Şimdi Ara

Logitech G910 Çift-Basma Problemi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
3
Favori
11.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • g810 klavyem de tuşları çift basmaya başladı. yazılımsal olabilir mi aceba?
  • Logitech ile bağlantı kurun yardımcı olacaklardır. Logitech kadar ilgili firma zor bulunur.

    Logitech ten destek alamayan, garanti kapsamı dışında kalan klavye ve mouse ta sorun yaşayan arkadaşlar özelden ulaşsın yardımcı oluyum. Her türlü klavye mouse tamiri yapılır.

    İyi günler dilerim herkese..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu açılalı çok olmuş fakat aynı problemi yaşayanlara yardımcı olmasuı adına çözümü paylaşmak istedim. Bende de 2018 başında aldığım Romer-G switchli Logitech G-413 carbon mekanik klavye var. 8 ay kadar problemsiz kullandım, fakat sonrasında bazı tuşlar çift basmaya, bazıları da çok zor basmaya başladı. Tuşları söküp switchlerin içine basınçlı hava sıktım. Başta işe yarar gibiydi, fakat 1 gün sonra aynı problem oluştu. Ben de yağsız kontakt sprey aldım (devre temizliyici). Tuşları çıkartıp switchlerin içine dışarıya taşana kadar püskürttüm. Tuşlara kuvvetlice 30 defa kadar basarak temizleme işlemini kolaylaştırdım. Ters çevirip sıvının süzülmesini ve kurumasını bekledim (uçucu olduğu için çabuk kuruyor). Bu işlemlerin üzerinden 20 gün kadar geçti ve hala hiç bir problem yok. Umarım benzer problem yaşayan arkadaşların işine yarar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Güneş Salman -- 7 Mart 2019; 14:59:42 >
  • Güneş Salman G kullanıcısına yanıt
    Benim hala devam ediyor açıkcası ben switchleri söküp, yağlı basmayı düşünüyorum ama işte gel gelelimki bunu klavyeyi söküp lehim yerlerinden switchleri ayırmadan yapmakta pek mümkün değil

    Birkaç üst yorumda yağsız kontak spreyin tam olarak işe yaramadığını deneyimleyen biri vardı, yinede aklımın bir köşesinde tutacağım

    Zaten garanti bitik destek de alamıyorum perpaya düşmektense.. Tek endişem padlerin çıkartırken yamulma ihtimali veya tam eskisi gibi yapışmaz sa.. Korkusu olmasaydı şimdiye birşeyler yapmıştım

    Fazla hassasım bu konuda, bu klavyeye bu şekilde katlanmak gerekten insan işi değil bir tuşa basıyorum ardından 2-3 sefer silmeye. Bazen tuşlar hiç almıyor

    Kendi adıma, yorum için teşekkürler




  • Rica ederim. Switchleri sökmeni tavsiye etmem. Romer-G leri söktükten sonra birleştirmek çok zor. Kontakt sprey ilk denememde bende de işe yaramamıştı. Her switchin içine azıcık sıkıp kuurmasını beklemiştim. Çok az bir düzelme olmştu gerçi. İkinci denememde switchlerin içini resmen yıkadım ve çabuk kuruyor diye 5 switch içine dışarıya taşana kadar basıp sertçe ve defalarca o switchleri çalıştırdım. Bütün switchlere aynı işlemi yapıp fazla spreyin süzülmesini ve kurumasını bekledim. Süzülen sıvı sarı renge dönmüştü. Tahminimce bunu sigara dumanı yapıyor. Denemekten zarar gelmez :) Aynen senin gibi bir yere birşeyler yazıyorken, hatta bilgisayarın açılış şifresini girerken bile çıldırıyordum. Bir kutuya yakın sprey harcamış olsam bile, klavyemin eski haline dönmüş olması beni çok muutluu etti :) Bence en problemli tuşlarından birinin switchini alkolle yıkayarak da test edebilirsin. İşe yararsa sprey alıp içine boşaltırsın klavyenin :)




  • Bilgi oolaaraak bulunsun G613'te de aynı problem vvar. Satış soonrası destekte çook iyiler de moouseları tasaarlattıkları mühendisleri klavvye bölümüne atamasalarmış iiyiymiş.
  • Arkadaşlar merhaba. Bende aynı sorundan muzdaripim. Sitesindeki güncellemeyi deniyorum ama böyle bir sorun ile karşılaşıyorum. Kasadaki bütün çıkışlara taktım olmuyor. Çift basma yada bastığımı algılamama sorunu var.

    Logitech G910 Çift-Basma Problemi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • FiratYapiciTR kullanıcısına yanıt
    Switchlerin iç yapısı bozuluyor zamanla onardım şuan, kontak spreyi deneyebilirsiniz ama ben komple klavyeyi söküp kontrol ettiğim için en azından benim durumumdaki iyi kullanılmış 2 yıllık bir klavyeyi çözmeyeceğini biliyorum

    LGS den update deniyorsanız işe yaramıyorsa, bunun birde manual patch i olacak siteden bulabilirsiniz

    Olmaz ise driverları güncelleyin, yonga seti vs..

    Hala olmaz ise başka pc..
  • Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    Bütün sürücülerim güncel. Deneyebileceğüm başka pc yok maalesef. Makro tuşlarını söküp sürekli kulanndığım tuşlar ile değiştirdim ama işe yaramadı.

    Logitech G910 Çift-Basma Problemi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • FiratYapiciTR kullanıcısına yanıt
    "en az kullandığım tuşlar sağlamdır"

    mantığı ile sizde bunu düşündünüz benim gibi sanırım, ama maalesef öyle değil, ö,ç,ü hiç kullanmadığım tuşlar bile patates olmuştu, içlerini bi açıp bakın yamulmayı görürsünüz

    Birkaç video resim çektim ama daha yeni geldim eve uzaktaydım bunları derleyip bir video yapmam zor ama hala düşünüyorum..

    Açıp bakarsanız kendiniz çözümü görebilirsiniz ama


    -Update sorunu ile ilgili bir bilgim yok, sıvı temas/deformasyon olmadı ise board da neden güncellemediğini bilemiyorum aklıma gelen son şey, format atmak istemiyorsanız sanal sürücü vb programlar vardı, ayrı bir windows/linux kurup deneyebilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 5 Nisan 2019; 14:18:39 >
  • Kaç defa açtım temizledim ben bile hatırlamıyorum. Sadece spreyi denemedim. Dediğiniz videoları bana atma şansınız var mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • FiratYapiciTR kullanıcısına yanıt
    şu birkaç gün içinde halledemem hocam, resimlere baktım atayım diye onda da nasıl düzeltiğim detaylı olarak belli değil
  • Çok iyi olur hocam. Kendi paramızla rezil oluyoruz. Haber bekliyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tekrardan Merhaba. Bir cesaretle WD40 spreyi ile klavyeyi yıkadım. Hatta pc açık ve klavye takılıydı. 1 haftadır kullanıyorum sorunlarım %95 ortadan kalktı. Arada bir space tuşu sorun çıkartıyor onu da temizlicem.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • FiratYapiciTR kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, kendimde videoları birleştirecek ne enerjiyi nede bilgiyi bulamadığımdan cesaretle devam edemedim video kaldı gibi..

    Yağlı sprey yapmasaydınız keşki, ben onu çıkarttıktan sonra bir tuşta denedim, alt tarafa board kısmına kayar o, ve cüruf bırakıyor riskli biraz..
  • Bendeki G810 da harfleri çift basmaya başladı. Garantisi yeni bittiğinden Logitech destek yardımcı olmadı. Pahalı klavye elimizde patladı, Logitech seviyordum, desteği de iyi derdim, hep Logitech'in üst sınıf mouse ve klavyelerini aldım, çevreme de aldırdım ama mouselardaki çift tıklama problemleri ve şimdi de bu olunca artık Logitech'in yanına yaklaşmayı düşünmüyorum.
  • caerium C kullanıcısına yanıt
    Mouseları ben kabul edilebilir olarak gördüm hep, clicker ı onarması kolay yenisini takmasıda oldukça ucuz..

    olsun olsun 0.10$ olsun.. ama Romer-g switch i 1$

    Paramız bu kadar berbat durumda olmasa komple yenilemek aslında para değil.. Döviz yüzünden bize ağır geliyor Romer-g tercih edilesi değil yeni klavye alırken yaptık bir hata :)
  • Logitech destek sayfası artık açılmıyor ve benim G613 klavyede SPACE tuşu çift basmaya başladı.
  • MajörParite kullanıcısına yanıt
    Garanti var ise sorun değil,

    Benim ki gibi bittiyse, geçmiş olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Psycho53

    Garanti var ise sorun değil,

    Benim ki gibi bittiyse, geçmiş olsun
    Garanti devam ediyor. Daha 5 ay olmadı alalı. Tam da "iyi para verdim ama klavye olayını sonsuza kadar bitiren, çok iyi bir klavye aldım; artık hiçbir dert, tasa olmadan yıllarca bunu kullanırım" diyordum. 30 liralık klavyenin yapmadığı şeyi yapmaya başladı.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.