Şimdi Ara

LOL Fps sorunu. Genel olarak - (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
3.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kamyonmuro

lolde bi sorun var dediğin gibi ama server kalitesiyle alakalı diyorum ya bu ara serverlar çok kötü bi ara serverlara bakım yapıldı.Server kapatılmıştı hatta bi girdim fps 350lerde dolanıyordu hatta ama bu ara çok kötü

Serverla fps'nin alakası?
    server kalitesi diye birşeyi ilk defa mı duyuyorsun ping ve fpsyi doğrudan etkiliyor.Girip custom gamede bi servera bağlan fps 300le başlar diğer normal gamede bi servera bağlan 150yle başlarsa gelip burda 45 fpsye düşüyor diye konu açma bilgilendiriyoruzserverlara özel bakım yapıldığından hostlarda fps ve ping oranı büyük ölçüde düzeldi bi ara ama patchlerle ve bakım işleri geciktiği için fps ping sorunu var.gt630mli sistem bi serverda 250 fps alırken 3 katı hd6850 150 fps alırsa ona server farkı denir bunu da söylemiş olalım

• quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

quote:

Orijinalden alıntı: Tides Of Blood

quote:

Sende Medium da oyna.

son ayarlarda kaldiracak sistemim varken neden medium da oynayayim ? gerizekalimiyim ben ? post kasmayin bu kadar rahat olun biraz.

Demek ki son ayarlarda kaldıramıyor o yüzden Medium da oyna sende.

Ekran kartına gelicek olursak;

''2) Mid-Range Graphics Cards
    With these GPUs you are able to play modern and demanding games fluently at medium detail settings and HD resolution.''

97-NVIDIA GeForce GT 740M

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

Üslubuna dikkat edersen sevinirim.Post kasmakmış...

ekran karti kadar islemci de onemli canim benim. Hatta ram bile etkili .

gtx660m de o listede 2. kalite ekran karti olarak geciyor ki 660m in ultra da acmadigi oyun yok su siralar.

Ki lol gibi bir oyun ekran kartindan cok cpu yu kullanir .
    East Diamond 1 XhzR

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sende Medium da oyna.

son ayarlarda kaldiracak sistemim varken neden medium da oynayayim ? gerizekalimiyim ben ? post kasmayin bu kadar rahat olun biraz.

With these GPUs you are able to play modern and demanding games fluently at medium detail settings and HD resolution.''

gtx660m de o listede 2. kalite ekran karti olarak geciyor ki 660m in ultra da acmadigi oyun yok su siralar.

Kendi kendine polemik çıkarttın şurda, madem bu kadar biliyorsun bir sorun varsa kendin çözüver.Bana kalırsa ortada sorunda yok zaten elindeki laptop ve orta seviye bir kart ile olacağı o.
    CPU: AMD Ryzen 5600x | Cooling: Scythe Fuma 2 | MB: MSI B450 Gaming Plus Max | GPU:EVGA Rtx 3070 FTW | RAM: Crucial 16GB 3800 @16-20-16-38 | SSD: JAMESDONKEY JD12 512GB NVMe | MONITOR: SAMSUNG LC24FG73 24' 144Hz 1Ms | CASE: MSI Mag Vampiric 010M | PSU: GIGABYTE G750H 750W 80 Gold | KEYBOARD: CORSAIR K68 Cherry MX Red Switch | MOUSE: RAZER Deathadder V2 | PAD: STEELSERIES Qck | HEAHPHONE: LOGITECH G PRO X

• ya ben su olayı tam bilmiyorum kac fps olmalı iyi olması için ?

Edit : Ne kadar yüksekse fps o kadar iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Enigma -- 14 Aralık 2013; 22:32:39 >

quote:

quote:

quote:

quote:

Sende Medium da oyna.

Kendi kendine polemik çıkarttın şurda, madem bu kadar biliyorsun bir sorun varsa kendin çözüver.Bana kalırsa ortada sorunda yok zaten elindeki laptop ve orta seviye bir kart ile olacağı o.

OFFF. en iyisi casper hatta dimi qnq. ne gerek var boyle tartismalara.
    East Diamond 1 XhzR

• biri şunu vursun yerden yere.Yada dur ben vurayım
    Efendim öncelikle fpsnin açılımı frame per second olup bilgisayardaki anlamı ekrana saniyede gelen resim sayısıdır gözümüz 15 civarı fps algılamakla birlikte bilgisayardaki düşük fps dediğimiz olay saniyede 50-40 hatta 1 kare sayısına kadar düşmesinden ibarettir ama tek farkla bu düşük fps de resimler belirli frekansta gelmez düzensizdir ve sen düzensiz olduğundan algılayabilirsin bu tamamiyle senin bilgisayarının teknik özelliğine bağlıdır oyun senin bilgisayırında yüklü.Yüklediğin son gelen patchlerde bi problem olduğundan fps drop olayı yaşanmakta.Efendim ping ise senin internetinin o anki durumu oyunun sunucusu internet servis sağlayıcın ve oyun sunucusuyla senin bilgisayırının uzaklığıyla alakalıdır.
    Avrupadaki bir insan şu anda 20 pingle oyununu oynarken biz 50-80 arası bi pingle oynamaktayız
    Evde kendinin de deneyebileceğin bir örnek verelim madem sorun sunucuda oyundayken kapat modemi bak bakalım fps düşüyor mu? (bu örnekte sunucuyu kapanacak derecede kötü hale getirmiş bulunmaktayız)
    ha custum gamede 300fps demişsin onu da açıkalayılm hemen custom game de oyunun belirli özellikleri kapalıdır leavebuster çalışmaz custom gamedeyken alt tab yapıp kullandığı ram miktarına ve ranked maçtayken kullandığı ram miktarına bakarsan durum anlaşılmış olacaktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lord24turker -- 14 Aralık 2013; 23:37:54 >
    2070gtx
    32gb ddr4

• quote:

lenovo z500 ,

8gb ram

quad core i7 3612QM 3.1 ghz 6m cache

Nvidia 740m 128 bit

ozelliklerine sahip laptop kullanicisiyim.

Battlefield 3 ultra da 15 fps , cryrsis 3 medium da 15 fps alan birisiyim gel gor ki LOL ta golgeler kapali diger ayarlar full de olmak kaydiyla TF larda fps 45 e falan dusuyor. tamam laptopum o kadar ahm sahim birsey degil ama LOL ne kadar sistem isteyebilir ki ?

bunun cozumunu bilen var mi acep ?

ekran karti driveride dahil olmak uzere butun driver lar en son guncel .

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=85163117&p=1#85163117

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cinar123

quote:

lenovo z500 ,

8gb ram

Nvidia 740m 128 bit

Battlefield 3 ultra da 15 fps , cryrsis 3 medium da 15 fps alan birisiyim gel gor ki LOL ta golgeler kapali diger ayarlar full de olmak kaydiyla TF larda fps 45 e falan dusuyor. tamam laptopum o kadar ahm sahim birsey degil ama LOL ne kadar sistem isteyebilir ki ?

ilk geldiginde win8 vardi 8.1 e yukseltip butun driver lari elle kurdum sifirdan. tesekku ediyorum ama sorun onla da alakali degil . hayir olur diyebilirim ki belkide pc im lolu kaldirmiyor ama eski laptopumun ekran karti ram i islemcisi herseyi daha dusuk olmasina ragmen 60 sabit aliyordum hatta vsync i kapattigimda 100 lerde aliyordum yani bu olay tamamen yazilimsal olmali.
    East Diamond 1 XhzR

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cinar123

quote:

lenovo z500 ,

8gb ram

Nvidia 740m 128 bit

ilk geldiginde win8 vardi 8.1 e yukseltip butun driver lari elle kurdum sifirdan. tesekku ediyorum ama sorun onla da alakali degil . hayir olur diyebilirim ki belkide pc im lolu kaldirmiyor ama eski laptopumun ekran karti ram i islemcisi herseyi daha dusuk olmasina ragmen 60 sabit aliyordum hatta vsync i kapattigimda 100 lerde aliyordum yani bu olay tamamen yazilimsal olmali.

Dostum o pc özellikleriyle BF 3 u full grafiklerde oynarsin. Bak dediğim gibi bazen driver i var olan driver in üstüne yüklemek ile olmuyor. Aygıt yöneticisinden ekran kartını yazılımıyla birlikte kaldır ve tekrardan yükle. Bak buradaki yazılımıyla kaldırma işlemi çok onemli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam aynı sorun bendede vardı en düşük ayarda bile max 60 fps idi şuan en yüksekte gölgeler kapalı 80-100 fps arası değişiyor pcye windows 7 yi tekrar yükleyip oyunu tekrar yükledim sorun halloldu sende bir dene istersen
  • hocam bf ve crysis 3 de 15 fps ile nasıl oynuyorsun en az 30 olması lazım ki oyunun akarak oynansın birde 45 e düşüyor demişsin lolde düşme değil yükselmiş hocam ben mi yanlış anladım konuyu öyleyse affola
    ASUS ROG STRIX Z790-F - Core i7 13700k - Corsair H115I RGB Platinum 280 mm CPU Cooler - Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (2x16GB) DDR5 5200Mhz - ASUS TUF 3070 OC - Kingston 120GB V300 SSD - Crucial MX300 750GB SSD - Corsair RM850 850W Fully Modular - Dualsense Controller - Corsair K100 RGB Keyboard- Logitech G Pro Wireless Gaming Mouse - Corsair Gaming MM300 Anti-Fray Cloth Gaming Mouse Pad - Hyperx Cloud Alpha Wireless Headset - LG 27GL850 27' Nano IPS 1440p 1ms - Phanteks Eclipse P500A Mesh
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daniel Faraday

hocam bf ve crysis 3 de 15 fps ile nasıl oynuyorsun en az 30 olması lazım ki oyunun akarak oynansın birde 45 e düşüyor demişsin lolde düşme değil yükselmiş hocam ben mi yanlış anladım konuyu öyleyse affola

battlefield 3 ve crysis 3 u oynamadigini varsayiyorum kardesim. lol onlarin yaninda mario olarak kaliyor grafik karsilastirmasinda.
    East Diamond 1 XhzR
  • Avg TuneUp 2014 programını bir deneyin isterseniz yararını görebilirsiniz ayrıca bilgisayarınızı kucağınızda ya da yatakta değil de masa da oynarsanız o da farkettirebilir benim de fps problemim vardı Avg TuneUp kullanmaya başladığımdan beri son ayarlarda 80-90 fps tflerde 70-75 arası fps alıyorum. Bilgisayarımda Dell 5521

quote:

hocam bf ve crysis 3 de 15 fps ile nasıl oynuyorsun en az 30 olması lazım ki oyunun akarak oynansın birde 45 e düşüyor demişsin lolde düşme değil yükselmiş hocam ben mi yanlış anladım konuyu öyleyse affola

battlefield 3 ve crysis 3 u oynamadigini varsayiyorum kardesim. lol onlarin yaninda mario olarak kaliyor grafik karsilastirmasinda.

hocam anladım dediğini ve oyunları baya oynadım 15 fps ile bir oyunu oynayamazsın diyorum ben sen başka bir şey demişsin
    ASUS ROG STRIX Z790-F - Core i7 13700k - Corsair H115I RGB Platinum 280 mm CPU Cooler - Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (2x16GB) DDR5 5200Mhz - ASUS TUF 3070 OC - Kingston 120GB V300 SSD - Crucial MX300 750GB SSD - Corsair RM850 850W Fully Modular - Dualsense Controller - Corsair K100 RGB Keyboard- Logitech G Pro Wireless Gaming Mouse - Corsair Gaming MM300 Anti-Fray Cloth Gaming Mouse Pad - Hyperx Cloud Alpha Wireless Headset - LG 27GL850 27' Nano IPS 1440p 1ms - Phanteks Eclipse P500A Mesh
  • Sakın ola rivatuner, overlock yapma
    Eski laptop ta biraz şahlandırayım derken %5-7 civarında yapmama rağmen cort etti.
    Bu aldığımda aşağı yukarı aynı konfigrasyona sahip işlemci farklı ama ekran kartı 740m, ve fps çok dikkat etmedim ama aşağı yukarı aynıdır 45-50dir. Her zaman suçu donanıma yüklemeyin, oyun ne kadar optimize olursa verdiği grafiğe göre karta bindirdiği yük o kadar spesifik olur. Yani sorunu kendinizde aramayın.

Ha bu arada değinmek gerekirse işlemcinin etkisi çok fark yaratmıyor. Benchmarklarda adamlar denemişler aynı ekran kartına vasat işlemci ile hayvani işlemci arasında 4-5fps yi geçmemiş fark ama ekran kartı modelleri arasında geçiş yapınca 10-20/30-40fps ye kadar çıkabildiği görülmüş (link istemeyin atamam birkaç farklı konuda okumuştum kendim incelemedim ama genel yargı böyle)

Mümkün olduğu kadar gereksiz şeyleri kapatın misal AA ya gerek yok bence doku kalitesi yüksek olsun shadowlarıda salla gitsin , overlock a (laptop için) bulaşmadan oyunu oyna. (bence)

• quote:

quote:

quote:

hocam anladım dediğini ve oyunları baya oynadım 15 fps ile bir oyunu oynayamazsın diyorum ben sen başka bir şey demişsin

oyun ici kontrol etmedim karti almadan once kartin benchmark testinde ki degerlerini soyledim de battlefield 3 ultra da gram kasma derdi olmadan oynuyorum gayet akici. crysis 3 te kasiyor mediumda 0 kasma ile yag gibi oynuyorum ultra da kasiyor fakat yine high ta oynayabiliyorum.
    East Diamond 1 XhzR

• quote:

Orijinalden alıntı: C2H5OH

Sakın ola rivatuner, overlock yapma
    Eski laptop ta biraz şahlandırayım derken %5-7 civarında yapmama rağmen cort etti.
    Bu aldığımda aşağı yukarı aynı konfigrasyona sahip işlemci farklı ama ekran kartı 740m, ve fps çok dikkat etmedim ama aşağı yukarı aynıdır 45-50dir. Her zaman suçu donanıma yüklemeyin, oyun ne kadar optimize olursa verdiği grafiğe göre karta bindirdiği yük o kadar spesifik olur. Yani sorunu kendinizde aramayın.

Ha bu arada değinmek gerekirse işlemcinin etkisi çok fark yaratmıyor. Benchmarklarda adamlar denemişler aynı ekran kartına vasat işlemci ile hayvani işlemci arasında 4-5fps yi geçmemiş fark ama ekran kartı modelleri arasında geçiş yapınca 10-20/30-40fps ye kadar çıkabildiği görülmüş (link istemeyin atamam birkaç farklı konuda okumuştum kendim incelemedim ama genel yargı böyle)

Mümkün olduğu kadar gereksiz şeyleri kapatın misal AA ya gerek yok bence doku kalitesi yüksek olsun shadowlarıda salla gitsin , overlock a (laptop için) bulaşmadan oyunu oyna. (bence)

aslinda oyle ama bir yandan da islemcinin etkisi cok buyuk. simdi ben turbo boost kapali iken 2 ghz ile muzk dinlemek + internette gezinmek + torrent + oyun yaptigimda dota ufaktan kasmaya basliyor. turbo boostu actigimda 3,1 ghz e gecince pc yag gibi sahlaniyor. o dedigin sadece oyunda etkili.

yani oyunu calistiran ekran karti ama arka islemleri yapan hala islemci .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tides Of Blood -- 15 Aralık 2013; 5:26:35 >
    East Diamond 1 XhzR

• quote:

quote:

quote:

quote:

oyun ici kontrol etmedim karti almadan once kartin benchmark testinde ki degerlerini soyledim de battlefield 3 ultra da gram kasma derdi olmadan oynuyorum gayet akici. crysis 3 te kasiyor mediumda 0 kasma ile yag gibi oynuyorum ultra da kasiyor fakat yine high ta oynayabiliyorum.

o fps sorunu bende arkada program açıkken oluyor LOL de bütün programları kapat sadece lol açık olunca bende yapmıyor bende çözemedim neden böyle yaptığını

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.