Şimdi Ara

Logitech X-230 vs. Philips MMS-430 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
17.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: pollock

bu formda ki konuya bir bakarmısın ben en iyi 2+1 mms demedimki ikisini kıyasladım kıyas sonucu mms aldım dedim.creative sadece chip ses kartı üretiminde başarılı. ses akustiği farklı bir dal. (neredeyse bose jbl pioner ile eşdeğer yapıcaksınız)berbat bir sistemleri creativelerin . beş para etmez.onlara verilen paraya acıyorum. yinde tekrarlarımkiiii. mms 460 la x530 kıyaslayın fikirlere saygım olur. amaaaa x230 430 un eline su dökemez. kulagı olan herkez ikisinide dinledikten sonra farkı duyar.
    Philips gibi bir marka 30w sub değerini uyduruyor dinleyenlerde bu gücü duyamıyor dimi diğer akillılarda 20w sub değerini 30w la eşdeğer tutuyor. milleti bırakın kendiniz dinleyin . ikisin kıyaslaması hata.

hah işte o da tam böyle x530 460 ın eline su dökemez ezer geçer vs.vs. gibi kesin konuşuyordu...halbuki forumda x530 un mms 460 dan daha iyi söyleniyordu...bende arkadaşta dinleme fırsatı bulunca o çok övdüğü x530 dan iyi dediği mms460ın ne olduğunu gördüm...ve x530 derim

• quote:

bas ayarını sadece mms 430 a özgü olmadığını biliyorum ama dinlediğim ortam oldukca geniş sayılır . Gürültü olarakta pek sessiz sayılmazdı x-230 o ortama göre sesi zayıf kaldı. mms 430 ona nazaran daha güçlüydü . kast ettiğim buydu. ama yinede alacak arkadaşlara benim tavsiyem kendileri dinlesinler. ses kalitesinde bariz farklılıklar yok bana göre .kıyaslama yaparsak sadece ses seviyelerinde bır gıdım fak var watt farkı . merkez subw. 30w x-230 da 20w buda bariz güç farkı..

Yukardaki yorum senin yorumun, orda kalın belirttiğim yerde önce demişsinki ses kalitesinde bariz farklılık yok, bir gıdım fark var, sonra da alttaki diğer yorumlarında iyice fanatik yorumlar yaparak olayı abartmışsın. Tamam, sana göre, sadece sana göre mms 430, x-230dan daha iyi bir settir, ama bu konuda onlarca review ve onlarca kullanıcıya karşı tek başınasın, onlar senin dediğinin tam tersini söylüyor. Sen setinle mutlu ol..

• quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

quote:

bas ayarını sadece mms 430 a özgü olmadığını biliyorum ama dinlediğim ortam oldukca geniş sayılır . Gürültü olarakta pek sessiz sayılmazdı x-230 o ortama göre sesi zayıf kaldı. mms 430 ona nazaran daha güçlüydü . kast ettiğim buydu. ama yinede alacak arkadaşlara benim tavsiyem kendileri dinlesinler. ses kalitesinde bariz farklılıklar yok bana göre .kıyaslama yaparsak sadece ses seviyelerinde bır gıdım fak var watt farkı . merkez subw. 30w x-230 da 20w buda bariz güç farkı..

Yukardaki yorum senin yorumun, orda kalın belirttiğim yerde önce demişsinki ses kalitesinde bariz farklılık yok, bir gıdım fark var, sonra da alttaki diğer yorumlarında iyice fanatik yorumlar yaparak olayı abartmışsın. Tamam, sana göre, sadece sana göre mms 430, x-230dan daha iyi bir settir, ama bu konuda onlarca review ve onlarca kullanıcıya karşı tek başınasın, onlar senin dediğinin tam tersini söylüyor. Sen setinle mutlu ol..

evet... bi gıdım dedim evet ve sonunda söylemişşim buda bariz güç farkı cünkü 20w nedirki?? 100w olsa fark var diyim...aşşağıda fanatikleşmemişşimki.
    bu topiği onlarca kişi acmamış ki... iki seti sadece bu topik tartışıyor... iki seti baska kimler tartışıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pollock -- 6 Kasım 2005, 19:12:03 >

• arkadaşlar bir sorum olacak...ben mms 430 aldım hepsiburadadan..sınavlardı carttı curttu derken bi türlü ilgilenemedim..hakkaten konuşulanlar gibi bass çok ii ama işe yaramıyor tizleri öldürüyor..ama x-230 u hiç dinleme fırsatım olmadı..eğer 230 u dinleme fırsatı bulabilirsem ve gerçekten beni tatmin ederse ben bu ürünü logitechle deiştirebilrmiyim?? 20 gün oldu alalı..
  • yaw aslında şarkıya göre değişiyor bu iş..bazı şarkılarda bassı sonuna kadar açabiliyorum ve ses müthiş..bazılarında ise çok boğuyor..ama hala şüheliyim bu bass uyumluluğu konusunda x-230 bundan iyi olabilir mi diye..
  • Ben sana creative t-3030'u tavsiye ederim . Inspire serisine göre az daha pahalı olduğundan pek kimsenin üzerinde durmadığı bir seri ama hoparlörlerden gelen ses o kadar güzel ki x-230'dan kesinlikle daha iyi mms serisini ise dinlemedim . Ancak yorumlarda bahsedilen bas sorunu da doğru , yüksek sesleri kaldıramıyor subwoofer ama 8 seviyesi var ve ben 4'te kullanıyorum , gayet de yeterli geldi bana şimdiye kadar . Dinlediğin şarkıyla da ilgili birşey bu , mesela 192 kb'lık kayıtları dinlediğim zaman 6'nın sonlarına kadar zorlayabiliyorum . 128 kb'lık şarkılarda ise bas seslerin ön planda olduğu şarkıları da gene çok rahat bası hissederek dinleyebilirsin ancak kayıtta bas ön planda tutulmamışsa x-230 da yapabileceğin gibi bunda güçlü baslar duyamazsın . Eğer mms-430 baslar ön planda olduğundan dolayı hoşuna gitmediyse emin ol aynı sorunu x-230'da da çekeceksin . Ancak t3030'u tesadüfen buldum ve çok hoşuma gitti , kendi sınıfında bulabileceğin en iyi uydular sahip (kendi sınıfından kastım x-230,mms-430 ve de inspire 2500 ; logitech z3 z4 ya da creative i-trigue serisindeki ürünler bence bir üst sınıfa giriyor)
    hepsiburada'dan almışsan t3030'un 100 ytl nin biraz üstünde bir fiyatı var ve de lriterin bas değilse müzik keyfiyse kesinlikle öneririm , ben illa gümbür gümbür bas istiyorum dersen o x230 al

• arkadaşlar biraz erken yorum yapmışım sanırım...bassı ayarladım uyduları birbibrinden uzaklaştırdım ses mükemmel..5+1 den ayırt edemezsiniz...süper ..
  • mmx-430 kullanıyorum ve de memnunum.özellikle görünüş olarak istediğim ses sistemiydi.basslarının ya da tizlerinin bozulduğunu söyleyenlere katılmıyorum.bunun nedeni eko ayarı şarkı kalitesi vs. bir çok şey olabilir.tekrar alsam philips alırdım.
  • ben x530 kullanıorum bence biraz daha kıy ve bunu al kesinlikle 5.1 logi x530 al

saygılar
  • arkadaşlar ben de önce mms 430 a yöneldim ama sonra mms lerin birçok sxorun çıkardığını dydum bu sorunlar: bir iki ay sonra sub. ın bozulması ,ses dengesizliği, bass booğukluğu, cızırtı... gibi bir sürü sorun ama ben diyemem ki bunların hepsi bozuk ama genel olarak öle sağlam çıkanlar olablir bütün bunlar göz önünde x 230 da tercih kıldım ama çok araştırdım ve almaya karar verdim ben 100 ytl ye buldum daha ucuza bulabilceğim bir yer var mı acaba bana bu konuda yardım edermisiniz(istanbul)
  • ankarada olsan 95 ytl diyecektim...100 ytl de iyi fiyat .. o paraya değer zaten (X-230)

quote:

Orjinalden alıntı: ultraslan_34

arkadaşlar ben de önce mms 430 a yöneldim ama sonra mms lerin birçok sxorun çıkardığını dydum bu sorunlar: bir iki ay sonra sub. ın bozulması ,ses dengesizliği, bass booğukluğu, cızırtı... gibi bir sürü sorun ama ben diyemem ki bunların hepsi bozuk ama genel olarak öle sağlam çıkanlar olablir bütün bunlar göz önünde x 230 da tercih kıldım ama çok araştırdım ve almaya karar verdim ben 100 ytl ye buldum daha ucuza bulabilceğim bir yer var mı acaba bana bu konuda yardım edermisiniz(istanbul)

• şu watt olayını unutamadınız gitti valla...?
    bunlar hikaye ben sana 1000watt getireyim ..,ama alakası yok..bosver bunları dinleyicilerin yorumlarına ve önerilerine bak

quote:

bu formda ki konuya bir bakarmısın ben en iyi 2+1 mms demedimki ikisini kıyasladım kıyas sonucu mms aldım dedim.creative sadece chip ses kartı üretiminde başarılı. ses akustiği farklı bir dal. (neredeyse bose jbl pioner ile eşdeğer yapıcaksınız)berbat bir sistemleri creativelerin . beş para etmez.onlara verilen paraya acıyorum. yinde tekrarlarımkiiii. mms 460 la x530 kıyaslayın fikirlere saygım olur. amaaaa x230 430 un eline su dökemez. kulagı olan herkez ikisinide dinledikten sonra farkı duyar.
    Philips gibi bir marka 30w sub değerini uyduruyor dinleyenlerde bu gücü duyamıyor dimi diğer akillılarda 20w sub değerini 30w la eşdeğer tutuyor. milleti bırakın kendiniz dinleyin . ikisin kıyaslaması hata.

• bu kıyaslanan iki üründen philips olanını kullanıyorum. ve bende bir sorun yok. jazz9940'ı satıp bunu aldım. daha önceleride hoparlör konularında dikkatli seçici olmuşumdur. burada söylenen philips 430da bass tizi eziyor, tiz bassı eziyor gibi yorumları yapan kişiler iyi ayar çekememiş olabilirler. HER aldığım hoparlörü ilk taktığım zaman istediğim gibi ses vermiyor maalesef. herkesin kulağının alıştığı bir bass-tiz seviyesi vardır. logitec bunu en uygun genel düzeye getirip x-230'u piyasaya sunmuş olabilir. ama ben philipsime ayar çektikten sonra bu kadar UYUMLU bass-tiz ayarı beklemiyordum. philipsi ilk taktığımda tizi bassı bastırıyordu( alışkın olduğum sese göre tabiki) sonra creative 5.1 ses kartının ve winamp plug-inlerinin izin verdiği kadarıyla ayar yaptım MP3 ve film için bu ayar şu an çok iyi. ben 430'u tavsiye ederim. takip ettiğim kadarıyla bu forumda 430um bozuldu diyen ÇOK kişi görmedim. hatta hiç görmedim. genel bir hata olsa burdada topicler açılırdı o yüzden buna inanmıyorum.

bu ayar mevzusunu halka açıklamak lazım

http://forum.donanimhaber.com/m_7311119/mpage_1/key_//tm.htm#7316723

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cLk -- 1 Haziran 2006; 2:40:59 >

• Bende MMS-460 kullanıyorum 3 aydır hiç bir sorun yasamadım yalnız ilk aldıgımda hiç hosuma gitmemisti ayraları bozuktu seler felan karısık geliyordu.Fakat ayarlarını yaptıktan sonra mo kadar memnunum ki anlatamam tam bir keyif X-530 u da dinledim fakat basslarda MMS-460 daha iyi tabi ayrları yapıldıktan sonra özellikle sub in arkasındaki bass ayarını sarkıya göre yapmakta fayda var.Yada genel olarak yarım seviyeden 3-4 mm fazla acılması genel anlamda iyi bir bass-tizz kombinasyonu sağlıyor.Ses olarak X-530 un teknolojisi daha iyi gibi fakat kulaga gelen tizlerde pek fark yok.Karar sizin yinede .Kimse yogurdum eksi demez.Mümkün oldugunca objektif olmaya calıstım iyi gunler...
  • Logitech X-530 FDD2 ses teknolojisine sahip bu sayede son seste bile sesi kesinlikle dagıtmıyor net bir ses elde ediyorsun.Ayrıca Bası gerçekten iyi.
  • MMS430 dinleyen alan arkadaşlar yorumlarını bu şekilde yazarlarsa gayet iyi olur memnun olanlar memnun olmayanlar.......
    ben dinlemedim , dinleyenler bilir tabiki faka bu philips neden bu kadar tepki alıyor anlamış değilim....
    X-230 u dinledim parasını hakeden bir set
    MMS430 sahipleri yorumlarına devam ederlerse (olumlu, olumsuz) ortalık aydınlanır
    teşekkürler
    quote:

Orjinalden alıntı: canozpinar_1990

ya bn bu x230 u oven arkadasları anlamıorum bı turlu bnce bu arklar mms430 dinlemeden yorum yapan arklar.bn dun gıttım hs ye aslında hıcdusunmeden mms alcaktım ama x230 bu kdar ovulunce bı de onu dınlıyım dedım bnm dızustune once x230 u taktık actım ses hersey sonda woofer maasallah wantılator gıbı ama sonda olmasına ragmen bass yok sarkıda bayaa basslı bı sarkıydı hanı.daha sonra mms i taktım ve o maaza yerınden oynadı desem yerıdır zaten her goren hayran kaldı orda mms e bunun hala ne tartısması nı yapıonus anlamadım mms le bass yarıdayken 2 kat assaadan sıkayet geldı aksam yanı oıkı cıhazı aynı kefeye koyup karsılastırmanıs bıle ayrı bır sacmalık ne tızde ne bassta hıcbır bozulma yok yeterkı ayarlar duzgun olsun ondan sonra ortalıı cok rahat yıkabılırsınız ıtıras eden bırı warsada lutfen en yakın hs maazasına gıdıp o ıkı aletı bı acıp baksınb ondan sonra bana walla haklıymısın krds dı yazılarınızı beklıorum x230 neymıs cnm dııcenıs

mms430
    x230

• Hem x-530 u dinledim hem de mms430 u su anda mms460 setim de var. her iki seti de dinledim logitech x-530 u aldım en fazla 2 hafta dayanabildim hemen sattım.bekledigimin yarısı cıkmadı.philips bas olayında da tiz olayında da bence yani bir kulalnıcı olarak tecrübe ile konusuyorum philips mms 430 ve mms460 cok daha iyi. siz yine de gidip deneyip alın.burdaki yorumların cogu soyledir diye dusunuyorum; adamın logitech i var ve bu set onda oldugu icin direk onu ovuyor iyi de olsa kötü de olsa.yada philips seti var yine ovuyor iyi de olsa kötü de olsa.ben her ikisini de tecrube ettigim icin bu fikirlerimi beyan ediyorum.dusunmeden philips alabilir almak isteyen kisi.logitech den cok sey bekleyip alan kisiler pisman olacaktır eminim.
  • x530'u bir arkadaşımda dinledim güzeldi ama benim evdeki philips mms 460 kadar iyi değildi, tabii arkadaşta audigy serisi ve bende de x-fi ile bu sesleri aldığımı da ekleyeyim. evde eletro gitarı efekt yazılımıyla kullanıyor ve 5.1'den ses çıkışı alıyordum, gayet de iyi sonuç veriyordu, 3-4 ay önce yazılımda bas efektleri de olduğunu görüp yeni aldığım bas gitarı denemeye karar verdim. o günden sonra da 200 milyonluk bas amfisi odamın köşesinde süs olarak duruyor. ms 460 subwoofer'ı inanılmaz kaliteli, bas gitarın en zorlu tonlarını bile deyim yerindeyse pamuk gibi veriyor. tek eksiği ben odada çalarken sesleri duyuyorken ailemin koridorun sonundaki odada duvara vuruluyormuş gibi sesler alması ve soluğu odamda almaları. x-530 ile mms 460 arasında bence mms 460 daha iyi ama mms460 ile bas amfisi arasında kesinlikle mms 460, tartışması bile olmaz.

• konuyu toparlama amaçlı yeni bir konu açıyorum. x.230 ve mms430 karşılaştırması ve izlenimler:
    her türlü sorunuzu bekliyorum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_8126622/tm.htm
  • Wolverine senin ısrarla mms serisi işe yaramaz demenin nedeni tam kara vermişim phılıps mms-430 alaacam şimdi kafam karıştı logitech x-230 mu alsam die
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.