Şimdi Ara

LOGITECH-Z5500'cüler BURAYA!!! (1097. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
26 Misafir (14 Mobil) - 12 Masaüstü14 Mobil
5 sn
38.823
Cevap
82
Favori
2.211.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10951096109710981099
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hayır dıgıtal sonucta sadece analogda fark eder onboard ıle ses kartı optıcal yada coaxıalde fark yapmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: KingHarami

quote:

Orjinalden alıntı: anildalga

ben x fi xtreme gamer kullandım bassları yetersız geldı gamer tavsıye edıyorum herkes memnun bnmle ılgılı bır sorundu dıyıp gecıyorum suan abartmadan dıyorsan creatıve audıgy value 7.1 tavsıye ederım coax yanı dıgıtal optıkten hıcbır farkı yok ses kalıtesı mukemmel ve 500 lıralık bır sısteme 50 lıralık bır kart yeterlıdır ama kendın bılırsın analog coax yada optık gıbı olamaz netlık ve ses yukseklıgı acısından coax veya optık baglarsın gamer alırsan ama bnce value al coaxial bagla
    quote:

Orjinalden alıntı: KingHarami

Arkadaşlar merhaba bende bugün z-5500 alarakaranıza katildim kabul ederseniz

Birkaç merakim olacak henüz sayfayi okumadan direk yaziyorum belki bir yerde yaziyordur az sonra okuyacağim baştan sonra şimdi sorum kisaca şu ;

En iyi ve net ses alabilmem için hangi ses karti kullanmami tavsiye edersiniz ( Abartmadan )

Digital girişteki Optical girişten bağlamamin bir etkisi olurmu netlik ve sesin kalitesi açisindan ?

Anakartimin üstündeki optical yada coaxial çıkışlar ile aldiğim ses ile x-fi xtreme ses karti arasinda anlaşilabilir fark olurmu dersiniz ?

Mp3 ve oyunda belki biraz fark olur ama dd ve dts formatlı filmlerde ve müzik dinlerken hiçbir fark olmucak çünkü decoder çözücek sesi

• quote:

Orjinalden alıntı: anildalga

hayır dıgıtal sonucta sadece analogda fark eder onboard ıle ses kartı optıcal yada coaxıalde fark yapmaz

anildalga arkadaşım bi yanlışlık olmasın optic de olsa coax da olsa sıradan bi mp3 falan dinlediğinde ses kartındaki bütün ses efectleri bass tiz ayarı devrede oluyo yani ses kartının özelliklerinden faydalanabiliyorsun sadece dd ve dts formatlı müzik ve filmlerde decoder çözüyo böle oldumu ses kartı özellikleri devre dışı kalıyo.
  • O zaman ses karti almaya gerek yok doğru anladim umarim.

Optical kablolarin kalitelisi kalitesizi varmidir ?

Cevaplar için çok teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aliakalin

input modlarını değiştirebiliyosan taam..sorun yoktur o zman..no digital data yazmasıda normal tabi.çünkü alet digital bağlı deil..laptop'ın olduğu için senin iş zor yaa valla..önce bi ses kartı alacaksın,sonra ona bi ucu 3.5mm diğer ucu normal toslink optik kablo alacaksın..tabi bulabilirsen..senin anlayacağın işin oldukça zor ve sıkıntılı haa bu arada direct modda iken effect stereo'a geçmiyosa,ben diyorum ki alette bi problem var..geçmesi lazım yani..bide şey dene..decoderin arkasında ki stereo 1-3 die bi mod var oraya getirip dene bakalım,ön frontlardan ses gelecekmi..bu arada sub'ın arkasındaki bağlantıların doğrudur herhalde

hocam sizin dediğiiz gibi decoderı arkasında streo 1-3 ü ayarladım ve streo x2 de 4 uydudan ses geliyordu ama bu sefer center dan ses gelmiyorducenterdan sadce müzik modunda ses geliyor ama müzik modunda sadece center çalışıyor diğerleri çalışmıyor woofer bile.sadece bir ses kartı alsam olmazmı yaw hocam siz bana lazım olan şeyin linkini koyarmısınız.kablo lmadan olmazmı.kutunun içinden çıkan kablo yetmez mi:S

• quote:

Orjinalden alıntı: DH.Ready

quote:

input modlarını değiştirebiliyosan taam..sorun yoktur o zman..no digital data yazmasıda normal tabi.çünkü alet digital bağlı deil..laptop'ın olduğu için senin iş zor yaa valla..önce bi ses kartı alacaksın,sonra ona bi ucu 3.5mm diğer ucu normal toslink optik kablo alacaksın..tabi bulabilirsen..senin anlayacağın işin oldukça zor ve sıkıntılı haa bu arada direct modda iken effect stereo'a geçmiyosa,ben diyorum ki alette bi problem var..geçmesi lazım yani..bide şey dene..decoderin arkasında ki stereo 1-3 die bi mod var oraya getirip dene bakalım,ön frontlardan ses gelecekmi..bu arada sub'ın arkasındaki bağlantıların doğrudur herhalde

hocam sizin dediğiiz gibi decoderı arkasında streo 1-3 ü ayarladım ve streo x2 de 4 uydudan ses geliyordu ama bu sefer center dan ses gelmiyorducenterdan sadce müzik modunda ses geliyor ama müzik modunda sadece center çalışıyor diğerleri çalışmıyor woofer bile.sadece bir ses kartı alsam olmazmı yaw hocam siz bana lazım olan şeyin linkini koyarmısınız.kablo lmadan olmazmı.kutunun içinden çıkan kablo yetmez mi:S

DH.Ready setin tekrardan hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan inş.Öncelikle şunu söleyim uydularla sub arasındaki sağ sol ön arka bağlantısını doğru yaptığını varsayıyorum.Eğer ki mp3 vs yani 2 kanal destekli medyalarda direct 6 ch modunda sadece ön 2 uydudan ses gelmesi normal ama arka 2 uydudan anormal tabiki.o 3 lü analog bağlantı kablosu yeşil olan ön uydulara ses verir siyah olan arka uydulara ses verir turuncuda cente ve subwoofere ses verir yani aklıma gelen şu ki bence sen laptop ses kartından siyah kablonun olduğu yere yeşili tak siyahıda yeşilin yerine tak yerlerini değiştir böylece ön 2 uydudan ses alman gerekir.Bu arada ses kartı yazılımı ayarlarından da 5.1 ayarlamışsındır heralde.

Eğer tüm kolonlardan ses gelerek müzik dinlemek istiyosan input directte PLII music moduna alıp tüm uydulardan ses gelir bi şekilde müzik dinleyebilirsin.Ben Audigy 2 zs ses kartını kullanıyorum direct 6 ch modunda tüm uydulardan eşit ses gelerek mp3 dinleyebiliyorum ama tabi ses kartının streeo surround diye bi özelliği var o açıkken öle.Ama streeo surround devre dışı bıraktın mı sadece ön 2 uydudan ses geliyo dirtect 6 ch modunda buda normal zaten.

Yani eğer onboard ses kartını kullanıcam diyorsan dediğim gibi bağladığında analog bağlantıdan tüm uydulardan ses alabilirsin.Eğer DD ve DTS formatlı filmler müzikler de dinlicem diyosan tabi z-5500 olunca onlarda kaçınılmaz oluyo notebook una harici bi ses kartı alıp optic yada coax bağlantı yapıp dijitalin keyfini çıkar derim.Şahsen ben artık 2 kanal medyaları dinliyemez oldum neredeyse sadece mp3 dinliyorum mecburiyetten filmleri kesinlikle en aşşa hd izliyorum inşallah yardımcı olabilirim.

• arkadaşalr resimleri çekiyorum.dizilimi kosunudaki yorumlarınızıda bekliyorum.

işte bu arka iki uydudan ses geliyor

@RIMIKIKI
    yorumunz için çok teşekkürler elinize sağlık.sizin dediğiniz gibi yeşil ve siyah jakın yerini değiştirdim.bu sefer sesler önden gelmeye başladı ama arkadakiler gitti.ses kartım onboard valla o yüzden yazılımı falan yok herhalde.center çalışmıyor(sadece decoderin arkasından stres 1-3 ü seçince çalışıyor oda sadece müzik modunda yani hiç bir şekilde daha center ı çalıştıramadım).+ galiba ben hangileri arka uydu hangileri ön uydu olduğunu bilmiyorum haparlörlerin üstünde yazmıyor.input:direct efect:6ch direct de hiç biri tam full çalışmadı hep 2 si çalışıyor

• Orjinalden alıntı: DH.Ready

öncelikle 1-3 stereo moduna aldığın için iki kanal ses gelmesi normal...centerdan ses gelmesini bekleme..zaten günümüzde ki piyasadaki albümlerin %99'u stereo dur.zaten türkiyede DTS Digital(6 channel) die bişey yok.adamlar ne olduğunu bilmiyo bileO yüzden dinlediğin müziklerde center dan ses gelirse yada 6 kanal dinlersen saçma olur...şimdilik input:stereo1 effect:stereo olarak kullan derim ben..en mantıklısı bu şimdilik..ses kartına gelince,alacağın ses kartında sana kablo vermeycekler...malesef onuda ayriyetten sen alcaksın...linki koydum..
    http://www.ranteks.com.tr/index.php?cmd=urun_goster&urun=816

• Orjinalden alıntı: aliakalin

öncelikle 1-3 stereo moduna aldığın için iki kanal ses gelmesi normal...centerdan ses gelmesini bekleme..zaten günümüzde ki piyasadaki albümlerin %99'u stereo dur.zaten türkiyede DTS Digital(6 channel) die bişey yok.adamlar ne olduğunu bilmiyo bileO yüzden dinlediğin müziklerde center dan ses gelirse yada 6 kanal dinlersen saçma olur...şimdilik input:stereo1 effect:stereo olarak kullan derim ben..en mantıklısı bu şimdilik..ses kartına gelince,alacağın ses kartında sana kablo vermeycekler...malesef onuda ayriyetten sen alcaksın...linki koydum..
    http://www.ranteks.com.tr/index.php?cmd=urun_goster&urun=816

hımm.teşekkürler cevabınız için ve link için.galiba ben ses kartı + o optik kabloyu alıyım + yani sizin dediğiniz gibi decoderın arkasından streo 1-3 yapmak mı iyi yoksa tekrar eski halinemi getiriyim.+ ben pc den film izlerken bile center çalışmıyor..link için çok sağol

• kıyamam yaa..oda ne hale gelmiş...yerlerde geziyo 5500bu arada uyduların duruşuna hasta kaldım

• quote:

kıyamam yaa..oda ne hale gelmiş...yerlerde geziyo 5500bu arada uyduların duruşuna hasta kaldım

.uydular gerçektende vahim

• DH.Ready

valla bu koblo felan işinden bende anlamam ama arkadaşların dediği bi ses kartı ve optik kablo lazım sana o zaman belli olur inşallah o şekilde düzelir.

dizilimde ben ilk sub u bilgisayar masasının sağ tarafına koydum baktım bas sağdan sağdan geliyor sinir oldum tam ortaya masanın altına getirdim bende fotoları çektim yarın eklerim
  • Olsun kardeş bende aldığımda öle heyecandan nereye geliyo oraya koymuştum uyduları falan
    Seninde yerler ahşapmış benimki gibi basslar daha yıkıcı oluyo süper
    Şimdilik bence kafana takma sorunları keyfini çıkarmaya bak ses kartı aldığında sisteme alışmaya başladığında hepsi düzelicek yavaş yavaş uydularınıda duvara monte veya ayaklık alırsın ileride işte o zaman tam olur
  • DH.Ready
    direct modunda stereo effect i seçilmiyosa böle kalsın... bu arada iyi günlerde kullan..birazda sabır tabi...ses kartı ve kabloyu alasıya kadar böle idare et...hiç kasma şimdilik...
  • @aliakalin
    @RIMIKIKI
    @aliger
    @anildalga
    vs. daha saymıyımbu forumda bana verdiğinz tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.sorunlarıma çözümler bulduğunuz içinde herkesin ayrı ayrı gözlerinden öpüyorum.gerçektende z5000 kardeşliği bu olsa gerek.sizler sayesinde bu ürünle tanıştım ve hayalimdeki ürün bu dedim(bu arada annem-babam linç edebilir beni).az önce siyah jakla yeşil jakın yerini değiştirdim effectten PLU Music modunda açtım tüm uydulardan ses gelmeye başladı ama ben en iyisi.sizlerinde dediği gibi kafama takmıyım yakında ses kartı-kablo falan alıyım.sonra uyduları montajlıyım.ve o zaman foto ve video çekip koyarım.bu süreç 2-3 hafta bulabilir.Dj-tiesto adigo for settings diyorum bu şarkıyı boost 1-2 gibi dinleyin 11 e falan gerek yok.hayatımdan hiç bu kadar zevk almamıştımburda bilgilerini ve düşüncelerini yazan herkese ALLAH razı olsun diyorum.gerçektende karşılıksız bir şekilde bizlere yardım ediyorsunuz.çok sağolun varolun yarın yine gelicem

• quote:

@aliakalin
    @RIMIKIKI
    @aliger
    @anildalga
    vs. daha saymıyımbu forumda bana verdiğinz tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.sorunlarıma çözümler bulduğunuz içinde herkesin ayrı ayrı gözlerinden öpüyorum.gerçektende z5000 kardeşliği bu olsa gerek.sizler sayesinde bu ürünle tanıştım ve hayalimdeki ürün bu dedim(bu arada annem-babam linç edebilir beni).az önce siyah jakla yeşil jakın yerini değiştirdim effectten PLU Music modunda açtım tüm uydulardan ses gelmeye başladı ama ben en iyisi.sizlerinde dediği gibi kafama takmıyım yakında ses kartı-kablo falan alıyım.sonra uyduları montajlıyım.ve o zaman foto ve video çekip koyarım.bu süreç 2-3 hafta bulabilir.Dj-tiesto adigo for settings diyorum bu şarkıyı boost 1-2 gibi dinleyin 11 e falan gerek yok.hayatımdan hiç bu kadar zevk almamıştımburda bilgilerini ve düşüncelerini yazan herkese ALLAH razı olsun diyorum.gerçektende karşılıksız bir şekilde bizlere yardım ediyorsunuz.çok sağolun varolun yarın yine gelicem

sen saol kardeşim...

• "adiago for strings"
  • Dh.Ready

Dizilim gerçekten berbat.Böyle bir dizilimle kalitenin %10'unu alırsın.
  • @DH.Ready@
    ne yaptın sen yav. yazık günah değil mi o sete. uyduları kulak hizana gelecek şekilde koymalısın en önce buna dikkat et. birde sub ı ekranın sağına veya soluna koymanda fayda var. birde o dekoder niye yerlerde gariban gibi.
  • hocam ya bugün ya yarın monte edicem duvara.evet biliyorum gariban gibi olmuşkulak hizama gelicek şekilde ayalarlarım ben köşelere monte edemem kulaklıklar çok aşağıda olur sonuçta duvar delinceksub un yerini ayarlıcam zaten +decoder allta çünkü decoderı yukaı koyunca suba bağlanan kablo yetişmiyor
  • 
Sayfa: önceki 10951096109710981099
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.