Şimdi Ara

LoL'mü HoN'mu DotA'mı Avo Heroes'mu (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
784
Cevap
6
Favori
46.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Phantom7

quote:

Orijinalden alıntı: hellraisers

quote:

Orijinalden alıntı: Enzifer

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

dota'da hatanın telafisi çok zordur. lolde carry 5/0 olsun onu durdurursun. dota da mortred-void-magina şu üçlüden birini feedle bak bakayım noluyor.

https://dotabuff.com/matches/78418264

Normal MMR da atılmış bir Dota 2 maçı. Görebileceğin gibi Anti Mage 20/7/15 oynamış ve 383 farm yapmış ayrıca 25 level, ama buna rağmen anti mage in olduğu takım oyunu kaybetmiş. Normal MMR da bile çok kasmış bir Anti Mage (oyunun en hard carrylerinden) durdurulabiliyorsa, pro seviye için hiç de sorun olmasa gerek.

Rica ediyorum şu "dota çok bireysel yeaa zaten birçok op öge var, kasan carry işi bitiriyor" demekten vazgeçin.

Rica ediyorum bana istisna maçlar bulup atma. 6/17 giden lycanthrope var. 4/14 giden de shadow demon. tabii kide 3v5 çeviremez carry.Lycan'ın itemlarına bak.

İşte tam da demek istediğimi anlamışsın sorun yok, hiçbir moba oyununda kasmış bir carry tek başına oyun falan taşıyamaz. Takım oyunu hangi koşul olursa olsun (20/7 giden anti mage gibi) oyunu kazanmak için gereklidir.

Hocam yapmayın başıma geldi bizim top lane void i feedledi adam tf de ultiyi açıp 3-4 kişiyi alıyordu. Çevirdi oyunu rahatça

Bak işte hala aynı noktada takılmışsın. Diyosun ki "top lane void i feedledi" senin top lane in kötüyse ve void i feedlediyse bu oyunun suçu mu arkadaşım? Senin top lane de oynayan takım arkadaşların hödük gibi oynayıp void i feedlerse zaten takım olarak o oyunu kazanmayı haketmiyorsunuz demektir bu. Hayır bunu anlamanın nesi zor bu kadar çözebilmiş değilim. Sanki LoL de feedlenmiş bir graves veya vayne i durdurmak çok kolaymış gibi konuşuyorsunuz. İlk 10 dakikada vayne e 7-8 kill ver bakıyım nasıl 2-3 vuruşta alıyor takımınızı.

Aahaha. vayne oyundaki en squishy hero. aklını kullanıp focuslen erir o. Benim demek istediğim dota da feedlediğin an döndürmesi çok zor. bak 10.dk da vayne 4/0 gitsin. 10.dk da void 4/0 gitsin. Eşit mi sence ?

Dota daki Carry heroalrını bütük bir kısmını oluşturan Agility herolarının çoğu squishy hero.Mesela bir phantom assassin oldukça az canı var ve birkaç sn lik stunda stundan çıkamadan ölür genellikle.Aklını kullanıp ona focuslanabilirsin, stuncı heron yoksa en basitinde bir Hex itemi alabilirsin.

Nerenizle okuyorsunuz hey allahım ya. Ben demişim ki dota da hata yapınca döndürmesi çok zor, void , mortred gibi heroları feedleyinde çevirmesi aşırı zor. (bkz: morted 1.5kcrit. void ultisi+battlefury 3 kişiyi damage yemeden öldürmek)

ekleme:son mesajım bu. daha fazla polemiğe giremeyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi above and beyond -- 21 Aralık 2012; 17:55:01 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

dota'da hatanın telafisi çok zordur. lolde carry 5/0 olsun onu durdurursun. dota da mortred-void-magina şu üçlüden birini feedle bak bakayım noluyor.

Normal MMR da atılmış bir Dota 2 maçı. Görebileceğin gibi Anti Mage 20/7/15 oynamış ve 383 farm yapmış ayrıca 25 level, ama buna rağmen anti mage in olduğu takım oyunu kaybetmiş. Normal MMR da bile çok kasmış bir Anti Mage (oyunun en hard carrylerinden) durdurulabiliyorsa, pro seviye için hiç de sorun olmasa gerek.

Rica ediyorum şu "dota çok bireysel yeaa zaten birçok op öge var, kasan carry işi bitiriyor" demekten vazgeçin.

Rica ediyorum bana istisna maçlar bulup atma. 6/17 giden lycanthrope var. 4/14 giden de shadow demon. tabii kide 3v5 çeviremez carry.Lycan'ın itemlarına bak.

İşte tam da demek istediğimi anlamışsın sorun yok, hiçbir moba oyununda kasmış bir carry tek başına oyun falan taşıyamaz. Takım oyunu hangi koşul olursa olsun (20/7 giden anti mage gibi) oyunu kazanmak için gereklidir.

Hocam yapmayın başıma geldi bizim top lane void i feedledi adam tf de ultiyi açıp 3-4 kişiyi alıyordu. Çevirdi oyunu rahatça

Bak işte hala aynı noktada takılmışsın. Diyosun ki "top lane void i feedledi" senin top lane in kötüyse ve void i feedlediyse bu oyunun suçu mu arkadaşım? Senin top lane de oynayan takım arkadaşların hödük gibi oynayıp void i feedlerse zaten takım olarak o oyunu kazanmayı haketmiyorsunuz demektir bu. Hayır bunu anlamanın nesi zor bu kadar çözebilmiş değilim. Sanki LoL de feedlenmiş bir graves veya vayne i durdurmak çok kolaymış gibi konuşuyorsunuz. İlk 10 dakikada vayne e 7-8 kill ver bakıyım nasıl 2-3 vuruşta alıyor takımınızı.

Aahaha. vayne oyundaki en squishy hero. aklını kullanıp focuslen erir o. Benim demek istediğim dota da feedlediğin an döndürmesi çok zor. bak 10.dk da vayne 4/0 gitsin. 10.dk da void 4/0 gitsin. Eşit mi sence ?

Vayne in squishy olduğu konusunda haklısın da sonuçta vayne in olduğu takımda tank var, bruiser var. Teamfight ı bunlar başlatır vayne de iyi bir pozisyon alıp kendine zarar gelmeden karşı takımı eritmeye çalışır. Ad carry nin amacı bu değil midir zaten? Kaldı ki vayne in ultisi sayesinde birçok focus dan kaçabildiğini biliyoruz.

Dotadaki carry kavramı ile LoLdeki biraz farklı, dotada mid game carryleri ve hard carryler (void,magina) vardır bunları sen de biliyorsun sanırım. Ama LoL de ad carry ler hemen hemen oyunun her aşamasında etkili olabiliyor, item ve last hit olarak çok geri kalmadığı sürece tabi.

Ben iki oyunu da oynamış biri olarak şu yorumu yapabilirim, ilk 10 dakikada 4 kill almış bir vayne farmı da iyiyse muhtemelen BT bitirir, void ise mask of madness veya perserverance + pt yi bitirebilir. Hangisi daha etkili olur dersen, hemen hemen ikisi de eşit diyebilirim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Phantom7

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Dota daki Carry heroalrını bütük bir kısmını oluşturan Agility herolarının çoğu squishy hero.Mesela bir phantom assassin oldukça az canı var ve birkaç sn lik stunda stundan çıkamadan ölür genellikle.Aklını kullanıp ona focuslanabilirsin, stuncı heron yoksa en basitinde bir Hex itemi alabilirsin.

Nerenizle okuyorsunuz hey allahım ya. Ben demişim ki dota da hata yapınca döndürmesi çok zor, void , mortred gibi heroları feedleyinde çevirmesi aşırı zor. (bkz: morted 1.5kcrit. void ultisi+battlefury 3 kişiyi damage yemeden öldürmek)

ekleme:son mesajım bu. daha fazla polemiğe giremeyeceğim.

Üslubunu düzeltirsen sevinirim, karşında 10 yaşında çocuk yok.

• 'Ne gibi bir şekilde yok olucak? Onu söyle yani. Riot'ın bütün yedekleri tamamen yok olmadığı sürece aynı account'ı geri verir diyorum sana. Aynı şey yani. NE OLABİLİR? diye söylüyorum tekrar tekrar, Bir şekilde bir şekilde diyip duruyorsunuz. Olan şey tüm yedeklerin ve herkesin herşeyini kaybetmesi ise, o saatten sonra lol oynayan insan sayısı 10%'una falan düşer. Ben de oynamam yani. Ancak sadece bir kişiye olabilecek bir şey gelmiyor aklıma. -YA OLURSA?! demeyin lütfen. Ne olabilir onu söyleyin.- '

Demek istediğimi anlamamışsınız hala, bir yere takılıp kalmışsınız. Peki 'o birinin hesabı' sonsuz ban yedi sonrada yeni bir account açıp baştan başlayacak........................................................................................ asıl anlatmak istediğimi 3 mesajdır yukarda yazdım zaten.

'5$'a bioshock 1-2 bulabileceğin gazilyon tane online ve normal retailer zaten var. Valve'ın başarısındaki sır, download sistemi ve internet hızındaki gelişmeler. İnsanlar artık klasik retailera gidip ne var ne yok bakmak istemiyor yani. -Türkiye dahil bir çok ülkede bu tarz sistemler tam olarak yok ne yazık ki.-
    Öyle çok süper, yeni, hiç bir yerde olmayan bir şey değil. Zaten işleyen sistemin, online ve sosyal versiyonu. '

Burda da anlatmak istediğim anlaşılmamış. Peki, ben sizin dediğinizi anladım ama siz beni sanki gözüm Steam den başka bişey görmüyormuşum ve abartıyormuşum gibi adediyorsunuz. Beni tanımıyorsunuz ya da geçmişimi bilmiyorsunuz ki bana akıl verir gibi konuşuyorsunuz. Diğer firma-platform-alışveriş yerlerinin çoğundan haberim var. Steam deki 128 oyunumun yarısından çoğu amazon.com ve gog dan satın alınmadır. Dediğim olay bir Steam de 5 dolar, amazon da 5 dolarsa steam den alırım, steam de 5 dolar ama amazonda 3 dolarsa amazondan alır steame tanıtırım (steam keyi veriyorlar zaten) nere bütçeme uygunsa oradan alırım ama steam tanıtırım çünkü sonuçta 'oyun platformu' .

'Burası benim dert yanma köşem olsun. '

Okudum tabi, 5- 6 mesajdır uzun uzun tartıştığım birinin yazdıklarını niye okumayayım. Ben Valve sahibi olsam para kazanmak için(sanırım kişisel nefret de var) origin hacklemesi için adam bile tutarım Tabiki oyuncu cekecekler bunları cezbedecek şeyler verecekler, origin ve diğer platformların önüne geçmek için kumpaslar vb herşeyi yapacaklar, ben de olsam bende yaparım çünkü para güç demek. İlaç firmasından tutun oyun firmasına her marka şirket önce para kazanmayı amaçlar insanlar 2. sıradadır. Bunları zaten diğer msjlarımda hep söylemiştim ben.

'Not: CD Projekt'e sözüm yok. Şu an kusursuza yakın olan tek adamlar falan. Gog çok severim, bilmeyen herkese de tavsiye ederim. Bide Humbleları severim baya, onlara da az bağış yapın.'

Withcer ilk çıktığında aldım, sonra witcher EE versiyonunu cıkardılar, aha dedim yandık tekrar mı alacaz derken 10gb içeriği önceki oyun sahiplerine bedava verdiler ve WitcherEE' i standart Witcher ile aynı paraya koymuşlardı, çok oyun cıkaran bir firma değil şu sıralar cyberpunk bir rpg üzerinde çalışıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Skanud

Demek istediğiniz şey, 0dan başlayan ve oyunu bilen kişiye işkence yapması oyunun. Bir ölçüde zaten haklısınız. -Bunun en büyük örneği ise alt account kasmak falan olur heralde.-
    Ancak, Perma ban yiyen bir kişi sahip olduklarını kaybetmeyi hak etmiştir. Benim demek istediğim şey ise şuydu, oyunun beni durduk yere 0dan başlatmaya karar vermesini gerektirecek bir durum olursa, -haksız perma ban da olabilir.- bunun çok ciddi bir hata bişey olması gerekir, ve zaten oyunu bırakırım. -Hani account vermişler, vermemişler umrumda olmaz. Eminim bir çok kişi de aynısını yapar. Aynı şeyi Steam için söyleyemem nedense alternatifi yoktu pek döneminde.-

Steam ve indirimleri konusunda aynı şeyi söylüyoruz zaten aşağı yukarı. Benim tek dediğim şey, bizi düşünmekten dolayı değil, o piyasadaki rekabetten dolayı o derece indirime gitmek zorunda olduklarıydı zaten.

Valve'ı hem sevip hem nefret ediyorum. Garip bir ilişkimiz var onlarla. Ben Valve'ın yaptığı şeyleri ayıplamak amaçlı demedim. Sadece dükkana adam çekmek için bir oyunun yapısını tamamen F2P yapabilir demek istedim. -Yaptıkları şey de bu. Tabi ki daha iyi bir F2P sistemi, ancak Riot'ın böyle bir şey yapmasını beklemek imkansız.-

Sosyal Mesaj: HumbleBundle alıyosanız 1$ verip pislik yapmayın adamlara. Hani hiç paranız yoksa ayrı bir şeydir de, insan gibi destek vermeye calısırsanız daha da iyi oyunlar gelir. Şu anki 7. bundle da Shank 2'nin tek başına değeri 5-6$'dan fazla.

@Phantom7, LoL'de 5v4 oynarken Fed Carry'le baş etmenin yolu, eğer ki baya gerideysen kendi carry'ni boş lane yollayıp kulelerine sahip çıkmaktır. -Hoş, 5v4 oynuyorsanız, 4 kill'in size verdiği avantaj +1 item olur en fazla. +1 kişinin takıma vericeği avantaj ise stat olarak çok daha fazladır. Ama 5v5 oyun için bile, 4-5 kill alan Vayne'i durdurmak için Front line denen tanklerinizin rakip takıma yakın seviyede olması yeterli olucaktır. (Her iki tarafında tankylerinin aşırı rezil olmadığını var sayıyorum.)-

Eğer ki adamlar kule yüklenmek istemezse de yavaş yavaş farm yapmaktır. DotA da fed bir hard carry'e karşı oyunu dondurabildiğimi hatırlamıyorum ben. O yüzden böyle dedim. Belki benim DotA bilgimin eksikliğinden, belki de yapmanın daha zor olmasından. Ancak şu ana kadar gerçekten üst düzey oyunlar haricinde öyle bir şey göremedim ben. (Orjinal örnekte olayın 4v5 oynayan ve kasmış bir hard carry olduğunu tekrar söylüyeyim.)

• LOL
  • tabiki dota2...
  • quote:

Orijinalden alıntı: KARTALIZMA

tabiki dota2...

dota 2 çok kasıntı oyun dota 1 en iyisidir en güzelidir candır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rosie<3

quote:

tabiki dota2...

Kasıntı derken donanımsal olarak mı? Yoksa oyunda nasıl bir kasıntı var çözemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kırmızı Pervane

quote:

Orijinalden alıntı: Rosie<3

quote:

tabiki dota2...

Kasıntı derken donanımsal olarak mı? Yoksa oyunda nasıl bir kasıntı var çözemedim.

hocam zaen dota2 oynamak için internetin hızlı olması gerekiyor yoksa lag delay başa çıkılmıyor
    dota 1 de micro daha ön planda dota 2 de crep almak daha basit mesela ısınamadım buz gibi oyun -.-

• quote:

Orijinalden alıntı: xoverbang

LoL'ü çok uzun zamandır oynuyorum,dota 1 hiç oynamadım fakat öylesine yaptığım başvuru sonucu bedavadan steam hesabıma dota2 geldi,20 oyun falan atmışımdır maksimum.Bu kadar az oynamama rağmen gözüme çarpan en büyük olay; LoL dota2'ye nazaran çok daha fazla takım oyunu gerekiyor, takımda 1 noob taşınabiliyor ama 2 veya fazlasını taşımak için karşı takımın oyuncularının da çarpıcı derecede kötü oynaması gerekiyor,gold vererek tekrar respawn olma ihtimali yok, itemler decent,dota2'deki aktif itemler çok daha op. (Bknz.12sn cd'si bulunan flash gibi) .Fakat dota 2 için durum çok daha farklı,takımındaki noob player'i kickleyebilmek bile var oyunda yav hehehe; yani adamlar diyor ki, burda bazı şeyler op ve biz bu oyunu böyle yaptık kimse boşuna ağlamasın,yani kasarsanız oyunu taşıyabilme ihtimaliniz çok daha yüksek artık sadede gelecek olursam.Fakat bazı unbalanced durumlarda da çok can sıkıyor,oturup farm yapıyorsanız ya da akıllı oynayıp,cs kasarak ve düzgün trade'lere girmeye çalışarak birşeyler yapmaya çalışıyorsanız; mid game'de bişeyler olacağının psikolojisine girerek,yani meta'ya uymaya çalışıyorsanız lol'deki çoğu player gibi biraz canınız sıkılır onu diyim Diğer iki oyunu oynamadım bilmiyorum,aktaracaklarım bunlar haydi hayırlı traşlar.

"Yine çok yazmışsın didn't read lol atsın biri" diye post atacak olan genç arkadaşlar için özet: lol çok daha takım oyunu bazlı,dota da böyle değil,fakat lol herşeyi daha çok dengede tutmaya çalışıyor gibi, o yüzden LoL diyorum.Birde kendine has grafikleri bence sorun değil ama dota 2 oynarken grafiklerin çok daha iyi olduğu ilk bakışta anlaşılıyor,biraz daha hani "Çocuk oyunu değil la bu" dedirtiyor gibi

saçmalamışsın saygılar sevgiler

• quote:

Orijinalden alıntı: GhilleintheMist

quote:

LoL'ü çok uzun zamandır oynuyorum,dota 1 hiç oynamadım fakat öylesine yaptığım başvuru sonucu bedavadan steam hesabıma dota2 geldi,20 oyun falan atmışımdır maksimum.Bu kadar az oynamama rağmen gözüme çarpan en büyük olay; LoL dota2'ye nazaran çok daha fazla takım oyunu gerekiyor, takımda 1 noob taşınabiliyor ama 2 veya fazlasını taşımak için karşı takımın oyuncularının da çarpıcı derecede kötü oynaması gerekiyor,gold vererek tekrar respawn olma ihtimali yok, itemler decent,dota2'deki aktif itemler çok daha op. (Bknz.12sn cd'si bulunan flash gibi) .Fakat dota 2 için durum çok daha farklı,takımındaki noob player'i kickleyebilmek bile var oyunda yav hehehe; yani adamlar diyor ki, burda bazı şeyler op ve biz bu oyunu böyle yaptık kimse boşuna ağlamasın,yani kasarsanız oyunu taşıyabilme ihtimaliniz çok daha yüksek artık sadede gelecek olursam.Fakat bazı unbalanced durumlarda da çok can sıkıyor,oturup farm yapıyorsanız ya da akıllı oynayıp,cs kasarak ve düzgün trade'lere girmeye çalışarak birşeyler yapmaya çalışıyorsanız; mid game'de bişeyler olacağının psikolojisine girerek,yani meta'ya uymaya çalışıyorsanız lol'deki çoğu player gibi biraz canınız sıkılır onu diyim Diğer iki oyunu oynamadım bilmiyorum,aktaracaklarım bunlar haydi hayırlı traşlar.

"Yine çok yazmışsın didn't read lol atsın biri" diye post atacak olan genç arkadaşlar için özet: lol çok daha takım oyunu bazlı,dota da böyle değil,fakat lol herşeyi daha çok dengede tutmaya çalışıyor gibi, o yüzden LoL diyorum.Birde kendine has grafikleri bence sorun değil ama dota 2 oynarken grafiklerin çok daha iyi olduğu ilk bakışta anlaşılıyor,biraz daha hani "Çocuk oyunu değil la bu" dedirtiyor gibi

sana da saygılar ve sevgiler,dota'da fazla oyun oynamadığımı zaten söylemiştim,ilk izlenimlerim bu oldu.katılmadığın yerler varsa ne olduğunu söylersen belki forum formatında karşılıklı fikir alış verişinde bulunarak daha doğru bir şekilde konuşabiliriz bazı şeyleri.

• DotA bir tarafa diğer ikisi bir tarafadır bence, yani w3 zaten bunların babası niteliğindedir.Şu sıralar LoL'e sardım Türkiye serverında pek strateji düşünen veya takım oyunu oynayan yok ama nedense hep kazanıyoruz yani oynayan taraf kazanıyor onu anlamadım ama Eu West için aynısını söyleyemeyeceğim tamamen strateji üzerine kurulu oyunlar oluyor adam teamspeakten yardırıyor yav yok şu kadar farm yapacaz şu şu destekler çıkacak mid,top yardır falan lan dedim noluyoruz olum zaten elemanlarda öyle bi ses tonu var ki adam kalk savaşa dese koşarak gidecekmiş gibisin ya bence bu oyunları grafik haricinde değerli yapan şey oyuncusudur HoN oyuncusu da o kadar iyi değil yani bana kalırsa LoL f2p olmasına rağmen daha kaliteli oyuncular var.

Özet : (Okumam ben diyen varsa) Bu tür oyunları oyun yapan grafikleri haricinde oyuncusudur, tayfa iyiyse her türlü eğlenirsin o oyun ya 10 yıl UO oynayan vardı abi onda grafik mi vardı? Tayfa için oynamıyo muydunuz?(Bi de craft işte)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GhilleintheMist

quote:

sana da saygılar ve sevgiler,dota'da fazla oyun oynamadığımı zaten söylemiştim,ilk izlenimlerim bu oldu.katılmadığın yerler varsa ne olduğunu söylersen belki forum formatında karşılıklı fikir alış verişinde bulunarak daha doğru bir şekilde konuşabiliriz bazı şeyleri.

"dota2'deki aktif itemler çok daha op. (Bknz.12sn cd'si bulunan flash gibi) " demişsin, zaten dota2'de gap closer, speed buff vs bol olan bişey. bu yüzden 12sn'de bir flash atabilmek imba değil. bu, gw2'de herkes heal/revive yapabiliyor kimse ölmez demek gibi bişey.

yani adamlar diyor ki, burda bazı şeyler op ve biz bu oyunu böyle yaptık kimse boşuna ağlamasın,yani kasarsanız oyunu taşıyabilme ihtimaliniz çok daha yüksek " dediğim gibi oyunun kendi yapısında imba değil çoğu şey. hatta lol'den daha balanced olduğunu bile söyleyebilirim. kasarsan oyunu taşıman normal yani hardcarry oyunu taşır tabi. ama dota2'de "kasmak" loldeki kadar basit değil. yani en basitinden lanede iyi cs/deny yapabilmeyi ganklerde aktif olmayı falan gerektiriyo. ayrıca high level oyunlarda 3v1 laneler falan var. creep block olayı falan var. bundan dolayı dota2'de kasmak içinde takım halinde oynamak lazım.

"oturup farm yapıyorsanız ya da akıllı oynayıp,cs kasarak ve düzgün trade'lere girmeye çalışarak birşeyler yapmaya çalışıyorsanız; mid game'de bişeyler olacağının psikolojisine girerek,yani meta'ya uymaya çalışıyorsanız lol'deki çoğu player gibi biraz canınız sıkılır onu diyim "
    oturup farm yapman aynı anda karşıdakinin hareketlerini izleyip gankleri tahmin etmen falan lazım. ayrıca rangeler lol'e göre daha yüksek. ilk oyunumda diyodum oha bu adam ordan nasıl çekti nasıl stunladı falan diye. yani zaten her an herşey olabilceği daha dikkatli oynanması gereken bi oyun. lol daha rahat relax oynanabilcek bi oyun - en azından turnuva kasan hardcore bi oyuncu değilseniz- ama dota2 daha çok dikkat isteyen bi oyun. ve ilk levellarda bile adamlar taktik kasıyo baya. en basitinden lol'de ilk ranked gamelerde saçma sapan teamler çıkarken dota2'de ilk oyunumda pick muhabbetinde işte ben drow aldım sen faceless al, işte taktik şöyle buna uygun herolar alın falan.

• Honu oynayan lol gi saçma sapan bir oyunu hayli hayli oynar. Bakın dota demiyorum çünkü kolun hiçbir artısı yok kusura bakmasın lolcular ama dotayı beceremeyen lole sarıyor hon tamamen profesyonel bir oyun ben takım oyunuyla sgilex herosuyla gayet rahat oynuyorum item kasarsan alırsın doğru ama karşı tarafta armut toplamıyor onlarda item kasıyor işte burda iş takım oyununa kalıyor ayıracak skill pointi 1400ün altındakiler noob oluyor onlar kicklenince gayet temiz bir oyun çıkıyor dota başlangıçtı hon devam ettirecek kolun bi başlangıcı bile yok bu kadar ezme bi oyun görmedim heroşarın arka planla alakası yok sanki kesip yapıştırma

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Honu oynayan lol gi saçma sapan bir oyunu hayli hayli oynar. Bakın dota demiyorum çünkü kolun hiçbir artısı yok kusura bakmasın lolcular ama dotayı beceremeyen lole sarıyor hon tamamen profesyonel bir oyun ben takım oyunuyla sgilex herosuyla gayet rahat oynuyorum item kasarsan alırsın doğru ama karşı tarafta armut toplamıyor onlarda item kasıyor işte burda iş takım oyununa kalıyor ayıracak skill pointi 1400ün altındakiler noob oluyor onlar kicklenince gayet temiz bir oyun çıkıyor dota başlangıçtı hon devam ettirecek kolun bi başlangıcı bile yok bu kadar ezme bi oyun görmedim heroşarın arka planla alakası yok sanki kesip yapıştırma

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hon, lol, dota oynadım. Üçünden en kötüsü hon bence. Dota 2 hiç oynamadım, sadece izledim ve izlediğim kadarıyla bana lolden çok daha iyi geldi. Dotadaki herolarda aynı olduğundan hero dengesi çok çok daha iyidir. Lolün kesinlikle en berbat yanı hero dengesi 0. Ölünce para gitmiyor bu da en mal adamın bile oyunda herhangi bir şekilde feedlenip oyunu katledebilmesini sağlıyor. Bir kere bu tarz bir oyunda ölünce para gitmiyorsa vasattır o oyun. Dota 2 diyorum bu yüzden.
    Zaten makine dota2 kaldırsa dota 2 oynayacaktım

Ama loldeki skin olayları ve çizimler çok iyi onuda es geçmeyelim.
  • Hon beta öncesi ve betadan sonraki ilk 3-4 ay çok iyiydi.Gerek herolar arasında ki dengeler gerekse oynanış açısından.Ancak daha sonradan çok gereksiz ve bir o kadar da saçma herolar eklenmeye başlayınca hon kötü bir oyun olmaya başladı.Ve daha sonraları s2 de başarısız olduğunu kabul ederek oyunu f2p e çevirdi.Bu nedenle hon bi anlık parlamış bir oyundur benim gözümde.Şu anda yüzüne bile bakmam.
    Lol ile dota konusuna gelirsek.Dotayı yaklaşık 6 yıldır,lol'ı ise toplam 1 sene oynamış biri olarak lol dota ile karşılaştırılamaz dahi.Tabi bunların hepsi benim fikirlerim.Yani çıkıpta lol şöyle kötü dota böyle iyi oyun demiyorum.Sadece benim zevklerime göre dota ile karşılaştırılamaz bile bunu söylüyorum.Ayrıca dota da herolar arası denge yok cümlesine de sadece gülüyorum.Hayır madem eleştireceksiniz adam akıllı inceleyip öyle eleştirin.'Dengesiz' denilen herolar win rate bazında son sıralarda nedense.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dişi Dökülen Nijeryalı -- 26 Aralık 2012; 0:54:32 >

• 1,5 yıl lol, 6 ay hon, 6 ay dota 2 oynamış biri olarak şunu söyleyebilirim dota 2 de çok saçmalıklar var.

matchmaking iğrenç durumda lvl 20 adamla lvl 8 i eşleştiriyor. tecrübenin heroları tanımanın önemli olduğu bir oyunda bu çok büyük saçmalık.

ruslar nerdeyse bütün oyunları katlediyor.

oynadığım bir oyunda teamfight kazandık dakika 50 tüm takım tower pushlamaya gidiyoruz ama towera dalamıyorsun niye backdoora izin vermiyormuş 4 hero gelmişiz ne backdooru.

sonra crystal maidenle görünmez şekilde bekliyorum düşmanın arasında ulti basıcam. kunkha creepe bir vurdu bana 946 damage verdi direk öldüm böyle bir saçmalık olamaz.

sonuç olarak şu haliyle dota 2 pek iyi değil. oyun motoru olarak en iyisi hon, kafam rahat olsun ölünce param gitmesin oyunu kolay oynayabileyim derseniz lol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertblade

1,5 yıl lol, 6 ay hon, 6 ay dota 2 oynamış biri olarak şunu söyleyebilirim dota 2 de çok saçmalıklar var.

matchmaking iğrenç durumda lvl 20 adamla lvl 8 i eşleştiriyor. tecrübenin heroları tanımanın önemli olduğu bir oyunda bu çok büyük saçmalık.

Dota2'de level'ın hiçbir önemi yoktur. Önemli olan W/L oranıdır.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.