Şimdi Ara

LOGITECH-Z5500'cüler BURAYA!!! (1096. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38.823
Cevap
82
Favori
2.211.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10941095109610971098
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: qmurat

quote:

Orjinalden alıntı: DH.Ready

arkadaşlar az önce ürünüm geldi birazdan foto koyarım ama benim center ile ön uydulardan sol ve sağ çalışmıyor sadece subwoofer la arkadaki uydular çalışıyore ama şuan bile uçuruyor harika ötesi ya

bilgisayara girişte bi yanlışlık yapmış olabilirmisin acaba. dün aynısını bende yaşadım da o bakımdan diyorum ama bende arkalardan ses gelmiyordu sadece.. bi baktım ki jakları yanlış takmışım..
    hayırlısı olsun bu arada.

hocam eminim doğru taktım + effectlerde sadece 6ch direct çalışıyor streo , streso x2 movie modu müzik modu falan gelince hiç ses gelmiyor çalışmıyor onlar.ses kartım onboard laptopta kullanıyorum + şuan hala arka uydulardan ses geliyor + subwooferden. center ve left ve right uydulardan ses yokama kumandadan test yaptığımda teker teker hepsi çalışıyor.

• Kumandadan test ettiğinde hepsi çalışıyor ama PC'ye bağlı iken hoparlörlerden düzgün ses gelmiyor ise bağlantılarında sorun var demektir... Subwoofer'ın arkasındaki bağlantıları tekrar kontrol etmeni öneririm..
  • quote:

hocam eminim doğru taktım + effectlerde sadece 6ch direct çalışıyor streo , streso x2 movie modu müzik modu falan gelince hiç ses gelmiyor çalışmıyor onlar.ses kartım onboard laptopta kullanıyorum + şuan hala arka uydulardan ses geliyor + subwooferden. center ve left ve right uydulardan ses yokama kumandadan test yaptığımda teker teker hepsi çalışıyor.

hayırlı olsun kardeş sonunda kavuştun :)

kutudan çıkan 3 lü jak ı mı kullanıyosun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ninkame -- 28 Ağustos 2008; 14:20:24 >

• hocam eminim doğru taktım + effectlerde sadece 6ch direct çalışıyor streo , streso x2 movie modu müzik modu falan gelince hiç ses gelmiyor çalışmıyor onlar.ses kartım onboard laptopta kullanıyorum + şuan hala arka uydulardan ses geliyor + subwooferden. center ve left ve right uydulardan ses yokama kumandadan test yaptığımda teker teker hepsi çalışıyor.

o zaman ses kartının çıkışlarının 5.1 olup olmadığına bi bak derim bide. çünkü kumandadan test ettiğinde direk bilgisayarı kullanmadan sadece hoparlörlerin çalışıp çalışmadığını anlarsın. fakat ses kaynağından decodere doğru kanalda ses gelmiyorsa istediğin kadar test yap yinede ses gelmez. bence bi ses kartından ayarlarını kontrol etmelisin. kolay gelsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: aliger

quote:

hayırlı olsun kardeş sonunda kavuştun :)

kutudan çıkan 3 lü jak ı mı kullanıyosun

teşekkürler kardeş.harbi süper birşey ya
    evet o 3 lü jakı laptopumdaki onboard ses kartına takıpta kullanıyorum

@Sympatique
    hocam kumandadan yapıncada olmuyor sadee kumandadaki test tuşu var ya sol üstte işte ona basınca tüm uyduları bir ses çıkarıp test ediyor ve hepsindende ses geliyor.ama film müzik falan yani her şey sadece woofer ve arkadaki uydular çalışıyor center ve öndeki uydular çalışmıyor streo modlarında çalışmıyor film modunda çalışmıyor müzik modunda çalışmıyor + inputtan sadece direct çalışıyor coax,optical falan çalışmıyor haparorlerin kabloların yerlerini değiştirdim yine aynı sadece hep 2 haparlör çalışıyor.center desen hiç ses gelmiyor valla üff onboard ses kartı kullandığımdan dolayımı + laptopum 5.1 desteklemiyormu acaba

• laptopun eğer dijital çıkışı yoksa 5.1 destekli değildir.Sisteminin düzgün çalışmamasıda bu yüzden dir.onun içinede harici ses kartı alman gerek bunun için de ya express kartlara yada usb karta bakacaksın.
  • Dh.Ready

enigmanın dediği gibi belkide 5+1 destekli değildir önce onu araştır marka model ne ki laptopun. içinden çıkan kablolar yerine dijital bağlantı yap ses tertemiz suyla hacı şakirle yıkanmış gibi :D
  • quote:

Dh.Ready

enigmanın dediği gibi belkide 5+1 destekli değildir önce onu araştır marka model ne ki laptopun. içinden çıkan kablolar yerine dijital bağlantı yap ses tertemiz suyla hacı şakirle yıkanmış gibi :D

dijital bağlantıda ses daha azmış neymiş öyle duydum:D.acer 5520g model laptopum var.bana 20-30ytl lik harici usb ses kartı lazım 5.1 destekli:S.

valla bu bağlantılardan pek anlamam ama dijital mi daha iyi yoksa o içinden çıkan kablolarlamı hangisi daha iyi ona göre yapıyım:d
  • Benimde dün başıma bişey geldi bir filmde DVD yi taktım başlattım sesler arkadan geldi neresini kurcaladıysam olmadı tabi bu arada arkadaşların bahsettiğği gibi hiç bir efekt çalışmıyor sadece 6 kanal direk yapınca ses geliyor oda arkalardan benim ki sadece tek bir filme özgü bir konu buradan aklıma gelen sizin sistemler sadece arka uydulara ses gönderiyor 2 kanallı ve ön uydularda ses olmadığı için diğer efektlerin hiç biri çalışmıyor. Çözüm nedir derseniz dijital bağlantı imkanınız varsa hiç uğraşmayın optik olarak bağlayın filmlerde filan lazım olacak zaten. Diğer türlü kullanacaksanız ses kartı ayarlarınızı iyice kurcalamanız sürücüyü güncellemeniz gerekebilir.

Ayrıca ses kartından arka uydulara verilen sesi yani siyah ve yeşil jack ları değiştirirseniz sesleri efektli olarak alabilirsiniz ama bu geçici bir çözüm diye düşünüyorum.

Dijital mi iyi analog iyi derseniz, şahsi fikrim müzik dinlemek için kaliteli bir ses kartından analog olarak alınmış ses daha doğal daha keyifli gibi fakat film lerde dijital bağlantı daha temiz ve dengeli gibi. Yani ben genelde filmlerde dijital bağlantıyı müziklerde ise analog bağlantıyı kullanıyorum.

quote:

quote:

Dh.Ready

dijital bağlantıda ses daha azmış neymiş öyle duydum:D.acer 5520g model laptopum var.bana 20-30ytl lik harici usb ses kartı lazım 5.1 destekli:S.

valla bu bağlantılardan pek anlamam ama dijital mi daha iyi yoksa o içinden çıkan kablolarlamı hangisi daha iyi ona göre yapıyım:d

• quote:

quote:

Dh.Ready

valla aldığın alet dijital sen mecbur optik kabloda takacaksın optik veya coax bağlantın yoksa filmlerdeki dijital efekleri alamazsın yani bi optik kablo alıp hem dijital hemanalog bağlarsın kafana göre takılırsın ankaradaysan konya sokak dan alabilirsin ben 10 ytl aldım optik-optik kabloyu :)

• input modlarını değiştiremiyosan bence alet bozuk...
  • CREATIVE X-FI XTREME Gamer Fatal1ty Pro Ses Kartı

Arkadaşlar bende bu karttan almayı düşünüyorum.

Şöyleki evimdeki Logitech Z5500 le PS3 ve Xbox360'tan tatminkar seviyede ses alırken (Özellikle PS3'den) ,
    yeni topladığım bilgisayarın ses çıkışından resmen teneke cızırtısı gibi geliyor sesler...

Bu ürünü Z5500 ile kullananlar yorumlarını yazarsa sevinirim...
  • "Creative X-Fi Extreme Gamer Fatal1Ty Pro" Film Performansı Çok İyi Olan Bir Karttır ama Profesyonel Müzik ve Ses Kayıtları İçin Alacaksanız M-Audio'ları İncelemenizi Tavsiye Ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: İmportant

"Creative X-Fi Extreme Gamer Fatal1Ty Pro" Film Performansı Çok İyi Olan Bir Karttır ama Profesyonel Müzik ve Ses Kayıtları İçin Alacaksanız M-Audio'ları İncelemenizi Tavsiye Ederim.

Zaten özellikle film ve oyun için düşünüyorum... Teşekkürler...
  • hani yaa..nerde şu yeniler.hiç sesleri çıkmıyo.sistemleri alınca koptular direk.fotolarda yok...
  • quote:

Orjinalden alıntı: aliakalin

hani yaa..nerde şu yeniler.hiç sesleri çıkmıyo.sistemleri alınca koptular direk.fotolarda yok...

hocam koyucam foto.şuan sadece 2 arka uydularla subwoofer çalışıyor ama yemin ederim kotum bittim alet full çalışsa 4 üncü kademeyi geçebileceğimi zannetmiyorum + input modlarını değiştiriyorum ama no dijital data diyoraletmi bozuk + sadece direct modunda ve 6ch direkt modunda çalışıyor diğer effectler çalışmıyor.

• input modlarını değiştirebiliyosan taam..sorun yoktur o zman..no digital data yazmasıda normal tabi.çünkü alet digital bağlı deil..laptop'ın olduğu için senin iş zor yaa valla..önce bi ses kartı alacaksın,sonra ona bi ucu 3.5mm diğer ucu normal toslink optik kablo alacaksın..tabi bulabilirsen..senin anlayacağın işin oldukça zor ve sıkıntılı haa bu arada direct modda iken effect stereo'a geçmiyosa,ben diyorum ki alette bi problem var..geçmesi lazım yani..bide şey dene..decoderin arkasında ki stereo 1-3 die bi mod var oraya getirip dene bakalım,ön frontlardan ses gelecekmi..bu arada sub'ın arkasındaki bağlantıların doğrudur herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliakalin -- 28 Ağustos 2008; 23:59:06 >

• Arkadaşlar merhaba bende bugün z-5500 alarakaranıza katildim kabul ederseniz

Birkaç merakim olacak henüz sayfayi okumadan direk yaziyorum belki bir yerde yaziyordur az sonra okuyacağim baştan sonra şimdi sorum kisaca şu ;

En iyi ve net ses alabilmem için hangi ses karti kullanmami tavsiye edersiniz ( Abartmadan )

Digital girişteki Optical girişten bağlamamin bir etkisi olurmu netlik ve sesin kalitesi açisindan ?

Edit : Anakartimin ses karti realtek hd ve optical çikişi mevcut, ses kartini değiştirmem anlaşilir ses kalitesi sağlarmi şimdiden teşekkürler.

Anakartda olan ses çikisi : Realtek ALC882M High Definition Audio 8-channel CODEC

1 x Optical + 1 x Coaxial S/PDIF Çıkışı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingHarami -- 29 Ağustos 2008; 0:26:13 >

• ben x fi xtreme gamer kullandım bassları yetersız geldı gamer tavsıye edıyorum herkes memnun bnmle ılgılı bır sorundu dıyıp gecıyorum suan abartmadan dıyorsan creatıve audıgy value 7.1 tavsıye ederım coax yanı dıgıtal optıkten hıcbır farkı yok ses kalıtesı mukemmel ve 500 lıralık bır sısteme 50 lıralık bır kart yeterlıdır ama kendın bılırsın analog coax yada optık gıbı olamaz netlık ve ses yukseklıgı acısından coax veya optık baglarsın gamer alırsan ama bnce value al coaxial bagla
    quote:

Orjinalden alıntı: KingHarami

Arkadaşlar merhaba bende bugün z-5500 alarakaranıza katildim kabul ederseniz

Birkaç merakim olacak henüz sayfayi okumadan direk yaziyorum belki bir yerde yaziyordur az sonra okuyacağim baştan sonra şimdi sorum kisaca şu ;

En iyi ve net ses alabilmem için hangi ses karti kullanmami tavsiye edersiniz ( Abartmadan )

Digital girişteki Optical girişten bağlamamin bir etkisi olurmu netlik ve sesin kalitesi açisindan ?

• quote:

Orjinalden alıntı: anildalga

ben x fi xtreme gamer kullandım bassları yetersız geldı gamer tavsıye edıyorum herkes memnun bnmle ılgılı bır sorundu dıyıp gecıyorum suan abartmadan dıyorsan creatıve audıgy value 7.1 tavsıye ederım coax yanı dıgıtal optıkten hıcbır farkı yok ses kalıtesı mukemmel ve 500 lıralık bır sısteme 50 lıralık bır kart yeterlıdır ama kendın bılırsın analog coax yada optık gıbı olamaz netlık ve ses yukseklıgı acısından coax veya optık baglarsın gamer alırsan ama bnce value al coaxial bagla
    quote:

Orjinalden alıntı: KingHarami

Arkadaşlar merhaba bende bugün z-5500 alarakaranıza katildim kabul ederseniz

Anakartimin üstündeki optical yada coaxial çıkışlar ile aldiğim ses ile x-fi xtreme ses karti arasinda anlaşilabilir fark olurmu dersiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingHarami -- 29 Ağustos 2008; 0:28:52 >

• 
Sayfa: önceki 10941095109610971098
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.