geri dönme şansı yoktu. En iyi ihtimalle tıpkı Sauron gibi zayıf bir ruh şeklinde kalmıştır. Witch King'in ölümü insanların ve Sauron'un sonraki stratejilerini de etkilemiştir. Savaşı kaybeden ve en güçlü hizmetkarı öldürülen Sauron işin ciddiye bindiğini görünce insanların kara kapılara gelmesiyle elindeki tüm orduyu dışarıya çıkartarak Frodo ve Sam'e daha kolay bir geçiş imkanı sağlamıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 27 Temmuz 2018; 22:9:50 >

Peki o oyunda gözün sadece sauron değilde sauron+celebrimbor'un ruhu falan diyor bu doğrumu ? Eğer öyleyse sauron üstün geldiği içinmi sarı oluyor ?

• King Theoden kullanıcısına yanıt
    Shadow of War oynamadım. Shadow of Mordor oynadım sadece. Ama orda geçen olayların kitaplarla hiçbir alakası yok. Dediğim gibi isimleri alıp kendilerince birşeyler yapmışlar. Celebrimbor üç yüzüğü döven kişi. Sauron kendisini yakalayıp üç yüzüğün nerede olduğunu öğrenmek için işkence ediyor sonra da öldürüyor. Celebrimbor'un hikayesi bu kadar. Geri kalan herşey oyunların uydurması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 27 Temmuz 2018; 22:27:28 >

bana hiç pas verme zaten unutuldum gittim hep,

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.