Şimdi Ara

LOGITECH-Z5500'cüler BURAYA!!! (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
38.822
Cevap
82
Favori
2.209.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Coaxial seçeneği aktifken decoder üzerinde no digital data yazar. Eğer ki siz başka bir efekt seçerseniz o zaman da o kaynak ses kullanılmadığı müddetçe ekranda yine aynı yazı çıkacaktır. Bende de dolby prologic II movie mode seçeneği aktiftir her zaman. Zaten decoderin kendisi, dvd yazılımından bir dvd izlemeye başladığınızda eğer sesin kaynağı dolby digital ise o sese geçiş yapacaktır. Değilse yani prologic II ise bu sefer ekranda prologic II movie mode yazacaktır ki en iyi şekil de budur zaten. Hatta dvd'de dts ses kodlaması yapılmışsa ve film başlamadan önce dvd menüsünden ses ayarlarına girip dts seçmişseniz film başladığında ekrana dts yazacaktır. Dts'de ses kalitesi ve şiddeti dolby digital'e göre çok daha bariz artıyor. Öte yandan hem coax veya optic seçeneği aktif, hem de 6ch direct ekrana yazmaz. Çünkü 6ch direct ses kartı ile ortaya çıkar. Yani bu özellik kullanılırken decoder devre dışı kalır. Decoder devreye girince ses kartı devre dışı kalacağından bu sefer de 6 ch direct artık yazmaz.
    Ben decoderi sadece divx veya dvd izleyeceğim zaman kullanıyorum. Müzik ve oyun uygulamalarında her zaman analog bağlantı ile ses kartını tercih ediyorum. Oyun için kesinlikle 6ch direct seçeneğini, müzik için de 6ch direct olsa da bazen stereox2 seçeneğiyle müzik dinliyorum. Özellikle gece, stereox2 harika oluyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

Coax da öyle olması normal zaten coax da sırayla Stereo, Stereo 2X PL2 Movie, PL2 Music, var ama ses kaynağı dijital olursa Dolby Digital ya da DTS diye değişiyo zaten ekran. Yani anladığım kadarıyla bağlantın normal

• arkadaşlar gerçekten çok teşekkürler ..inanın çok ii anladım şimdi yani 6 ch direkt sadece ...analog bağlantıda mümkün .. çünkü digital bağlantıda decoder otomatik kendisi devreye girio...şimdi aklımdaki tek soru .. ben dvd izlerkende effect ekranına dolby digital yada dts gibi seçenekler gelmio ...bide bunu çözersem z 5500 le ilgili epey bi merakım gitmiş olucak ...
  • bu arada mesela şuan bi dvd izliorum ve eminimki ses 5.1 audio ve tahminim dolby digital ... ama effect ekranında dediim gibi dolby digital yazmıo ve bende pl2 movie modunda izliorum ......yani ilginç bi durum gibi geldi bana ..
    siz coaxial bağlantıda ... dolby digital yazısını gordunuzmu hiç ??
  • Z5500 ü öve öve bitiremediniz.Bugün dinleme fırsatım oldu.Bir multimedia sistemin böyle bir ses vereceğini söyleseler inanmazdım.Gerçekten dediğiniz kadar varmış.Ama fiyatı epey bir tuzlu.Aslında set haketmesine hakediyor ama Türkiye şartları için çok ama çok para.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yilmaz196

Dip sesindendmi bahsediyosun mehmet?İnşallah birşey olmaz bu elektrikler yüzünden,malum zaten türkiyenin elektrik hatları evlere şenlik.Canım logitechim benim Her yeni dvdde biraz daha hayran oluyorum.

yılmaz benim bahsettiğim ses, sesi kısıkken insanı rahatsız edici vın diye bi ses çıkıyo, ses yükselince tabiki bu sesi bastırıyo ve rahatsız edici olmuyor...bende akşamları millet rahatsız olmasın benimde kafam şişmesin diye kulaklık takıyorum , hoparlörü gündüz kullanıyorum

• Arkadaşlar,

Gigaworks S750 yada 5500 alacağım
    Aslında aklımda logitech hiç yoktu ama biraz araştırınca tam ikilemde kaldım, bir s750'ye karar veriyorum bir z5500'e
    bu iki sistemin bir kıyaslamasını yapabilirmisiniz
    yada yapan bir yer söylermisiniz...

Teşekkürler..
  • Dostum, mesela ben o seti ilk çıktığı (Türkiye'de), ilk satılmaya başlandığı zamanlarda 590 ytl.ye almıştım. Bu fiyata göre yorumlasak sanırım tuzlu değil tatlı olur. Ama dediğin gibi, şu an için fiyatlar yüksek, biz o zaman da alacaklara, niyeti olanlara alın dedik, fiyat artmasın dedik, çünkü gigaworks'un fiyatı 1 milyardan 850 milyonlara indiği zamanlardan sonra tekrar artmaya başladığında ben de şüphelenmiştim. Sonunda olan oldu, z5500e de zam geldi, ama bu zam vergi zammıydı. Neyse, şurası gerçek ki ne gigaworks ne de z5500 artık fiyatı azalacak setler durumunda. Bu 2 setin fiyatlarının düşmesini beklemek yanlış olacak. Çünkü daha iyi üst modelleri çıkmıyor. Ben yine de z5500e verilecek paranın gigaya göre daha "eder" olduğuna inanıyorum.

Gigayı o kadar pahalı yapan etken 7.1 olması, kumandasının kablosuz olması ve şu an için en üst düzey creative set olması. Aynı şeyler z5500 için de geçerli. Ancak z5500 ilk çıktığı zamanlarda bu kadar pahalı değildi. Ben z5500ün bir alt modeli olan z680in 2 yıl önce hepsiburada'da 1 milyara satıldığı zamanları hatırlarım. Sonradan (1 yıl kadar sonra) fiyatı 600-700 milyona düştüğünde z5500 çıkmıştı. Daha sonra fiyat az daha indi ama sonra da set piyasada kalmaz oldu. Mesela giga'nın 5.1 olan modeli var, Türkiye'de satılmıyor, herşeyi aynı, sadece 5.1. Ama sub'ın arkasında side uydu bağlamak için yani seti 7.1 yapmak için bağlantı yerleri mevcut. Sonradan 7.1 yapılabilsin diye, tabii 7.1 değil de 5.1 olduğu için fiyatı da daha düşük. Keşke o model satılsa da insanlar onu alsa, daha sonra keyiflerine göre 7.1 yapıp yapmayacaklarına kendileri karar verseler. Ama satış politikası, o model satılsa bu sefer megaworks satılmayacaktı. Hatta megaworks'un 6.1 olan modeli de var. O bile satılmıyor ülkemizde, gigaworks'un 5.1 ve megaworks'un 6.1 modelleri şu an Türkiye'de satılmaya başlasa çok satacağından eminim, fiyatları ne olursa olsun.

Uzun lafın kısası, z5500 şu an için pahalı gelebilir, ancak fiyatının düşmesini beklemek hata olur, önceki bekleyenler düşüş değil artışla karşılaştılar. Ancak z5500den daha iyi bir üst model çıkarsa bu setin fiyatı düşer. Ben o günlerin de yakın olduğuna inanıyorum, şöyle bir 7.1 dijital set çıkarsa mesela z7500 gibi, ne de güzel olur.
    Saygılar...
    quote:

Orjinalden alıntı: KillForYou!

Z5500 ü öve öve bitiremediniz.Bugün dinleme fırsatım oldu.Bir multimedia sistemin böyle bir ses vereceğini söyleseler inanmazdım.Gerçekten dediğiniz kadar varmış.Ama fiyatı epey bir tuzlu.Aslında set haketmesine hakediyor ama Türkiye şartları için çok ama çok para.

• Ben her iki seti de satın almış bir kişiyim. Şu an z5500 kullanıyorum. s750yi arızalanıp iade ettiğimde yerine gelen sıfır gigaworks'u 300 milyon zararına 700e sattım. Bu zararı göze aldım, çünkü z5500 gerçekten daha iyi bir setti. Hala da kullanıyorum. Bana göre bu konuda şu an z5500den daha iyisi yok.
    quote:

Orjinalden alıntı: shebumi

Arkadaşlar,

Gigaworks S750 yada 5500 alacağım
    Aslında aklımda logitech hiç yoktu ama biraz araştırınca tam ikilemde kaldım, bir s750'ye karar veriyorum bir z5500'e
    bu iki sistemin bir kıyaslamasını yapabilirmisiniz
    yada yapan bir yer söylermisiniz...

Teşekkürler..
  • @shebumi arkadaşım,şu an için en iyisi Z-5500 gözüküyor multimedya sistemlrde,bu S-750-Z-5500 kıyası gerek bu başlık altında,gerekse kapatılan S-750'ciler başlığı altında fazlasıyla yapıldı,aradıklarını bulabilirsin bu başlığı en baştan okumaya başlarsan,ama Z-5500 birçok yönden daha üstün,zaten S-750 daha iyi olsaydı emin ol ben ve benim gibi bu konuda hasta olan birçok kişi şu anda onu kullanıyor olurduk,ama en iyi kararı kulakların verir,2 setide gidip dinle bakalım,hangisi beğenirsen onu alırsın,hoşçakal
  • Teşekkürler arkadaşlar,
    kafama iyice soktunuz Z5500'ü..
    ikisini de uzun uzun yan yana dinleme firsatim olacak..artık o an hangisini beğenirsem alacağım..
  • insallah 1 ay'a kadar bende alacagim. hele bi maasi alalim. inanin hergun bakiyorum bu sisteme. mutlaka ama mutlaka alacagim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 34 RCP 83

bu arada mesela şuan bi dvd izliorum ve eminimki ses 5.1 audio ve tahminim dolby digital ... ama effect ekranında dediim gibi dolby digital yazmıo ve bende pl2 movie modunda izliorum ......yani ilginç bi durum gibi geldi bana ..
    siz coaxial bağlantıda ... dolby digital yazısını gordunuzmu hiç ??

Gördük tabii Kullandığın oynatıcının ayarlarındanda SPDIF i seçmen gerekiyor ayrıca denetim masasında AudioHQ nin içinde "Device Controls" var ordan Decoder'e gelip SPDIF i seçtiğinden emin ol.
  • hoparlörlerden gelen cızırtılardan bahsediliyor,bu şehir şebekesinin düşük voltajından kaynaklanıyor olabilir.z-5500 in voltaj besleme değeri nedir.bu değerin altında evin elektrik voltajı varsa hoparlörden cızırtı gelebilir,elektriğin daha çok kullanıldığı gece vakti bu cizirti problemi artıyordur sanırım,bunu önlemek için de voltaj düzenleyici kullanmak gerekir.
  • Her ne kadar z680in ses çıkışları ile toplam watt ve rms değerleri aynı olsa da z5500 daha yeni teknolojisi ile uydularda daha güçlü ve kaliteli ses vermekte ayrıca 8" değil 10" sub driver'ı ile çok daha güçlü bass sesi vermektedir.
    quote:

Orjinalden alıntı: kurt23

arkadaşlar z 680 hakkında bilgisi olan varmı sizce hangisi iyi 5500 mü 680 mi kıyaslama yapabilirmisiniz
  • Ya arkadaslar ben ses kartımdan bassı %60 tizi de %55 civarı kullanıyorum buraya kadar bişi yok.Muzikleri de genelde 6 Ch Direct modunda dinlioyrum ama PL2 MUSİC moduna alınca neredeyse sırf bass geliyor hoparlörlerden bir de Digitale gecip DVD izledigim zaman da sanki tizler kayboluyor gibi oluyo gerci hemen tizleri %65 filan yapınca düzeliyor ama ne bilim işte o tizlerin kaybolması olayı bi de müzik dinlerken sırf bass gelmesi olayı beni baya bi şaşırttı.War mıdır arkadaslar bunun bir çözümü ? Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *ZzZzZ* -- 25 Aralık 2005 8:28:28 >
  • Ya dostlar ben bu Z-5500ün uyduları Affan abininki gibi duvara asmayı planlıyorum ama kabloları kamufle(böle yazılıodu heralde)etmek için ne kullanabilirim sizce bi kere bütün uydu kablolarını degiştirip uzatıcam bunun bir sakıncası olmaz heralde ama o control centerin kablosunu nasıl uzatıcam onu bilmiorumNeyse sorum şu sizce o kabloları nasıl kamufle edebilirim ?
  • *ZzZzZ* dostum soruna ayrıntılı bir cevap yazmak istiyorum ancak şu an acele çıkmam gerek,zaten bilgisi olan dostlarım yazarlar muhtemelen düşüncelerini ama ben ancak akşam yazabileceğim,hoşçakal,bu arada NOEL BABA sana PM yollamış bile
  • Ben de NOEL BABAnın pmini aldım cewabını büyük bir merakla bekliyorum yok mu Affan83 den baska cewap werebilecek ?
  • Dostum ben tizleri 65-70 giib kullanıyorum,bası düşürdüm 40da kullanıyorum.Bas zaten yeterli sağolsun logitechte.Eq ayarıda yapabilirsin ben kendim ayarladım eqyu,standart ayarları seçmedim.Eaxta kapalı zaten sevmiyorum müzikte eaxı,yapay geliyor.Hatta ben genelde opticten dinliyorum music modunda ve daha dolgun hoş bir ses geliyor bence directe göre.O kontrol centerıda pek sanmıyorum uzayabileceğini hatta kötü olmuş onu öyle kısa yapmaları.Bu yüzden bende istediğim şekilde koyamdım dekoderi.Bende duvara asmayı planlıyorum daha iyi gelir gibime gliyor ses,daha iyi yayılır.
    quote:

Orjinalden alıntı: *ZzZzZ*

Ya arkadaslar ben ses kartımdan bassı %60 tizi de %55 civarı kullanıyorum buraya kadar bişi yok.Muzikleri de genelde 6 Ch Direct modunda dinlioyrum ama PL2 MUSİC moduna alınca neredeyse sırf bass geliyor hoparlörlerden bir de Digitale gecip DVD izledigim zaman da sanki tizler kayboluyor gibi oluyo gerci hemen tizleri %65 filan yapınca düzeliyor ama ne bilim işte o tizlerin kaybolması olayı bi de müzik dinlerken sırf bass gelmesi olayı beni baya bi şaşırttı.War mıdır arkadaslar bunun bir çözümü ? Saygılarımla...

• Arkadaşlar yeni alıp kurduğum Z-5500'ü şimdilik o/b ses kartına bağladım... Ancak hoparlör müzik çalarken 3 dolarlık masaüstü hoparlörlerden daha kötü ses çıkarıyor... Derdime bir çare lütfen... Hangi ayarlamaları veya bağlantıları yapmalıyım ki normal bir ses alabileyim?
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.