Şimdi Ara

Logitech z506 vs MICROLAB M1910

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
4.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu haftasonu vatandan bu sistemden birini almak istiyorum sizce hangisini almalıyım genelikle oyun ve film için kullanılacak hangisinin sesi daha kalitelidir.Microlab çok duyulmamış bir marka şüphelerim var
    ayrıca M1910 da optik giriş var mı?Şimdiden teşekkürler.

EDİT:z506 alırsam 5.1 decoder de alıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutgrk -- 20 Aralık 2013; 21:18:45 >

• Size nacizhane bir tavsiye! Microlab alın hatta onuda almayın bulabilirseniz edifier den muadili bir model alın.

Sebeplerine gelince! Ülkemiz de yaygın logitech ses te bir numara abi gibi laflara sakın kulak asmayın. Markayı kafanızdan silip, açın ve sesini dinleyin. Ses komplike bir olaydır yani koy dev gibi transistörü yüksek watta zangır zangı bas versin bir numara olsun üzerine de gaming ten yaptığı şöhreti taşıyan armasını tak olsun. Olmaz ama. Ürünleri pahalı diye iyi olduğunu düşünmeyin.Vatanda bana da logitech satmaya çalıştılar daha dinlemeden adama dedim ki: Ben logiteche gaming ürünlerinin kalite ve dayanıklılığında toz kondurmam(orta bütçe için) ama logitechin o boğuk zevksiz sesini dinlemek için 10 tl vermem dedim. Bu sölediğimin arkasındayım.Kulağım iyidir ve zevk sahibi bi insanım girdiğim her mağzada logitec i nezaman denesem sesi açmamla kapamam bir oldu. Hadi dedim önyargı olmasın dinleyelim dedim bu sefer de ama yine adam açtı daha ses tuşundan elini çekmeden kapat abi dedim. Bizim ülkemizde markaya tapma duruu malesef var! yüzde 90 ın aklına ses diyince sony araba deyince ferrari gaming aksesuarları deyince logitec gelir! Hiç bir alan üzerinde oturmuş bir kültürümüz olmadığı için duyduklarımızdan bildiklerimizden veya genel olarak yaygın olandan yola çıkıyoruz. Orta bütçeli gaming aksesuarlarında tek önerim saitek ve logitec se de iş sese gelince son sıranın biraz üstüne koyarım!

Ses bence logitec in başarılı olabildiği bir alan değil. Onun hitab ettiği şey ya alışkanlıklarımız ve marka algımız yada abi bas hayvan gibi (ses kalitesi hak getire) diyerek yorum yapan sese bakışı tamamen bas olan kitle. Çok uzatmayayım microlab alın hiç pişman olmazsınız kardeşimde var gayet kaliteli sesi var. logiteci logitec yapan basları ve arması ! Bunlar diğerleri olmayınca para edecek şeyler değil.Logitecin ses konusunda tüm dünyaya da satsa realitenin marka değil ürün olduğu gerçeğinden yola çıkarak şunu demeliyim ki 40 fırın ekmek yiyecek ki kendisinin 3 te biri kadar bilinmeyen bir edifier olacak :)
  • Cevap veren yok mu??
  • Koskoca forumda Microlab M1910 kullanan yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutgrk

Koskoca forumda Microlab M1910 kullanan yok mu?

Size nacizhane bir tavsiye! Microlab alın hatta onuda almayın bulabilirseniz edifier den muadili bir model alın.

Sebeplerine gelince! Ülkemiz de yaygın logitech ses te bir numara abi gibi laflara sakın kulak asmayın. Markayı kafanızdan silip, açın ve sesini dinleyin. Ses komplike bir olaydır yani koy dev gibi transistörü yüksek watta zangır zangı bas versin bir numara olsun üzerine de gaming ten yaptığı şöhreti taşıyan armasını tak olsun. Olmaz ama. Ürünleri pahalı diye iyi olduğunu düşünmeyin.Vatanda bana da logitech satmaya çalıştılar daha dinlemeden adama dedim ki: Ben logiteche gaming ürünlerinin kalite ve dayanıklılığında toz kondurmam(orta bütçe için) ama logitechin o boğuk zevksiz sesini dinlemek için 10 tl vermem dedim. Bu sölediğimin arkasındayım.Kulağım iyidir ve zevk sahibi bi insanım girdiğim her mağzada logitec i nezaman denesem sesi açmamla kapamam bir oldu. Hadi dedim önyargı olmasın dinleyelim dedim bu sefer de ama yine adam açtı daha ses tuşundan elini çekmeden kapat abi dedim. Bizim ülkemizde markaya tapma duruu malesef var! yüzde 90 ın aklına ses diyince sony araba deyince ferrari gaming aksesuarları deyince logitec gelir! Hiç bir alan üzerinde oturmuş bir kültürümüz olmadığı için duyduklarımızdan bildiklerimizden veya genel olarak yaygın olandan yola çıkıyoruz. Orta bütçeli gaming aksesuarlarında tek önerim saitek ve logitec se de iş sese gelince son sıranın biraz üstüne koyarım!

Ses bence logitec in başarılı olabildiği bir alan değil. Onun hitab ettiği şey ya alışkanlıklarımız ve marka algımız yada abi bas hayvan gibi (ses kalitesi hak getire) diyerek yorum yapan sese bakışı tamamen bas olan kitle. Çok uzatmayayım microlab alın hiç pişman olmazsınız kardeşimde var gayet kaliteli sesi var. logiteci logitec yapan basları ve arması ! Bunlar diğerleri olmayınca para edecek şeyler değil.Logitecin ses konusunda tüm dünyaya da satsa realitenin marka değil ürün olduğu gerçeğinden yola çıkarak şunu demeliyim ki 40 fırın ekmek yiyecek ki kendisinin 3 te biri kadar bilinmeyen bir edifier olacak :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoSSgO -- 21 Aralık 2013; 15:02:21 >

• Teşekkür ederim ama microlabın optik girişi olması yüzünden istiyorum edifier olarak özellikle önerdiğiniz bir ürün var mı?
  • quote:

Teşekkür ederim ama microlabın optik girişi olması yüzünden istiyorum edifier olarak özellikle önerdiğiniz bir ürün var mı?

Microlab locitec ten iyidir ses kalitesi olarak. Gayet te güzel dir içiniz rahat olsun. Edifier ürünleri şu aralar Ülkemizde zor bulunuyo. O yüzden ben de 2.1 alırken teşhir ürünü olduğunu bile bile bir edifier x600 aldım ses kalitesi beni kendimden geçirdi fiyatına oranla.Ancak ses çok kısıkken gelen cızırtı ürünün rafta yeterince hırpalandığını belli etti.o cızırtıyı duyunca hiç istemeden geri götürmek zorunda kaldım ve kendime jwin aldım. aynı fiyatlara. Jwinden de hiç memnun değilim kalite yerlerde. o fiyata microlab ta alabilirdim ama belli bir bütçenin altındaki sistemlerinde 400-500 tl lik sistemlerindeki gibi parasının karşılığını vermediğini farkettim. yani 400 liralık bir sistem için microlab aynı fiyatlardaki logitecten falan bence üstün ancak 100-150 liralara düşünce 100 liralık logitec lerden hiçbir farkı kalmıyo. Dinlediğim sistemlerde hep bunu gördüm. Bence microlabı alın.kalkite olarak 100-150 tl lik sistemlerine yönelmedikçe o fiyatlarda en iyi seçeneklerden biridir. pişman olmazsınız. Bu arda bası mutlaka koltuk arkasına veya yere koyun masa üstünde bastan verim alamazsınız.Bas yere mutlaka temas etmeli ve çevresi sarılı bi yerde olmalı ki odaya yaysın soundu!

Doğru kolon yerleşimi çok önemli. Biliyosunuzdur zaten ama önlem olsun ben sölemiş olayım :)

• Teşekür ederim vatan %30 indirime girdiğinde 300 tl civarına geliyor.Gerek ses kalitesi gerekse optik girişi olduğu için microlab m-1910 almaya karar verdim.En yakın zamanda incelemesini de koyarım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Creative T3 vs Logitech z623
    10 yıl önce açıldı
    LOGITECH Z5500 vs LOGITECH Z906
    14 yıl önce açıldı
    Creative T3130 vs Edifier M1360
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Teşekür ederim vatan %30 indirime girdiğinde 300 tl civarına geliyor.Gerek ses kalitesi gerekse optik girişi olduğu için microlab m-1910 almaya karar verdim.En yakın zamanda incelemesini de koyarım.

İlk izlenimlerinizi ben de merak ediyorum. Paylaşmayı ihmal etmeyin! Şimdiden hayırlı olsun. Sizi üzmez kalite olarak microlab !
  • logıtechın thx den baska bır artısı yok zaten
  • Dün gittim %25 indirim vardı.%30 olunca alacağım dediğiniz gibi bana da vatanda logitech satmaya çalıştılar ama kararım kesin optik giriş olması, kumandası,ses kalitesi fark yaratan özelliklerinden ancak M1910 modeliyle ilgili hiç inceleme bulamadım.
  • quote:

Dün gittim %25 indirim vardı.%30 olunca alacağım dediğiniz gibi bana da vatanda logitech satmaya çalıştılar ama kararım kesin optik giriş olması, kumandası,ses kalitesi fark yaratan özelliklerinden ancak M1910 modeliyle ilgili hiç inceleme bulamadım.

Doğru karar ! Hiç memnun olmadığım jwin bile 100-150 TL aralığındaki logiteclerden daha kaliteli ses veriyo. Kaldı ki ben jwini teşhir ürünü olmasına rağmen aldığım edifier bozuk çıktığı için istemeye istemiye aldım hepsini dinledim o bütçede ne logitec ne creattive hiç birinden adam gibi temiz ses çıkmıyodu bunu aldım. Bununda bas tiz dengesi garip sesi çok açıyosun midler bozuyo tizler kulak tırmalıyo bazı parçalarda.Edifierin bas tiz dengesini ve ses doğallığını mumla arıyorum.resmen hoperlörden değilde canlı canlı yanımda çalıyolarmış gibi doğal pürüssüz ve kulak okşayan bir ses. hiç bozmayan tok ve güçlü zangır zangır uğuldamayan bir bas. Bunlar benim için güç ten çok daha önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: GoSSgO

quote:

Koskoca forumda Microlab M1910 kullanan yok mu?

Size nacizhane bir tavsiye! Microlab alın hatta onuda almayın bulabilirseniz edifier den muadili bir model alın.

Okuyunca tek dediğim abi adam haklı ya oldu :D

Türkiyede bilgisayar multimedya sistemlerinde nedense hep bir Logitech Creative kaliteli sayıldı. Ben bu cihazların en ucuz modellerinide dinledim en pahalı modellerinide kulağama yatan bir kaç tane creative modeli oldu ama onlarda uçuk fiyatlardaydı değmezdi. Sonra Minton Microlab Edifier gibi markalarla tanışınca müzik algım değişti. Arkadaşında dediği gibi Logitech ses işine hiç bulaşmamlıydı bence kalite 0 adamlarda. Kaliteyi tüm sesleri bastıran yüksek bass olarak anlıyosan o zaman lafım yok ama dengeli bir sistem çatlamayn tizler pofflaman basslar distirtiona girmeyen midler istiyosan bu 3 markaya bak derim. Yada param var abi ne işim var ucuz markalarla dersen Altec Lansin Harman kordon gibi markaların çok iyi sistemleri var açıkcası o sitemler bu forumdaki bir çok arkadaşı aşar. Son bir kaç senedir Edifierin cihazlarını elimden gelidğince dinleyip yorumlamaya çalışıyorum. Adamların 2 tane cihazını kullanıyorum ve çok memnunum. Masaüstü ve film sistemimde Edifier C6 kullanıyorum. Laptopumda ise müzik dinlemek için Edifier X600 kullanıyorum. 2 Cihazda benim kulağımı doyuruyor. Alıpta ben beğenmedim diyene daha hiç rastlamadım. Bunun nedeni benim kanatimce bu cihazlar biraz ruhsuz. Nasıl olur o ya derseniz. Sesi doğal veriyorla. Ne bişey çalıyorlar sesten ne de bişey katıyolar. Sanatçı ne kaydettiyse onu dinliyosunuz. Bunun beğenmeyenlerde olabilir ama o adamlar genelde hifici abilerimiz. Yani panpa konuyu özetlicek olursak bence edifierin cihazları bak. Olmadı microlabı al.

• ya bende deniyicem ama logitech her zaman yüksek watt yapıyor bunuda unutmayın edifiyer bakıyosun 700 800 liralık olanına en fazla 200 watt bune abi ??? bass vermiş 100 watt kime yeter 100 watt edifier hep düşük watt yapıyo sizde bunu unutmayın kardeş sanada tavsiyem logitech alıcaksan bu modelleri al diğerler gerçekten berbat z2300,z5500,z623,z906 alıcaksan bunları al diğerleri 5 para etmez 506 falan yetmez sana söyliyim bakın ses kalitesi istiyosanız gidin bi ses kartı alın iyi bi ses kartı alın size tiz alın size kalite arkadaşlar ben logitech ci değilim bu arada kendi fikrimi söylüyorum tamam bende z623 var ama creative ses kartı aldım ses billur gibi çıkıyor ha microlab gelince microlab,mikado bir birine yakın bende mikado v28b var salonda bağlı ses kalitesi normal biraz baslara gelince boğuk yani bass basıyorum boğuk çıkıyor ya resmen bu zaten bir birlerine yakın ben söylim size şuan bana kızıyosunuzdur ama bu benim fikrim yani ha bu arada baktın microlab modeli güzel 506 yerine onu alabilirsin ama söylediklerimin arkasındayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetoguz10 -- 22 Aralık 2013; 22:05:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetoguz10

ya bende deniyicem ama logitech her zaman yüksek watt yapıyor bunuda unutmayın edifiyer bakıyosun 700 800 liralık olanına en fazla 200 watt bune abi ??? bass vermiş 100 watt kime yeter 100 watt edifier hep düşük watt yapıyo sizde bunu unutmayın kardeş sanada tavsiyem logitech alıcaksan bu modelleri al diğerler gerçekten berbat z2300,z5500,z623,z906 alıcaksan bunları al diğerleri 5 para etmez 506 falan yetmez sana söyliyim bakın ses kalitesi istiyosanız gidin bi ses kartı alın iyi bi ses kartı alın size tiz alın size kalite arkadaşlar ben logitech ci değilim bu arada kendi fikrimi söylüyorum tamam bende z623 var ama creative ses kartı aldım ses billur gibi çıkıyor ha microlab gelince microlab,mikado bir birine yakın bende mikado v28b var salonda bağlı ses kalitesi normal biraz baslara gelince boğuk yani bass basıyorum boğuk çıkıyor ya resmen bu zaten bir birlerine yakın ben söylim size şuan bana kızıyosunuzdur ama bu benim fikrim yani ha bu arada baktın microlab modeli güzel 506 yerine onu alabilirsin ama söylediklerimin arkasındayım

Yalnız o 200 watt gerçek 200 watt ise sesi yarısına kadar anca açabilirsiniz. Bunu da bir gözden geçirin! Şimdi watt olayında farklı mevzular var. Kullanıcıları etkilemek için farklı watt hesaplama normları çıktı bi katsayı belirleyip gerçek watt değerini bu katsayıyla çarpıyolar 300 watt diyolar:). Edifierin ürünleri gerçek watt değerine sahip ürünlerdir. Şu an elimdeki jvin 2.1 ler watt olarak edifierden daha yüksek ama edifierin yarısı kadar ses çıkaraviliyolar! gerçek 135 watt bir kenwood müzik sistemim vardı sesi yüzde 90 açtığımda 5.katta olmama rağmen sokakta oynayan çocuklar kafalarını kaldırıp yukarı bakıyolardı. Sokak beni dinliyordu :) Bir de şu mevzu var ki başka bir arkadaş bu watt olayoyla ilgili bi yorum yapmıştı bu başlıklardan birinde. aynı yorumu tekrarlamış olucam.2000 watt gerçek değer sistemler var lünapark kolonu olarak kullanılıyo. Sokak arası düğün salonlarında falan da var aynı kolonlardan herşey wattsa alın dinleyin. Ama o kolondan çıkan sesin çöp olduğunu siz de farkediceksiniz. Ha ben tabiki logiteci o sistemlerle de kıyaslamıyorum.O kadar da değil ancak burada yapmak istediğim vurgu watt olarak pişirilip pişirilip önümüze sunulup bize yutturulmaya çalışılan değerlerin ne derece şişirme değerler olduğu. Edifier tüm ürünlerinde gerçek watt değerlerini yazar. Uyduruk watt üretmez. Sony bile mağzasındaki sistemlere bazı modellerinde bu şişirme değerleri yazar zaman zaman. Bu watt lara falan o kadar takılmayın. O bahsettiğiniz 200 watt gerçek 200 se o evde duramazsınız ;) Bunun üzerine selerin dengesi doğallığı ve edifierin ses te verdiği kaliteyi de eklerseniz inanın bana o watt değerleri piyasa aldatmacasından öte geçmez. Mesela elimdeki jwinn 50 w ancak bozuk çıktığı için geri vermek zorunda kaldığım edifier x600 üm 30 wattı.(teşhir ürünüydü) elimdeki 50 wattlık jwin sesi sonuna kadar açsam yarıya kadar açılmış x600 kadar ses veriyodu.artı son ses te çıkan rahatsız edici bozulmalar da cabası. Takılmayın watt olayına gerçek değer olsun yarısı olsun kaliteli olsun mid tiz dengesi iyi olsun sesler kulağa pürüssüz ve doğal gelsin. ötekisi 500 watt olsun siz 200 watt sisteminizle zevkten dört köşe müzik dinleyin film seyredin

• GoSSgO G kullanıcısına yanıt
    ya araba hoparlörü çok iyi zaten ya ona lafım yok eğer dediniz gibiyse edifier gerçekten iyimiş ne diyim aslında 200 watt diyoya sesi ortaya aldımda diyorumki içimden heralde suan 40 watt da falandır :D 130watt subwoofer doğru gibi geldi bana ama bazen bassları çok açıyorum pc den yüzde 40 aldımda boğmaya başlıyor :D ama ben gine vazgeçmem yani edifier z5500 benzer modeli zaten bizim ülkede yokturki :D ya şimdi bişey diyicem ben z5500 ve z906 arasında kaldım size dedim o edifier modeli 800 900 tl olan eğer bu dediğiniz watt değeri doğruysa edifierlerede bakıcam
  • quote:

ya bende deniyicem ama logitech her zaman yüksek watt yapıyor bunuda unutmayın edifiyer bakıyosun 700 800 liralık olanına en fazla 200 watt bune abi ??? bass vermiş 100 watt kime yeter 100 watt edifier hep düşük watt yapıyo sizde bunu unutmayın kardeş sanada tavsiyem logitech alıcaksan bu modelleri al diğerler gerçekten berbat z2300,z5500,z623,z906 alıcaksan bunları al diğerleri 5 para etmez 506 falan yetmez sana söyliyim bakın ses kalitesi istiyosanız gidin bi ses kartı alın iyi bi ses kartı alın size tiz alın size kalite arkadaşlar ben logitech ci değilim bu arada kendi fikrimi söylüyorum tamam bende z623 var ama creative ses kartı aldım ses billur gibi çıkıyor ha microlab gelince microlab,mikado bir birine yakın bende mikado v28b var salonda bağlı ses kalitesi normal biraz baslara gelince boğuk yani bass basıyorum boğuk çıkıyor ya resmen bu zaten bir birlerine yakın ben söylim size şuan bana kızıyosunuzdur ama bu benim fikrim yani ha bu arada baktın microlab modeli güzel 506 yerine onu alabilirsin ama söylediklerimin arkasındayım

Güzel kardeşim kusura bakmada bu işlerden pekte anlamadığın belli. Öncelikle sana thd nedir onu açıklayayım. Thd yada açılımıyla total harmonic distortion hoparlörün son ses gücündeki ses bozulma şiddetini sayısal olarak gösterir. Yani Edifier X600 üzerinden konuşursak bu cihaz zorlanırsa rms olarak 50 watta çıkabiliyor. Ve %10 Thd ile ses doğallığından %10 kaybediyor. Ses %10 değerinde bozuluyor. Sen bu thd yi Logitech Crective nin ucuz sistemlerindeki gibi %60-%70 lere çıkarırsan watt olur sana 100 watt ama sesi biraz açtın mı ses içok çirkinleşir müzikten soğursun. He abi ben apaçi müziği dinliyorum sabah akşam ya ne işim olur temiz sesle zaten youtube mp3 den idiriyorum şarkılarımı diyorsan haklısın panpa ses logitece devam et. Arkadaşında dediği gibi ben bugüne kadar pek çok fiyat aralıkları değişen multimedya hoparlörlerden müziklerimi dinledim. Çoğunun watt değeri 60-100 arasındaydı. Eee abi sese bakıyosun 80 watt bu kadarsa daha düşüklerini düşünemiyorum dedirtiyor. Ses öyle beklediğin gibi güçlü değil. Bide sesi biraz daha açtığında saçma bir bozulmayla karşılaşıyosun miden bulanıyor iyice. Sağolsun edifier beni bu yönden beni çok tatmin etti. X600 ün sesini %30 bile açtığında sesin şiddeti kulaklarını rahatsız ediyor zaten. %80 lerde filan yanında durulmuyor. He ama var mı bozulma inan bana seste gram bozulma da olmuyor. Sana o kadar diyeyim.

Özetle watta kanma Wattan önce thd değerine bak ona göre bir daha düşün çok yüksek değerlerle karşılaşırsan uzak dur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanbilgin -- 23 Aralık 2013; 2:37:13 >

• http://www.donanimhaber.com/hoparlor/haberleri/Edifier-S550-51-ses-sistemi-video-inceleme.htm "Mesut Abi Boyutlarına Göre Max Ses Seviyesi Düşük" Demiş Erdinç Abi "Bassları Yetersiz Buldum" Demiş Buna Ne Diyiceksiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetoguz10 -- 23 Aralık 2013; 8:00:47 >
  • Watt benim için çok önemli değil açıkcası zaten apartmanda oturuyorum ve oda küçük.Benim istediğim oyunlarda ve filmlerde güzel ses vermesi ve dediğim gibi ps3 le kullanacağım için optik girişi olması.Edifiere gelincede vatan bilgisayarda çoğu modelinin olmaması yüzünden
    onu tercih etmedim.
  • quote:

http://www.donanimhaber.com/hoparlor/haberleri/Edifier-S550-51-ses-sistemi-video-inceleme.htm "Mesut Abi Boyutlarına Göre Max Ses Seviyesi Düşük" Demiş Erdinç Abi "Bassları Yetersiz Buldum" Demiş Buna Ne Diyiceksiniz ?

Buna ne diyeceğimi söyleyeyim.Zaten yukarıda arkadaşımız da anlatmış ama okumamışsınız.

Bakın lünapark kolonlarında da bas var hemde fil adımı gibi :) ama 100 tl verilir oda hurda malzeme parası olarak. Şimdi pisyasada pek bilinmeyen hiç bakılmayan THD diye bi değer vardır. Bu değer son seste toplam seslerdeki bozulmayı yüzde olarak ifade eder.Bu değer birçok üründe yazmaz çünki bu değerleri yüzde 40 yüzde 60 gibi değerlerde tutarlar(en bilindik ünlü markalar bile yapar bunu) onun yerine arkadaş benim sistemim 200 watt diye yazar.Bu şu demektir. yüzde 40 TDH değerinde 200 watt bir sistemden son ses 200 watt ses dinlersin daha doğru dinlediğin şeyi ses zannedersin. Bizim kaliteden dibine kadaar anlayan ama her alanda en fazla 3 firmanın yarıştığı(çok eliyoruz zevk sahibiyiz) ülkemizde, uf abi basa bak off 200 watt of bu onu göçertir bu 300 watt gibi yüksek teknik bilgi ve araştırma kokan yorumlarımızla, bu bahsettiğiniz şeyler hiçbişey ifade etmez.En azından benim ve dinlediği şeyin gerçekten ses olmasını isteyen insanlar için.Mesela bir arabada bası açtığımda iç malzemeden zangırtılar ve plakadan zank zank zank diye ses geliyosa bu beni değil anca beyaz şahin hayali ile yanıp tutuşan ve arabasına asla bi ekolayzer koyma ihtiyacı hissetmeden eşek yüküyle watt koyan müzik ve ses anlayışı sadece duyduğu şeyin seviyesi ile ölçülen lünapark kolonundan bile ağzının suyu aka aka uff ne vuruyo diyen adamı ifade eder. Ben o anda bası kısarım o zangırtı kesilip sadece temiz bas sesi gelene kadar kısarım.Gerekirse hiç açmam o bası. Ben müzik dinliyorum ve o plaka zangırtısı o stüdyo da o cd ye kaydedilmemiş bir ses. Yani istenmeyen ses.Kısacası gürültü.

Dönelim konuya. Evet dediğim gibi o yorumlar benim için hiçbişey ifade etmez. Örnek le devam edelim. Şimdi diğelim ki A firma 200 watt bir sistem üretti. O sistem aslında sesleri temizlerse yani THD (total harmonic distortion) değerini düşürüp ben kalite istiyorum sadece yüksek ses değil sesi bozmadan verebileceğim en iyi sesi vereyim aynı malzemeyi kullanarak dese o sistem 200 değil misal 140 watt olur. Edifiere gelince edifier de önce kalite der ve Her ürününde THD değerini maksimum yüzde 10 kullanır.aşağı yukarı aynı malzeme kalitesi ile çok daha temiz ama watt değeri daha düşük bir ses verir. Bilemem sizi ama ben zaten TDH si yüksek bir sistemde sesi son ses açamam.O kalitesizleşmeyi hemen algılar ve rahatsız olurum. Çoğu insan da sesi bozuyo diye zaten 80 veya 70 seviyesinden yukarı çıkmazlar. Edifier alırsan yüzde 90 a kadar sesi bozmaz yüzde yüz yapsan da yüzde ondan fazla bozmaz.Artı daha iyi malzeme kullanır. Sese kalite katmak için bütçeye uıygun en iyisini vermeye çalışır. Kimin ne dediği önemli değil benim için. Hoparlörün önündeki ince bez kapağı hoparlörü darbeden korumak için yapıldığından bahsetmiş olduğunu görüp hemen x i tıklayıp kapattığım ve devamını hiç okumayacağım bir inceleme yazısını az önce gördüm ben bu ülkede. Ses inceleyip te onun bir koruma değil(koruma ikinci işlevi) sesi filtreleyen ve kulağa daha umuşak ve temiz bir ses gelmesini sağlayan bir filtre olduğunu bilmeyen insanlar var bu ülkede. Ben elbetteki çok bi bilgi sahibi değilim herkes herşeyi bilmek zorund da değil. Ancak hiçbişey üzerinde genel bir kültürü olmayan sadece kendisine sunulan ve reklamı bol olanla yetinen insanlar herhalde en çok bizdedir dünyada bir de abd dir(onlarda full markacı) Araba deyince çoğu ferrari der az biraz araba kültürü ve zevk sahibi insan kalkar lamborghini der. Ancak çok az insan abi koenigsegg ccx nedir öle yaw demez.. Lüx olunca mercedes bmw az kültür sahibi adam bentley falan ama bir kalkıp maybach demez. Bize itelenenlerle yaşıyoruz. Forumlar niçin var? Kısacası bu elektronik te de böyle bakın siz burada soruyor tartışıyorsunuz yanlış ta olsa bildiğiniz savunuyor cevap alıyor inanıyor yada inanmıyorsunuz. Ancak paylaşmak öğenmek adına en azından burada vaktinizi harcıyosunuz. Ancak bi mala 1000 TL verip te lem ben 1000 lira para veriyorum da bu dünya LOGİTEC ten mi ibaret bi bakayım millet ne dinliyo ülkede ne var dünyada ne var? Bilmediğim ama bundan iyilerini üretenler varmı diyip oturup 20 dakka yazı okumaya katlanamıyo. Hoparlör alacam, nasıl olsun? Güçlü olsun baslı olsun,(ses kalitesinden bi haber) kaç para var 1000 TL marka bilgisi tarama işlemi başlar beyin içerisinde bir markalar 3 saniye düşünülür ve karar verilir creative mi logitec mi. İşte bu yüzdendir ki bu genel yargı herkesin abi logitec demesi sizi de zorluyor ve otomatikman soruyorsunuz logitec iyi olmalı diye düşünerek. Ve diyorsunuz ki e burda adamlar ses seviyesi boyutuna göre az demiş buna ne diyceksin?
    Hiç bişey demiycem. Bişey demeye değer bir yorum değilmiş diyecem.Tek yapabileceğim elimden geldiğince neden bişey denmeye deymeyeceği hakkında sizi bilgilendirmeye çalışmak bildiğimi paylaşmak olur.Bu ülkede müzikten sesten anlansaydı KRAL TV nin
    kapısına çoktan kilidi vurmuşlardı :)

Son yorum logitec ben yüzde 40 yüzde 30 bozukta olsa 300 watt vereyim demiş öle tercih etmiş isteyen onu alsın Diğeri de demiş ki ben 200 watt veririm arkadaş yüzde 10 sınırının bir üstüne bile çıkarsam bunu kabul etmem ben son seste pürüssüze yakın minimum bozulma ile ses sunayım ama benim ki olsun 200 watt isteyen gitsin onu alsın. Bir de buna bozulma dışında diğer ses seviyelerinde seslerdeki uyum doğallık ve temizliği katarsak Logitecin L si kalmaz benim gözümde. Haa ama orta sınıf oyun kolu direksiyon gibi sistemlerde de saitek ve bir kaç firma dışında hiçbirşeyi logitecle kıyaslamam dayanıklılık ve ürün kalitesine o sınıf için toz kondurmam orası ayrı. SES AYRI BİR OLAY. LOGİTECİ BİRAZ AŞTI. O da THX sertifikam var madem kaliteli ses yakalayamadım güce ve basa abanayim piysada bu gidiyo burdan yürürüm zaten armam da LOGİTEC! durumları üzerinden ekmeğine yağ sürmeye çalışıyo sürüyoda gayet güzel. Alan alsın sıkıntı yok. Benim çöpe vericek param yok. O z bilmem kaç var ya 1 milyar küsür olan o para bende olsa LOGİTEC in yüzüne mi bakarım ben :) kısa bir araştırma bir sistem alırım dinleyen elalem neler yapmış diye ağlar ;) İşin esprisi bi yana diyeceğim budur! Aydınlatabildiysem ne mutlu bana gerisi size kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoSSgO -- 23 Aralık 2013; 22:17:26 >

• GoSSgO G kullanıcısına yanıt
    Bu Arabalar Konusunda Sizinle Aynı Fikirdeyim Benim Diyicem Şu Yani 10 THD Olması Benimde Hoşuma Gider Açıkcası Çünki Eskiden Müzik Dinlerdim Teyplerde Falan Son Sese Kadar Açtımda Keşke Bozulmasa Derdim Taki Bassı Keşif Edene Kadar Edifier İnternette Youtube de daha doğrusu dinledimde hangi modeliydi s550 miydi bilmiyorum alt frekans inmiyor gibime geldi babamda trust marka 2+1 aldı 200 tl ye 60 watt maximum 120w heralde özelliklerinde 20-120 hz diyor ama açıyorum 20-30 hz lik bassları hiç yumuşak bass yok daha çok sert basslar bunuda hiç sevmiyorum bass dedin bütün frekansları almak demek (bana göre) Edifier Çok Para İstiyor Birde Bakıyosun 280 watt nerden baksan yabancı ülkede gördüm 1468 tl ye geliyor hani senin anlattığını herkeze anlatsan belki logitech z906 değilde s550 falan alırlardı oda 1 ihtimal sırf bass hastası var ya da ne biliyim yüksek ses hastası benim arkadaşım yüksek ses hastası mesela ona sordum hangisi aliyim dedim z906 mı z5500 mü 5500 biliyosunuzdur bass ağırlıklı z906 sesle dengeli ve sese 20 watt dağıtmış basstan alıp sesi seçiyor mesela ses olsun diyor neyse zaten ülkemizde edifier yok yani gelmiyorki onun 5+1 leri falan ama edifier uydu hoparlörü çok hoşuma gidiyor tasarımı olsun (Büyüklük) olsun benim diyicem bu kadar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.