Şimdi Ara

LOGITECH-Z906'cılar BURAYA!!! (221. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.635
Cevap
70
Favori
324.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 219220221222223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kaisersoze81

Denemedim yakın arkadaşım zaten. Çalışıyor demişti. İade de alırım diyor da belki bit çözümü vardır. Bir şryi yanlış mı yapıyorum acaba

pc nin ses ayarlarına da bir bakın ordan da ayar istiyor olabilir

• black100 B kullanıcısına yanıt
    Ya arkadaş dekoderden subwooferın sesini en kısığa getirmiş karısının korkusuna. Hiç biriniz de söylemiyorsunuz:)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaisersoze81

Ya arkadaş dekoderden subwooferın sesini en kısığa getirmiş karısının korkusuna. Hiç biriniz de söylemiyorsunuz:)

doğrudur ses kısıkta bile fena bas vuruyor

• arkadaşlar merhaba. bugün bende sipariş verdim z906 için. aleti pc de kullanacağım. pc için soundblaster ae7 ses kartı aldım. bağlantı için aklıma tkaılan bir konu var sadece. sistemi bilgisayara 6 kanal kablo ile bağlamak ve optik kablo ile bağlamak arasında anlaşılır bir fark var mıdır? ses kartımda optik giriş de var, haliyle eğer arada fark varsa direkt optik kablo alıp onunla bağlantıyı yapmak daha güzel olur diye düşünüyorum.

• mejuck kullanıcısına yanıt

Optik bağlantı ile jak bağlantıları arasındaki fark birinin dijital, diğerinin analog olması. Yani optik bağlantı yaptığınızda ses kartınız sesi işlemeyecek. Sadece binary dataları (1'ler ve 0'lar, dijital ses dataları) ses sistemine gönderecek. Ses, sisteme gelene kadar herhangi bir kayıp yaşamamış olacak ve ses sisteminin kendi dac (digital to analog converter)'ı ile analog sese dönüştürülüp uydulara gönderilecek. Ses sinyalinin hoparlörlere kayıpsız ulaşması için güzel bir yöntem ama tüm ses kalitesi hoparlör sistemindeki dac'a bağlı oluyor, ses kartı by-pass ediliyor. Bence o kadar fiyatı olan bir ses kartı almışken kullanın derim. Analog bağlantı yaptığınızda bu sefer binary datalar ses kartı üzerinde analog veriye dönüşüp hoparlörlere direkt elektrik sinyali olarak aktarılıyor. Yani uydulara gidecek ses sinyali hazır bir şekilde geliyor. Burada da tek sıkıntı kullanılan kablolar. Kaliteli ses kablosu kullanırsanız ses elektrik sinyali olarak gittiği için kayıp minimum seviyede kalır. Ama optik kablo için kablo kalitesi çok önemli değil. En fazla kablonuz uzun ömürlü olur. Dijital veri (1-0) gönderdiği için kayıp diye bir şey söz konusu değil. Ses kartının fiyatının hoparlör sisteminin fiyatına yakın olduğu düşünülürse muhtemelen ses kartı sesi daha iyi işleyecektir. Arada nasıl fark olacak merak ediyorsanız da ucuzundan bir optik kablo ile deneyebilirsiniz.

• Kumanda sorunu yaşayan orjinali pahalı diye alamayan varsa aliexpreste blackfriday kuponu veriliyor 4dolar. 50 liraya geliyor düzgün bir yedek kumanda aynısı tR de 190 liraya satıyorlar.

Herşeyi kargosu vergiside dahil bunu 50 tl ye aldım ben mesela.sepette vergiyide baştan ödemiş oluyorsunuz gümrükte sorun olmadan kapınıza direk geliyor.Bilmeyen kumanda arıyanlar yararlansın

aliexpress.com
    71.5TRY 14% OFF|Uzaktan kumanda Logitech Z906 5.1 ev sineması Subwoofer ses ses hoparlörü doğrudan kullanım|Remote Controls| - AliExpress
    https://tr.aliexpress.com/item/1005002046136186.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.d1134c4dHTRKUc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH | equ* -- 12 Kasım 2021; 17:9:7 >
  • Arkadaşlar,

2014 yılından beri Z906 kullanıcısıyım, üründen çok memnunum.

Yaşadığım bazı deneyimleri, ufak tefek sorunları ve püf noktalarını cihazı yeni almış ya da alacak arkadaşlara ve tüm kullanıcılara anlatmak istiyorum;

Z906' ımı 15 m2 salonumda, kendi çapımda kurduğum projeksiyonlu sinema salonu sistemimde kullanıyorum.

İlk kurulumumda; bazı tavsiyeler üzerine bas hoparlörü direk tahta parke sert zemin üzerine koymuştum, yıllarca böyle kullandım, baslar gerçekten çok güçlü idi. Fakat bas volümü 4 veya 5. seviye, ses volümü 4. seviye olmasına rağmen, bas seslerin olduğu sahnelerde kulağa hoş gelen kuvvetli bas seslerin yanında, sebebini anlayamadığım işitme duyumu rahatsız edici gereksiz titreşimler meydana geliyordu. 

Bas hoparlörün yerini değiştirdim, ayarlarla oynadım, ne yaptımsa sorun düzelmedi.

Yaşadığım diğer sorun;

Bir gün ses volümünü 6. seviyeye getirip duvarları titreten aksiyon filmi seyrederken üst katta ki komşum kapıma gelip sesten rahatsız olduğunu, duvarların titrediğini söyledi.

Komşum haklıydı. Ama ses volümünü düşürmek de tüm zevki alıp götürüyordu.

Bir gün aklıma şöyle bir fikir geldi;

Bas hoparlörün gereksiz titreşimlerini emecek bir kumaş veya halı üzerine koysam yukarıda anlattığım sorunlara çare olur mu diye ve şunu yaptım;

Evde yumuşak ve kalın bir kumaş vardı, onu dört kat yapıp bas hoparlörün altına koydum.

Evet arkadaşlar inanmayacaksınız ama, ve sonuç başarı.

Son 1 yıldır bu şekilde kullanıyorum, şu anda bas hoparlörün altında 4 katlı bir kalın kumaş var, rahatsız edici gereksiz bas titreşimler kumaş tarafından emildiği için artık sorun olmuyor, duvarlar titremediği için üst katta ki komşum da artık şikayete gelmiyor, bu yaptığım eylem istediğim yumuşak, derin ve kuvvetli basları almama kesinlikle engel olmadı.

Aksiyon filmi seyrederken Z906 ayarlarım şöyle; Bas ayarı 5 veya 6. volüm, ses volümü ise filmin kaydına göre bazen 4, bazen 5, bazen de 6. seviye.

Tabii ki ses volümünü 7-10 arası seviyeye getirirsem duvarların titremesini hiçbir şey engelleyemez, komşunun yine rahatsız olacağı büyük ihtimal.

Ama şunu kesin olarak söyleyebilirim; bas volümü 5 de, ses volümü 6 da artık üst kat komşum şikayete gelmiyor, kendisinden de teyit aldım.

Bilmeyen arkadaşlar için;

Bas, ön, merkez ve arkada ki hoparlörün ses seviyeleri sırayla kumanda daki "level" ve "ses arttır-eksilt" düğmelerinden ayarlanıyor, level' a her bastığınızda hangi hoparlör grubu ayarını yapacağınız yönetim panelin de şekillerle gösteriliyor. 

Diyelim ki siz BAS volümü: 5, arka 2 hoparlörün volümünü: 7 yaptınız, kumandadan ses seviyesi 1 arttırdığınız da tüm hoparlörlerin ses seviyesi sizin ayarladığınız noktadan itibaren artar, yani bas volümü 6, arka hoparlörler 8 olur. 

Diğer önemli nokta;

5.1 ön, arka, bas ses volüm ayarlarını yalnızca 5.1 ses kayıtlı bir film oynarken yapabiliyoruz, filmi durdurayım ayar yapayım olmuyor.

"En iyi hoparlör yerleşimi nasıl olur ?" araştırmalarımdan sonra,

Hoparlör yerleşimim şu şekilde;

Bas hoparlör ön-sağ da yer seviyesinde, yan duvardan 50 cm uzakta.

Ön sol ve sağ hoparlörlerin yerden yüksekliği oturma konumuma göre kulak seviyesinde, (80 cm) aralarında 3 metre mesafe var, duvara monteli.

Ses uzmanları; ön sol ve sağ hoparlörlerin yüksekliğinin oturma konumuna göre kulak seviyesinde, aralarında ki mesafenin ise en az 2 metre olmasını tavsiye ediyorlar, daha genişletebilirsiniz ama daraltmayın. Benim kendi görüşüm, her ikisini de denedim 3 metrenin 2 metreden daha iyi olduğuna kanaat getirdim, Film sahnesinde soldan sağa gitmekte olan bir nesnenin etkisini daha iyi hissediyorum. Merkez hoparlör ise ikisinin ortasına,.

Merkez hoparlörün ön sol ve sağ hoparlörle yükseklik olarak aynı seviyede olması tavsiye ediliyor.

Benim Ön Merkez hoparlörüm; mecburiyetten yerden 50 cm yukarıda, ön 2 hoparlörün ortasında, rafta.

Arka 2 hoparlörüm duvara monteli, oturma konumuma göre arkada kalıyor, yerden yükseklik 170 cm, hoparlör aşağıya eğik arka-ortada ki izleyicilere bakıyor.

Salonum 5x3 metre ölçülerinde küçük oda olduğu için arka hoparlörler için böyle bir yerleşim benim için en iyisi.

Eğer salonum yeterince büyük olsaydı arka hoparlörleri oturma konumuna göre kulak hizasına koymak en doğrusuydu.  

Diğer ipucu;

Uzmanların tavsiyesi; hoparlörlerinizi çok duvara yanaştırmak kulağa hoş gelmeyen BOM etkisi yaratır, eğer benim gibi duvara monte etmek zorunda kalırsanız hoparlörlerin yönünü en ortada ki izleyiciye bakacak şekilde çevirin, bu etkiden kurtulursunuz.

Son söz:

Arkadaşlar;

Gördüğünüz gibi evin durumundan dolayı uzmanların tavsiyesine tam olarak uyamasam da, %80 oranında uyduğumu düşünüyorum, buna rağmen Z906 dan gerçekten harika sesler alıyorum.

Gerek aksiyon, gerekse de müzikal filmler de derin baslar ve diğer sesler çok çok iyi.

Hele son seyrettiğim "Last Night in Soho" müzikal filmin Dolby digital 5.1 versiyonunda, Z906 tüm yeteneklerini ortaya döküyor, harika müzikler.

Benim anlattıklarım mutlaka en doğrusudur demek değildir, ben sadece deneyimlerimi n sonucunda memnuniyetimi anlattım. Herkesin evinin şekli eşyaları farklı olduğu için ses tınısı da farklı olacaktır.

Yine de anlattıklarımın faydası olacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 26 Aralık 2021; 13:34:52 >

• Ertuğrul Yağuz E kullanıcısına yanıt

Ben 2014 yılında ilk aldığım günden beri "APC akım korumalı priz" e takıp kullanıyorum, şükür herhangi bir sorun yaşamadım.

Arkadaşlar Türkiye ortamında elektrik dalgalanmalarına güven olur mu, böyle kıymetli bir aleti "akım korumalı priz" le korumanızı tavsiye ediyorum.

Z906 şu anda olmuş 5000 TL civarı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 12 Aralık 2021; 19:24:14 >
  • fitamino kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com/logitech-z906-cilar-buraya--50807002-221#151413225

• ozgurshn O kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com/logitech-z906-cilar-buraya--50807002-221#151413225

• Arkadaşlar orjinal kablosu koptu nereden bulabilir alabilirim yardımcı olurmusunuz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Necoti kullanıcısına yanıt

Güç kablosumu koptu sesmi? Kopan kabloyu fotoğraf atsan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FiRARDA kullanıcısına yanıt
    3 lü stereo ses kablosu koptu 😥

• kayamtky K kullanıcısına yanıt

şuan 5800... daha da artar bu gidişle. kıymetini bilin Z906 sahipleri.

• Necoti kullanıcısına yanıt

Orginal almana gerek yok 3adet kaliteli kablo al güzelce tak aynı işi görür

Rica etsem link atarmısınız 🙏

• 3.5mm ses kablosu uzunluğunu sen belirle 3adet al

teşekkürler:)

Rica etsem bluetooth adaptörde önerebilirmisiniz ucuz bişey

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 219220221222223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.