![]() Evde can sıkıntısından podcast yayını açmak istedim logo yapamadım. adobe illüstrator programını kurdum Lou's yerine Futbol yazacam youtube da örneklere baktım ama yazı yazma işini beceremedim. Türkçe programım var. Hangi adımları uygulamam gerekiyor yazı yazmak için. Yada daha basit bir site varsa oraya yönlendirirseniz sevinirim. |
Logo yapmak istiyorum hangi adımları uygulamalıyım

-
-
Lou's dışındakiler kalacak mı?
-
kalacak evet. beyaz yazılarıda silmek istiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zendo -- 16 Ocak 2021; 18:44:20 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O zaman bunu İllustrator ile değil Photoshop ile yapmalısın.
Photoshop kuruluysa anlatayım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Yılmaz1907O zaman bunu İllustrator ile değil Photoshop ile yapmalısın.
Photoshop kuruluysa anlatayım.
Onu da indirmiştim. Bu resmin üstünde rütuş yapacağım heralde? yazarsanız sevinirim hocam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet, öyle yapacağız.
Bana kalsa ben sıfırdan İllustrator veya Photoshop ile yeniden yapardım ama şimdi onu yazarak anlatmak uzunu sürer.
- Öncelikle resmin üzerine sağ tıklayıp birlikte aç/Photoshop u seçip açın.
-
Sonrasında bir kaç teknik var ama ben klonlama aracı ile olanı anlatayım.
İmleç ile klonlama aracı üzerine tıklayın, daha sonra alt tuşuna basarken siyah arkaplan üzerine tıklayın.
Silmek istediğiniz yazının üzerine gelerek mouse sol tuşuna basılı tutarak mouseyi hareket ettirin ve yazıyı komple silene kadar bu işleme devam edin.
Bu arada klonlama yaparken sadece siyah alanı kullanacaksınız. Hata yaparsanız Ctrl+Z tuşuna basarak geri alın ve alt tuşuna basarak aldığınız klonlama bölgesini değiştirin.
-
Buraya kadar tamamsa silerken çemberde meydana gelen boşluğu kapatmak için kement aracı ile pembe kısımdan oranın boyutuna uygun bir yeri seçip Ctrl+J tuşu ile kopyalayın. Daha sonra kopyaladığınız katmanı seçin ve döndürüp yerini ayarlayıp boşluğun olduğu yere yerleştirin.
Bu işlem de bittikten sonra imleç ile solda bulunan T harfine tıklayp yazma aracını alın, yazmak istediğiniz yere gelip tekrar tıklayıp Futbol yazın.
Taşıma aracını seçin, Üstten Pencere/Karakteri seçin ve oradan harflerin rengini, fontunu vs. ayarlayın. Sonra yazının üzerine gelip sağ altından çekerek boyutunu oraya uydurun.
Buraya kadar yazdıklarımı yaptıysanız, takıldığınız yer, olmayan bir şey varsa söylerseniz anlatırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yılmaz1907 -- 16 Ocak 2021; 19:43:39 > -
Hocam çok teşekkür ederim. Anlayacağım şekilde detaylı bir şekilde yazmışsınız. İlk defa fotoşop kullanan birisi olarak tüm işlemleri gayet kolayca yaptım. Programda kısıtlı yazı fontları olduğu için ortaya böyle birşey çıktı. Siz olmasanız bu da olmazdı. Başlangıç için gayet iyi duruyor,içime sindi. Proje ilerlerse geliştiririm elbet. Vakit ayırdığınız için tekrar teşekkürler. @Yılmaz1907
-
Rica ederim, önemli değil. Forumlar bunun için var zaten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X