Şimdi Ara

Logo yapımı yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • logo yapımını nasıl bir programla yapablirim, nasıl örnek bulablirim inşaat sektörü üzerine

• Adobe Photoshop cs4'ü kullanmanı tavsiye ederim. grafikerler.net üzerinde de örnek logo vb. bulabilirsin.
  • YDG'ninde dediği gibi Adobe Photoshop CS4 gayet iyi program. Vektörel çizimle logo yapacaksan Corel Draw x4 Kullanıyorum Öneririm. Fakat daha önce hiç uğraşmadıysan biraz zamanını alacak demektir. İyi Çalışmalar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeoDesign

YDG'ninde dediği gibi Adobe Photoshop CS4 gayet iyi program. Vektörel çizimle logo yapacaksan Corel Draw x4 Kullanıyorum Öneririm. Fakat daha önce hiç uğraşmadıysan biraz zamanını alacak demektir. İyi Çalışmalar...

Vektörel kullanacaksan dediği gibi Corel Drawı kullanmanı tavsiye ederim.
  • Adobe Photoshop CS4 veya CS5 Kullan :)
    Yada Fireworks Programı Var O Photoshop'un Basitleştirilmiş Hali Onda Daha Çabuk Logolar Yapabilirsin.
  • Eğer Photoshop veya Corel bilgisi yoksa arkadaşın nasıl logo yapabilecek bir anda :/
  • Logo yapımını açarken sanki o programları bilse logo yapabilecekmiş gibi söylüyosunuz. Logo en zor grafik olayıdır bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Yılların grafikerleri bile logo yaparken çok zorlanırlar. O yüzden soruyu logo zannedilen şekil olarak alıyorum. Gelelim arkadaşın asıl sorusuna hangi program.

Logo/logoya benzeyen şekil yapan birine photoshop, fireworks önerilemez. Bu iki programda logo yapılmaz. Lütfen yanlış yönlendirme olmasın. Logonun teknik özellikleri ne olmalıdırı incleyecek olursak fotoşopta logo yapılmaması gerektiğini anlarsınız. Sadece eğer logonun farklı bir kullanımı olacaksa 3d/web gibi orj logoyu alıp fotoşop ve 3d yazılımlarda logoyu modifiye edersizin. Ama sadece bir kullanım için.

Logo/logoya benzeyen şekil yapılacak program vektör özlü ve uzantısı bilumum yerde açılabilir olmalıdır. Bu anlamda şu anda sadece iyisinden zayıfına doğru gidiyorum. İllustrator, freehand ve corel. Yani dosyanız ai, pdf, eps, cdr, yada fh uzantılı olmalıdır.

Not logo neden önemli: Şirketinizin herşeyinin özeti logosudur. Hiç ciddi bir iş yaptığı halde gaydırıgubbak bir logosu olan firma gördünüzmü. Çünkü bir şirketle iş yapmaya başlarken sizi ilk logosu (kurumsalı) karşılar. İlk izlenim logodur. Eğer bir şirketin logosu bile baştan savmaysa %99 kendi işleri de baştan savmadır. En cahil insan bile bunun bilincine varabilir. Bu araştırmalarla insan psikolojisiyle belirlenmiştir. O yüzden logo yapmak bir sanattır. Çok güçlü bir eğitim, denge, desen, stilize ve tipografi bilgisi ister. O yüzdendirki büyük firmalar binlerce doları gözden çıkartır ve en iyisine logo yaptırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 11 Temmuz 2010; 16:56:57 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: feylosoft

Logo yapımını açarken sanki o programları bilse logo yapabilecekmiş gibi söylüyosunuz. Logo en zor grafik olayıdır bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Yılların grafikerleri bile logo yaparken çok zorlanırlar. O yüzden soruyu logo zannedilen şekil olarak alıyorum. Gelelim arkadaşın asıl sorusuna hangi program.

Logo/logoya benzeyen şekil yapan birine photoshop, fireworks önerilemez. Bu iki programda logo yapılmaz. Lütfen yanlış yönlendirme olmasın. Logonun teknik özellikleri ne olmalıdırı incleyecek olursak fotoşopta logo yapılmaması gerektiğini anlarsınız. Sadece eğer logonun farklı bir kullanımı olacaksa 3d/web gibi orj logoyu alıp fotoşop ve 3d yazılımlarda logoyu modifiye edersizin. Ama sadece bir kullanım için.

Logo/logoya benzeyen şekil yapılacak program vektör özlü ve uzantısı bilumum yerde açılabilir olmalıdır. Bu anlamda şu anda sadece iyisinden zayıfına doğru gidiyorum. İllustrator, freehand ve corel. Yani dosyanız ai, pdf, eps, cdr, yada fh uzantılı olmalıdır.

Not logo neden önemli: Şirketinizin herşeyinin özeti logosudur. Hiç ciddi bir iş yaptığı halde gaydırıgubbak bir logosu olan firma gördünüzmü. Çünkü bir şirketle iş yapmaya başlarken sizi ilk logosu (kurumsalı) karşılar. İlk izlenim logodur. Eğer bir şirketin logosu bile baştan savmaysa %99 kendi işleri de baştan savmadır. En cahil insan bile bunun bilincine varabilir. Bu araştırmalarla insan psikolojisiyle belirlenmiştir. O yüzden logo yapmak bir sanattır. Çok güçlü bir eğitim, denge, desen, stilize ve tipografi bilgisi ister. O yüzdendirki büyük firmalar binlerce doları gözden çıkartır ve en iyisine logo yaptırır.

Sonuna dek katılıyorum.
    Logo yapacak arkadaşa tavsiye piyasadaki logoları incelemesini öneririm.

Her türlü özetleyen ve amacını belli eden bir logo.2 yazısı roma rakamı içindeki silüet silahlı ve şapkalı bir adam A harfleri kurşuna benziyor gibi bir çok ayrıntı var bu logoda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratgun -- 11 Temmuz 2010; 19:33:08 >

• ::)) baya bi yazı olmuş okudum bakalım inceleyeceğm sağollun
  • adobe photoshop cs4 le yapabilirsin
  • ILLUSTRATOR KULLANMA FIRSATIM OLDU AMA PEK ANLAMADIM YA

CESITLI SEYLER VARMI ILLUSTRATORDE
  • Ne gibi çeşitli şeyler. Çizim illustrasyon/tasarım alanında dünyada en çok kullanılan ve en nitelikli yazılım illustratordur. 1985'den beri alanında bir numaradır.

Bu arada gözümden kaçmıyor hala logo yapmaya çalışan adama fotoşop öneriyorsunuz. Neyse abilik görevimizi yerine getirelim konuyu açalım:

Fotoşopta yapılan iş bitmapdir. Yani pixel bazlıdır büyütüp küçülttükçe hatta döndürseniz dahi sürekli bozulur. Aynı işi hem kartvizitte hem bir posterde kullanamazsınız. Her kullanım için ayrı çalışmanız lazım. Tüm özeninize rağmen küöük yazılarda hep merdiven gibi kırık kırık gözükecektir. Ki bu sorunlardan sadece biri çalışma rahatlığı renkler vb. onlarca daha konu var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 13 Temmuz 2010; 20:16:49 >
  • bi de pavır poirt var
  • quote:

Ne gibi çeşitli şeyler. Çizim illustrasyon/tasarım alanında dünyada en çok kullanılan ve en nitelikli yazılım illustratordur. 1985'den beri alanında bir numaradır.

Bu arada gözümden kaçmıyor hala logo yapmaya çalışan adama fotoşop öneriyorsunuz. Neyse abilik görevimizi yerine getirelim konuyu açalım:

Fotoşopta yapılan iş bitmapdir. Yani pixel bazlıdır büyütüp küçülttükçe hatta döndürseniz dahi sürekli bozulur. Aynı işi hem kartvizitte hem bir posterde kullanamazsınız. Her kullanım için ayrı çalışmanız lazım. Tüm özeninize rağmen küöük yazılarda hep merdiven gibi kırık kırık gözükecektir. Ki bu sorunlardan sadece biri çalışma rahatlığı renkler vb. onlarca daha konu var.

YINEDE BEN PHOTOSHOP'DA YAPMAYA CALISIYORUM HOCAM LOGOLARI ALISTIM YA BIRDE
    ILLUSTRATOR BIRDE INDESIGN VAR ONLARDA LOGOLARI NASIL YAPARIZKI ?
    NASOLSA WEB TASARIM'DA O KADAR INCELENMEZ HERALDE - DERGI, BROSUR GIBI SEYLERDE HOCAMA KATILIYORUM ILLUSTRATOR KULLANILMALI AMA WEB TASARIMDA PHOTOSHOP DAHA BASIT GIBI GELIYOR

HOCAM BOZULMA VAR COK HAKLISINIZ AMA BU SEFER BASTAN DUZENLIYORUM ZAHMETLI AMA :D

ADOBE CS5 PAKETI ILE ILGILI KITAPLAR SATILIRMI ACABA BUTUN SURUMLERIN KITAPLARI VARMIDIR SATILAN ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuRock 2010... -- 14 Temmuz 2010; 0:42:45 >

• The Logo Creator V5 Öneririm
  • Şimdi tasarım ve logodan bahsederken işin temeline girmeyeceğim. Sadece bir nokta belirteceğim sadece program bilerek logo yapamazsınız. Program bilmeyen ama tasarım bilen adam logo yapar. Ama tasarım bilmeyen program bilen adam logo yapamaz. Bu konuyu geçiyorum:)

Web olsun, 3D olsun, video olsun logolar vektörel hazırlanır. Yani o parlak havalı AMD, NVDİA logoları bile orjinalleri sade vektörel logolardır. 3d katkılı efektli logolarda çalışılır sadece yerine göre o iş yapılır konur ama yazışmalarda resmi durumlarda logo hep tektir. Birde yeni yeni 3d etkili logolar görmeye başladık. UPS gibi. O logoların belki kendileri yine vektöreldir ama o firmaların o logoları bastıracak gücü vardır. Küçük/orta boy bir işletmeye öyle logo hazırlamaya kalkarsanız adamı matbaa masrafıyla batırırsınız. Özel renkler vb kullanılması lazımki o etki ve renkleri logo kaybetmesin ciddiyetini korusun. Bu da ancak büyük firmaların altından kalkacağı bir konudur.

Gelelim adobe yazılımlarına şimdi hocam baskıya yönelik tasarımda (artık web ve interaktif ortamlarda da) indesign kullanılmalıdır. Bir anlamda ürettiğiniz şeyleri bir tasarıma/mizanpaja dönüştürüp baskıya/elektronik ortama gönderdiğiniz yazılım (adobenin önerisi) yine indesigndir (Id). Ama weble uğraşan adamın indesignle işi olurmu o kendi bilceği iştir.

İllustratore (ai) gelirsek muhteşem bir programdır. Ama asıl işi çizmektir. Yani aslına bakarsan broşür için bile uygun yazılım değildir. Lakin İllustratorde web için muhteşem tasarımlar yapabilirsiniz. Fotoşoptan on kat daha kullanışlı (bu anlamda) dır. Ve çok daha beceriklidir eğer işin içinde tasarım/çizim/illustrasyon varsa. Ben şahsen sadece logo ve illustrasyonlarımı ai de yapıyorum. Asıl işim olan dergiyide indesignde yapıyorum. Fotoşopu yalnız foto rötuş/düzenleme ve manipülasyon için kullanıyorum. Yani hayatıma ai ve id girdiğinden beri (freehandle başlamıştım) Ps'yi artık kullanmıyorum desem yanlış olmaz.

Yani iyi kötü bilgim olan grafik yazılımlarıyla ne yapılır daha doğrusu ne daha iyi yapılır dersek şöyle bir liste yapayım:

Photoşop: Foto düzenleme/rötuş/manipüle, bitmap illustrasyon,
    Ai: İllustrasyon, çizim, logo, Baskı web ve prodüksiyone yönelik tasarım yönü güçlü çalışma.
    Id: Genel tasarım, Baskıya yönelik tüm işler, Forma/montaj, özellikle çok sayfalı işler, İnteraktif tasarım
    Quark: Genel tasarım, Baskıya yönelik tüm işler, Forma/montaj, özellikle çok sayfalı işler
    Freehand:İllustrasyon, çizim, logo, Baskı
    Corel Draw:İllustrasyon, çizim, logo, Baskı işleri (bu yazılımda türkçe tireleme özelliği yoktur kesinlikle önermem)
    Fireworks: İnternet grafiği/tasarımı, Basitçe fotoşopun internet versiyonu:)

Kitap soruna gelirsek, adobenin Türkiye temsilcisi medyasofttur. Onun kitaplarını alabilirsin sürümü önemseme CS3 ve üstü olursa farketmez. Ayrıca adobenin Türkçe yardım pdfi vardır bir çok programı için örneğin ai için:http://help.adobe.com/tr_TR/illustrator/cs/using/index.html

quote:

Orijinalden alıntı: Xwdesigned_

The Logo Creator V5 Öneririm

O tür programlarla yapılan şey logo olmaz. Çünkü logo sizin marka imajınızdır. Fabrikasyon olarak yapılacak bir şey değildir. logo renginden amblemine kadar sizi temsil etmiyorsa ortada zaten bir logo yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 14 Temmuz 2010; 23:49:05 >

• Reklamcılar logo tasarımlarında genellikle Photoshop ve İllistrator kullanıyolar.Sıfırdan oturup öğrenmek uğraştırabilir karışıktır programlar.
  • quote:

Şimdi tasarım ve logodan bahsederken işin temeline girmeyeceğim. Sadece bir nokta belirteceğim sadece program bilerek logo yapamazsınız. Program bilmeyen ama tasarım bilen adam logo yapar. Ama tasarım bilmeyen program bilen adam logo yapamaz. Bu konuyu geçiyorum:)

Web olsun, 3D olsun, video olsun logolar vektörel hazırlanır. Yani o parlak havalı AMD, NVDİA logoları bile orjinalleri sade vektörel logolardır. 3d katkılı efektli logolarda çalışılır sadece yerine göre o iş yapılır konur ama yazışmalarda resmi durumlarda logo hep tektir. Birde yeni yeni 3d etkili logolar görmeye başladık. UPS gibi. O logoların belki kendileri yine vektöreldir ama o firmaların o logoları bastıracak gücü vardır. Küçük/orta boy bir işletmeye öyle logo hazırlamaya kalkarsanız adamı matbaa masrafıyla batırırsınız. Özel renkler vb kullanılması lazımki o etki ve renkleri logo kaybetmesin ciddiyetini korusun. Bu da ancak büyük firmaların altından kalkacağı bir konudur.

Gelelim adobe yazılımlarına şimdi hocam baskıya yönelik tasarımda (artık web ve interaktif ortamlarda da) indesign kullanılmalıdır. Bir anlamda ürettiğiniz şeyleri bir tasarıma/mizanpaja dönüştürüp baskıya/elektronik ortama gönderdiğiniz yazılım (adobenin önerisi) yine indesigndir (Id). Ama weble uğraşan adamın indesignle işi olurmu o kendi bilceği iştir.

İllustratore (ai) gelirsek muhteşem bir programdır. Ama asıl işi çizmektir. Yani aslına bakarsan broşür için bile uygun yazılım değildir. Lakin İllustratorde web için muhteşem tasarımlar yapabilirsiniz. Fotoşoptan on kat daha kullanışlı (bu anlamda) dır. Ve çok daha beceriklidir eğer işin içinde tasarım/çizim/illustrasyon varsa. Ben şahsen sadece logo ve illustrasyonlarımı ai de yapıyorum. Asıl işim olan dergiyide indesignde yapıyorum. Fotoşopu yalnız foto rötuş/düzenleme ve manipülasyon için kullanıyorum. Yani hayatıma ai ve id girdiğinden beri (freehandle başlamıştım) Ps'yi artık kullanmıyorum desem yanlış olmaz.

Yani iyi kötü bilgim olan grafik yazılımlarıyla ne yapılır daha doğrusu ne daha iyi yapılır dersek şöyle bir liste yapayım:

Photoşop: Foto düzenleme/rötuş/manipüle, bitmap illustrasyon,
    Ai: İllustrasyon, çizim, logo, Baskı web ve prodüksiyone yönelik tasarım yönü güçlü çalışma.
    Id: Genel tasarım, Baskıya yönelik tüm işler, Forma/montaj, özellikle çok sayfalı işler, İnteraktif tasarım
    Quark: Genel tasarım, Baskıya yönelik tüm işler, Forma/montaj, özellikle çok sayfalı işler
    Freehand:İllustrasyon, çizim, logo, Baskı
    Corel Draw:İllustrasyon, çizim, logo, Baskı işleri (bu yazılımda türkçe tireleme özelliği yoktur kesinlikle önermem)
    Fireworks: İnternet grafiği/tasarımı, Basitçe fotoşopun internet versiyonu:)

Kitap soruna gelirsek, adobenin Türkiye temsilcisi medyasofttur. Onun kitaplarını alabilirsin sürümü önemseme CS3 ve üstü olursa farketmez. Ayrıca adobenin Türkçe yardım pdfi vardır bir çok programı için örneğin ai için:http://help.adobe.com/tr_TR/illustrator/cs/using/index.html

quote:

Orijinalden alıntı: Xwdesigned_

The Logo Creator V5 Öneririm

O tür programlarla yapılan şey logo olmaz. Çünkü logo sizin marka imajınızdır. Fabrikasyon olarak yapılacak bir şey değildir. logo renginden amblemine kadar sizi temsil etmiyorsa ortada zaten bir logo yoktur.

SAĞOLUN HOCAM BIRSURU BILGI OGRENDIM SIZDEN AMA BEN YINEDE CEKINIYORUM ILLUSTRATOR'DEN SANKI KARMASIK GIBI GELIYOR BANA
    ASLINDA EGITIM VIDEOLARINI IZLERSEM HERALDE OGRENIRIM

SAGOLUN PDF ICIN :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Manwë

Reklamcılar logo tasarımlarında genellikle Photoshop ve İllistrator kullanıyolar.Sıfırdan oturup öğrenmek uğraştırabilir karışıktır programlar.

Reklamcıların işi reklam yapmaktır. Reklamcının değil görsel tasarımcının programlarla işi olur. Sizin reklamcı diye tarif ettikleriniz genelde tabelacı ve digital çıktıcılarıdır lakin onlar gram reklamcılıktan anlamaz. Reklam materyali ürettikleri için kendilerini reklamcı sanırlar:). Bu iş memleketimizde bu derece amatör yapılır işte. İşi yapan adamın ne iş yaptığından bile haberi yoktur. Zaten herhangi bir kişi saydığım özel nedenler dışında fotoşopta logo yaptığını söylüyorsa onun grafikerlikle herhangi bir ilişkisi yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 15 Temmuz 2010; 0:13:54 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Manwë

Reklamcılar logo tasarımlarında genellikle Photoshop ve İllistrator kullanıyolar.Sıfırdan oturup öğrenmek uğraştırabilir karışıktır programlar.

Reklamcıların işi reklam yapmaktır. Reklamcının değil görsel tasarımcının programlarla işi olur. Sizin reklamcı diye tarif ettikleriniz genelde tabelacı ve digital çıktıcılarıdır lakin onlar gram reklamcılıktan anlamaz. Reklam materyali ürettikleri için kendilerini reklamcı sanırlar:). Bu iş memleketimizde bu derece amatör yapılır işte. İşi yapan adamın ne iş yaptığından bile haberi yoktur. Zaten herhangi bir kişi saydığım özel nedenler dışında fotoşopta logo yaptığını söylüyorsa onun grafikerlikle herhangi bir ilişkisi yoktur.

Ayrıntıya girmek istemedim reklamcılık ajanslarını çoğu grafik işleriyle uğraştıkları için yazdım.Yazları bende ajansta çalışıyorum.Halkla İlişkiler Ve Tanıtım okuyorum işin içindeyim yani.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.