Şimdi Ara

Logitech G430 (Ses Kartı Olmadan 7.1)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Logitech G430 kulaklığım var, kulaklığın kendi orijinal usb ses kartı ile kullandığımda 7.1 ses alabiliyorum kulaklıktan ama bu ses kartı nedeniyle kulaklığa çok az ses geliyor. Yani seste azalma oluyor usb ses kartı ile kullanırsam.

Ses kartını söktüm ve normal jak girişleriyle arka hoparlör girişine taktım kulaklığı, ses istediğim seviyeye ulaştı yani çok aşırı ses veriyor kulaklık az ses problemi gitti ama bu seferde 7.1 ses alamıyorum kulaklıktan.

Logitech Gaming Software'da gözükmüyor kulaklık usb ile kullanmadığım için ve 7.1 sesi aktif edemiyorum Realtek üzerinden anakartım mı desteklemiyor ne yapmak lazım?

Anakartım Gigabyte Z170X Gaming 5

Jak üzerinden bağladığımda test edince sağ ve soldan ses geliyor sadece
     Logitech G430 (Ses Kartı Olmadan 7.1)

Kendi orijinal ses kartı ile bağladığımda ise test düzgün bir şekilde çalışıyor, Bütün heryerden geliyor ses

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KacaKTV -- 17 Ocak 2016; 21:10:25 >

• KacaKTV kullanıcısına yanıt
    logitech yazılımının kulaklığını görmesi için usb ile bağlanması gerekir eğer sen onu analog haklardan bağlarsan sadece herhangi bir kulaklık gibi olur , bi özelliği kalmıyor yani , eğer anakartın 7.1 olsaydı bile jak çıkışı stereo olduğu için yine streo dinlersin kulaklıkta stereo zaten. 7.1 istiyorsan usb yi kullanman gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: snowbard

logitech yazılımının kulaklığını görmesi için usb ile bağlanması gerekir eğer sen onu analog haklardan bağlarsan sadece herhangi bir kulaklık gibi olur , bi özelliği kalmıyor yani , eğer anakartın 7.1 olsaydı bile jak çıkışı stereo olduğu için yine streo dinlersin kulaklıkta stereo zaten. 7.1 istiyorsan usb yi kullanman gerek

Teşekkürler cevap için. Şuan usb ile kullanıyorum zaten ama ses az geliyor malesef yapcak birşey yok demekki
  • Kulaklığınızın 7.1 özelliğinden yararlanmak için hem usb arabirimi ile bağlamanız hemde logitech gaming software yazılımını güncel tutmanız gerekir.Usb ile bağlandığınızda yani kulaklığınızı standart bir stereo olarak değilde sanal 7.1 formatında kullanmaya hazır hale getirdiğinizde Dolby Digital 7.1 surround formatı gereği sesler sıkıştırılmadan dolayı daha düşük bitrate ve kayıplı olarak aktarıldığından ses seviyesinde ve kalitesinde düşme olabilir.Bir başka surround ses sunan DTS Digital Surround teknolojisinde ise yine kayıp olmakta fakat Dolby Digital Surrounda göre daha yüksek bitrate ile aktarım yapıldığından ses kalitesinde daha az bir düşme yaşanıyor.

Bu nedenle stereo olarak kullandığınızda daha yüksek ses alıyor fakat bu seferde sanal çevresel sesden yararlanamıyorsunuz.Surrounda geçtiğinizde ise bahsettiğim nedenlerden dolayı ses seviyesi düşebiliyor bu nedenle oyunlarda ve filmlerde surroundda kullanabilir eğer yüksek volume müzik dinlemeyi seviyorsanız stereo olarak kullanmanızı önerebilirim.Eğer ses seviyesi çok düşükse Logitech Gaming yazılımının önceki sürümlerini deneyebilirsiniz bazen güncel sürümlerde bu tür sorunlar olabiliyor yada sürümden dolayı bazı oyunlarda çevresel ses tam olarak verimli çalışmayabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 18 Ocak 2016; 0:28:59 >

• Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler. Logitech yazılımının sürümlerini biraz kurcalamak istiyorum açıkçası çünkü son sürümde seste biraz sıkıntı var gerçekten az geliyor. Eski sürümü kurarken direkt üstüne kursak sıkıntı olmaz sanırım
  • KacaKTV kullanıcısına yanıt
    Eski sürümü kurmadan önce mevcut sürümü sisteminizden tamamen kaldırıp sistemi yeniden başlattıktan sonra eski sürümü kurmanız daha sağlıklı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Terminator T-800

Eski sürümü kurmadan önce mevcut sürümü sisteminizden tamamen kaldırıp sistemi yeniden başlattıktan sonra eski sürümü kurmanız daha sağlıklı olur.

Hocam sürümleri denedim gerçekten fark ediyormuş. Şuan daha yüksek sese "LGS_8.72.107_x64_Logitech" versiyonu ile kavuştum. Bu sorunu yaşayan arkadaşlara da fikir olsun diye versiyonuda yazayım herkes yararlansın. Şuan sesler daha yüksek geliyor sağol
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.