Şimdi Ara

Londra’da yaşıyorum sorularınızı alabilirim (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
491
Cevap
40
Favori
69.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
110 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Londrada 3 ay kaldim her yer suriyeli kayniyo

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba;
    1- maaşınız kaç pound?
    2- Londra da 1+1 bir evde mi yaşıyorsunuz? Sadece 1 odada mı? 450 pound ucuz geldi. Kaçıncı zone?
    3- İngiltere de fiyatların ucuz oldugunu hiç düşünmüyorum. Et Türkiye ye göre %50 daha ucuz kabul. Mcdonalds burger 8-10 pound idi benim yediğim menüler.
    4- Hatta Londra da bir Türk restoranına gitmiştik. 1 lahmacun 10 pound idi hiç unutmam. Tadı gayet güzeldi ama.
  • Portraitclub kullanıcısına yanıt
    olay sadece kalkıo biyere gitmek olsaydı onu herkes 500 kez yapardı.
    olay gittiğin yerden ev araba alıp insan gibi çalışıp çocuklarını iyi okula göndermek ve insan gibi yaşamakta.

    arkadaş şimdi atlamış gitmiş londraya, tek başına 1+1de yaşıyor, ciddi birikim de yaptığını sanmıyorum. ayda en fazla kenara attığı 1000 pound dur. onu attığı meçhul.
    evlenir tamam da eşi çalışmıyorsa ne olacak, yada çocuğu olunca ne olacak? oralarda en beğenmediğin ev fiyatı olmuş 250bin pound. 25 yılda ev alırım kendime dedin.
    25 yılda onun ödemesi olacak sana en az 300bin pound.yani 25 yıl hiç kesintisiz 1000 pound kenara atsan anca alırsın o evi. hiçmi tr ye gitmiyceksin, hiç mi hastalanmıycaksın, araba almıycakmısın. nasıl olacak ev işi?

    neymiş ali veli gitmiş de ingilteredeymiş. bu bana göre başarı değil. başarılı dediğin adam orda yata yata en az Net 5bin pound çakmalı çünkü orda kiralar en az bin pound.
    kimseyi küçümsemek, başarısıyla dalga geçmek, moral bozmak istemiyorum. adamın biri yazmış yorumlarda. elektrik müh akrabam londrada orda master yaptı 2bin pound alıyor şimdi dedi.
    bu nedemek? bu orda 2. sınıf adamsın, ne olursan ol orda asgari ücrete çalışacaksın demek. bu da oranın cazibesini yerin dibine sokar. yok sokaklarda şöyleymiş böyleymiş huzur varmış bilmem ne..
    onlar hikaye. hepimiz gözümüzü açıp zorla kahvaltı yapıp işe gidiyoruz. iş çıkışı çorabı basket topu gibi yapıp fırlatıp öff be sonunda iş bitti diyoruz. ve ertesi gün yine aynı.
    ben kenara sağlam para atamadıktan sonra oranın da aşırı bir cazibesi yok. yani oraları gözünüzde çok büyütmeyin birader. oralar oralılara güzel. çünkü adam kendi dilinde laylaylom konuşarak 3bin euro, 3bin pound parasını çakıyo keyfine bakıyo. hanımda çalışsa bi 3 de o çakıyo. 3 ile villaya mortgage'a girer, 3 ile de yer içer, ürünlerin paketini açar tadına bakıp çöpe atar.
    elemanın biri var almanyada.konuştuk onla. eşim çalışamaz burda almancası yok diyor. sabah 7de evden çıkıyorum anca yetişiyorum işe diyor. paranın yarısı kiraya gidiyor. mortgage a gir dedim, kenarda 50bin euro lazım bende yok o kadar diyor. aldığını ye, aldığını ye.. ne anladım ben o işten? üstüne bir de Betäubungsmittelverschreibungsverordnung , Donaudampfschiffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbeamtengesellschaft gibi kelimelere maruz kalıyorsun. fazla hayaller aleminde uçmayın. tabi tr den iyidir orası ama çocuğuna iyidir. senin işin zor birader.




  • kayıpjoker K kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam, ben türkiyede ingilizce moleküler biyoloji ve genetik öğrencisiyim. İngilterede yaşamayı uzun zamandır istiyordum. Malum vize işi çok zor ingilterenin. Acaba böyle bir meslekle orada şansım var mıdır? Veya nasıl hareket etmeliyim orada yaşamak için?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sizler gibi yabancı hayranı çıktığı yeri beğenmeyen küçümseyen tiplerin aramızdan ayrılması paha biçilemez.
  • bu yaşadığınız neyin kafası? yorumunuz, bir amaca hizmet ediyorsa anlarım!
  • konu güzel de ,

    neden türkiyede ki olumsuz durumlar özellikle bahsedilmiş ilginç,

    heryerin kendine has özelliği, iyisi kötüsü var. İngiltere mi övülüyo Türkiyeye mi giydiriliyo anlamadım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: @kif

    bu yaşadığınız neyin kafası? yorumunuz, bir amaca hizmet ediyorsa anlarım!
    Hangi "kafa", tam olarak neyi beğenmediniz anlamadım.
    Başlığı açan kişi yanıltıcı bilgiler veriyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • (Gelismis ulke olmasi kaydiyla) Yurt disinda yasamak orta gelirli bir aile icin Turkiye'den daha cazip orasi tartisma goturmez. Ama hicbirsey toz pembe degil. Kendi ulkesinde kendi dilini konustugu yerde dogru duzgun bir mertebeye gelemeyen bir insan nasil olur da gidip bambaska bir yerde o mertebeye ulasir?

    Adam kayirma her yerde var. Gizli irkcilik her yerde var. 10 senedir yurtdisindayim. Bana maval okumasin kimse. Insanlar sonra saniyor ki yurt disi tam bir cennet. Gidince kurtulacagim. Oyle bir dunya yok. Onca kucuk yasta forumda takilan genc var. Insanlarin kafalarina yanlis seyler sokulmasina karsiyim.
  • 2013de İngilteredeydim. Finsburyde oturan bir abimiz vardı. 2 işte çalışıyordu ve belediye evlerinde kalıyordu. Londrada yaşamak zor mu gerçekten?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pakaji kullanıcısına yanıt
    Ne demek istediğimi anlamadığını düşünüyorum. Orda insanlar 2,3 maaş ile araba alırken sen burda 5 yılda alıyorsun arabayı sen burda bir cep telefonunu 3,4 ay da hiç harcama yapmadan alırken onlar orda 1 maaş ile alıyorlar. Bunlara gireceksek işin içinden çıkamayız. Herşey mal mülk değil zaten bu zihniyet de olduğunuz için hiçbir yerde barınamazsınız, hayat sadece araba almak ev almaktan ibaret değil. Olay insan gibi yaşamak sana en basit bir örneği vereyim. İstanbul’da yaşıyorum otobüse biniyorum bütün camlar kapalı hava sıcak bir Allah’ın kulu camı açayım demiyor herkes aman bişey demeyim şimdi tartışma olmasın kavga etmeyim diye öyle gidiyor. Neden? Geçenlerde konu açtım üst komşum ile olan olayım girersen görürsün. Kadının kendisine saygısı yok bana nasıl olsun? Ülkenin %30 ilk okul mezunu bişey söylüyorsun anlamıyor. Yolda yürüyorsun göz göze geliyorsun ne bakıyorsun kavgası yüzünden insan ölüyor. Karşı görüş ile aynı düşünmüyorsun diye saçma sapan damgalar vurmaya çalışılıyor, kavgasız gürültüsüz bir gün bile yok ülkede herkes bir birine diş geçirme çabası içinde. Bir asansöre biniyorsun herkes bu niye burda şimdi modunda kimse kimseye bir selam bile vermiyor. Yolda aracı yayının üzerine süren tek millet kim? İnsanlar gidiyorsa bir nedeni var bunun birinci önceliği de insan gibi kavgasız stressiz saçma sapan düşünceleri olmayan insanlardan uzaklaşmak için. Sabancı’nın da herşeyi vardı ama giderken hiçbirini götüremedi. Olayın artık mal mülk olmadığını anlayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 13 Eylül 2019; 17:39:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Soguk havayı sevmem güneşli hava ve denizi severim çok. Bana göre benim yaşamak istedigim ülke Amerika Florida Eyaleti olucak 4 mevsim yaz işte ne güzel
  • yurtdışında sürüneceğime türkiyede paşalar gibi yaşarım
    türkiyede sürüneceğime yurtdışında sürünürüm
    türkiyede paşalar gibi yaşayacağıma yurtdışında paşalar gibi yaşarım

    herkesin hayatı bir değil yurtdışına kaçıp dönen çok kişi de var ölene kadar orada kalacak olan da..
    türkiyedeki hayatını bırakıp yurtdışında x bir ülkeye gitmek aşırı aşırı zor bir olaydır. ve cebinde yüklü bi miktarda para olması lazım
    yurtdışında doğmadıysan orda yaşamak zooor çok zor.
    çok araştırdım. ben x bir batı ülkesine gitsem burdaki hayatımdan daha zor bi hayatım olacak ve büyük ihtimal geri dönücem. coğrafya kaderdir.
  • Portraitclub kullanıcısına yanıt
    ben 15 yıla yakındır yurtdışındayım. oranında kendine has zorlukları var ve kenara para atamazsan anlamı kalmıyor hiçbişeyin. çünkü para hayat kaliteni belirleyip geleceğini emekliliğini garanti almana sebep oluyor. ingiltere iyi hoş ama londra 2200 £ paraya çok hoş değil hele aile geçindiriyorsan, zindanın ta kendisi. ben londrada yaşayan aile biliyorum türk aile. adam gün sayıyo, şu ingiliz pasaportu bi alıyım anında kaçıcam burdan diyor canına tak etmiş. sen yurtdışında pek yaşamadın. git ilk 3 yıl ohh süper diyceksin, 5 yılda dört köşe jetonlarda düşecek, 7.yıldan sonra ne halt yemeye geldim diyeceksin. gidersin orda 3-4bin £ parayı çakarsın o zaman lafım yok. ama hangi türk o parayı alıyo orda? londranın merkezinde felaket yardırıyosa belki.. 3-4 alınan yerde de kiraya 2 gider en az.orası gidene yaramaz, ama çocuğuna biraz daha yarar, torununa daha da yarar. giden sürünür birader. günde 10 saat işe gidiyorsam oranın adı a olsa ne farkeder b olsa ne farkeder.

    oralara ya ailen seni götürecek üniyi orda bitiricen.
    ya üni biter bitmez gidip ordan çalışan kızın biriyle evlenicen.
    yada 35-40 yaş civarı toplu parayla gidip ev arabayı cash para ile alıcan.

    onun haricinde oralara gidilmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 13 Eylül 2019; 17:48:27 >




  • Shiro Battousai kullanıcısına yanıt
    bunun tek sıkıntısı adaptasyon süreci ve dil problemi.bunu aynısını ben yaşadım gittigim ülke
    rusya ama moskova merkezine 3 saat uzak yaşadıgım şehir küçük ve sosyal hayat yok kız dışında.merkeze yakın olsaytım bu tip probleme yaşamayacaktım.çalıştıgım fabrika türk olunca aç kalmaya mahkumsun iyi bir tecrübe edindim kendime şimdi çok daha iyi ülkelere gitmeyi planlıyorum avusturya gidicektik temmuzda sattılar bizi.dedigim gibi herşeyin baş sepep dil problemidir.dili çözdünmü en rahat insan sen olursun..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fredydexter

    bunun tek sıkıntısı adaptasyon süreci ve dil problemi.bunu aynısını ben yaşadım gittigim ülke
    rusya ama moskova merkezine 3 saat uzak yaşadıgım şehir küçük ve sosyal hayat yok kız dışında.merkeze yakın olsaytım bu tip probleme yaşamayacaktım.çalıştıgım fabrika türk olunca aç kalmaya mahkumsun iyi bir tecrübe edindim kendime şimdi çok daha iyi ülkelere gitmeyi planlıyorum avusturya gidicektik temmuzda sattılar bizi.dedigim gibi herşeyin baş sepep dil problemidir.dili çözdünmü en rahat insan sen olursun..
    hocam işin nedir? çalıştığın şirket mi götürüyor bu fabrikalara
  • pakaji kullanıcısına yanıt
    siz hangi ülkede yaşıyorsunuz şuan
  • Shiro Battousai kullanıcısına yanıt
    rusya'da tanıdıgmız bir arkadaş götürdü bizi oda sattı bizi gelen geçen satıyorlar bizi yurtdışında zaten başıma gelmeyende kalmadı evde sovyetler birliginde kalma kombi patlatı güümm diye sonra 14 gün şirket bize yemek vermedi 19 saat çalıştıgımı biliyorum 3 futbol sahası kadar bir depoda şeftim ben özbek,rus,tacikler,bunları çalıştırıtım ben tıra yüklenecek malları kontrol edip yükletiridim.ah bide koca fabrikayı az daha yakıyordum
  • fredydexter kullanıcısına yanıt
    zdrastvuyte moy drug. ben birçok ülke değiştirdim paranın peşinden gittim ve şuan arapların içindeyim. yallah arabistana dedim. yapajag bişey yok. yalnız millete bakıyorum abi ben doğru olanı yapmışım çünkü millet para falan yapamıyo diğer yerlerde. ben kira elektrik su uçak bileti o bu hiçbişey vermiyorum ve stok yapıyorum yani.hayat ne ara bu kadar zorlaştı yani ya niznayu şıto bıli. kak je tak mojet bıit. budet jarko
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.