Şimdi Ara

Londra’da yaşıyorum sorularınızı alabilirim (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
491
Cevap
40
Favori
69.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
110 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kayıpjoker K kullanıcısına yanıt
    Hocam şaka bir yana da orada alkol çok ucuz diyolla? Gerçekten de öyle mi yemek içmek bar kafe kültürü falan çok uygunmuş? Bir de hiç maça gittiniz mi? Derbi günleri ortam nasıl oluyor? Teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok teşekkür ederim hocam fakat master sırasında kalırken bildiğim kadarıyla bir maaş olmuyor, kalacak yer masrafı eğitim masrafı gibi faktörler de işe girince bunu burs bulmadan karşılamam mümkün değil. Herhalde şu an tek seçeneğim ABD'ye bütünleşik doktoraya gidip bir yandan da araştırma görevlisi olarak maaş almak.
  • yuxeses kullanıcısına yanıt
    Evet alkol gerçekten ucuz. Çünkü gece gündüz içiyorlar😊 hiç maça gitmedim ama haftaya arkadaşım Türkiye’den geliyor çok pahalı olmazsa gitmeyi düşünüyoruz bir maça. Artık hangisi denk gelirse. Kafe kültürü baya yaygın burada. Mahalle aralarında bile kafeler dolu oluyor. Hepsinde de alkol var. Demleniyorlar sürekli adamlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kayıpjoker K kullanıcısına yanıt
    İşte bu ücretsiz iznin bir sınırı yok mu? Meb sana artık gel başla, işine dön demiyor mu demeyecek mi? İngiltere de çalıştığından haberleri var mı?
    İngiltere de 5 sene 10 sene çalışıp sıkılsan geri gelip Türkiye de işe devam edebilir misin?
    Bo konuda biraz daha ayrıntılı bilgi isterim mümkünse 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngilizcesi profosyonel olmayan normal ve biraz altı olan birinin orda yaşaya bilirmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki inanmayacaksınız ama Bulgaristan Polonya Romania gibi ülkelerden gelen insanların çoğu tek kelime İngilizce bilmeden yaşıyorlar burada. Ama dil öğrenmek hayatınızı çok kolaylaştıracaktır. En azından daha kolay iş bulmanıza yardımcı olacaktır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayıpjoker -- 13 Eylül 2019; 10:17:27 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Anime A kullanıcısına yanıt
    Ücretsiz izin aldığın zaman istediğiniz yere gidebilirsiniz çünkü artık devlet ile bağınız yoktur daha doğrusu donmuştur. Diyelim ki on yıl sonda döndüm tekrar göreve dönmek istiyorum o zaman arama dönemlerin bekleyip açıktan atama ile göreve devam edebiliyorum. KPSS’yi kazandım ve kadro aldım bu hak kaybolmaz. Bir daha sınava girmeme bile gerek yok. Dediğim gibi emekler boşa gitmiyor asla.
    Yönetmelikler bu konu ile ilgili fazlaca madde içeriyor göz gezdirmeniz yeterli olacaktır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler cevabınız için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayıpjoker

    Çok çalıştıkları doğru ama 13 saat çalışan olmaz. Ortalama 10 saatten 6 gün çalışanlar 2 bin civarı alıyor. Eğer üniversite mezunu ise bu ücret yükselebilir.
    1 aydır restorantta çalışıyorum. 13 saati bırak 16 saat çalıştırılanları bile gördüm. Maaşınız asgari düzeyde ise alacağınız para max 1700 pound. %40 vergiden dolayı 2500 üstü maaşlar zor. Siz ne kadar çalışıp ne kadar maaş alıyorsunuz ? Sıfır ingilizceyle türk restorantlarında çalışan baya insan var.
  • Soru sormaya gerek duymuyorum.

    Başarılı olan insanları takdir ediyorum.

    Başarılarınızın daim olmasını temenni ederim.

    Asimile,yabancı özentisi olupta kendi dilinden utananlardan değilsiniz.

    Bu ülkeyi böyle insanlar temsil ettikçe ortadoğu kırması ülke imajını bir nebze de olsa azaltabilmekte fayda var.

    Tekrar başarılar dilerim. Herşey gönlünüzce olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkürler ediyorum. Kendi hayatımı anlamlı kılmak için elimden gelen çabayı gösteriyorum.
    Nerde olursam olayım orada dürüstçe bir hayat yaşamak isterim. Diliyorum ülkemdeki her insan kaliteli ve mutlu bir hayat yaşar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayıpjoker

    Dostum İnan bu kadar iyi niyetli olmaya değmez. Yaşın kaş bilmiyorum ama ailen olursa çocuğunu rahatça sokağa gönderebilecek misin? Peki eğitim sistemi gündem güne dünya standartları gerisinde kalıyor haberin var mı? Her gün kadın cinayet işleyen insanlar serbest kalıyor duyuyor musun? Sokak ortasında adam öldürenler ellerim kollarını sallayarak geziyor, trafikte eşinle kızınla dışarı çıkınca seni katil edecek adamlar görmedin mi hiç.
    Vatan diyorsun ama “ vatanını en çok seven işini en iyi yapandır” diyor Atatürk. Çalışmadan maaş alan insanları duymuşsundur. Sistem çarkı dönmüyor artık çürüdü dişler.
    38 yaşındayım hocam, söylediklerinize katılıyorum ve aynı şeyleri hissediyorum, ama yine de vatan işte.. halkımız ahlaksızlaştı, hırsızlaştı, canileşti. dışarıdan düşmana gerek yok , kendi kendimizi öldürüyoruz. zaten burda kalıp savaşan da bunlara karşı savaşıyor. giden de yeter artık dediği için gidiyor.

    mesela siz İngiltere'den ayrılmak istemezsiniz, huzurunuz yerinde, güven içinde mutlu mutlu yaşıyorsunuz, masaellah, daim olsun. ya İngiltere de birgün Türkiye gibi olursa ? nereye gideceksiniz o zaman ? başka bir İngiltere'ye mi yoksa Türkiye'ye mi ? mantık olarak Türkiye'ye gelmemeniz gerekir , çünkü zaten burda olmak istemediğiniz için gitmiştiniz.

    ben vatansever biriyim , ama çok da iddialı değilim bu konuda , çünkü işimi dosdoğru yaptığımı söyleyemem, dosdoğru bir insan da değilim. ama ülkemi, nerede yeraltı kaynakları zengin bir ülke görse gözü dönen birçok katil ve fırsatçı avrupa ülkesi gibi olmadığı için seviyorum, ne geçmişde öyleydik ne de şimdi öyleyiz. hatta avrupa ülkelerinin yüksek hayat standartlarına sahip olmasında sömürgeci yayılma politikalarının da büyük etkisinin olduğunu düşünüyorum. kirli ve kanlı parayla ferah ferah yaşıyorlar gibi geliyor.

    benim asıl anlatmak istediğim, gençlerin Türkiye'nin artık yaşanmaz biryer olduğunu düşünmeye başlaması. yapılan neredeyse hiçbir işi beğenmiyorlar (bir önceki mesajımda da yazdığım gibi siyasetten bahsetmiyorum, herhangi güzel bir iş) ve üstüne yurtdışını fırsatlar cenneti olarak görüyorlar. halbuki giden bilir, hayat yurtdışında da zordur, sadece farklı zorluklarla mücadele gerekir. küfüleri bile farklı yaw :)




  • kayıpjoker K kullanıcısına yanıt
    Hocam emin misin, 10 sene içinde 5 tane kpss yapılmış olur buna gir puan al öyle ataman yapılır demezler mi? Dahası max 1 sene ücretsiz izin hakkı var o dolduktan sonra işe başlamazsan memurluktan çıkarılırsın. Yani ben böyle biliyorum.

    Meb sizi ingilterede görevlendirmedi ise ücretsiz izin bittiğinde işe başlamadığınız için memurluktan çıkarılmış oluyorsunuz gibi görüküyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anime A kullanıcısına yanıt
    Eminim bana güvenin 😊 sıkıntı yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hakan1581 kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum ben de. Herkeste bir yıkıklık başgöstermiş. Dılarıya gideyim rahat yaşaşayım derdinde de dışarısı da çok kolay değil işte. Burada başarılı olamayan dışarıda da kolay kolay başarılı olamaz..
    Bu sorunlar aslında dışarıya gidenlerin bire bin katıp anlatması yüzünden. Şimdilerde gelişmiş ülkelere göç etmek de nispeten kolay olduğundan zorluğa gelemeyen veya gelmek istemeyen gitmek istiyor. Ama gidince de direk ütopik bir cennete gitmiyorsun.
    Ama dışarıda 30 sene yaşayıp vatan millet sakarya riyakarlığı yapan başkası gelmesin diye çabalayan adilere de asla prim vermemek lazım.
    Kendine inanan, gitmek isteyen gitsin. İsteyen kalsın. Yeterki şu ezik psikolojiyi bir yensin millet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakan1581 kullanıcısına yanıt
    Her insanın hayattan beklentisi farklı işte. Ben işimi çok dürüstçe ve severek yapan biriydim. Benim için evrensel ahlak ilkeleri her zaman en başta gelir.
    Size başımdan geçen kısa bir olay anlatayım. İngiltere’ye kalıcı gitmeyi düşündüğümü öğrenen samimi arkadaşımın babası bana şöyle dedi. “ hocam senin gibi öğretmenler bu ülkeyi terk ederse biz devrimi nasıl inşa edeceğiz, çocuklarımızı kim yetiştirecek. Ne işin var İngiltere’de Burda vatanına faydalı ol.” Dedi. Bende “ amca benim amacım dürüst bir insan olarak yaşayıp ölmek nerde olursam olayım orda insanlara faydalı bir insan olmak istiyorum. İngiltere’de de eğitime ihtiyacı olan çocuklar olacaktır. Ve insanlar Mars’a yerleşmeyi düşünüyorken biz Türkiye’den çıkmaktan bile korkuyoruz.” Demiştim. Yani vatan sevgisi çok ayrı bir konu. Ben yabancı düşman için vatanımı korurum ama sistemle ve devletle savaşacak ne zamanım ne de gücüm var.
    Zaman akıp gidiyor ve hayattan beklentilerimiz var. ben insanlar vatan için ölsün istemem. İnsanlar huzur içinde hep birlikte aynı toprak üstünde yaşasınlar isterim.
    Konu dağıldı kusura bakma

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Rica ederim.

    Empati yapan,duyarlı bir birey olmaya çalışıyorum kendi çapımda.

    Bu ülkedeki kişilerin %99 undan ümidimi kestim.

    Cahil ve önyargılı kişiler çoğunlukta.

    Bir defasında petrole gittim oraya fransız'lar gelmişti çat pat ingilizce ile biraz muhabbet ettik kendimi uzun zamandır bu kadar iyi hissetmemiştim .

    Kültür farklı bir olay ,dil bilmek ise ayrı bir boyut.

    Sizin yerinizde olsam toplumun bir yansıması olan bu foruma 1 saniye bile ayırmazdım.

    Mütevazı ve yardımsever ,kültürlü,sabırlı biri olmanızdan dolayı tekrar tebrik eder ve iyi insanlarla karşılaşmanızı dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar,

    bende zamanında yaklasık 1 - 1.5 sene Londra'da yaşadım, bende deneyimleri söyleyeyim o vakit.

    Londra bildigimiz İstanbul, yarısı ingilizse yarısı farklı millettendir. Bu sebeple kimse etliye sütlüye karışmaz, istersen yolda çıplak gez kimse bir şey demez o derece. Londra için diyorum bunu, diğer iller için demiyorum. Şehirde sürekli bir koşturmaca vardır aynı istanbul gibi. Arkadas rahat rahat gezebilirsiniz demiş, lakin Londra'nın birinci-ikinci bölgesinde rahat gezersiniz. dış bölgelerde tren garından iner inmez soyulma ihtimaliniz %40 filandır. Çingeneleri vardır, bağcılardaki kekolar neyse bunlarda o dur.

    Siyasete ilgili fazladır, ve çok çağdaş eylemleri vardır yalan yok, iki karşıt taraf bir birlerinin alehine söylemlerde bulunur ve hiç kavga çıkmaz. Çünkü kurallar sıkı ve serttir.

    Londra'da hırsızlık hat safadadır bu çok önemli, hırsızlık yok diyen yalan söyler.

    Hayat ne pahalı ne ucuz, asgari ücretle rahat yaşarsın.

    Londra ve ingiltere kasvetli bir yerden başka bir ülke değildir, en basit örneği coğu zaman kolunda saatin yoksa sabah mı öğlen mi aksam mı oldugunu anlamazsın. 4 mevsim diye bir şey yok cok garip mevsim kuşakları var. Bu söylediklerim ne kadar kolay yazılsada insanı melankoliğe sürüklüyor ve cok bunalıyorsunuz.

    Şehir h.içi 21:00'den sonra hayalet şehridir, bana garip gelmişti çünkü istanbul 24 saat yaşayan bir şehirdi.

    Açık konuşmak gerekirse bende ülkemde uzaklaşmak için bu ülkeyi tercih etmiştim fakat yapamadım, ki ben denizcilik fakültesi mezunuyum ve ingiltere denizcilik sektörünün dünyadaki başketidir, güzel de bir işim vardı ama geri dönmek istedim.

    Şunu unutmanızı istemem, gece ve gündüzü yaşamak, 4 mevsimi yaşamak çoook büyük bir lüks. Çok ülke gördüm, Türkiye kadar güzel bir ülke görmedim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayıpjoker

    Ben hayatımda bu kadar Güleryüzlü insan görmedim. İnsanlar birbirine sürekli gülüyor ve muhteşem saygılılar. Ne iş yaptığınız ve ne giydiğimizin anlamı yok size insan olduğunuz için herkes saygı duyuyor
    siz kendine namınıza pek çok türden ingiliz tanımadınız galiba . en son didime gittiğimde abuk sabuk kenar barlarında arkadaşlarıyla oturan , sanki kendi ülkesindeymiş gibi rahat ve lakayıt hareketleriyle ona buna laf atan şerefsiz ingilizleri de gördüm ben . inanamıyorum ya. herif pç , farklı bir ülkede olduğunun farkında olmayıp bu ülke insanlarının yapısını ahlak anlayışını sosyal ortamını bilmeden serseri gibi davranıyordu .
    ingilizler bence dünya üzerindeki en kaypak en şerefsiz en dalavereci sinsi ahlaksız ve saygısız millet . senin orada gördüğünden ziyade başka ülkede turist olarak gelen kişilerin nasıl davrandığına bir bak . piçler gece hayatında çok saygısız olabiliyorlar .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 13 Eylül 2019; 11:15:34 >




  • Sigara kaç para?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.