Şimdi Ara

Logitech Z5500 ve Creative X-Fi'nin efsane sorunu geri döndü DTS !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, gençler, kardeşler öncelikle aranızda yeni değilim bunu belirtmek isterim. Sadece eski hesabıma ulaşamıyorum
    Daha önce pek çok kez sorulmuş lakin bilgiler ya eksik kalmış ya da anlayan çekip gitmiş açıklama yapılmadan kolu kanadı kırık bırakılmış konularla kaynıyor forum.
    Ben görsellerle elimden geldiğince derdimi anlatmaya çalışacağım
    iki sene önce ikinci el logitech z5500 satın aldım , yanında arkadaş bana bu kartı da hediye etti

hiç sıkıntısız baya uzun bir süre kullandım ama bugün konuları gezinirken gördüm ki çoğu arkadaş bu dertten yakınıyor.
    dts sorunu yine araştırdığım diğer konularda çözümü aradım defalarca driver güncelledim

yok arkadaş nuh diyor peygamber demiyor.

ne yaptım ne ettim yine de olmuyor olmuyor olmuyor

logitech ses kartına optik kablo ile bağlı
    1

2

3

4

5

6

7 kullanım klavuzu

8 driver Cd

yok arkadaş cd kurdum olmuyor , creative autoUpdate ile çektim yok. sitesine girdim el ile 2014 tarihli driverlerı çektim yine de çıkmadı: dts, doloby vb. şeyler audiocontrol panel de.

sistemim win7 64b pro

vlc powerdvd k-lite yüklü

yardım edin bana dts keyfini yaşamak istiyorum

• Tam olarak dts keyfini yaşabilmen için sana lazım olan iki şey var 1. dts kotlanmış bir film 2.power dvd) ses kartında dts ye müdahale edemezsin zaten anakartında optik çıkış varsa bağlantıyı ordan da yapabilirsin optik baglantıda ister ses kartından ister anakarttan yap kalite değişmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • by_ager34 kullanıcısına yanıt
    Ya hoca bendede aynı sistem var. Kart ise pro olan modeli. Film açarken sıkıntı yok ama müzik işini halledemedim ona yardımcı olur musunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: by_ager34

Tam olarak dts keyfini yaşabilmen için sana lazım olan iki şey var 1. dts kotlanmış bir film 2.power dvd) ses kartında dts ye müdahale edemezsin zaten anakartında optik çıkış varsa bağlantıyı ordan da yapabilirsin optik baglantıda ister ses kartından ister anakarttan yap kalite değişmez

zaten optik kablo ile bağlı , ama aynı kart ile dts keyfi yaşayabilen varken bende neden o yazı çıkmıyor , auto control panel neden çok az seçeneği içinde barındırıyor ?

benim şimdilik bulabildiğim tek suçlu harici ses kartım.

onboard ses kartım çok boktan ona hiç girmeyelim
  • Hocam sesi optik çıkış dan alacaksan ses kartı ve onboard farketmez ikisininde kalitesi aynı olacaktır inan hiç birşey farketmez iş logitek'in dekoderinde bitiyor zaten gelen optik sinyali dts ye çeviriyor hepsi bu

• quote:

Orijinalden alıntı: fb__ömer

Ya hoca bendede aynı sistem var. Kart ise pro olan modeli. Film açarken sıkıntı yok ama müzik işini halledemedim ona yardımcı olur musunuz?

Müzik işi derken kardeş bu karttan Müzik dinlerken çok fazla verim beklemeyin derim açıkcası zira üst sınıf kartlarla bile tatmin edici bir ses kalitesine erişilemiyor ya duyduğunla idare edeceksin yada çıtayı yükseltip pro kartlara yöneleceksin'ki bu bile çözüm olmuyor

Öyle değil yahu. Dts açarken film de sıkıntı olmuyorda. Dts kodlu müzikleri beceremiyorum. Onu sormuştum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fb__ömer

Öyle değil yahu. Dts açarken film de sıkıntı olmuyorda. Dts kodlu müzikleri beceremiyorum. Onu sormuştum

Müzikleri dvd oynatıcı programla açmanızı tavsiye ederim

cyberlink dvd pro falan yüklemiştim(kmplayer ve classic media player yükledim). İşte ac3 filter ayarları falan vardı. Bir kere yapmıştım onu ama nasıl yaptığımı hatırlamıyorum. O konuda yardımcı olur musunuz diyorum yani.
  • forum.donanimhaber.com/m_26865187/tm.htm

• yine de benim soruma cevap olmadı
    ben bu kontrol ekranını nasıl açacağım
    nasıl dts formatları müzikleri dinleyeceğim
    bazı arkadaşların vermiş olduğu ekran görüntülerini ben yapamıyorum
    yani logitech decoder ekranında sadece doloby digital ekranı var dts yazmıyor.
  • olay şudur arkadaşlar

bende ki ise bu

bu kartı kullanıp da bu sorunu çözebilmiş insan evladı var mı ? var ise neredesin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kskyankee1912 -- 12 Mart 2015; 0:53:16 >

• kskyankee1912 K kullanıcısına yanıt
    Dostum 3 sene kadar önce bu USB ses kartını kullanıyordum. Bu ses kartında dts connect gibi özellikler yok. Bu sebeple ilk fotodaki dts vs yazılarını görmemen normal.

Dts connect nedir diye soracak olursan, ses kartı bu özellik sayesinde normal ses çıkışını dts olarak kodlayayıp optik ile bağlantı yaptığında çözümleme işini harici bir dekodere tekrar yaptırıyor. Fakat bu özelliğin ne kadar işe yaradığı muamma. Çünkü gerçek anlamda dts bitrate değerine sahip olmayan bir sesi tekrar dts olarak kodlayarak kaliteyi arttıramazsın.

Senin yapacağın iş müzik yada film için kullandığın programların sese dokunmadan optik çıkış ile aktaracak şekilde ayarlamak olacaktır (passthrough olayı). Bunun için ise filmlerde media player Classic kullanabilirsin. Alttaki linkte ilk mesajın sonunda benim filmler için mpc'de yaptığım ayarları görebilirsiniz.
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=87054142

Müzikler için ise vlc player yada foobar kullanabilirsiniz. Vlc'de mpc ayarlarını uygulayabilirsiniz.

Foobar için ise wasapi plugin ile passthrough yaptırıp sesin çözümlemesini Logitech dekoderine yaptırırsınız. Misal bende foobar+wasapi ile 2 kanal bir müzik çalarken amfi otomatik olarak stereo (2 kanal) çalıyorken, dts müziğe geçtiğinde otomatik olarak 5.1'e alıyor.

Bu programları ve ayarları bir deneyin derim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.