Şimdi Ara

Logitech G430 7.1 Surround Sound Gaming Headset Kullanıcı İncelemesi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
296
Cevap
9
Favori
58.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar neden sesi çok az çıkıyor bu cihazın. Programından yaptım, win'den yaptım, sesi çok az çıkıyor?
  • vbalikci kullanıcısına yanıt
    Ben %70 civarında kullanıyorum sebebini bilmiyorum ama özellikle oyun sesleri çok fazla çıkıyor CS:GO'da son ses kullanamıyorum. Windows'ta bir ayar var sesi yükselten istersen onu bir kurcala Geliştirmeler kısmında olması gerek sesi baya bir arttırıyor fakat ben onu kullanmıyorum. Nedense herkes kaliteli ses yerine dinleyemeyeceği kadar yüksek ses bekliyor kulaklıklardan. Kutusundan çıkardığım haliyle %70 civarlarında kullanıyorum dediğim gibi ve sesi bence gayet yeterli zaten incelemede de belirtmiştim kulaklarınızı patlatacak kadar, hayatınızda hiç kullanmayacağınız kadar yüksek ses vermiyor güzel bir yalıtım ile kaliteli bir ses veriyor. Belki sizinkinde bir sorun olabilir bir de USB ses kartını kullanmadan deneyin belki ses kartıyla alakalı bir problem de olabilir.
  • G230 ile g430 arasında kaldım çok teknik şey için istemiyorum yani ses kasma vb için değil öyle normal kullanmak için istiyorum sizce hangisini alayım ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kmesne kullanıcısına yanıt
    Aralarındaki tek fark ses kartı aracılığıyla 7.1 Surroun ses alabilmeniz. Eğer bu sizin için çok da önemli değilse veya almışken öylesini alayım belki bir gün lazım olur gibi bir düşünceniz yoksa tercihinizi G230'dan yana kullanmanızda fayda var bence.
  • Önce kendi kulaklıklarımı satıp almayı düşünüyordum ama Black Friday'den dolay şu an 60 dolar Amazon'da. Enpara'yla 96 tlye geliyor. Almamak için zor tutuyorum kendimi.
  • Silence34 S kullanıcısına yanıt
    G230 ile G430 arasında kaldım. Sizce 240 liraya değer mi?
  • 7.1 olayını çok kullanacağınıza inanmıyorsanız ve iyi/orta düzey bir ses kartınız varsa G230 daha doğru bir tercih olacaktır. İçinden çıkan USB ses kartı 300 liralık ses kartları gibi tabi ki değil orta düzey bir anakarttan alacağınız kalitede ses alıyorsunuz. G230 ve G430 arasındaki tek fark da ses kartı zaten. Bu kartın tek farkı 7.1 sesi yazılımsal olarak desteklemesi. Türkiye fiyatlarını göz önünde bulundurursak G230 daha doğru bir seçim bence. Ben yurtdışından getirttiğim için G430 tercih etmiştim almışken ses kartlı versiyonunu alayım diye.
  • Arkadaş Bütün yorumları okdum Fakat bir türlü karar kılamadım Kafam çok karışık :S Batf 4 oynayan brym G230 ve G430 arasinda fazla bir fark göremiyorum sadece ses karti. G230 alsam surrond olarak kullanabilirmiyim. GA-990XA-UD3 anakrt dolby hme destegi var (SURRND)... BU konuda beni aydınlatırsanız sevinirim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KarBeyazi_M -- 26 Aralık 2013; 3:57:54 >
  • KarBeyazi_M kullanıcısına yanıt
    Surround ses yazılımsal bir durum. Eğer anakartınızda Surround desteği varsa pek tabii kullanabilirsiniz gerekli yazılım yüklü olduktan sonra. Türkiye fiyatlarını düşünürsek G230 çok daha mantıklı bir seçenek gibi duruyor Surround takıntısı olmayan veya halihazırda Surround kullanma imkanı olanlar için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silence34 -- 26 Aralık 2013; 6:09:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Silence34

    Surround ses yazılımsal bir durum. Eğer anakartınızda Surround desteği varsa pek tabii kullanabilirsiniz gerekli yazılım yüklü olduktan sonra. Türkiye fiyatlarını düşünürsek G230 çok daha mantıklı bir seçenek gibi duruyor Surround takıntısı olmayan veya halihazırda Surround kullanma imkanı olanlar için.

    Verdiginiz Bilgi için Teşekkür ederim Resim de de oldugu gibi ankart üzerinde böyle bir seçenekler mevcut G230 almş olsam Surrond Olr mu :S G430 tek fark Ses karti olması degl mi donanimsal olarak içeriginde herhangi bir şey yok sanırım
     Logitech G430 7.1 Surround Sound Gaming Headset Kullanıcı İncelemesi




  • KarBeyazi_M kullanıcısına yanıt
    Donanımsal olarak aralarındaki tek fark ses kartı ve G430'daki yazılım desteği. Ses kartı aracılığıyla USB'den bağlıyorsunuz kulaklığı ve bu dakikadan sonra Logitech Gaming Software onu herhangi bir kulaklık değil G430 olarak görüyor bu sayede de gerekli ayarlamaları yapabiliyorsunuz. Surround da ancak bu kart aracılığıyla kullanılabiliyor. Dediğim gibi sizin anakartınızda Surround desteği var mı yok mu orası benim değil sizin bileceğiniz kısmı olayın. Benim söyleyebileceğim G430'un sanal 7.1'inin nasıl çalıştığı ve G230 ile arasında LGS aracılığıyla Surround ses almanız için gerekli olan ses kartı haricinde donanımsal bir fark olmadığı.
  • arkadaşlar ürünü bugün aldım. 7,1 ses çok iyi. ancak mikrofonunu açamadım. acık olduğu halde ses gitmiyor karsıya yhardım
  • Sonunda bir karar alıp G430 ALDIM :) Ancak Ses sisteminde de ses almak istiyorum nasıl yapabiliriz Her ikisini nasl kullanabilirz.
     Logitech G430 7.1 Surround Sound Gaming Headset Kullanıcı İncelemesi Logitech G430 7.1 Surround Sound Gaming Headset Kullanıcı İncelemesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KarBeyazi_M -- 30 Aralık 2013; 15:43:58 >




  • KarBeyazi_M kullanıcısına yanıt
    Ses sisteminde derken neyi kastettiğinizi anlayamadım tam olarak. Eğer farklı bir ses kartından daha aynı anda ses almak istiyorsanız ne yapmanız gerektiğini tam olarak bilmiyorum fakat Windows'un ses ayarlarından misal kulaklığı kapatıp ses sisteminin takılı olduğu kartı devreye alırsanız hoparlörlerinizden gelir ses.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Silence34

    Ses sisteminde derken neyi kastettiğinizi anlayamadım tam olarak. Eğer farklı bir ses kartından daha aynı anda ses almak istiyorsanız ne yapmanız gerektiğini tam olarak bilmiyorum fakat Windows'un ses ayarlarından misal kulaklığı kapatıp ses sisteminin takılı olduğu kartı devreye alırsanız hoparlörlerinizden gelir ses.

    Ayni Anda Ses Almayi kast ediyorum. ;) hoparlörden ve kulaklıktan
  • KarBeyazi_M kullanıcısına yanıt
    Aynı çıkış üzerinden bağlamak dışında önerebileceğim bir şey yok G430 un 7.1 ini kullanmak için USB üzerinden bağlamak gerekiyor dolayısıyla zor gibi aynı çıkışa ses sistemini de bağlamak. Böyle bir şeye neden ihtiyaç duyasınız ki aynı anda 2 yerden birden ses almaya?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar 4-5 gün önce logitech G430 aldım çok memnunum fakat kulaklıkla beraber gelen usp seskartını taktığımda ses kalitesini arttırmasının yanı sıra seside azaltmakta başka pc'lerde denedim onlarda bu sorun olmamaktadır. Benim leptopum 6 yıllık olduğu için mi bu sorunu yaşıyorum acaba? ayrıca gerekli olan programı kurdum bu programda alt menüde dolby kısmına tıkladığımda orda altta "surround ses deneyimi" butonuna tıkadığım da 2-3 saniyeliğine ses yükseliyor sonra geri düşüyor. Bu konu ile ilgili bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
  • rezailll R kullanıcısına yanıt
    İlk bahsettiğiniz olayın benzerini ben neredeyse farkedilemeyecek derecede yaşıyorum. Anakarttaki değil harici olarak kullandığım kendi ses kartıma direk 3,5mm lik jakları taktığımda %5 civarı daha yüksek ses alıyorum fakat dediğim gibi neredeyse farkedilemeyecek kadar az bu fark zaten USB'den bağladığımda bile %60-70 gibi bir ayarda kullandığım ve %100'e hiç çıkma gereği duymadığım için sorun yaşatmıyor bana. Yine dediğim gibi hissedilemeyecek kadar ufak bir ses kaybı fakat sizin yaşadığınız kayıp çok yüksekse Logitech ile bir görüşün belki yardımcı olabilirler ayarlarla vs. ilgili bir durumsa. Ben kulaklıkta bugüne kadar kulaklıkta herhangi bir sorun yaşamadığım için sorunlarınızın çözümü için de malesef öneride bulunamıyorum. İkinci bahsettiğiniz olayda ise Surround ses demosu kısmı tıkladığınız yer. Normalde 2-3 saniyeliğine ses yükselmek yerine size tüm sanal kanallardan kısa süreli sesler veriyor yaklaşık 1 dakika süren ve yüksek kaliteli ses veren tanıtıcı bir demo dinliyorsunuz normalde 2-3 saniye yükselip sesin alçalmasıyla bir alakası yok yani butona bir kere basıp bekleyin demonun tamamının çalınması lazım eğer olmuyorsa muhtemelen yazılımsal bir probleminiz vardır sürücüyü tamamen kaldırıp internetten en güncelini indirebilirsiniz. Sabit hattınızdan 00800 44 882 5862 yi arayarak ücretsiz olarak bir Logitech müşteri temsilcisinden Türkçe destek alabilirsiniz.




  • Arkadaşlar ben de logitech g430 aldım. Yılbaşından beridir kullanıyorum. Oldukça memnunum. Daha derin deneyimlerimi paylaşabilirim burdan daha sonra. Ancak şimdiden şunları söyleyebilirim ki (en azından kendi adıma) 7.1 sesi çok iyi ayırt ediyor. BF3 oynarken çok rahat ayırt edebiliyorum sesin nereden geldiğini. Arkadan, önden, sağ yandan sol yandan, sol önden, sağ önden :) Ben yazılımla bu kadar iyi olabileceğini sanmıyordum. Razer'in kendi demosu var daha önce g230 alıp öyle bir programla kullanabilir miyim diye düşünmüştüm neyseki ölye yapmamışım. En azından beraberinde gelen yazılım bence! oldukça başarılı. Baslar tizler gayet güzeller.

    Birde esas benim için önemli olan şey kulaklarımın rahatlığı. Ben çok fazla pimpirikli olduğumdan dolayı kulaklarımdan kulak içi kulaklıklar haricinde kulaklık takamıyorum. Bu kulaklık ise şimdiye kadar denediklerimin için de en rahatı. Evet bunda bile ben rahatsız oluyordum ilk zamanlar. Yani şöyle diyeyim kulağıma azıcık bile deyse nefret ederdim ohh çok şükür kesinlikle değmiyor :) Ancak elbette ısınıyor birazcık kulağım. Yani kapşon taksanız ısınır ya yani onun gibi. Ama deri kulaklık takıyordum mahvediyordu beni. Kulaklığın içinden su boşaltıyordum resmen. Neyse bu kulaklık böyle değil. Şapır şupur terletmiyor. Üst tarafındaki kafa desteği keşke biraz daha uzun ve geniş olsaymış. Beni pek rahatsız etmiyor aslında rahatsız etmiyor da daha da rahatlık için olsaymış diyebiliyorum. Sonuçta kulağım çok çok hassas olduğu için kafamı düşünemiyorum bile.

    Birde film izlemek çok zevkli hale geldi DTS, AC3 tüm filmlerde büyük keyif alıyorum. Sesler nerede tam olarak söyleyebilirim. Cızırtı yok, ses yankılanması gibi gariplikler HİÇ yok, dışardaki sesi %95 oranında kesiyor. Sesin şiddeti gayet yeterli benim için. Çok uzun süreli bu kadar yüksek sesle oyun oynayamam ben. BF3 ile 2 saat sonra savaştan çıkmışa dönüyorum. :) Hatta ses %70-75 lerde iken ... (tabii bu benim için geçerli gerçi o kadar yüksek sese insan nasıl ihtaiyaç duyar ben pek anlamıyorum açıkcası insan rahatsız olur bi yerden sonra ne bileyim)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shot_gun -- 7 Ocak 2014; 16:51:46 >




  • arkadaşlar ürünü bende 2 haftadır kullanıyporum. 7.1 ses'den gayet memnunum.

    ancak bi kaç arkadaşda da olmuş; sanki ses %100deilmiş gibi oluyor bende. biara sanki daha çoktu hatta bf4'de %100'e getirdiğimde oynayamıyordum aşırı sesten.

    ama şimdi sanki ses %85-90'larda gibi. bakıyorum ayarlardan herşey en yüksekte %100. hata şöyle bişey oluor. hani oyun bitince kazanan yada kaybeden takımı gösteren bi final oluor ya orda bi müzik giriyor puanlarını göstermeden hemen önce.

    işte orda ses bi anda artıo. sonra tekrar düşüyor. işte bu da şüphe duymamın ilk sebebi.

    acaba bu sorun anakart USB'sine taktığım için mi böyle?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.