Şimdi Ara

LOJİK-1DERSİ (ÖDEV)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 Bitlik Bir Sayının mod(5)'ini Bulan Ve Sonucu Segment Display'de Gösteren Devreyi tasarlamam lazım anlayan arkadaşlar bi yardım edebilirse çok iyi olur

• proteus yardımcı olabilir sana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • proteus yardımcı olurda devreyi nasıl kurucam bilmiom okula gidip devreyi kurmam lazım çok saol yinede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baker_221 -- 23 Aralık 2013; 22:19:08 >
  • baker_221 B kullanıcısına yanıt
    3bitlik sayi: a2 a1 a0 olsun. 000 001 ... 111 e kadar giden bi tablo çiz.
    mod(5) çıkışı: m2 m1 m0 olsun. 000 001... 100(=> a=101 e karşılık) 000 ... diye devam ederek doldur tabloyu.
    m2 m1 m0 için doğruluk tablon elinde. m2 m1 ve m0 için (karnough map kullanabilirsin.) mantık fonksiyonları bul.

m2=a2.a1'.a0'
    m1=a2'.a1+a2.a1.a0
    m0=a2'.a0+a2.a1.a0' (veya daha sade halini bulabilirsin.)

display in her bacağı bir çizikteki ledini yakar. 7 çizik vardır. bu çizikleri abcdefg diye işaretle.
    aynı şekilde m2 m1 m0 için abcdefg gibi katot displat için 7 bit kod oluştur.
    a b c d ... g nin mantık fonksiyonunu yaz.

a2 a1 a0 için abcdefg çıktın oldu. bunları 7 segmentin bacaklarına bağla.
    burada yaptıklarımda hata olabilir veya daha sade yazılabilir. tasarım şöyle.
     LOJİK-1DERSİ (ÖDEV)

genelde 7 segment sürmek için satılan entegreler vardır ama bilmem hocan kullandırır mı? ben çizmeye üşendim.

devreyi kurmak için ve, değil ve veya entegreleri olması yeterli. bunların bir bacağı +5(genelde) biri 0v olur. datasheedlerinde var. Sanıyorum hocan bilgi verir. diğerleri normal girişlerdir.

youtube da birçok video bulabilirsin.

=örnek video=

kolay gelsin.

LOJİK-1DERSİ (ÖDEV)

• eyw kardeşim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KPSS DERS ÇALIŞMA PROGRAMI
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.