Şimdi Ara

Logitech z-5500 subwofer değiştirme, YARDIMM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Logitech z-906 ve z-5500 kullanıcısıyım. 2 sorunum var yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
    Gelelim sorunuma, Logitech z-5500 mün sub nu değiştirmeye karar verdım internette izledim ve çoğu kişide onerdi 25 cm Sony veya pıoner markalı sub daha iyi oluyormuş. Bende orjinal sub nu beğenmıyorum hiç. Baslarda acayip kotu vuruyor.
    Bu yüzden değiştirmeye karar verdim. Aslında z-5500 ü elimden çıkartıp 1 tane daha z-906 almak istiyordum, şimdi vazgeçerek sub nu guçlendirerek 2 sistemi bir kullanmak istiyorum.
    Beğendiğim sub Sony den. daha doğrusu Sony var tek hepsiburadada, Link:http://www.hepsiburada.com/sony-xs-gtr101l-25-cm-10-inc-1700-watt-subwoofer-p-OTSONYXSGTR101L
    Arkadaşlar bu beğendiğim sub u kaldırabılırmı z-5500 n amfisi acaba ? orjinaline gore daha dolgun bass alabılırmıyım ? kimler denedi aldı yaptı sizinde yorumlarınız benım için çok değerli...

    bir ikinci sorunumda 2 sistemi birleştiremiyorum. Ses kartım creative zx modeli, 1 sistemi analog kablo ile diğer sistemi optik kablo ile bağladım sesler karışık geldi optik kablo mlsanıye farkla daha hızlı gonderıyor sesi bu yuzden sesler karışıyor ama 2 sistemde çalışıyor.
    Benım demek istedğim ya 2 optikle bir yapıcaz yada 2 analog kablo ile birleştiricez. nasıl olucak bilmiyorum. birde şoyle denedim ses kartının arkasından her analog ses çıkışını 2 ye çıkartım 1 erkek 2 dişi yaptım yani. kabloların hepsini bağladım bu seferde ses kartı zorlandı sesler yine karıştı. bence parazit yapıyor sıkıntı çıkartıyor. bunları parazit yapmadan nasıl 2 sistemi birleştiririz. Yani kısacası 2 sistemi nasıl çalıştırabılırım aynı anda ?

    2 sistemi birleştiren bi adam gordum adam yabancı konuşamıyorum adamla, Adam işi bilen birisine benziyor :https://www.youtube.com/watch?v=2VBc9wpyjcg

    Arkadaşlar sorunlarım bunlar yardım eden, etmiyen herkeze teşekkür ediyorum..
     Logitech z-5500 subwofer değiştirme, YARDIMM Logitech z-5500 subwofer değiştirme, YARDIMM Logitech z-5500 subwofer değiştirme, YARDIMM Logitech z-5500 subwofer değiştirme, YARDIMM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AyhanGüler -- 14 Ağustos 2015; 23:10:28 >







  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • z5500 subwoofer 188w 8 ohm. bu sony bası 4 ohm olması lazım. rms değeri 370w amfiyi kül eder büyük ihtimalle(yüksek seste uzun süre kullanımda). orjinal basını değiştirmek pek bi işinize yaramaz boşa masraf ve sisteme zarar verdiğinizle kalırsınız. z5500ün kendi bası ne anlamda beğenmediniz? en kötü çift bobin sublara bakın 4+4 seri şekilde 8 ohma ulaşır ve amfiyi yormaz. ohm değeri 8 ohm olduğu müddetçe subun watı pek etki etmez 150w ve yukarısını bağlarsınız. amfi çıkış gücü kadar besler en kötü deneme yanılma yöntemiyle bu şekilde belki istediğiniz tonlamaları duyarsınız. forumda bir üye RE-audionun 10" lik bir subwooferiyle değiştirmişti 175w 4+4 ohm şeklinde amfinin besleyeceği bu olabilir hatta z5500cüler sayfasında son sayfalarda görebilirsin pmde atabilirsin farkı anlatması açısından. subum modelide REX-10D4 bu.
    2. olarak aynı anda 2 sistemi optik veya analogdan kullanmak istiyosan sinyali ikiye bölmeden güçlendiren çoğaltıcı adaptörler vardı. umarım bu yorumdan yola çıkarak googleden faydalanabilirsin.




  • Hocam çoğaltıcı ve guçlendırıcı adaptor demişssiniz. çoğaltmayı anladımda guçledırıcıyı anlıyamadım
    Onerdiğiniz urunu normal bi mağaza sitesınden veya resim olarak paylaşırsanız daha iyi olur. çunki bulamıyorum

    Şu parçayı alıp, her çıkışı x2 ye çıkarttım. Ses kartı bu yuzden kastı bırazcık sesleri ve kafası karıştı.
     Logitech z-5500 subwofer değiştirme, YARDIMM




  • optical kabloyu bunla çoğaltabilirsin ama ne kadar kaliteli bilmiyorum. o resimdeki cihazıda 2 tane z5500üm olsa hayatta kullanmam :D
    çoklayıcı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Oxy.gen- -- 18 Ağustos 2015; 20:53:44 >
  • Bu işe fazlasıyla kafa yormuş, sete en uygun subwoofer ile değiştirmiş biri olarak yazıyorum. :)
    Z-5500 subwoofer sürücüsünün en büyük sorunu ritimsiz kalmasıdır. Uğultuya düşer, dan dun kafa ütüler.
    Bu sektörde tonlaması en güzel markalar JL Audio, Re Audio gibi markalardır.
    Takacağınız subwoofer sürücüsünün 8 ohm empedansa sahip olması gerekir.
    Orjinal subwoofer 188 Watt gücündedir ve kısık seslerde ritimsiz kalmasının sebebi setin anfisinin o subwoofer sürücüsüne az gelmesidir.
    Bu durumda en uygun seçenek Re Audio REX-10D4 marka subwooferdır.
    Ben o marka subwoofer ile değişim yaptım ve 2014 Kasım'dan beri severek kullandım.
    Şimdi de yurtdışı görevim sebebiyle seti satılığa çıkardım.
    Ben zamanında özel sipariş ile 100 dolara satın almıştım.
    Çok da memnun kaldım.
    Size de tavsiyem değişim yapacaksanız bu ürünle yapmanızdır. Empedansı değiştirdiğiniz takdirde ses dengesi çok şaşacak ve uzun vadede sete kesinlikle zarar verecektir.




  • Bu arada sub çıkış katı olarak iki adet bridge bağlanmış TDA7294 var kesinlikle 8 ohm dan aşağı kullanılmamalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.